Chai och Schulman

Jag dricker chaite och läser smutskastningen mellan separerade Katrin och Alex Schulman. Fan vad ironiskt detta är alltså. Att två människor som har byggt sina karriärer på att kasta skit på andra på ett ganska lågt sätt slutligen börjar kasta skit på varandra. Offentligt. Offentlig skilsmässa. Nej, bloggskilsmässa. Fan vad surrealistiskt det måste vara att läsa om sitt eget privatliv i sin exmans blogg. Jaja, jag vet inte om jag tycker synd om dem.

Nu, åter till arbetet...suck...


Så här ser vår hund ut när han försöker äta muffins med blicken.




Pinsamt

Jag läser i aftonbladet att nio av tio kvinnor skönhetsfuskar. Dvs bättrar på sitt utseende med push-up och strumpbyxor med gördel.

En av tio förstorar brösten med hjälp av "kycklingfiléer", behå-inlägg. Det är även populärt att använda förstärkta strumpbyxor och trosor, som - åtminstone utseendemässigt - ger plattare mage och fastare rumpa. Fyra av tio kvinnor medgav att de använt underkläder som för tankarna till Bridget Jones.

Jaha, vilken nödvändig undersökning tänker jag. Alla tjejer är väl medvetna om att andra tjejer fuskar. Att gå ut innebär ju noggrann planering. Skall man dessutom hångla eller än värre ha sex med någon vet ni ju vilken planering det innebär. Man måste hinna in på toa och göra sig av med trosskyddet innan det hettar till ordentligt, man måste slänga ut kycklingfieérna ur behån (de brukar liksom inte märka att brösten krymper ett par storlekar när man väl kommit till det stadiet) för att inte tala om att byta ut Bridget Jonestrosorna till ett par "sexiga" ministring i svart spets. Visst är det underbart att vara kvinna! (Jag ska aldrig mer dejta!)


Äntligen!

Äntligen har det tagits fram en gå-skylt med en kvinna på! Äntligen! Som jag har längtat! Nu ska kommuner och landstings säga sitt innan regeringen fattar beslut i frågan. Vilket framsteg systrar! Nu jävlar blev det fart på jämsträlldhetsdebatten...suck säger jag bara...suck...


Trafikkaos

Jag kikade på Sydsvenskans hemsida för en stund sedan och på förstasidan skriver de att det är trafikkaos i malmö idag. Suck! Jag som hade tänkt åka in till Lund. Men jag ger mig fan inte ut i ett kaos. Nä, det blir att stanna hemma idag men det är rätt ok en dag som denna.

Ni är fortfarande väldigt tysta. Lever ni?


Tapas och konversation

Det blev en trevlig middag. Framförallt är jag väldigt glad över att min sambo har fått träffa människor som betyder väldigt mycket för mig. Sånt är bra. Vi käkade supergoda tapas och snackade en jävla massa skit! 

I övrigt är jag provocerad. Av mig själv. Min självkänska är patetisk. Jag tror inte att jag duger kring något och jag tror framförallt att jag är stor som ett berg och att ingen vill ha mig (trots att jag har pojkvän, hur smart är det på en skala..?) Detta provocerar mig mina vänner. Jag vet bättre än så här! Jag vet att jag är bra och jag vet att jag duger..men ändå inte...Det var då själva faaan att man måste lägga ner så mycket tid till att klanka ner på sig själv. Dagens goda nyhet och sjävförtroendeboost är iaf att mina egenhändigt komponerade texter har gått och blivit valda till kurslitteratur. Jag är jättestolt! Det känns jätteroligt att något jag har skrivit skall komma till nytta och inte bara arkiveras och sättas i bokhyllan. *klappar mig själv på axeln* Ja, jag vet att jag låter självgod men vafan låt mig vara det, jag gör ju inget annat än klagar på mig själv...

Nu, säng säng säng..puss och kram

Kommer jag bli en lattemamma?

Jag läste i DN's söndagsbilaga igår om de sk Lattemammorna. Ni vet de där morsorna som drar runt med vagnen och bebisen på stan och fikar med andra morsor. Det låter väl bra tycker jag så vad är problemet? Eller kanske ska jag fråga, varför ägnar DN tid åt att diskutera Lattemammornas existens?

"Lattemamman reprenterar föräldraskapet som livsstil. Men att göra en exakt defintion av henne är faktiskt ganska svårt. För vem är hon egentligen? Är hon den lata typen som ser föräldraledigheten som en semester och som hellre fikar med väninnorna än leker med sin bebis?"

Alltså allvar. Vad är det vi diskuterar här? Mammornas rätt att ta en kaffe på stan? Måste  nu alla mammor ha ångest över att de fikar med sina vänner TROTS att de har en unge i vagnen? Jag fattar inte. Jag fattar inte varför vi ens disktuerar detta. Låt mammorna vara i fred för fan. Låt de som vill gå hemma i sambons mjukisbrallor göra det och låt de som vill fika på stan och breda ut sina flashiga vagnar göra det om de vill. Vi har väl tillräckligt många socialt konstruerade normer och lagar att leva efter, vi behöver väl knappast en till? Eller?




Märklig dag

Vilken svajig dag det här blev. Telefonsamtal och mailsvarande och promenader och ärenden. Hattigt och jävligt, inte alls som jag ville ha det men jag antar att det bara är att go with the flow. Ju mer jag stretar emot ju mer frustrerad blir jag. Middagen ikväll blir iaf av och det är bra. Behöver lite kreativa människor med vettiga åsikter i mitt liv!

Dagens trevligste, en elräkning på 2642 kr! Den tänker vi inte betala så nu är det fullt krig med EON!


När blev löven gula?

Har varit ute på den obligatoriska morgonpromenaden och det slog mig att löven låg gula på marken idag. Det har jag inte tänkt på tidigare. När fan hände det? Det är dags att plocka ner lådan med vinterskor och jackor från vinden....

Jag ser verkligen fram emot den här dagen. Skall möta upp gamla vänner på festivalen senare idag och käka middag, det kommer helt garanterat bli trevlig!

Nu, kaffe och dn!


Bio

Vi har varit på bio! Vi såg righteous kill med Deniro och Pacino. Den var helt ok, återkommer imorgon med en genusvinklad filmanalys..hehe...Nu tänker jag fokusera på min sambo och ny film i soffan. På återseende!

Puss och kram!


Om jag trodde på Gud.

Om jag trodde på Gud skulle jag be om lugn och ro. Lugn och ro från döden, sorgen och all annan turbulens. Lugn och ro att bara vara. Jag är så jävla trött på död och sorg. Jag är så trött på bekymmer och jag är så trött på destruktivitet. Jag vill likt Deniro i Taxi Driver spola ut skiten ur mitt liv med högtryckstvätt. Bort med skiten.

Idag äter jag köttfärspaj till brunch och funderar på vart den här dagen kommer sluta.

Sova

Jag tycker egentligen inte om att gå och lägga mig för att jag inte har något annat för mig. Jag är egentligen inte trött utan snarare rastlös och skulle helst av allt vilja kasta mig ut i staden.  Men jag pallar ändå inte. Nu har jag iaf duschat och bäddat ner mig med datorn och hunden. Det får duga för idag. Fastän jag inte gillar det.


Sex

Det här är ett ganska personligt inlägg så om ni inte pallar med det, sluta läs här!
Jag skrev om det där med lackstövlar för ett tag sedan och mitt samtal med en nära vän om just detta. Under samma samtal pratade vi om det där med analsex och sen när kvinnors anal är en förlängning av vår vagina. Vi pratade just om det där att vi förväntar oss att män frågar innan de närmar sig det området men att det faktiskt händer att de inte gör det. Min vän fick en sådan där märklig min och efter ett par sekunder sa hon " jag har haft en som inte frågade - men han var åttiotalist." Med tanke på att jag haft flera som inte frågat och som inte var åttiontalister konstaterade vi ganska snabbt att det inte handlade om en generationsfråga.

Vi vet alla hur livrädda män är för anal peneterering, låt oss vara raka och ärliga med det. Jag slår vad om att om en man drömmer mardrömmar så handlar det antagligen ofta om rädslan för att tappa tvålen i duschen...Lite intressant med tanke på att deras g-punkt sitter just där...ironi på hög nivå! För det där med att penetrera en man analat är ju inte alls samma sak som att penetrera en kvinna analt eller hur. Tänk er själva. Första gången ni ska ha sex och ni tjejer bestämmer er för att ja ni vet. Nej! Det finns inte! Eller hur...

Jag vet inte riktigt varför jag skriver det här inlägget. Kanske för att det retar mig att gränsen för vad vi kvinnor gör för att tillfredsställa hela tiden flyttas längre och längre från vad vi själva tycker är ok. Bli inte allför upprörda är ni snälla över det kontroversiella och kanske även provocerande ämnet. Jag är inte ute efter att provocera. Bara efter att förstå.

