Partypatrullen




Utgång igår. Man skulle kunna tro att vi slog klackarna i taket men icke. Istället var vi ett gäng och stod i ett hörn och mest undrade vad fan vi och andra höll på med. Vet inte riktigt varför det blir så nuförtiden. Jag trivs mycket bättre med att sitta på en uteservering än springa på klubbar...varför? Pheew vet inte. För mycket yta gissar jag. Jag vill helt enkelt kunna prata med folk. Konstigt nog kom en slags ångest krypande igår. Vill jag verkligen detta? Är det detta jag vill fylla mitt liv med? Vill jag vara i  den här staden? Fick se och känna allt det där med Malmö som jag inte tycker om, som jag inte vill vara en del av, som jag inte vill ha i mitt liv. Mycket funderingar blev det iaf...och jag tror att de kommer fortsätta idag...Jag står vid något slags vägskäl och det känns som att det mer och mer är dags att ta ställning och välja väg. Men, man kanske kan vänta lite till....

Hälsosamt?

 Bild från Aftonbladet

Nej, Madonna ser väl knappast ut som hälsan själv på den här bilden. Senig och mager är väl en bra beskrivning. Men, det var egentligen inte Madonna jag tänkte skriva om utan det märkliga moraltjatet som följer med en sån här bild. Vi har sett såna här bilder på Madonna förut, skillnaden den här gången är att man väljer vinklingen om Madonna är sjuk. Krönikörerna vässar sina pennor och skriver om anorexia och att älska sig själv trots att man är 52 och nyskild. Det viskas om avund för yngre kvinnor och den egna dottern och ett desperat behov av att vara ung. Vad är nytt i detta? Aftonbladets krönikör hade lika gärna kunnat använda bilden på Madonna till att beskriva en vältränad superkvinna vilket de gjort så många gånger förr. Så, var går linjen mellan en sund superstjärna och en sjuk trebarnsmamma. Ingen aning, fråga Aftonbladets krönikörer.

Skepp ohoj!

Glömde ju visa bilder från vår båttur häromdagen. Underbart väder, lite vins, vågor, hav och fiskmåsar. Bättre än så blir det fan inte om ni frågar mig. Nu är vi hemma i lägenheten igen och det är dags att ta tag i städning, rensning och betala räkningar....fan vad vardagen slår till snabbt...Vi har hela lägenheten fylld av påsar med kläder, matvaror, resväskor som aldrig hunnit packas upp....visst är det härligt att röra sig mellan många olika platser men till slut blir man trött på att leva i en kappsäck. Nu, dammsugning!









Morning glory

Härlig söndagsmorgon! Vaknar av att hunden vill ha lite mys så vi ligger och snozar tillsammans en stund. Det är nästan den bästa stunden på hela dagen. Ibland sätter jag klockan lite tidigare bara för att kunna snoza och mysa lite extra på morgonen med mina älsklingar. Jag får total inre frid när jag ligger där och lyssnar på hur de snusar, snarkar och drömmer. Fånigt kanske, men så underbart. Kärlek tror jag det kallas. Vi har iaf hunnit med promenad och snart är det dags för loppmarknad och sedan båttur. Vi har haft dåligt väder hela veckan men idag verkar det vara helt ok med att ge sig ut på havet. Som jag har längtat! Finns inget bättre än att åka ut och bara sakta glida fram längs klipporna. Balsam för själen. Imorgon åker vi hem till stan igen, det skall bli lite skönt även om det är underbart att vara ute i skärgården. Saknar vår lägenhet lite, att ha alla våra saker, böcker, vänner osv. Men, jag antar att det är det som gör saker och ting roligare, att vara borta lite, sakna lite och framförallt få lite ny luft i vardagen. 

Kom att tänka på att det känns helt vansinnigt att jag sitter här och skriver om min dag för er. Vem fan bryr sig om den egentligen? Häromdagen hade jag ca 1000 besökare och jag fattar inte var de kom ifrån, det är mycket mer än vad jag brukar ha...men, det verkar inte finnas någon som vill berätta var de sett min blogg så jag får väl fortsätta vara nyfiken och fundera ett tag till.

Trevlig söndag på er!


Vill jag verkligen vara Emma?

Jag läser en undersökning i Aftonbladet (var annars) att svenska kvinnor helst vill vara som Emma Andersson. Varför nu detta undrar jag men egentligen är det väl inte så svårt att räkna ut. Hon är tillsammans med en av världens bästa och bäst betalda hockeyspelare, gifter de sig är hon försörjd i resten av sitt liv liksom hennes eventuella barn. Men, det var inte bara detta svenska kvinnor ville ha, de ville tydligen vara hemmafruar. Det är fine med mig. Dock tror jag inte att hemmafrugrejen är något för mig. Det är säkert skitkul i ca tre veckor att få pengar av någon annan, shoppa järnet, få manikyr, pedikyr, nätverka lite med andra fruar och fråga pojkvännen när han kommer hem hur hans dag har varit. Skitkul. Nä, inget för mig. Jag jobbar hellre arslet av mig än att stå vid sidan av någon annans framgång resten av mitt liv. Men hey, det är bara jag...

