Scoutläger


Vilken dag! Har haft en liten bloggträff med trevliga Liza, vi landade på Lilla Torg och snackade om ditten och datten, mycket trevligt! Det är ju egenligen helt fantastiskt hur många människor man "träffar" genom att blogga, nu är Liza den första jag träffar i verkligheten, något jag verkligen kan rekommendera. Det är ju knappast som att träffa en främling, hon vet ju exakt vad som på går i min vardag och jag det mesta om hennes.

Jag och sambon tog gamla bettan (bilen) ut i bokskogen och grillade på kvällen. Lite scotkänsla fick jag allt! Pepparstek med haloumi och marschmallows till efterrätt, yummie! Nu blir det mys med vovven som jag inte träffat på en veckan och film! Puss och kram!


Om att gå sin egen väg


Det finns många vägar vi kan ta här i livet. Ibland känns det som att den sista vi väljer är vår egen. Jag undrar vad det beror på. En av anledningarna är såklart att vår egen väg är svårast att ta eftersom det betyder att man måste lita på sig själv. Då blir nästa fråga, varför har vi så svårt att lite på oss själva, vår magkänsla, intuition eller varför inte kunskap. Jag beundrar de som har tillräckligt med intuition och vågar följa sitt hjärta. Tyvärr känns det som att vi idag inte strävar mot självständigt tänkande,  snarare kämpar vi mot att smälta in i gruppen, se ut och vara som alla andra. Precis som de flesta andra tar jag del av populärkultur i form av tv-program, bloggar och kvällstidningar. Speciellt i den sistnämnda är det tydligt att de ser det lite som ett uppdrag att förmedla till oss andra vad som är rätt, fel, ute eller inne vare sig det handlar om musik, mode eller åsikter. Tänk bara på Sofi's mode, Ebbas blogg osv, varje vecka listar de vilka kläder vi ska köpa den här veckan. Och vi lyder. Vi litar på deras expertis och godkännande. Tänk om vi skulle köpa kläder som Sofi inte godkänt....

Jag ser mig omkring och jag ser inte individer utan grupper av olika slag. Det grupp jag tillhör, tjejer i 25-årsåldern ser tyvärr ganska lika ut idag. På stan ser ni oss i skinnjackor, slitna jeans, en vit t-shirt och gladiatorsandaler. Ja, även jag själv ser ut så fem dagar i veckan.

När jag gick ut gymnasiet tyckte samliga lärare att jag skulle plugga vidare på universitetet, lärare och psykolog var ämnen de föreslog. Ca 50 procent av alla tjejer på mitt gymnasie valde  lärarlunjen, på den tiden var det nämligen lärarbrist i Sverige...Jag överdriver inte att det var väldigt få som uppmanade oss att tänka individuellt eller på våra egna intressen, det mesta handlade om möjligheter till jobb. När jag berättade att jag skulle läsa filmvetenskap som första universitetskurs brukade de titta skeptiskt på mig...vissa undrade varför. För att jag älskar film brukade jag svara. Jag valde min väg och jag har inte ångrat mig en sekund. Visst, jag har fått försvara mig men det har fanimig varit värt det!

Sol, hav, mjukglass och en mallig bloggare

Först och främst, tack, tack, tack alla ni som har kommenterat inlägget "Är du snygg nog för att blogga?" Jag bockar och niger och är jätteglad att så många har kommit med åsikter. Jag är mallig, stolt och jätteglad!


Vi har haft en fantastiskt fin dag här i Malmö. Vi tog bilen och åkte till en sandstrand och käkade mjukglass och promenerade på stranden och längs bryggan. Det har varit riktigt sommarvärme idag och folk till och med badade...riktigt så långt gick inte vi...Tydligen har de Skånes bästa mjukglass i Bjärred och varsin sådan smällde vi i oss idag....yummie baby!


Det finns få saker som gör mig så lycklig som havet, för min del är havet, klippor, sand, sol och himmel balsam för själen. Sand mellan tårna är lycka! Nu ska jag fortsätta svara på alla kommentarer som har trillat in, ett rent nöje faktiskt! Tack åter igen...ni gjorde verkligen min helg! Puss och kram!