Choklad

Den här ser rätt misslyckad ut och det blev den också, jag lät den stå inne i ugnen lite för länge..så jag gjorde en ny! Hatar att misslyckas med kakor...men de blev goda iaf och den senare blev lite kladdigare...yummie!

Pyssel

Jag pysslar och det är skönt och mysigt. Avkopplande. Har varit ute en vända på stan och kikat lite på myrorna, polackmarknaden och systrarna grene. Har bakat hallonmuffins och en lite annorlunda chokladkaka som står i ugnen. En sån där vuxenchokladkaka med moscavadosocker, smakar lite kanel, ska bli kul att testa iaf.

Väntar på att mannen i mitt liv skall vakna efter nattens jobb, jag blir helt galen när jag inte får prata med honom. Vi har liksom två morgnar hemma hos oss, först min när jag dricker kaffe och läser dn och sen sambons vid typ tre när jag dricker morgonkaffe med honom. Skall bli skönt den dagen man kan käka frukost tillsammans!




Ny dag, nya tag!

Visst låter det hurtigt men det är nog ett nödvändigt ont. Jag tvingar mig själv att göra saker fastän jag bara vill dega ihop i soffan. Så, idag har jag varit ute på en långpromenad med hunden och nu är det dags för storstädning. Ska ut på Möllan och handla frukt och grönt också tänkte jag. VI behöver komma i ordning här hemma, om det är för rörigt mår vi piss men vafan man ska hinna hålla i ordning också...moment 22...

Och! Jag ska baka! Yummiemuffins och chokladrutor. Återkommer senare med det!

Puss och kram

Inspirationen är borta

Jag har ingen lust alls att skriva idag. Jag som alltid skriver. Jaha. Jag känner mig fet och ful och ska sova. Det blir nog bättre då..?

Puss och kram.

Fredag

Jag har sovit dåligt och känner mig sliten men jag jobbar och det brukar kännas bättre då. Ser fram emot helgen. Filmfestivalen Nordisk panorama går av stapeln i Malmö idag och det skall bli jätteroligt att kolla in den! I övrigt kommer det nog bli en ganska lugn helg med muffinsbakande och filmtittande. Det är inte helt fel det heller...Nu ska jag återgå till mitt arbete...flitig som fan idag ;)


Kan ett hjärta krossas mer än en gång?

Jag funderar på det. Om ett hjärta kan krossas mer än en gång alltså. Jag vet inte om ett hjärta någonsin läker  och om det mot all förmodan gör det så tror jag inte att det någonsin återfår sin porslinsyta som det hade som obrustet. Hänger ni med? Om någon har tre liter whiskey så får ni gärna skicka det till mig.


Helt slut

Jag är helt slut. Finns absolut ingen energi kvar i mig. Jag vill dra täcket över huvudet och sova i tre dygn. Kanske man ska göra det?


Gift?

Igår ändrade jag min profil på facebook till gift, ni vet lite på skoj sådär, dock tog inte mina vänner och bekanta det på skoj utan på fullt allvar viljet resutlerade i gratulationer till det nygifta paret. Suck  tänker jag. Känner de mig inte bättre än så?! Så nu är jag inte gift längre utan "i ett förhållande". Jävla fucking facebook och alla dessa definitioner säger jag bara. Bah!



Death is not the end..?

En nära väns pappa dog igår. Fan i helvetes jävla skit säger jag. Jag är trött på döden. Varför är den så ständigt närvarande i år? Det enda som gör att jag inte ramlar ihop helt är att jag vet att han numera är på ett bättre ställe och att hela familjen nu är samlad. Death is not the end sjunger Nick Cave...jag vill gärna tro att det är så.


Fetischer

Jag funderar på det där med fetischer. Häromdagen skrev jag ett inlägg om pojkvänner som vill att man drar på sig stayups eller lackstövlar, jag vet inte om jag vill dra det så långt som fetischism, snarare ett sätt att hotta till det lite...Men iaf, tillbaks till ämnet, jag var inne på The devil wears blogg (mycket bra blogg för övrigt, spana in den...) och såg en bild på en bar kvinnorygg. Det fick mig att tänka på en person med en fetisch för de där små groparna på ryggen nere vid korsryggen. Jo, jag har faktiskt träffat en sån. Han var helt jävla fantisk vid de där groparna. Likadant med de  två fotfetischister jag haft  (under en väldigt kort tid) i mitt liv. Jag tror säkert att det kan vara skitkul att vara skitintresserad och tända på någons fötter men är man inte funtad på samma sätt så är det ju inte så jävla kul...hur kul är det efter tre timmars fotmassage egentligen...anyway...jag har ingen aning om vad jag ville säga med detta inlägg..det var bara en liten fundering...

Kåt, ledsen och spyfärdig

Där har ni en bra beskrivning på pms tycker jag. Inte särskilt smickrande men vafan. Dagen har varit bra. Världens finaste människa har kramat på mig och sagt "ibland känns det som att vi smälter ihop", jag min romantiska jävel svarar "tycker du?" haha, snacka om att det kan feltolkas, jag blev bara så paff över att sambon faktiskt kunde uttrycka sina känslor i ord...hehehehehehe...

Nu sitter jag i soffan och klämmer på en stressboll och lyssnar på Marvin Gayes Let's get in on. Det är dags att sova. Ja det är det!


Pms

Jaha, då var det dags igen...mens. Och jag är uppsvullen, ångestfylld och allmänt sunkig. Så för att känna mig ännu sunkigare och fetare käkade jag nyligen en cheescake. Bra jobbat Emma. Nu blir det promenad i parken med vovve och väninna.




Bröd

Det står två lådor med fullkornsbröd i vårt kök. Jag fick dem av söta Maggie som hade typ tretton lådor till i sin bil. Fråga inte varför...så nu kommer vi käka ekologiskt fullkornsbröd i typ tre veckor...men varför inte?


Neeeeej!

Jag  höll precis på att mörda min dator. Gah! Shit...jag spillde kaffe på den..dumma mig! Det var nära ögat mina vänner...


Ger du för att få kärlek?

Igår  var  det var någon som ställde frågan om vi ger kärlek för att få kärlek tillbaks eller om vi ger villkorslöst utan att vilja få något tillbaks. Jag skulle säga att de flesta av oss ger för att vi vill ha något tillbaks, det är därför vi blir så besvikna i förhållanden. Saker och ting blir inte som vi hade förväntat oss, eller som vi ville. För om vi ger och förväntar oss något tillbaks då blir ju egentligen själva givandet ett test för att se om personen klarar av att ge oss det vi vill ha och om den inte gör det, ja besvikelse.

Det var dagens filosofiska inlägg...fan vad jag flummar...

Lång dag

Oj. Den här dagen blev lång. Och inga blogginlägg blev det heller med undantag av dessa två torftiga. Det har varit en bra dag iaf och nu ska jag försöka få av mig stövlarna och krypa i säng. Vi hörs imorgon helt enkelt.


Puss och kram

Ur vägen!

Lite så känner jag idag. Ur vägen! Jag har liksom ett grått moln ovanför huvudet och jag är arg som ett bi. Jag vet inte varför, kanske för att det är måndag morgon och jag har en pissig dag framför mig. Nåväl. Har iaf varit duktig och gått en långpromenad med hunden och nu vankas kaffe och DN. Woooiiiee!

Jobba jobba jooobbaa

Jaha, jag sitter och stirrar på dagorskärmen, jag hade tänkt jobba men det går inte så bra. Skorporna är uppätna och jag borde verkligen sätta igång nu. Det kommer kännas så bra efteråt. Lite som ett gynekologbesök. Få det gjort. Lite senare ikväll blir det action med Angelina Jolie, Wanted. Jag har hört att den suger men jag bryr mig egentligen inte eftersom jag ser fram emot att bara ligga i soffan och slöhångla och mysa. Mer slöhångel åt folket!


Vem gav dig rätt att tycka?

Jag har funderat på det där med listor. Ni vet listor över sveriges sexigaste kvinna/man, inne och ute-listor. Alex Schulman har en inne och ute-lista på Aftonbladet där han listar de mest betydelsefulla svenskarna i veckan. Jaha. Vem bryr sig tänker jag. Vem gav Alex Schulman rätt att tycka? Likadant med Blondinbella som har utsett sig själv till någon slags blogg-gudfader. Varje söndag listar hon fem bloggar och en "bubblare". Wow. Så fantastiskt. Tänk att få finnas på Blondinbellas lista! (För alla nya läsare, ja, jag är ironisk...!) Syns man så är det ok att tycka. För mig betyder Schulmans lista inte mer än om Peter Jönsson från Västerås hade skrivit den. Det är liksom ingen skillnad. För vi måste ständigt påminna oss om att bara för att man syns behöver man inte för den sakens skull ha någonting att säga.

Jag tror jag ska börja med att ha söndags-fuck off!


En helt vanlig jävla söndag.