Vill du vara hemmafru eller hemmaman?

 bild från café

Slowmotion

Det regnar och regnar men det gör fortfarande inget. Idag komme förhoppningsvis ett par vänner på besök vilket innebär mycket fika, god mat och mys. Som ni märker har jag rätt lite inspiration när det gäller bloggen, men, jag tar det som ett bra tecken på att jag faktiskt kopplar av. Det finns gott om tid för bloggande i höst... :P

Vi funderar på att ta med oss kräftor hem till Malmö och ha en liten improviserad kräftskiva. Är inte så mycket för snaps, insjökräftor och märkliga hattar utan tycker att det går lika bra med vårt kök, hembakat bröd och massor med aioli och en jävla massa havskräftor förstås. Och rökta räkor, min favorit...

Nu blir det morgonpromenad, puss och kram på er!



Pittoreskt

Regnet smattrar mot rutan och vinden viner i båtmasterna. Det är riktigt skitväder på västkusten men jag kunde inte bry mig mindre. Jag sitter i världens mysigaste bod och läser, tittar på film, promenerar, fikar, äter rökt makrill, äter ännu mer fisk, fikar lite till och så vidare. Avkoppling på hög nivå tror jag det kallas...Jag suger verkligen åt mig av dessa dagarna, visserligen har jag ett par veckors semester kvar men när hösten väl är här går det så fort...





pinfärsk makrill!

Sol, vind och vatten

Jag lever skärgårdsliv fullt ut. Fast någon sol har vi inte haft, desto mer vind och vatten i form av kuling och regn. Men vadfan gör det, vi myser och kopplar av och det är det som är meningen. Till och med hunden tar sovmorgon...jisses amalia...!

Igår gjorde vi Göteborg, eller snarare strosade runt i Götet. Sushi på järntorget och megastora chokladbollar, maräng och citronpaj och chokladcheesecake i Haga. Mys i kvadrat. Idag blir det möjligtvis en båttur eftersom solen har bestämt sig för att titta fram men jag gissar att den bara kommer att göra en blixtvist.


Jag undrar fortfarande var alla besökare kommer ifrån, nu får ni faktiskt ta och berätta! :P

Ingen vill vara som jag



Jag befinner mig i mitt barndomshem och det är lika traumatiskt varje gång. Mitt gamla flickrum står kvar och ångesten sitter kvar i väggarna även om gardinerna är nya, det gröna batiköverkastet utbytt mot ett blommigt och cd-skivorna i fönstret utbytta mot orkidéer. Jag vill inte ens tänka på alla de kvällar jag stängde in mig i mitt lilla rum med min cd-spelare och längtade bort till ett annat liv,. mitt liv. Böckerna, filmerna och musiken var det som höll mig vid liv och som påminde mig om att jag räckte till, att jag var bra som jag var. Jag hatade verkligen mig själv under mina tonårsår. I mina gamla dagböcker står det "det finns ingen som vill vara som jag, ingen som vill ha min stora näsa, mina skeva tänder eller mina ledsna ögon. Ingen som är avundsjuk på mina kläder eller på min pojkvän. Det finns helt enkelt ingen som vill vara jag, inte ens jag själv." Det känns ledsamt att läsa de där raderna. Jag minns så väl hur det kändes att kritisera sönder sig själv tills det knappast fanns något kvar. Jag nästan förintade mig själv, slog på mig själv och intalade mig själv att jag var världens sämsta människa. Det tog många år att komma ur det där. Jag tror inte att jag är helt ur det ännu. Jag tror fortfarande inte att det är någon som är avundsjuk på min stora näsa, mina numera lite rakare tänder eller mina blå ögon. Men det spelar ingen roll längre. Av den enkla anledningen att jag inte längre vill vara någon annan. Jag är jag och numera lever jag mitt liv. Precis så som det ska vara.

Italienska delikatesser

Prociutto, tiramisu, underbara tomater, biscotti, solmogna persikor, bönsoppa...jag kan fortsätta i evighet. Italienresan var en fantastisk kulinarisk upplevelse och jag kommer aldrig att glömma de smaker vi fick pröva på under våra två veckor där. Lovade ju att lägga in bilder på all den mat vi upplevde i Italien, här kommer det mina vänner! Btw, måste fråga en sak, besökssiffrorna har stigit i höjden ett par dagar, undrar mest var det är jag syns någonstans? Någon som kan informera mig?