Bikinisäsong


Jag tillhör den skara som varje år i mars tänker att i år ska jag gå ner 5 kilo till midsommar. Jag tillhör också dem som aldrig lyckas. Jag blir lika arg på mig själv varje år, så arg att jag nästan börjar grina. Varför har inte jag samma disciplin som de där smala kvinnorna väser jag till en nära vän. För att du har andra prioriteringar väser hon tillbaks. Hur klarar de av allt de där hurtiga kvinnorna? Jag läser till exemepel Pernilla Wahlgrens blogg, hon är för fan 40, fyrabarnasmamma och flänger land och rike runt, ändå hinner hon powerwalka. Kanske handlar det om självdisciplin, något jag inte verkar ha. Men, jag kanske inte ska vara så hård mot mig själv. Var sak har sin tid. Jag jobbar mycket, flänger runt halva sverige varje vecka och har dessutom nyligen bytt jobb. Men är det verkligen en ursäkt, eller är det bara jag som är ovanligt svag...? Det som retar mig är min dubbelmoral. Jag tycker att jag ska gå ner några kilon medan jag skriver barska inlägg om kvällstidningarnas bantningshets. Jag är ju inte bättre än dem. Eller möjligtvis är jag bara ett resultat av deras predikan?

Under hela min tonårstid avskydde jag sommaren. Av den enkla anledningen att man var tvungen att visa sig i bikini och shorts. Det är inte lika illa längre men sommaren är knappast en av mina favoritårstider. Anledningen till att jag skriver det här inlägget är att på vägen till soffan gick förbi en helskroppsspegel och fick syn på min bleka rumpa och lår. Jag studerade dem en stund och tänkte, visst de har celluliter, visst de är bleka. Men vafan, jag duger. Arbetsseger!

Begravning

Jag har precis kommit hem från en begravning av en nära familjemedlem. Det var en fantastiskt fin begravning, tårarna rann men det var bra tårar. Framförallt var det ett fint farväl som var fyllt av ljus och framförallt liv. Jag gillar begravningar där folk skrattar under begravningskaffet och drar gamla historier om hur den som gått bort var. Det känns bra att kunna skratta så att tårarna rinner år minnen...ett betyg på att man både är saknad tycker jag...Det har varit en lång dag men nu vilar vår familjemedlem äntligen i frid.


Begravningar får en verkligen att tänka på livet, snarare än döden. Iaf är det så för mig. Jag satt där i kyrkan och tänkte att här är jag döpt, här har alla mina skolavslutningar ägt rum...såklart funderade jag även på om jag kommer att gifta mig där någon dag.


Visst känns det bra att människor kan leva kvar i våra hjärtan och att vi kan skratta med dem fastän de inte finns bland oss längre...Jag är inte religiös men min definition av himlen är en stor gigantisk familjemiddag dit man kommer när man dör och där alla välkomnar en. Så, låt maten smaka min vän och hälsa från mig.


Är du snygg nog för att blogga?Visst är det märkligt hur en blogg, som är ett verktyg för att publicera text har blivit ett forum för alla de som vill synas. Bloggarna handlar idag väldigt lite om text utan snarare om utseende. Det krävs en bild för att man ska läsa ett blogginlägg sägs det, vilken contradiction in terms... En snabb titt på de bloggar som ligger på topplistan skvallrar om att detta faktiskt stämmer. Bilder tagna i spegeln på sig själv är vanligt förekommande och dagens outfit är nästintill ett måste i varje kvinnas blogg (det är faktiskt flest tjejer på topplistan...). Själv har jag gjort ett medvetet val att inte visa bilder på mig själv. Av den enkla anledningen att texten och dess innehåll är viktigt för mig. Det är viktigt för mig att kunna skriva om det som berör och intresserar mig, mindre intressant är hur jag ser ut just idag. Tyvärr verkar det som att utseendet styr hur många läsare en blogg får. En bild på en snygg tjej verkar vara värd mer en tusen ord. Trist utveckling tycker jag.  

Hur stor är din kuk?Om ni inte har märkt det så är en av mina favoritsysselsättning att tjuvlyssna på vad folk pratar om. Jag har märkt en liten trend den här veckan, har lyssnat på tre samtal som handlar om kukar. Ni får ursäkta mitt ordval men eftersom de själva använde det ordet så kan lika väl jag göra det också.

