Åt helvete med Carolina Gynning

När jag stod i kön på Ica idag såg jag omslaget på tidningen Glaze som hade Carolina Gynnings på omslaget, rubriken löd "Jag äter ingenting!" Jag blev så jävla arg så att jag var tvungen att köpa skiten. Egentligen ska man göra tvärtom, jag vet. I tidningen berättar iaf Gynning att hon inte äter något och att hon är smalare än någonsin och att hon är jävligt lycklig för det.

Jaha, jävla idiot säger jag. Hon verkar tycka att det är nobelt av henne att "säga sanningen" dvs att om man vill bli smal så slutar man äta, allt det där med att käka regelbundet och träna tycker hon är bullshit.

Jag vet inte om jag tycker att det är särskilt smart av henne att säga sanningen. Jag tycker mest att hon ska hålla käft. Grattis Gynning, du triggade den här veckan typ 10000 fler unga tjejer till ätstörningar! Grattis! Bra jobbar!

Behöver jag säga att jag spyr på brudar som Gynning?

Tycker ni att uttalandet är ok?



Kommentarer
Postat av: G

Hej! Vill tipsa om en rosa design om du är intresserad. http://babbidesign.blogg.se Ha en fortsatt trevlig söndag!

2008-10-26 @ 14:52:16
URL: http://babbidesign.blogg.se/
Postat av: Brunetten Sanna E

stackars blondin, haha. men hon e snygg iallafall

2008-10-26 @ 15:13:17
URL: http://sannornas.blogg.se/
Postat av: Ingvild

er enig i DIN uttalelse! sånne damer som henne burde rett og slett ikke få oppmerksomhet. å gå ut i media på den måten og så slike ting er ikke akk noe å skryte av..



liker foresten bloggen din veldig godt, er innom omtrent hver dag:) har desverre ikke blogg selv da.



kram

2008-10-26 @ 15:33:42
Postat av: Malink

Tyvärr har hon ju rätt. I alla fall om man redan är normalviktig/håller sin idealvikt och önskar gå ner ännu mer. Uifrån egna observationer tror jag att majoriteten av kvinnorna i det här landet fungerar på ungefär samma sätt: med livslångt ätstört beteende. Om det sedan beror på krav på perfekt utseende är svårt att veta. Jag tycker själv mig se en koppling mellan högpresterande kvinnor med dålig självkänsla och självförtroende kopplat enbart till prestation ---> vilja till självbestraffning genom kontroll av mat.

2008-10-26 @ 16:17:28
Postat av: Anonym

Precis som du säkerligen misstänker så är jag helt inne på din linje.

Även om hon inte definierar sig som en förebild så är hon ju faktiskt det och att ge sådana uttalande är ju tja, vet faktiskt inte vad jag ska säga. Självklart nappar journalisten på det och det bli en rubrik.



2008-10-26 @ 19:34:12
URL: http://thedevilwears.blogg.se/
Postat av: Blondinen Sanna A

Håller med dig! Jag blir så trött på förebilder som nästan "pushar" unga att banta..

2008-10-26 @ 20:09:33
URL: http://sannornas.blogg.se/
Postat av: Felicia

nej,fan heller!

Så kan man inte säga,inte i media!

Skäms Gynning!

2008-10-26 @ 23:32:26
URL: http://feliiciias.blogg.se/
Postat av: Bam

Gynning, förebild? För VAD!? Jag förstår inte. Och jag håller med dig, vidrigt uttalande, jävligt dumt. Är ju så att man nästan tycker att tidningen hade kunnat låta bli att publicera just de orden.



Kämpa på, du skriver en bra blogg.

2008-10-27 @ 19:49:40
URL: http://astoldbyamber.blogspot.com
Postat av: Sandra

SUCK! :/

2008-10-28 @ 20:48:28
URL: http://famousgirlfriend.blogg.se/
Postat av: Sara

Har sett Gynning som en förebild som egentligen varit smartare än vad hon utgett sig vara. Dvs. att hon mestadels spelat en blåst bimbo men egentligen varit riktigt smart. Detta uttalande har dock fått mig att ändra uppfattning...



Ibland stämmer dock inte saker som står i tidningarna och man får väl bara hoppas att de är en fel cittering från journalistens sida. I det fallet är det ju journalisten som triggar unga till självsvält, och ja... man kan ju se det som att det övergripande är journalistens och tidningens ansvar eftersom de publicerar ett sånt uttalande, sant eller ej. Dagens media är skrämmande och jag vill vara med att ändra på det. Måste bara fundera ut hur först. ;)

2008-10-29 @ 10:29:27
URL: http://saraleverin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0