Ja. Den här dagen har varit väldigt mycket söndag. Jag har promenerat med hunden, jobbat lite, lagat middag och bakat biscotti. Vi har fått lite pippi på italienska skorpor den här helgen, fråga mig inte varför men goda blev de iaf...Jag tänkte fortsätta jobba en stund till, det kommer kännas bättre att ta tag i min konstiga vecka imorgon då.


Jag är inte vacker.

Jag läste en intervju med Oprah för ett tag sedan. Hon berättade att hennes farmor hade sagt till henne: " du är inte vacker därför måste du vara smart." Jag känner igen mig själv i det där. Jag har aldrig någonsin hört min mamma säga att jag är vacker. När hon ger mig en komplimang säger hon att "den där ser du smal ut i." Så visst fan har jag tvingats vara smart, för det är ju allt jag har. Jag ser mig själv som en grå mus, jag är absolut ingenting att visa upp och det är jag väl medveten om. Min sambo säger såklart ibland att jag är vacker och jag vet att han tycker det. Jag är vacker för honom för den jag är, inte för hur jag ser ut. Men trots det kan jag ibland fundera på vad andra människor tycker om utseende. Jag brukade vara så naiv att jag trodde att det bara är enfaldiga männisor som bryr sig om utseende. Tji fick jag! Snygghet är en försäkring. Är man snygg har man hälften vunnet. Är man ful, tja ni fattar.(Säg gärna emot mig...) Ibland känns det som att fulhet är mer provocerande än snygghet. En ful brud sticker mer i ögonen än en snygg såklart. Men det är ok. Jag har accepterat att jag aldrig kommer vara vacker på det konventionella sättet. Jag ser inte mig själv som en lyckad person, jag försöker bara ta mig igenom livet utan att åka på allför hårda törnar vilket jag inte är helt säker på att jag alltid lyckas med.  Vacker eller inte, jag är bara jag. Varken mer eller mindre.


Om att fisa i hissen

Vår hund är en riktig höjdare på att lägga giftiga fisar. Nu snackar vi inte en liten illaluktande fis utan nu snackar vi stinkbomber! Det som är riktigt jävligt är att han inte ger ifrån sig något ljud utan helt plöstligt möts man bara av ett moln av illaluktande fis. Idag när vi var på vär ut och stod i hissen hände just detta. Problemet var bara det att när vi gick ur hissen gick en familj in i hissen. Pinsamt. Ja. För dom lär ju inte ha tänkt att oj, det är nog hunden som har fisit. Nej. Dom tänker fan vad den där blondinen släpper sura fisar! Bah!

Gränsöverskridande hund...

När jag var ute i parken med en skuttande och överlycklig hund träffade vi på två a-lagare på en bänk. De blev så lyckliga över att vovven sprang fram till dem och ville hälsa att de sken upp som två solar. Vilken fin hund! sa de i kör. Jag stannade en stund och berättade vad det var för ras. Innan jag gick sa en av dem "släpp honom fri, släpp honom fri!" Jag vet inte varför men det var lite fint på något sätt. Hur en hund kan göra någon så lycklig genom att bara vara en hund.



Göra annorlunda.

Jaha. Så gick sambon till jobbet och jag fick som vanligt en jävla melankoli. Ska jag gå och lägga mig nu tänker jag? Finns det inget jag kan göra? Jo, jag kan titta på en film men jag har ingen lust. Så, ja, jag kommer nog fan gå och lägga mig i ren protest mot mig själv. Krypa ner i sängen och lyssna på mina älskade radiointervjuer...nörd, tråkiga nörd. Jag är så nördig att jag har gått hela dagen och längtat efter att dn med söndagsbilagan ska dimpa ner i brevlådan. Då mina vänner, då är man nörd. Så det så....


Det man inte vet...

Jag har en filosofi om det där med historia. Ibland känns det som att det man inte vet har man inte ont av. Jag tillhör den kategorin som inte vill veta något om mina pojkvänners tidigare förhållanden till exempel. Jag tycker att jag mår mycket bättre när jag inte vet. För om jag vet så börjar jag fundera. Fundera på om jag duger, om jag är fin nog, vacker nog, smart nog...ja ni fattar. Jag vill helt enkelt inte veta vad mina partners har gjort i deras tidigare liv, läs tidigare relationer. Det handlar inte om att jag är ointresserad av vem de är men vissa saker vill jag helt enkelt inte veta....Jag vill inte veta hur många de har haft sex med (varför vill pojkvänner alltid veta det?!), jag vill inte veta vem som dumpade vem och jag vill absolut inte veta något om deras sexliv. Jag vet inte om det är en vanlig reaktion...det var bara en fundering så här på lördagskvällen...

Sicilanska skorpor och annat

Jag ligger i soffan och knaprar på sicilianska amarettoskorpor, jävlar vad goda de är och jävligt exklusiva kan jag meddela, inköpta på Sicilien. Man äter dem alltså med andakt.

Den här dagen blev bra. Har spenderat större delen av den med min bättre hälft och nu leker vi medelålders par, dvs han kollar på blocket vid datorn i köket och jag ligger i soffan med laptopen i soffan och myser. Sex timmars umgänge sen vill man bara vara sig själv en stund.. ;P

Jaha, vad mer? Jo, just det, demonstrationerna i Malmö. 10 000 pers tågade på Malmös gator idag. Jisses amalia säger jag!

Nu, kaffe och surfande...

 

Lackstövlar

Jag var och fikade med en nära vän igår. En stund in i samtalet tittade hon sig omkring och lutade sig försiktigt framåt och sa: "Brukar dina män vilja ha dig i stayups?" Det visade sig att hon för tredje gången i rad har en pojkvän som vill att hon ska ha stayups på sig när de har sex. Hon själv tycker att det känns så jävla löjligt och undrar var fan detta beteende kommer ifrån...Hon berättade även att hon vid flera tillfällen blivit tillfrågad om hon inte kan ha på sig lackstövlar...ojojoj säger jag bara! Vi satt där och konstaterade att det förmodligen är en jävla tur att vi inte kan se vad män tänker...och att ens försöka klura ut hur de fungerar verkar vara bortkastad tid...

Så hur kommer det sig att vi måsta vara utklädda för att tillfredsställa?

Malmö brinner

Det har varit ett jävla liv inatt! Förutom bilbränder och ett par misshandlade människor har butiker vandaliserats. Jag tycker det är för jävla tråkigt! Varför kan man inte demonstrera utan att förstöra och bruka våld? Nu på morgonen när jag var ute med hunden mötte jag inte mindre än tre brandbilar och fem ambulanser...det är något som är riktigt fel i Malmö idag...


Djungeltrummor

Det pågår demonstration i Malmö. Just nu demonstrerar Reclaim the streets och trummorna och ropen ekas i staden. Läser på Sydsvenkan att de just nu håller på att kasta flaskor på polisen. Jag får lite samma vibbar som göteborgskravallerna...hoppas bara på att ingen blir skadad. Vovven är orolig som fan och springer i fönstren och spanar...

Det har varit en lång och bra dag och nu vill jag bara sova och mysa läääänge i sängen imorgon...

Fredagskänsla

Woooiiieee! Jag har fredagskänsla i kroppen! Tjoho! Har lust att gå ut och dansa men det kommer inte bli så mycket med det för sambon är helt slut och ska dessutom jobba ikväll. Så, jag får väl ha lite fredagsmys själv, läs dippa morötter i guacamole och mysa med vovven i soffan. Yippiekayeee motherfucker!


Morrn!

Jaha, idag är det dags för utbildning. Jag och min kollega/sambo skall träffa våra nyanställda och ha en heldag med dem. Ska bli kul! Jag är dötrött för jag hela tiden haft i bakhuvudet att jag kommer att försova mig, har säkert kollat klockan åtta gånger inatt...blä!

Puss och kram så länge!


Nu skiter jag i det här...

Nu slänger jag snart ut skrivarjävlen genom fönstret! Den bara krånglar och krånglar och så fort man tror att man är klar så krånglar den lite till. Störigt! Har fått gjort sjukt mycket idag iaf och det känns skönt. Imorgon blir det utbildning hela dagen och det ska blir roligt. Nu känner jag mig helt slut och ska faktiskt kasta in handduken om en liten stund...

sällskap...


29.90

Ja. Det här är mina bröst. Med en prislapp på. 29.90 för att vara exakt. Den här har jag gått runt med i en halvtimme på stan...och jag som undrade varför killen i kassan stirrade så...bra jobbet Emma!


Passa på att vila

Jag pratade precis med min mentor. Jag är så glad att jag har honom för han är så gammal och klok. Han sa att man ska passa på att vila när man får en sån trevlig nyhet som jag fick idag. Din kropp orkar inte så mycket mer berg och dalbana menade han på så passa på att vila. Han har helt rätt i det. Idag är jag hög på glädje och det är en underbar känsla. Under de senaste tre månaderna har människorna på mitt jobb försökt trycka ner mig och föklara för mig att jag inte duker, därför känns det väldigt skönt när man får höra att man är uppskattad och behövd...Så idag jobbar jag men jag ska också passa på att vila både själsligt och fysiskt. Jag behöver det så jävla mycket. 