Vad är det med män och deras kukar? Vad är det för speciell relation till en kroppsdel vi kvinnor går miste om eftersom vi inte har någon snopp? För det är väl knappas så att vi kvinnor gullar så mycket med vår klitoris eller bröst som männen daltar med sin snopp? De kliar och drar i sen som om den vore en annan jävla gummibanan. Ett av samtalen jag tjuvlyssnade på handlade om storleken. Oh come on! Tänkte jag. Alltid detta jävla tjat om storleken! Vid två tillfällen har killen jag har varit på väg att ha sex med sagt "tycker du inte att den är stor?" när vi har varit på g. Bägge gångerna har jag svarat "det beror på vad man jämför med". Ingen av dem uppskattade det svaret men vad fan ska man säga?? Ja fan vad stor den var! Eller vad? Kom ingen för fan, när ska vi skippa kukfixeringen? Tänk vilken grej om jag som tjej skulle utbrista "titta min rumpa, visst är den stor!" Inte samma grej eller hur...Så vad är det då med män och deras kukar. Jag skrattar åt Charlottes sextips i SATC, om att man som tjej ska säga "oh you're so hard!" och hur mycket män älskar att höra det. De tycker uppenbarligen inte om bara själva prata om sina kukar, de älskar när vi kvinnor gör det också! Haha!  Nej mina vänner jag kan inte lösa mysteriet med kuken, och kommer antagligen aldrig göra det heller. Jag vet bara att det är ett jävla tjat om dem. Om ni män bara visste hur lite vi kvinnor egenligen vi bryr oss om era kukar. (Eller rättare sagt hur mycket vi tycker om dem oavsett hur stora eller små de är.) Vill vi ha något som ger oss lång njutning precis som vi vill ha det och varar hela natten använder vi dildos. Bara så ni vet.

Champagnefrukost


Champagnefrukost! Eller frukost och frukost, champagne och salta pinnar till frukost snarare...Kan det bli bättre än att dessutom få det på jobbet? haha!

Idag är det en sjuk Bitterfitta som masar sig till jobbet. Feber och snuva, illa illa....

Gravid?


Visst är det jävligt jobbigt det där när någon fäller kommentaren "Är du gravid?" för att man t.ex. har beklagat sig över att man mår illa eller är trött eller något sådant. Jag har haft sådan noja ett tag nu. Brösten har varit ömma, humöret har svajat osv...så idag gjorde jag slag i saken och gjorde det där förbannade graviditetstestet. Man kan vara hur kissenödig som helst när man gör sådana test, man kan aldrig kissa ändå. Så där satt jag på huk och försökte träffa den jävla stickan. Fick till det efter ett tag iaf. Ringde sambon alldeles innnan jag skulle göra testet, han fika de med sitt ex. Underbart tänkte jag, det vore ju något det att få ett positivt graviditetstest när fadern fikar med sitt ex...kan det bli mer såpa än då? (Fuck u too liksom...)

Det var många tankar som flög genom huvudet idag på vägen hem från apoteket. Vad gör jag om det är positivt? Hade jag ställt fråga till mig själv för två, tre år sedan hade svaret blivit självklart (?) abort. Jag var vaken mogen eller hade ekonomin till att skaffa barn då. Men idag, jag har jobb, bra lön (fick löneförhöjning idag!)  en sambo som älskar mig (...) och ett ganska tryggt liv. Så vad gör jag om det är positivt. En sak är definitivt säker, jag skulle aldrig klara av att göra abort idag. Så då återstår ju faktiskt bara ett alternativ om jag skulle vara gravid, att bli mamma.

Hur kan tre minuter ta tre timmar? Vilken tur att jag har en sambo som utbrister "ska vi få barn mammi?!" när jag säger att jag väntar på resultatet. Vilket tur att det inte blir tyst i luren...då hade jag nog kollapsat...

Nu visade det sig att jag inte är gravid, det kom inte två streck utan bara ett. Känslan? Jaha..eller nähä...eller? Komplext är ordet. Det är nog bara att konstatera och erkänna för sig själv att den dagen stickan faktiskt har två blåa streck kommer jag vara världens lyckligaste. "Släng p-pillrena!" säger sambon...njaaa inte än....ska bara...  :P

kasst bildbevis...


Palmer, jordgubbar och sol

Rätt bra sammanfattning på måndagen tycker jag. Eller i alla fall den senare delen av dagen. Arbetsdagen gick åt till att springa runt som en skållad råtta, det sms:ades, ringdes, mailades, jagades i korridorer, ni fattar. Jag har helt enkelt varit en jävligt populär person idag haha. Tog en promenad efter jobbet och landade på ett café alldelse vid vattnet. Det är sommarvärme här idag och det kändes lite som semester att sitta där bland palmerna (!) och käka jordgubbar med sandalerna på.