Toscansk marknad en lördagförmiddag...





Frukost...connoli med choklad och vaniljfyllning..och espresso såklart...


Svårt att välja...



Världens godaste glass!


Och världens största pizza?


Grillning utanför Venedig....korv har fått en ny innebörd...











Jag lever

Märkliga dagar. Sambons pappa gick bort för ett par dagar sedan och vi har varit med familjen i ett par dagar. Känner mig sliten, eller snarare, börjar slappna av nu och då kommer tröttheten. Läste att det skulle bli regn hela nästa vecka, inte mig emot, tänker ligga stand by och läsa deckare. Det var allt från en trött Bitterfitta.
So long.


Behöver jag verkligen fler råd?


Senaste numret av Cosmopolitan damp ner i brevlådan igår, en present från Nelly när jag beställde kläder senast. Har aldrig läst cosmopolitan tidigare och ärligt talat vet jag inte om jag kommer fortsätta med det heller. Jag låg och bläddrade och fick värsta flashbacken från hur det var att vara 13 och läsa veckorevyn och Frida och fundera över om killen man var kär i verkligen tyckte om en och om det var normalt att ha finnar på ryggen. För att inte tala om alla test man gjorde "är du vilda Hilda eller Mesiga Marie i sängen". Mitt nummer av cosmopolitan är späckat med tips och råd. "Så tyder du hans leende", "Så vet du om han vill göra slut", "så får du bästa orgasmen". Jag börjar faktiskt fundera på om jag inte har fått tillräckligt med råd i mitt liv. Framförallt har har jag fått nog av råden i alla dessa blaskor. Jag har fått så mycket råd att jag utan några som helst problem skulle kunna ta jobb på Veckorevyn eller aftonbladets söndagsbilaga och skriva både det ena och det andra om celluliter, relationer och bästa sexställningarna på semestern. Nej, jag vill inte ha fler råd nu. Jag är för fan 27 år, jag tror jag klarar mig. Vill jag ha orgasm så vet jag hur jag ska få det och om min sambo vill göra slut så utgår jag från att han kommer att tala om det.  Och när han ler vill jag tro att han gör det för att han råkar vara glad. Bah!

Alla vägar bär till Rom

Hola! Äntligen funkar internet. Sitter och laddar över ca 300 bilder till datorn. Vi har haft en underbar semester. Vi drog ner till Venedig, sedan San Marino därefter sneddade vi över hela Italien och landade i Bolserosjön, sedan Rom därefter Toscana med stopp i Sienna och Florens. Vi bodde på en ekologisk (!) camping utanför Venedig som var otroligt mysig, lite som att bo i en italiensk familjs trädgård. Oerhört gästvänliga värdar och en fantastisk miljö! Väl i Rom hyrdevi  i bungalow vid stranden, ett underbart sätt att semestra på måste jag säga. Vi hade ett rum med ett litet kylskåp och badrum med dusch och en egen veranda, haha!  Tre minuter till stranden som var underbar såklart. Måste säga att det är fantasktisk att semestra utan att vara beroende av hotell och charter. Vi kunde laga vilken mat vi ville och behövde inte käka på dyra turistrestauranger om vi inte ville det. Vi stannade i Florens i två nätter, måste säga att det är en av de mest fantastiska städer jag någonsin besökt. Måste åka tillbaks både till Rom och Florens och bara vara där och uppleva stämningen. Tyvärr gör man inte det på bästa sätt i 35 graders värme....

Slutligen Pisa eftersom sambon så gärna ville se det jävla lutande tornet (behöver jag säga att det är överskattat :P )och i Genua pajade bilen och ville inte mer haha! Vi fick vara i Schweiz ett par dagar, en natt sov vi på en bordell (!) och en natt på ett jättefint hotell alldeles vid Bodensesjön. Snacka om kontraster. Bilen står fortfarande kvar i Schweiz men vi är i alla fall hemma. Nu kommer en sjuhelvetes massa bilder.Eftersom jag är historie och kulturnörd får nu stå ut med en massa historiska byggnader och skulpturer :P  I nästa inlägg ska jag berätta om maten, jisses amalia säger jag bara! Håll till godo!





















Slutligen på bärgningsbilens flak!


Honey I'm home!

Hej! Hemma igen! Lite tidigare än väntat eftersom bilen pajade och står och står på en parkering i schweiz och väntar på att få transporteras hem till sverige. I övrigt en fantastisk semester, kom hem halv fem i morse så jag är liiite trött men jag återkommer senare! Puss och kram

RSS 2.0