 

Wooooooiiiiiieeeeee!

Så kom det där samtalet som är så underbart befriande. Det som alltid kommer när man som minst anar det. Någon behöver en som mig till ett jobb och ja, dom har tänkt på mig. Woooooiiiieee! Jag kan inte beskriva hur skönt det känns! Efter tolv bedrövelser och ännu fler sorger. Ingenting är klart ännu men det för inget. Det är känslan som är värd mest nämligen, känslan av att det finns hopp. Tack, tack, tack!


Hud mot hud

Det finns få saker som gör mig så harmonisk som att få ligga hud mot hud. Och då pratar jag inte om sex utan om att få liggar nära och lyssna på hur hjärtat slår hos den man älskar. Jag blir tokig om jag inte får närhet. Hela jag blir helt fucked up. En kvart nära min älskling gjorde susen ikväll. Tack älskling...


En annan älskling...


Återfall

Jag hade ett återfall igår. Jag käkade kakor och mjölk och sedan kräktes jag upp alltihop. Och det kändes fantastiskt skönt i tre sekunder och sedan kom ångesten. Varför gjorde jag det undrar ni? För att jag var/är ledsen, trött och känslomässigt utmattad. Ja, jag känner mig som världens sämsta människa. Men, det är bara att resa på sig, och ta ett första steg i rätt riktning.

Fucked up dag

Det här är ingen bra dag. Ingentign blir som jag har tänkt mig och jag är sjukt stressad. Jag är arg som ett bi och skäller på allt ocha alla, inkuslive vovven, fan vilkken hemsk människa jag är! Jävla skitdag helt enkelt. Så för att göra den bättre, och få kontroll storstädar jag. Är inte det fantastiskt!


Världens bästa kompis

Jag och vovven myser i soffan. Det låter som en klyscha men han är världens bästa kompis, han vet när man ska vara tyst och bara vara...det slår fan vissa människor...


Mobbad akademiker

Idag är andra dagen i rad som jag blir mobbad för att jag är akademiker. Kan jag hjälpa det kanske? ;) Jag har fått små pikar om hur högfärdiga och plufsiga vi akademiker är och att vi gärna sätter oss på höga hästar. Så är det kanske? Om inte annars så är risken att man kanske blir som man umgås.  Jag borde nog satsa på något annat för den här akademikergrejen förstör ju för fan min image totalt. Uppblåst och på höga hästar? Jag? Bah!


Lugn och ro

Efter en dag med rekrytering och fika med en kompis känner jag att jag bara vill ha lugnt och ro. Jag tänker krypa ner i soffan och ta det lugnt. Behöver jobba lite men det är rätt sköna saker att pyssla med. Så det är på med mysbyxorna för min del! Helvete vad veckorna går fort nuförtiden säger jag bara. När man gick på gymansiet tyckte man att det tog hundra år innan det blev fredag, nu tycker jag att tiden bara flyger iväg, blir det så här när man blir ändre..?

I sin alldeles egna säng...


Spackel

Jag tittar på mig själv i spegeln och inser att jag behöver spackel. Det finns ingenting i världen som kan få mina lilagrå ringar under ögonen att försvinna förutom spackel. Jag har en sån där dag där jag känner mig allmänt risig, plufsig och ful. Eftersom vi ska rekrytera idag också betyder det att jag måste spackla mig och ta på mig något som jag känner mig någorlunda fin i för att det här ska funka. Fake it til' you make it säger jag bara...


bah.

Jag är seg. Orkar inte ens äta frukost. Ajabaja! Måste äta frukost annars kommer jag börja grina av sockarfall innan två. Jag såg en ny blogg på blogg.se's hemsida. Den heter Living the dream. Leva drömmen. Gör ni det? Lever ni precis det liv ni vill leva?


Jag är patetisk

Vi bråkar jag och sambon. Vi vill samma sak men ändå bråkar vi. Varför gör man så? Varför stångas man och fajtas fastän det enda man vill är att någon kramar en och säger att det kommer bli bra. För det enda vi har som skydd mot den där hemska världen är varandra. Och ändå slår vi på varandra. Och drar ner varandra. Jag förstår inte.

Nu skiter jag i det här.

Puss och kram


Emma vs Stina-Lee

Fan vad trött jag bli. Stina-Lee tycker synd om sig själv för att hon får negativa kommentarer på sin blogg. Enligt henne verkar det även vara mer slitsamt att logga in på bloggen varje dag än vad det är att gå till jobbet.

Dock kan jag säga att det är mycket mer slitsamt, psykiskt framför allt, att driva en av sveriges mest lästa bloggar än att ha ett vanligt jobb som man kan gå till och helt släppa vid dagens slut. Men som sagt, det är svårt för er som aldrig suttit i samma sits att förstå.

Jag kommenterar: Postat av: Bitterfitta

Alltså jag vet inte..jag tycker att det är lite nedvärderande till alla som sliter häcken av sig att säga att det är psykiskt påfrestande med blogge, shit, du tjänar pengar på att skriva om ditt liv, din dag, din hund, hur mycket cola du dricker...allvar stina, ta det inte på så stort allvar! Njut för helvete...



Stina svarar:
det är sånna som du som aldrig fattar hur det faktiskt är.. man får betala ett jäkligt högt pris för de där pengarna man tjänar kan jag säga och enligt mig är det verkligen inte värt de! Jag fortsätter för att jag fortfarande ser det som ett stort intresse..


Postat av: Bitterfitta

Alltså allvar! Jag kan förstå att det är jobbigt att blogga 24/7 men jämför det inte med ett vanligt jobb är du snäll, folk sliter röven av sig för att de skall få sin ekonomi att gå ihop och så menar du att det du gör är mer påfrestande? Allvar?


Alltså hjälp mig här! Det kan inte vara så att det är mer psykiskt påfrestande att blogga sig till sitt levebröd än att jobba åtta timmar per dag? Allvar? Vilken verklighet lever vi i egentligen? Som vi säger i Malmö, kom i luckan för fan!


Omotiverad

Jag som älskar att laga mat har den senaste tiden tappat aptiten totalt. Jag tycker varken att det är roligt att äta eller att laga...Så idag blev det något så omotiverat som fördiglagad laxpytt, käkandes framför datorn såklart...


Min dag

Jag har ont i magen. Det känns som magkatarr. Jävla skit säger jag. I övrigt har det varit en rätt sugig dag. Rekryteringen gick så där. Men man får ta nya tag imorgon...

Istället för middag?



Jag kan se att han har gjort något han inte får...frågan är bara vad...

Vad kommer emellan vår kärlek?

Jag läste ett uttryck på en annan blogg, vad får komma emellan kärlek. Mitt första svar på det är inget. Men vid närmare eftertanke så fungerar inte livet så. Jag tycker att det är mycket som kommer emellan vår kärlek nu. Det kallas vardag. Och vardagsbekymmer. Och vi låter den komma emellan vår kärlek. Det värker i hela min kropp när det blir så här. När det som gör en stark, dvs. kärleken till varandra, blir lidande fungerar ingenting. När man har en ocean emellan sig och när man inte kan möta varandra, ja, då är något fel. Kanske får man helt enkelt välja INGET SKALL FÅ KOMMA EMELLAN VÅR KÄRLEK! Och kanske behöver man börja varje dag med att upprepa det för sig själv. För om jag inte har kärlek då är jag ingenting.

Man tager vad man haver...

Det är så jävla störigt när toapappret är slut, vi har toapapperkris idag så detta är vad man hittar på vår toa...


Måndag

Ny vecka. Nya tag. Idag är det rekrytering på gång igen, spännande, spännande. Man vet aldrig vad det är för en typ av människa bakom  cv:t. Har varit ute på en lång runda i parken med vovven, mår så jävla bra när jag får göra det, eller rättare sagt vi mår bra av det, han sover som en stock halva dagen efter det, haha!




Kompromisser

Det svåraste i ett förhållande är enligt mig kompromisser. När man väl lever ihop så handlar mycket om att få ihop vardagen och livet om kompsomisser, givande och tagande. Jag har funderat mycket på det där. Hur långt kan vi kompromissa och när förlorar vi oss själva i kompromissandet? Det är ingen lätt fråga och jag antar att var och en får ta ansvar för att man inte komprommssar bort det som betyder mycket för oss. Som vanligt kan man alltiid referera till SATC när det gäller relationsproblem och när det gäller kompromisser kom jag att tänka på vad Miranda säger till Steve när han kommer till middagen och vill prata med henne, "jag ändrade mig för dig". Jag vet inte om det är det finaste eller sämsta man kan göra. Ska man ändra sig för någon? Som vanligt har jag inget bra svar på detta problem...