Jag längtar hem den här veckan också. Jättemycket. Så mycket att jag nästan grinar när jag ska sova. Nädå, så farligt är det inte. Men jo, jag längtar hem.Kalendern är löjlig full den här veckan. Jag betar av en dag i taget för att inte tappa bort mig i all stress. Ska det vara så här stressigt jämt undrar jag? Antagligen kommer det vara så här....hur länge vet jag inte...
En helg med doft av syréner
Var inte det en poetisk rubrik så säg! Jag lever, har bara varit lite antiblogg i helgen. Har ägnat mig åt en massa annat, som att hjälpa till att renovera vårt kontor, gå på bio, fika, promenera med hunden, prova nya skor, äta sushi och äta glass. En bra helg med andra ord. Det har regnat nästan hela helgen och jag tillhör dem som tycker att det har varit hur skönt som helst. Jag vet, tråkmåns men jag går in i något slags meditativt läge när det regnar och kopplar av helt och hållet...Ja, det luktar verkligen syrén i hela vårt kvarter. Syrener är likamed skolavslutning för min del. När jag gick i låg och mellanstadiet hade vi skolavslutning i vår lilla kyrka och en av höjdpunkterna var att smycka den med blommor dagen innan. Syrénerna brukade alltid slå ut alldeles lagom till skolanvslutningen men nuförtiden är de ju färdigblommade i börjarn på juni! Ja, tiderna förändras och jag börjar uppenbarligen bli gammal....

Har spenderat de senaste fem timmarna på buss och tåg. Man tappar verkligen tidsperspektivet när man reser så mycket som jag gör. När jag går på tåget kliver jag in i något slags vakum och tiden förvandlas till någonting helt annat än vad den brukar vara...

Jag funderar mycket för tillfället. Tankarna trängs i mitt stackars huvud. Det är så mycket som har hänt den senaste tiden och jag undrar vart det kommer sluta. För en gångs skull är det en positiv undran, jag är mer nyfiken och förväntansfull än orolig.

I morse vaknade jag av att sambon pillade mig i håret, kom på mig själv med att jag samtidigt låg och klappade på hunden. Vi låg där och formade någon slags kärlekskedja. Är inte det precis så en familj skall vara, en kejda, stark och uthållig av kärlek. (Ni märker ju att jag har ätit något poesipiller eller något idag...) Jag tyckte iaf att det var en fin metafor...

Nu, dusch, Harry Potter och te, puss på er!

30 bitar sushi för två....

Vi har världens coolaste hund..han utför yoga i sängen medan jag jobbar..jag gillar honom, har jag sagt det..? :P


Är jag en fitta på två ben?

Ursäkta min rubrik, men jag tänke att jag lika väl kan skriva vad jag tycker och tänker. Jag lever i en stad där machoismen verkar ha lagt sig som en stor blöt filt över dess invånare. Här är det inte naturligt att ta en kvinna i hand som man gör när man möter en man. En kvinna verkar i dessa mäns ögon vara något slags bihang till mannen, ett smycke kanske eller varför inte en accessoar? Jag är trött på den här skiten nu. Trött på att bli behandlad annorlunda för att jag inte har snopp. Jag är trött på att bli betraktad uppifrån och ner och bli bedömd för min degiga mage eller mina patetiska bröst. Jag är fed up! Det finns inga usäkter, det finns bara handlingar. Hör ni det alla män som beter er på det här sättet, börja handla annorlunda! Jag är ingen fitta på två ben, jag är en människa av kött och blod och jag värderar respekt lika mycket som era manliga vänner. Så visa mig den. Ta mig i handen och tala om för mig vad ni heter så jag jag göra samma sak med er. Kan ni inte vida mig den respekten kan ni dra åt helvete.

Det var dagens fundering.

Godnatt!


Godaste glassen?
Sambon hade köpt hem glass igår från glassfabriken, chilichoklad, hasselnöt och italiensk vanilj, yummie! Jag är ett riktigt Ben & Jerryfa, (vem är inte det?) men jag måste säga att glassfabriken också har riktigt god glass. Efter fyra timmar på fullsatt tåg var det ganska skönt att komma hem till en stor lägenehet, hund och sambo. Vi avnjöt glassen till X--men, precis vad jag behövde. Vaknade upp i morse med halsont och snuva, det börjar dock kännas bättre nu. Har varken ork eller tid att vara sjuk.

Idag skall sambon måla om på kontoret och jag tänkte väl mest gå hemma  och fixa sånt som behöver fixas, tvätten, dammsugning, räkningar och sånt där...Ibland känns det skönt att bara gå hemma och slöa. Jag flänger och far så mycket under veckorna så att få gå hemma i mysbrallor känns lyxigt!

kram på er!

Suddigt

Vaknar upp och känner mig bakfull. Huvudet är tungt och jag får knappt upp ögonen. Vilken tur att jag åker hem idag och att det är långhelg...Det regnar ute och kaffet är slut på jobbet. Vilken underbar dag...

Idag är det planeringsmöte på schemat, jippie säger jag, inte. Men, hur trist det än är med möten känns det alltid bättre när man fått lite ordning på saker och ting...Det märks så tydligt på mina arbetskollegor att det snart är semester. Det är svårare att få tag på människor och de är inte lika på g längre...

