Orättvisor

Min pappa berättade om en man som låg bredvid honom på sjukhuset. Han hade en sjukdom i sin tarm som gjorde att han hade oerhörda smärtor, knappt kunde ligga eller sitta och var tvungen att bära blöja. Samtidigt som han låg på sjukhuset låg hans fru på förlossningen och skulle föda deras gemensamma barn. Efter en lång och smärtsam förlossning födde hon ett barn som inte levde. Pappa sa att den smärtan som de gick igenom var något av dem smärtsammaste han någonsin sett. Han sa att han började tvivla på om det finns någon rättvisa på jorden. Jag tror inte det. Jag tror knappast att det kan finnas något som är mer smärtsamt än att förlora ett barn. Jag hyser en oerhörd vördnad inför dem som går igenom det helvetet och som överlever och orkar leva vidare.

Människor i allmänhet pratar ofta om att skaffa barn. Men jag tror att det är fel uttryck. Barn är ingenting man skaffar. Det är någonting man får. En gåva. Det är då själva fan att livet skall vara så orättvist.

kram på er



Kommentarer
Postat av: Nadia

Sv. Yes! ;)

2008-11-27 @ 23:55:59
URL: http://zoegaz.blogg.se/
Postat av: Veronica

Ja usch vad hemskt! :( Såå orättvist borde inte livet vara...



Kram!

2008-11-28 @ 00:45:44
URL: http://meandmycloset.blogg.se/
Postat av: Kattis

Godmorgon!

NEj, barn får man som en gåva och man ska förvälta den väl.

Hoppas du fått sova gott och mår bättre idag.

Ha en fin fredag!

Kram

2008-11-28 @ 06:16:27
URL: http://kattis11.blogg.se/
Postat av: Pia

Har en vän som förlorade sin son, 19 år gammal och en kusin vars barn dog precis när han föddes.. Det är tungt som tusan och man fattar inte hur de klarar av att gå vidare. Men bägge familjerna har gjort det, men med sorgen som ständig följeslagare..

2008-11-28 @ 18:52:12
URL: http://anjocapi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0