Jag, en grinkuk

Så här är det varje söndag. Jag vaknar och tänker, det här ska bli en bra söndag! Men nej, jag lyckas inte. Inte nångång. Antingen är det jag som är svag eller så är det universum som är emot mig. Välj själva. Jag är trött och vill bli lämnad ifred. Ni vet den där känslan av att hela tiden stöta på hinder för det man ska göra. Och så blir man bara mer och mer frustrerad tills man har lust att be alla i ens närhet dra åt helvete. Men det kan man ju inte göra för då blir de ledsna. Jag borde städa, plocka och diska. Men jag har helt enkelt inte någon lust. För det känns som att jag inte gör annat än städar, plockar och diskar. Det är förstås en överdrift men det får det att låta så mycket bättre. Jag skulle vilja umgås bort den här dagen. Skita i allt vad matlagning och städninge heter.

Det var ingen bra idé det där med att gå på stan och kolla på nyförälskade par. Jag blir alltid så deprimerad av det, att jag aldrig lär mig!

Så här pubertal är jag idag, fuckfinger åt världen!



Om min man

Jag har en märklig man. Eller inte så märlig utan snarare att han är väldigt mycket man. Det verkar som att män har en viss relation till sina toalettbesök. Medans vi tjejer försöker sätta rekord i att bajsa på kortast möjligast tid verkar det som att männen tänker tvärtom. Lite som att toalettbesöket är deras egentid och att det är här som de kan ta det lugnt och vara sig själva en stund. Min man är en sån man som verkar tycka det är rätt trevligt att gå på muggen. Inte minst skvallrar det här kaffeglaset om det. Som står på tvättkorgen på vår toalett. Jag kan riktigt se honom sitta där och mysa med kaffe och filosofera om livet. Det skulle inte förundra mig om han hade med sig laptopen också. Vilken höjdare!


Sköna söndag

Jag gillar söndagar. När det inte är ångestladdade då. Men det här känns som en bra söndag. Jag har precis suttit och läst DN's söndagsbilaga, jag älskar att det är så härligt jävla tjock och varar halva dagen. (Ja, jag har blivit medelklass, medelålders kulturtant...) Tänkte använda den här dagen till att komma ikapp det jag inte hann med i veckan. Tänkte faktiskt jobba lite också. Bara för att det inte ska korva sig senare i veckan. (Vuxet eller hur!) Men först ska jag hinna med en söndagspromenad och kika lite avundsjukt på alla nyförälskade par som går hand i hand och pussas på stan.

Min söndag i bilder.

DN


Kaffe såklart


resterna från lördagen...varför är de alltid godare på söndagen?



äpplepaj...


och min ständige följeslagare...


Om att säga hej till sin framtid

Inatt drömde jag om min son igen. Jag har alltså ingen son men det är tredje gången på kort tid som jag drömmer om honom. Han har samma ansikte varje gång och jag vet genast vem det är. Jag har aldrig längtat så mycket efter barn som jag gör nu. Inte på det viset att jag måste skaffa nu, nu, nu! Utan mer som att det här öppnats en dörr i mitt hjärta som tidigare varit stäng och låst men som nu är öppnad. Och det är ganska trevligt att vistas i det där rummet, att drömma lite och mysa av tanken att en dag så kommer jag att få träffa den där sonen eller den där dottern och jag ser verkligen fram emot dessa bekantskaper och vad de kommer lära mig. Den som väntar på något gott...



Hopp

Jag såg filmen Walk the line för ett tag sedan. Filmer som den ger mig hopp. Det tog Johnny Cash och hans June många år att inse att de älskade varandra och att de var ment to be. De gick igenom ett helvete och behandlade varandra jävligt illa. Men de överlevde och de blev lyckliga till slut. Det ger mig hopp. Hopp om att man kan bli lycklig. Men det kanske inte behöver bli på det sätt man tänkt sig, och det kanske tar lite längre tid.

Om ni inte har sett filmen, så se den!


Bah

Jag är en dålig bloggerska idag...känner mig trött och har ont i huvudet. Ska slänga mig i soffan och kolla på Narnia samt dricka kaffe och käka nybakad äpplepaj...på återseende...

kram från en seg och trött Emma



Lördag

Hallå eller! Har haft en myspys lördag på stan, fikat med en kompis och shoppat mammakläder. Det är skönt höstväder idag, man vill typ bara promernera hela dagen...jaha, det här blev typ världens tråkigaste blogginlägg men vafan, det tar sig nog lite senare..

puss och kram!


Vem fan orkar med sex?

De senaste veckorna har varit helt kaotiska för vår det. Vi har ju precis startat upp företaget och min sambo jobbar typ dygnet runt. Det har blivit väldigt lite sömn för honom och inga rutiner alls för min del. Så det jag kom att tänka på var, hur fan orkar folk ha sex när livet är så här? Vi har inte ens småbarn (och hur fan skall dom komma till kan man undra) Jag blir nästan utmattad av att ens tänka på att rulla runt bland lakanen, hur fan orkar ni andra?Jag vågar inte ens tänka på vad som kommer hända när vi väl får en bebis... Det här är ju fan katastrof, men helt naturligt antar jag, vem fan orkar knulla när man knappt orkar tvätta håret. Jaja, 26 år och gnällkärring...livet är fantastiskt! JAg tänker tillbaks på den glada studenttiden då man knappt kunde tänka på något annat än sex och knappt gjorde något annat än hade sex, vart tog den tiden vägen? BAH! :P

Berätta gärna, ni småbarnsföräldrar och människor i karriären, hur ni gör, jag är oerhört nyfiken!


oj!

Anställningsintvervjuerna är avklarade! Det gick bra och vi är nöjda. Kom hem för två timmar sedan och lade oss i sängen, somnade typ direkt och sov i två (!) timmar. Vaknade för en liten stund sedan och är arg som ett bi! Vet inte riktigt vad det är med mig, jagär bara jättetrött...Ska chilla lite innan kalaset...för det här kallar jag inte kalashumör...!


Intervjuer

Vi sitter på kontoret och skall strax dra igång intervjuerna med de arbetssökande, ska bli riktigt roligt att träffa dem! Wish me luck! På återseende lite senare...!

Bra avslutning

Det blev en bra och spontan avslutning på den här dagen. Mötte upp en kompis på ölis i Malmö och vi garvade i ca två och en halv timme. Precis vad jag behövde!  Spontant och opretentiöst, me likee...

Nu blir det sängen för min del. På återseende!

Det som ingen pratar om

Anna  skapade en diskussion på sin blogg idag som handlade om problemhy och varför det inte är någon som pratar om det problemet. Bra initiativ tycker jag. Vi måste prata mer om sånt som det hålls tyst om. Därför tänkte jag prata om vestibulit eller brinnande vulva. Ni vet, smärta som tjejer kan få efter och  under samlag. Inget man pratar om på fredagsfikan på jobbet, eller hur!

Jag träffade en kompis för ett tag sedan som absolut inte har problem att prata om såna här saker, det visade sig att vi led av samma problem, ja vestibulit då. För hennes del var det så illa att hon inte kan ha sex i vissa ställningar för det gör för ont. Så illa är det inte för mig, jag har bara ont efter sex. Skönt att man inte är ensam tänkte jag, och framförallt, skönt att kunna prata med någon om det...

Jag har läste lite på nätet om detta och det är såklart en jävla mysko sjukdom. Lyssna på behandlingsmetoderna:

Kvinnan kan bli hjälpt av bedövningssalva som stryks på de skadade slemhinnorna. Akupunktur och terapi är andra metoder som kan hjälpa kvinnor med vestibulit. Även sjukgymnastik, där kvinnan lär sig att slappna av i bäckenbottens muskulatur kan vara till hjälp.

Akupunktur och terapi....tack...nu känns det mycket bättre...:!



Bråk och tandagnisslan

Nu bråkar vi igen jag och sambon. Jag vill helst be honom dra åt helvete och han vill nog göra detsamma med mig. Jaja, så här är det, två viljor och två starka personligheter. Särbo.nu :P


Lekledare

Jag tjatar hela tiden om det där med att jobba hemma, jag vet...men ändå...jag sitter i soffan och ska svara på mail men vovven vill något helt annat, han är nyduschad och vill leka, och han ger sig fan inte! Så han bokstavligt talat lägge sitt ben på min laptop och tittar på mig tills jag ger med mig...envisa hund!







Morrn!

Åh, jag njuter i fulla drag! Av att få arbeta hemifrån, gå en långpromenad med hunden, äta frukost i lugn och ro...det är så skönt! Jag älskar det! När jag var ute med hunden fick jag plöstligt en sån jävla längtan efter mina föräldrar, de bor 30 mil härifrån och vi har liksom ingen vardag ihop, jag fick bara sån lust att träffa dem och ta en spontan fika. Det blir jobbigare och jobbigare det där, ju äldre jag blir. När jag flyttade tyckte jag på mitt egotrippade vis att det var ganska skönt att ha dem på långt avstånd, jag behövde det för att klippa navelsträngen. Men nu saknar jag dem. Det går inte att komma ifrån att de faktiskt tillhör mina närmsta vänner, ibland glömmer man bort det.