Jag har för övrigt hittat en ny sängkamrat, eller en nygammal, Harry Potter. Det är så mysigt att krypa ner med en stor tjock bok och bara läsa sig bort från allt...en bra vana jag måste fortsätta med, förundras alltid över att jag glömmer bort att läsa i vissa perioder fastän det får mig att må så bra.

Nu, jävligt starkt te.

blurr...Nya möjligheter

Idag kom jag för första gången på väldigt länge på mig själv med att känna i magen att det kommer bli bra. Jag kommer bli bra och livet kommer bli bra. Vilken underbar känsla, det är lite som att känna något mjukt och varmt sprida sig i magen. Lugn och ro. Jag insåg idag att det finns hundra dörrar jag inte har öppnat ännu, så många nya saker jag vill upptäcka, människor jag vill möta och saker jag vill lära mig. Det var så längesedan jag kände så. Hunger efter livet tror jag det kallas. Det har känts tungt den senaste tiden. Det har känts lite som att jag har målat in mig i ett hörn och inte kommer därifrån. Det lustiga (ironiska?) är att det är jag själv som målar in mig där, ingen annan.

När jag var yngre tyckte jag att livets möjligheter var skrämmande och jävligt läskiga. Jag trodde att jag var en sån som skulle behålla samma jobb livet ut, jag trodde helt enkelt inte att jag klarade av att mista kontrollen. Så fel jag hade! Jag har ju redan bytt jobb och jag mår jättebra av det. Den bild jag hade av mig stämde inte alls överens med den jag är. Kanske är det för att andra har skapat den bilden, den hade egentligen inte med mig att göra. Låt ingen annan definiera vem ni är, livet är för kort för det!

Ta vara på er mina vänner!

mitt rätta element...är man kräfta så är man... ;)Gratis är gott?

Jag har en riktig gratisdag idag. Fråga mig inte varför. Började dagen med att få en frukostmacka gratis i fiket eftersom kassan inte funkade, blev sedan bjuden på lunch av en snäll kollega och  sedan bjöd kocken i restaurangen mig på glass. Is it my l lucky day eller är jag bara ovanligt söt..? :P Ska jag köpa en trisslott idag kanske?

Annars då? Jodå det rullar. Har varit effektiv idag och det känns riktigt bra! Tänkte dricka ett par koppar kaffe till och köra gärnet ett par timmar till...vi har ju långhelg den här helgen, sambon ska tydligen måla om kontoret, det tänker inte jag göra (hehe) tänker hålla tummarna för en solig och varm helg för då är det jag som ligger på bechen med en bok!

So long!

80-talet är tillbaka...

Jag tillhör generationen som växt upp med kombinationen neongröna cykelbyxor i lyrex och tyckt att det var världens snyggaste klädesplagg. I trean köpte jag och en kompis likadana t-shirtar med neontryck från Ellos och min lycka var total. Vi hade morotsjeans, stentvätt, gigantiska hårsnoddar och framförall reebokskor. Det här var min lågstadietid. Konstigt att jag ryggar tillbaks när jag möts av denna våg av 80-tals kläder som fyllständigt vräks över oss denna sommar. Är det snyggt med rosa tajst (kalla det leggins om ni vill, det är fan tajts!) Nej! Är det snyggt med stentvättat? Nej! Men det verkar vara modernt så jag gissar att man kommer se både en och annan donna med utstyrslar á la Anna Book i sommar.

Jag är delvis en hycklare eftersom jag kommer på mig själv med att älska åttiotalströjorna med mycket vidd som döljer allt var mage heter. Så visst blir det lite åttiotal för mig också i är..men fan inga rosa lyraxtajts...


Hemlängtan, pretty woman och en jävla massa te

Jag har hemlängtan. Jag ligger i min säng i mitt gästrum och längtar efter min egen säng, sambon och hunden. Jag längtar hem så jag nästan gråter. Ibland är det jätteskönt att komma bort lite, få lite luft emellan men den här veckan tillhör inte de gångerna...Tur att det är kort vecka...

Jag sörplar te och kollar på Pretty woman medan jag slöjobbar lite...allt för att få tiden att gå så att jag kan sova, gå upp igen, gå till jobbet, sova en gång till, gå upp, jobba och sen åka hem. Pretty woman var verkligen en av mina favoriter när jag var yngre, jag och mina vänner tittade på den, Dirty Dancing och Cocktail...vilken ironi att jag skulle jobba med jämställdhetsfrågor och bli feminist...hehe...

So long vänner!