Långben...



Muffins och kärlek

Jag har haft lite svårt att varva ner idag, men efter ett par timmar i soffan med en sussande hund vid fötterna känns det bättre. Han har en sån otroligt lugnande effekt på mig. Jag ser fram emot morgondagen, då är det full fart med det egna företaget igen! Det finns få saker som är så roligt som att jobba för något man brinner för, och dessutom att få jobba för sig själv är fantastiskt. Idag när jag som sambon satt och planerade för framtiden kläckte han ur sig att han är stolt över mig. Vet ni vad, det värmde...!

Pyss och kram på er...

hembakade muffins...




och en väldigt bortskämd hund...


Kreativt kaos

Det där med att jobba hemma har sina för och nackdelar. Nackdelen är att det efter ett tag kan bli jävligt stökigt om man är som jag, slarvig och aningen flummig...men vafan lite kreativt kaos kan väl inte vara helt fel..


Vardag

Det är väldigt mycket vardag idag. Liksom bara blä. Men det måste ju vara det ibland också för att det ska kännas roligt de andra dagarna...moget sagt eller hur..! :P Jag känner för att gå på bio men vi hinner inte. Eller så hade jag kunnat tänka mig att sitta på ett café en stund, men jag pallar fan inte det nu. Det är så mycket småpill som ska göras. Jag har kommit på att det där med att göra listor är en väldigt bra grej, ja jag vet att jag börjar låta som bimbobella men ändå...när man är så flummig som jag så måsta man liksom anstränga sig. Jaha nu blir det ärtsoppa!

Pyss och kram....

Dagens tema...


Grått

Det här är ingen bra dag än så länge. Eller, det blev en jobbig natt och jag vet av erfarenhet att det smittar av sig på dagen. Jag hade mardrömmar och ångest inatt och somnade inte förrän sent, eller tidigt...Idag är jag iaf duktigt och äter en riktigt byggjobbarfrukost så att jag faller ihop på eftermiddagen. Fan, jag vill bara gå och lägga mig igen.

Puss och kram så länge.


Mitt livs misstag

Jag sitter här och kollar på Sex and the city och kommer att tänka på mitt eget förflutna. Egentligen är detta den tiden på året som jag avskyr mest, av den enkla anledningen att det var den här tiden på året som jag gjorde ett misstag jag kommer ångra för resten av mitt liv. En vän sa till mig idag, att det finns människor som gör saker mot oss som gör att inget någonsin kommer bli sig likt igen. Jag litade på en man. Och inget blev sig likt igen. Och då bör det sägas att jag hade gått igenom en jävla massa skit innan dess. Det handlar egentligen inte så mycket om vad han gjorde som vad jag själv gjorde. Vår situation vad sådan att han var aktiv inom kåren på vår gemensamma högskola. Under nollningen jobbade han som satan varje kväll och det var fester hit och dit. Han frågade mig inte en enda gång om jag ville komma. Inte en enda gång. Och jag sa inget. Jag tänkte att han vill kanske inte ha sin flickvän där. Naiv. Ja. Dum i huvudet. Ja. Visst, jag kan rabbla allt det där idiotska jag gjorde. Men det mest idiotiska jag gjorde var att jag litade på honom. Ja. Han träffade en annan tjej. Och ja. Han krossade mitt hjärta. Och inget blev sig likt efter det.

Så vad hände med mig förutom mitt krossade hjärta? Jo, jag hatar att bli satt i flickvänsrollen, att vara den som inte får vara med. Jag har allvarliga jävla issues med det. Jag hatar flickvänsrollen. Jag avskyr den. En annan vän sa en gång till mig att du måste bli vän med det faktum att du inte inte är tjejen man knullar en lördagkväll efter en runda på krogen, utan du är tjejen man kan prata med när det krisar. Som man kan vara sig själv med. Det låter ju fint eller hur. Men den enda erfarenheten jag har av den rollen är att de jag gett mitt hjärta åt tyckt att det varit mycket roligare med de tjejerna man tar hem från krogen.

Tillit. Hur kan det vara så jävla svårt?

Grinig

Jag sjönk som en sten nu på kvällen och är löjligt grinig. Jag fräser och gnäller. Bah. Ska ta mig själv i kragen och ta en promenad istället för att ligga här och grina.


Händelserik dag...!

Jaha, idag har det hänt en massa grejer. Vi har hämtat nyckeln till vårt nya kontor! Ligger jättemysigt och jag tror att det kommer blir hur bra som helst! Har även fikat med en kompis som var nere och ledsen, vi hade i alla fall en trevlig eftermiddag i solen på Möllan. Jag måste börja förbereda maten bättre känner jag, jag hann inte äta frukost idag och det blev inte allt bra, fy på mig...imorgon ska det bli bättre...Man mår så mycket bättre när man undviiker de där hemska blodsockersvackorna...

Vet ni vad? Vi har ett franskt bageri på innergården på där vårt kontor ligger...blir det bättre än så undrar jag?


Livmoder

Jag skulle till barnmorskan idag och få ett nytt recept på p-piller. Det hela slutade med att jag fick kasta brallornao ch krypa upp i gynstolen. Det var nämligen tre år sedan mitt senaste cellprov kom vi fram till. När jag ändå låg där passade hon på att känna på min livmoder och mina äggstockas. "Och där var en fin liten livmoder, och där har vi de fina små äggstockarna" sa hon glatt när hon klämde på min mage. Jaha, jag har en fin liten livmoder, där ser man!

Puss och kram på er!

Belöning

Jag är så jävla nöjd med den här dagen! Har hunnit med en massa, rekrytering, städning, tvätta, köpa två lampor från blocket (!) och fixa sånt som skulle fixas. Det är så underbart roligt att ha något som man brinner för att jobba med, allting blir så mycket roligare och man jobbar mycket utan att man tänker på det.

Nu ska jag belöna mig själv med att slänga mig i soffan och käka ostamackor. Jag kom att tänka på häromdagen att jag inte har skrivit så mycket om min bulimi och det har att göra med att den inte är en stror del av mitt liv längre. Jag kommer alltid att se mig själv som bulimiker men numera kan jag hålla sjukdomen i schack. Från att ha tagit en otroligt stor del av mitt liv så tänker jag på det väldigt sällan nuförtiden. Och det är så jävla skönt...!



Rekrytering

Jag har hållt på med rekrytering till företaget idag. Det är lite märkligt att sitta på "andra sidan" dvs. vara den som avgör om du är intressant eller inte. Det är svårt det där med cv och personliga  brev för man vet själv hur svårt det är när man själv ska göra det. Brevet och cv:t i sig kan se för jävllgt ut men personen i telefonen kan ge en helt annan bild. Därför har vi ringt runt och pratat med många olika personer idag för att få en bättre bild av vilka människor det är som har sökt sig till oss. Det som slog mig idag är att fan vad jag har förutfattade meningar! Vi har fått in ett antal jobbansökningar från kvinnor som skriver att de har varit hemmafruar ett tag eller har varit mammalediga och som har med mammaledigheten som en del på meritlistan. Min första reaktion har varit att lägga dessa åt sidan. Men sedan kommer jag på mig själv, vad fan håller du på med Emma??!?! Här sitter jag och är värsta feministen och har åsikter om fan och hans moster och så tänker jag likadant som de där feta gubbarna som sitter på makten. FY DIG EMMA! SKÄMS! Och skäms gör jag. Men fan vilken bra erfarenhet detta har varit. Så, jag har alltså lärt mig något idag också!


Kräver jämställdheten en städerska?

Jag har funderat på det där med städerskor. Det känns som att de flesta med höga positioner har det idag. Ibland även barnflickor som hämtar ungarna från dagis. Jag har alltid fnyst åt det där och tänkt att det är väl själva fan att de inte kan plocka upp sin skit själv. Men jag har tänkt om. Jag tror så här att min man kommer alltid jobba mer än jag, det är bara sån han är. Han har 18000 projekt på gång och även om jag också har mycket på g så blir det jag som städar. Så om jag ska slippa arbeta ihjäl mig och ta hand om våra tre framtida barn och inte dö av dåligt samvete för att vi inte har en skinande ren lägenhet så tror jag faktiskt att en städerska är den enda lösningen. Jag kommer att skämmas ihjäl för att berätta det för alla andra och jag kommer känna mig som en dålig människa för att jag inte klarar av allt själv. Men det är kanske en skam man får ta för att inte betala priset att gå in i väggen. Vad tror ni?


Dagens

Går hemma och ringer, mailar och ringer igen och mailar. Slängde ihop en thaiwook till lunch, åh vad jag saknar maten i Thailand...underbart gott!