Tre års fängelse för våldtäkt.

42-åringen som våldtog 15-åriga Sofie dömdes idag till 3 års fängelse. Sofie begick självmord efter händelsen, hon orkade inte med tanken på en rättegång. Så orättvist livet är, 42-åringen sitter av sina tre år sedan är han en fri man igen medan Sofie aldrig kommer tillbaks. Orättvist är fel ord, åt helvete är mer passande.Måndag på tåget

Jag sitter på tåget och lyssnar på fyra kvinnor i 45-årsåldern som pratar så högt att ingen av oss på andra varken kan sova och knappt prata i telefon. Jag har funderat på att fråga dem om de inte kan sänka volymen lite men som den toffel jag är trycker jag in hörlurarna lite längre in i öronen istället...

Jag längtar vansinnigt mycket efter semester idag. Motivationen börjar sina liksom krafterna. Men, det är bara att hänga i, jag har en känsla av att veckorna fram till midsommar kommer gå med en rasande fart...


Morotskakan var uppskattad...


Världens godaste morotskaka

Morotskaka is the shit om ni frågar mig. Den kommer på en hedervärd andraplats efter chokladkakor i min värld. Idag har jag iaf bakat världens godaste morotskaka, den har allt, saftighet, tyngt och en jävla god topping! Tricket är att ha med krossad ananas i smeten. Annars har söndagen varit lugn, har träffat bloggkompisen LaLizita på Ica och ska ut och powerwalka med sambon innan det blir kaffe, morotstårta och tv!

Här kommer receptet!


2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/4 dl rapsolja
2 1/2 dl mjöl
3 tsk bakpulver
3 dl rivna morötter
2 dl krossad ananas
2 msk kanel

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda morötter, mjöl, bakpulver, ananas, kanel och morätter. Blanda sedan ner i äggsmeten. Grädda i ugn på ca 175 grader i ca 40 min.

Topping:
200g philadelphiaost
1 dl florsocker
skalet av en citron + saft
Scones & kärlek

Har haft en alldeles underbar söndagförmiddag. Bakat scones och avnjutit dem med sambon i vår "veranda". Massor med kaffe och bara mys. Precis så som söndagar skall vara. Funderar på att baka morotskaka och våldgästa några vänner senare..får se vad som händer.

Skall ut på en långpromenad på stranden med hunden, njuter verkligen i fulla drag av att bo så nära havet, det ger ro i själen! Vi fick ett ryck igår kväll och drog iväg till bion och såg Wolverine, den var faktiskt riktigt bra, jag är ingen x-men fan (har aldrig orkat se hela) men denna vad över förväntan...

Hoppas ni har en trevlig söndag!

hade så trevlig att vi glömde andra plåten...

Cajun, sorg och solnedgång

En familjemedlem gick bort igår efter en lång tids sjukdom. Det känns jättesorgligt men samtidigt är det otroligt skönt att han fick somna in och slipper lida mer. Det regnar i Malmö idag och vi har en riktig myslördag. Har varit ute på bilutflykt dvs. vi köpte varsin kopp kaffe och donuts och åkte en tur på den skånska landsbygden, snacka om vuxenpoäng men mysigt var det!

Jag känner mig sliten som fan men på ett ganska avkopplat sätt, är långtifrån så stressad som jag var för en månad sedan..skönt....Ligger i soffan och slötittar på nån komedi med Queen Latifa och Steve Martin, den suger fett men jag har inte högre ambitioner än så...om inte annat så börjar Harry Potter snart...

Vi var ute en sväng igår, landade på Lilla torg men var hemma tidigt, tidigt. Kanske är det så att den tiden är förbi när man går ut för att ha kul, middagar hemma med familjen kanske är den nya melodin...?


Hemmalagad cajunmiddag..gooooott!


från vardagsrumsfönstret...

Är detta konst?

Jag sitter och tittar på Gomorron Sverige där man diskuterar att Anna Odell, ni vet konstfackstudenten som låtsades vara psyksjuk. Hon har blivit åtalad och riskerar fängelse. Detta för att hon låtsades vara psyksjuk och gjorde våldsamt motstånd mot de poliser och vårdpersonal som tog hand om henne. Det som främst bör diskuteras är väl om detta skall gå under benämningen konst. Jag tycker det är riktigt skitigt att bete sig som hon har gjort. Det är en sak att vilja skapa debatt om psykvården men jag tycker att detta mest liknar ett billigt trick för att skapa publicitet kring sin egen person och på så sätt sätta fart på konstnärskarriären. Kanske fyller hennes utspel en funktion, kanske får vi en debatt om psykvården. Tyvärr tror jag att debatten om pretentiösa konstnärswannabees som inte respekterar andra människor kommer att vara den debatt vi minns....