Working girl

Hallå!
Sitter hemma och jobbar med företaget idag, har hunnit med en långpromenad nu på morgonen i parken, härligt!
Det jag gillar med att jobba hemma är att man kan dricka kaffe när fan man vill och att man kan ta pauser för att klappa på hunden. Det är lyx för mig.

Puss och kram så länge!


Är du kär i din pojkvän?

När jag var på middag häromdagen fick jag den raka och ärliga frågan om jag är kär i min pojkvän. Mitt svar på det var att ja det är jag. Vi diskuterade det där en stund, de andra tyckte nämligen inte att det är så självklart att man är kär i sin partner. Krasst sett menar de att många hänger ihop av helt andra saker än kärlek, till exempel pengar, sex eller för barnens skull. Det låter ju hemskt men jag tror tyvärr att det är så i många förhållanden. En vän till mig som deltog vid middagen fick frågan om mannen hon dejtade är hennes livs kärlek. Nej, svarade hon blixtsnabbt. Jag tycker om honom, tillade hon.

Är det kanske så att vi nöjer oss med att tycka om någon till han eller hon med stort H dyker upp? Men å andra sidan, slösar vi inte bort varandras liv då tänker jag...som vanligt har jag inget bra svar på frågor som dessa...


Söndagsbrunch

Idag är det amerikanska pannkakor som gäller! Till det bärsmoothie, lemoncurd och massa kaffe! Så ska en söndagsförmiddag se ut!




Mys.

Klockan är snart elva, det är lördag och jag ligger i sängen. Med datorn. Sexigt eller hur?  Jag har legat och surfat runt lite och kom in på cafés hemsida och läste en artikel med Sofi Fahrman, ni vet hon modetjejen på Aftonbladet. Jag läste att hennes man är chefredaktör och anställde hennes syster som moderedaktör. Jag tror inte att jag kan säga tillräckligt många gånger hur sånt här stör mig. Det stör mig så att det pyser lite ur öronen. Varför undrar ni? Jo, jag tror det är så här; jag kommer från landet och har flyttat till en storstad där jag knappt kände en käft.  Jag har fått kämpa så in i helvete för att skapa kontakter och det har varit skitjobbigt. De som har växt upp i storstaden har ett helt annat kontaktnät och har enligt mig det jävligt mycket lättare. (Ja jag kanske är orättvis). När någon anställer sin sambon lillasyster blir jag irriterad. Vad är det som säger att hon är bäst lämpad för jobbet? Annika Leone skrev om detta i Aftonbladet, men med en annan vinkel. Hon skriver hur trött hon är på familjen Wahlgren som nu i tredje generationen syns överallt.  Rätt efternamn ger inte talang menar hon och jag får nog hålla med. Sunkig inavel skulle jag vilja säga.


Walk in the park

Har spenderat eftermiddagen med älsklingen, promenerat i parken och suttit på en parkbänk och myst. Tror inte att man kan spendera en lördag på bättre sätt! Tycker att hösten är underbar, njuter i fulla drag! Nu blir det bilfärd!

Puss och kram på er!



Om tjejer.

När jag satt i soffan hemma hos min kompis igår kom vi att prata om tjejer som är missunsamma mot andra tjejer. Ni vet såna tjejer som inte vill låna ut eller ge bort kläder till någon annan tjej i rädsla att de skall se bättre ut på någon annan än hon själv. När jag var på ett mingel häromdagen råkade jag ut för en sådan tjej som var beroende av uppmärksamhet och ovanligt useendefixerad och ytlig. Hon studerade mig från topp till tå och började efter ett tag att ta bort hårstrån från min klänning och pillade bort grässtrån som fastnat i mitt hår. Efter en stund frågade hon sin kompis om hon kunde få ta bort några pormaskar på hennes näsa. Detta är så jävla tjejigt för mig. Man höjer sig själv genom att peka på felen hos andra. För hur snygg känner man sig när någon vill klämma ens pormaskar in public?

Varför gör vi tjejer så? Varför slår vi ner på varandra när vi borde säga, fy fan vad du är snygg idag! Det finns väl redan tillräckligt många människor som vill slå ner på oss, vi behöver väl knappast ha systrar som gör det också...? Bah!


Lördag

Vi hade en väldigt trevlig kväll igår, mycket bra konversationer och trevligt sällskap.  När min sambo kom hem från jobbet vid sextiden på morgonen frågade han mig varför jag inte skickat ett sms när jag kom hem, det undrade jag också men insåg att jag hade somnat med mobilen i handen typ i samma sekund som jag lade huvudet på kudden...helt slut med andra ord....

Jag och vovven har varit ute på den vanliga promenaden och det blir mer och mer höstligt för varje dag. Jag skulle vilja fika bort den här dagen, gärna på Simpan med en stor balja te och en stor bit morotskaka.

So long!



Döda drömmar

Jag har varit på middag och vi kom att prata om döda drömmar. Eller om att man vid en viss ålder måste inse att vissa drömmar är döda och aldrig kommer slå in. Jag vill inte tro det. Jag vill inte tro att det är försent.

Nu: Sova!

Segt

Jag fick världens blodsockerblues nu på eftermiddagen och gick rätt in i väggen...är arg som ett bi och vill helst stänga in mig i ett madresserat rum..huga! Ska iaf ta en powernap innan middagen, känns som att jag behöver lugna ner mig lite.

Puss och kram...


Höst

Idag var det riktigt höstligt i parken, men mysigt! Har varit ute med en oerhört glad och sprallig hund som bokstavligt talat har dragit runt sin matte runt pildammarna...det är samma visa varje morgon, när vi går ut är jag ett åskmoln men sen så småningom smittar hans glädje av sig på mig.

Det här kommer bli en bra dag känner jag, tänkte arbeta med företaget på förmiddagen och ikväll är jag bjuden på middag, mycket trevligt!

På återseende mina vänner!




wooiieee!

Middagen blev jättelyckad och jag har skrattat så att jag nästan gråtit och nästan kissat på mig. Vad underbart det är att känna att man har människor som bryr sig om en trots att de aldrig har träffat en, det kallar jag medmänsklighet! Vi är inte ensamna även om det i de dystraste stunder kan kännas så...Dessutom fick jag ett oerhört bra jobberbjudande som jag blev väldigt smickrad över...glad glag glad!

Och till mina trogna läsare, ni är fan bäst och gör mig oerhört glad! puss och kram på er!



Delfinlyktan...

När vi städade häromdagen hittade jag och min sambo den här delfinlyktan i plast i ett skåp. Den är kvar sen den senaste hyresgästen.  Behöver jag säga att jag tyckte att vi skulle slänga den? Till min stora förvåning höll min sambo inte med mig....han vill alltså behålla delfinlyktan i plast...jag känner att vi har kommit till ett avgörande vägskäl i vår relation, hur ska detta gå...?! ;)


Personangrepp

Det är väl knappast någon som har missat att Blondinbella gick till personangrepp mot Hertignnnan af Uppsala igår. Jag tyckte det var patetiskt. Vi bör nog tänka oss för extra noga när vi befinner oss i bloggosfären, ibland känns det som att det är en liten värld i sig och att man blir någon annan än den man faktiskt är. Skulle Bella ha kallat någon för mytoman i den "verkliga" världen? Nej, antagligeni inte. Där blir spelreglerna annorlunda. För mig är vi människor vare sig vi bloggar eller inte och jag skulle inte hoppa på någon för vad den är, därmot hoppar jag ibland på (nej, jag debatterar med) människor när de skriver något jävligt dumt. Det tycker jag är en jävla skillnad. Och det är liksom en av anledningarna till att jag bloggar överhuvudtaget, möjligheten att debattera och diskutera.Vi måste få ifrågasätta och kritisera på ett konstruktivt sätt men lägg för fan ner de där jävla tonårsfasonerna och bete er som folk!


Morgonmys

Jag skulle egentligen gått upp för en timme sedan men det var så jäkla mysigt att ligga där och mysa med sambon och vovven så det blev en extratimme....nu blir det promenad i parken med mitt bebissubstitut...


Belöning

Fan vad jag har varit duktig idag! Har satt ihop ett årsbokslut för företaget och fixat och trixat, inte med deklarationen då men lite annat pill...Efter all passivitet känns det underbart att ha kommit igång igen...nu gäller det att få bollen att rulla, sen brukar det lösa sig av sig självt...

Nu till min belöning, grönmögelost på knäckebröd med paprika, yeah baby!


SATC

Nu ska jag göra något som antagligen är helt livsfarligt. Jag ska kritisera Sex and the cityfilmen. Jag såg den häromdagen tillsammans med min sambo. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad, framförallt av det faktum att han garvade hela tiden...men det var inte det jag skulle prata om. Är det bara jag som tyckte att det var skönt att Big lämnade Carrie vid altaret? Jag tyckte det var så jävla skönt att allting gick åt helvete, inte av missunsamhet utan snarare för att filmen inte förvandlades till den vanliga hollywoodbullshitten med extra sockrig glasyr utan beskrev något som skulle kunna hända i verkliga livet, om man bortser från Vivianne Westwood klänningen då...Jag måste säga att jag blev lite besviken över karaktärernas utveckling. De kändes...platta. Carrie som rik och icke-singel blev bara så....tråkig...Vart tog gnistan och elden vägen undrade jag. Försvann den med sambolivet och medelåldern?