Vad tycker ni?Underbara fredag!

Thank God it's friday! Iofs hade jag rätt mycket fredag igår med italiens glass, hemmagjord cajunmat (med hemmagjorda lökringar!) och trevligt sällskap. Jag och sambon fastnade framför en av de sämsta svenska filmerna jag någonsin sett, Angel, ni vet den där Helena Bergström spelar svensk rockstjärna (!) vars karriär går neråt och för att få fart på den igen simulerar sin egen död. Fantastiskt dålig men vi fick oss iaf ett gott skratt...

Vi har strålande sol i Malmö och jag och vovven har hunnit med en underbar promenad på Limhamnsfältet. Det är massage för själen att vakna upp och se havet...

Ikväll väntar utgång med vänner, trevligt, framförallt för att det var så längesedan. Trevlig fredag på er!


HjältarKommer ni ihåg sommaren 1994. Jag var tolv år och hela mitt liv snurrade kring fotbolls-vm. Min kompis var dödligt förälskad i Martin Dahlin medan jag trånade efter Kenneth Andersson (hur tänkte jag då..?). Jag minns den sommaren som en fantastisk tid, det var sista sommaren som man var barn på riktigt. Jag minns hur vi satt uppe hela nätterna och tittade på fotboll och när vi inte gjorde det lyssnade vi på "När vi gräver guld i USA". Vi kunde namnen på allla spelarna i det brasilianska landslaget, vi kunde alla målgesterna och allting var möjligt. Jag läser i Aftonbladet att en av bronshjältarna, Klas Ingesson drabbats av blodcancer. Det gör lite ont i hjärtat faktiskt. Han är en av de där hjältarna som jag tror många kommer minnas under många, många år framöver.

Recension - Änglar och demoner


Jag var ju och såg Änglar och demoner igår. Salongen var fullsmockad och humöret på topp! Vad ska man säga om Dan Browns böcker? Personligen tycker jag bättre om att läsa böckerna än att se filmerna, det är likadant med Stieg Larssons Milleniumtriologi. Missförstå mig rätt, filmerna är på något sätt inte dåliga men det säger sig självt att man måste skära otroligt mycket i storyn för att få plats med allt på drygt två timmar och därför missar man mycket av Dan Browns invecklade semiotiska gåtor.

Nu till filmen, den får helt klart godkänt av mig.  Tom Hanks är som han brukar, aldrig dålig. Story håller och är spännande och framförallt finns mystiken där, kritikten mot religionen och framförallt de som försöker bevara både kyrkans makt och mystiken som omringar den.  Det som jag gillar med Browns böcker är att man lär sig så otroligt mycket. Det är verkligen en lektion i religionshistoria i miniformat förpackat i en fantastiskt välproducerad filmförpackning. Läckert tycker alla vi nördar.  Lite trist är dock att Dan Brown håller sig till samma berättarteknik i samtliga av sina böcker. Katastrof inträffar, Robert Langdon (Tom Hanks) kontaktas, han tvekar lite, men ger med sig, vacker, ung, slank, (läs dösnygg) kvinnlig forskare, gärna med exotisk brytning á la Izabella Scorupco i Bondfilmen dyker upp och blir Langdons sidekick. Vi kan historien men visst, den håller. Och framförallt är den spännande!

Filmpremiär - Änglar och demoner!

Ikväll är det filmpremiär som gäller! Skall se "Änglar och demoner", ni vet uppföljaren, eller egentligen är det väl föregångaren till Da Vinci koden. Whatever. Det vankas ialla fall biomys. Jag har älskat att gå på bio så länge jag kan minnas, den första filmen jag såg var "Pippi på de sju haven", det var en sån där sportlovsbio som vi som bodde på landet fick gå på i en samlingslokal. Byns prelle var maskinist och hans fru satt i kassan/godiskiosken. Vi köpte hemmagjorda popcorn i pappersstutar och satt på trästolar. Det låter som att jag är född 1954 men så kan det vara att växa upp på landet folks. Den där magiska känslan av att sitta i en biosalong har iaf aldrig avtagit för min del. Numera kommer dock de magiska filmuppleverlsera mer sällan. Senast jag upplevde en magisk filmvisning vad under Göteborgs filmfestival när 742 personer grät till Slumdog Millionaire. Stämningen var fullständigt magisk och vi satt kvar även efter att eftertexterna börjat rulla, bara för att få suga lite längre på karamellen.

Visst är det underbart med film!