Spanaren på Hill Street

Jag kan inte låta bli att skratta åt vår hund som leker spanare i fönstret. Han tar det på jävligt stort allvar...



Fika?

När jag var ute med vovven i parken idag gick jag förbi ett par som satt på en parkbänk och käkade kanelbullar. Herregud vad jag skulle vilja göra det. Det såg så mysigt ut. Så där lagom höstligt melankoliskt och underbart på en gång. Jag hade ingen aning om att jag hade en sån längtan efter att sitta på en parkbänk och dela en kanelbulle med någon. Jag känner att jag måste göra detta. Någon som vill fika med mig? Jag bjuder.



Lunch

Det är lunchdags och jag är hungrig men har ingen aptit, bra kombination eller hur...Idag har jag varit effektiv minsann! Jag har hunnit svara på mail och fixat och donat med fakturor och annat, duktig! Eftersom dagen igår blev helt fucked up är det skönt att den här har börjat bättre så slipper jag gå runt och ha ångest för att jag inte får gjort det jag ska. Jag tror jag ska slänga ihop en mangosmoothie....på återseeende!



Morrn.

Halv ett i natt fick jag ett sms av min sambo.

"Vet du någon tjeckisk författare?"

"nej"

"jo, Kafka"

"Right on"

"Vad tycker du om honom"

Där hade jag somnat om. Nu väntar jag bara på att sambon skall vakna så att jag kan få veta vad fan han menade med det.

Annars är det lugnt än så länge. Nackdelen med att arbeta hemifrån är att det är svårt att koppla bort disken men jag får jobba på det. Bara dumt att stressa upp mig över det jue. Jag ser fram emot morgondagen då det är middag på g. Woooiieee!

Puss och kram på er.


Första kyssen.

Som vanligt tittar jag på SATC. Idag blev Miranda kysst av Blair Underwood för första gången. Shit jävla pommfritt säger jag bara. Jag kom på mig själv med att bli lite sotis. Det där med första kyssen, det är ju jävligt nice men det sker ju bara en gång med en person. Men så tänkte jag på det en stund, jag kommer ihåg allt med vår första kyss, var det skedde, vad han hade på sig, vad jag hade på mig, hur han luktade och hur det var att känna hans armar runt mig för första gången. Och vet ni vad, det ger så många fjärilar i magen och zsa zsa zsu att jag faktiskt är nöjd med det faktum att jag med stor sannolikhet har fått min sista första kyss.


Hackat och malet

Jag är frustrerad. Den här dagen blev inte som jag tänkt mig.  Den blev helt sönderhackad av en rad olika orsaker. Jag börjar fårstå hur mycket jobb min mamma haft under alla år. Allt det där som hon har donat och fixat med, allt som hon har tänkt på och alla hon har haft omtanke om. Så många gånger hon har sprungit till ICA för att vi skulle ha fika hemma eller hur hon hann med både mig, hunden och att stryka och diska. Jag förstår nu hur stressad hon måste ha varit.Framförallt förstår jag nu att hon har offrat sig själv. Hon har satt oss andra före sig själv. Och jag måste erkänna att jag har satt mina behov före min mammas. Jag vill inte bli som hon. Jag vill inte bli tagen för givet. Jag vill vara en individ vare sig jag är sambo eller mamma.  Enda sättet att komma undan det här jävla plockandet och springandet är väl egentligen att bo själv. Där kan ingen jävel bestämma över en och säga vad man ska göra men å andra sidan hur kul är det? Att bo ensam menar jag då. Så puss och tack mamsen, du har varit fantastisk!



Compare people

Jag har lagt ner det där med facebook för länge sedan, jag tyckte det var kul i typ en kvart, men det är jag...Mina vänner verkar dock tycka att det är betydligt roligare med fb eftersom jag konstant får en massa mail med saker de skickat till mig som typ kramar, paket och tårtor och sånt. Idag fick jag en sån där compare people lista på mailen, ni vet en sån där ens vänner har klickat på ett alternativ som de tycker stämmer in på en. Det härt tycker mina vänner om mig... :

STRENGTHS:

most talkative
most fashionable
coolest

WEAKNESSES:

most helpful
most tech-savvy

Då undrar jag, när blev det en svaghet att vara hjälpsam?

Det är jag och Uma... :P

Drömmar

Jag drömde om en tjej som var min bästis i högstadiet inatt. Vi hängde ihop jämt och pratade i telefon tre timmar om dagen. Sommaren innan gymnasiet började kom vi i luven på varandra och pratade knappt efter det. Jag fikade iaf med henne för ett par år sedan. Det var hon som sms:ade mig och undrade om jag hade lust att ses. Jag tror att vi båda insåg när vi satt där att vi aboslut inte hade något gemensamt längre. Visst är det hemskt när sådana fikor förvandlas till mardrömmar. Båda är medvetna om att att vi kanske aldrig kommer göra om detta och samtalet kretsar främst kring artighetsfraser. Jag undrar varför hon hörde av sig. Kanske för att sätta sista spiken i kistan och avsluta relationen eller så ville hon kanske se om det fanns något att rädda. Jag har ett par sådana relationer som hänger i luften och jag måste erkänna att jag är livrädd för att ta tag i dem. Jag vet inte vilket som är värst, att gå vidare eller försöka skaka liv i något som redan är dött.

Nu: kaffe, kärlek och mail.




Studsboll

Tänk så roligt man kan ha med en studsboll. Jag sitter här och tittar på hunden som leker hela havet stormar i lägenheten med en studsboll..han verkar tycka att det är fantasiskt kul...Anyway. Jag sitter här och väntar på att SATC ska börja och lyssnar på soul, soul och soul. Är sugen på att gå på en riktigt bra konsert snart, när Angie Stone var i Malmö senast hade jag inte råd att gå, är fortfarande förbannad på det...

Det händer roliga saker i livet och det är positivt! Wooiiiee! Jag tar en dag i taget och tänker inte måla fan på väggen som jag brukar. Det blir bra, det blir bra, det blir bra, intalar jag mig själv, lite som Stig -Helmer, jag kan flyga, jag är inte rädd...

pyss och kram på er.

Middag

Jag har helt tappat matlusten och äter det jag tycker är gott och blir sugen på. Så idag har jag käkat mangosmoothie och tillmiddag blir det majs. Värsta gourmeten eller hur!


Bonus

Jag funderar på det där med förhållanden och de dörrar som öppnas när man träder in i ett nytt. För det är ju inte bara en ny människa man får i och med att man inleder ett nytt förhållande, men får en del andra människor på köpet, bonusmännskor. Jag snackar om barn, föräldrar, vänner, syskon, ja allt. Det är inte så lätt det där alla gånger och jag funderar på hur man gör för att klara av allas behov och önskemål. Tyvärr är det ju så att bara för att man tycker om människan man delar livet med innebär det inte att man per automatik tycker om bonusmänniskorna. Ibland känns det som att det där med att vara två i ett förhållande är något som inte längre existerar, i så fall är man tillsammans med en människa utan förflutet. Så hur gör man då för att klara av allt detta? Jag vet inte. Den som har ett finfint recept på detta får gärna maila mig...

Btw, jag säljer mina acne, stl 28/32, någon som är intresserad?


Måndag morgon.

Fantastisk morgon! Solen skiner och det är så där skönt svalt i luften. Det är ju första september idag och jag kom att tänka på hur det var första dagen när en ny kurs på universitetet började. Man hade med sig ett nytt kollegieblock, gick till insitutionen och registrerade sig, fick ångest över alla nya böcker man skulle köpa men samtidigt var det hur kul som helst att kolla in alla nya kursare. Jag saknar det. Lite. Jag tycker nog att sex år på universitetet räcker...

Idag är det big business som gäller. Jag och sambon har startat företag tillsammans och idag tänkte jag fixa så att vårt kontor blir fint. Nackdelen med att jobba hemma är att man sällan har plats till ett renodlat kontor så istället sitter man i soffan och arbetar. Inte bra. Så nu blir det ändring på det.

Ser verkligen fram emot den här veckan. Har två jobbrelaterade middagar inplanerade vilket är jätteroligt. Även om sådana saker inte alltid leder till, eller väldigt sällan leder till att man får ett nytt jobb så får man kontakter och kan prata med människor som befinner sig i samma situation som en själv. Me likee. 

 Ni har varit tysta på sistone, lever ni? Skriv en kommentar så jag vet att ni har det bra!

Puss och kram


 

Det här längtar jag efter...

RSS 2.0