Somliga går i rutiga skorJag gick förbi en alldeles illgrön gräsmatta igår på vägen hem från jobbet. Jag fick lust att göra som Richard Gere i Pretty Woman, dra av mig skorna och strumporna och gå barfota i det gröna gräset och känna hur grässtråna kittlar mellan tårna. Nu gjorde jag inte det utan trampade runt lite i mina rutiga skor istället. Good enough. Jag längtar starkt efter barfotatider, känna klippor, sandstränder och gräs under fötterna. Det är sommar det!

Jag har en riktig mötesdag idag. Möten avbockas, bokas in, ombokas, avklaras. Ja ni fattar. Möten is the shit idag. Men, lika bra att få det avklarat på en dag istället för att dras med det hela veckan. Min kropp verkar ha stängt av alla hungerskänslor. Jag försöker vara hungrig men det går inte så bra, kroppen vill helt enkelt inte ha mat. När man känner så finns det bara en sak att göra, äta! Äta bör man annars dör man...På återseende!

Skärgårdsromantik
Jag är född och uppvuxen på en skärgårdsö. Jag har liksom ungarna i Saltkråkan sprungit barforta på bryggor och klippor, åkt båt, fiskat krabbor och rensat nät. Ju äldre jag blir ju mer inser jag vilken dröm det har varit att växa upp i en sådan miljö. Sommargästerna vallfärdar varje år för att få uppleva ett par veckor på klipporna. Nu börjar jag fatta vad de längtar efter. Jag hade en bra barndom och jag har en massa fina minnen. Vi levde verkligen efter årstiderna därute, på försommaren käkade vi stekt makrill, på vintern torsk med äggsås och på hösten fiskade vi hummer. Jag minns hur jag som tonåring tog båten ut i skärgården tillsammans med vänner och satt på klipporna i solnedgången och åt färska räkor. Hur vi badade om nätterna och hur underbart det var. Kan det bli mer skärgårdsromantik än så?

Ett av mina mest underbara minnen från den tiden är en höststorm i september när jag tog mitt allra sista dopp i havet för den säsongen. Jag dök i från klipporna och landade i ett hav som var varmare än luften. Har ni upplevt den känslan någongång? Jag minns hur jag kravlade mig upp och kröp in i en stor polotröja och satt där på berget och sa hejdå till sommaren för den gången. Jag minns precis hur det kändes. Det var frihet i en liten ask. Just den stunden var jag så fri som jag någonsin kommer bli.

Jag vill ge allt det där till mina egna ungar (om jag någonsin kommer få några). Jag vill att de ska växa upp med saltvatten i håret och skrapsår på knäna efter alla lekar i bergen. Jag vill att de ska få uppleva fiskebåtarna som lägger till i hamnen och som säljer pinfärsk fisk.  Framförallt vill jag att de ska uppleva känslan av att alla vet deras namn och vet vilken dag de fyller år och grattar dem när de skuttar genom byn. Allt det där har jag upplevt och jag önskar att fler kunde få göra det.


Blodsockerblues

Blodsockerbluesen slog till ordenligt på eftermiddagen, tur att man har snälla kollegor som bjuder på godis! Världens snällaste kock bjöd på dumle! Efter en väldigt lång och stressig tisdag kan det göra en väldigt, väldigt glad...

Vi har strålande sol här på västkusten men jag har ingen lust alls att gå ut, har stressat hela dagen och har bara lust att dra ner rullgardinen och sova. Det är då man  ska göra precis tvärtom eller hur! Så jag tänkte faktiskt snöra på mig gympadojorna och dra ut en sväng i naturen....


Nakendräkten är tillbaka!

Jag tycker att det är rätt bra jobbat av Cher, 63 att dra på sig nakendräkten igen. Hade jag gjort det hade jag mest liknat en rosa kassler så all cred till henne...Hon tillhör verkligen den där kategorin damer som vägrar bli gamla såsom Madonna och Tina Turner. Om det är sexigt med en 63-åring med en kropp som en 20-åring? Nej, inte i mina ögon..men vad vet jag..? För tjugo år sen var det kanske coolt med en nakendräkt, idag ser det mest patetiskt ut...Polarprisvinnaren

Årets polarprisvinnare blir Peter Gabriel och dirigenten José Antonio Abreu. Förutom äran vinner de också en miljon var..Fan vad oväntat att två vita män i övre medelåldern vinner ett av världens mest prestigefyllda pris, eller? Kanske är jag orättvis, det är ju inte alltid män som vinner, men jävligt ofta!  Vilke år vann två kvinnor..? Vem hade ni trott skulle vinna? Jag hade  hopppats på någon helt oväntad men det blev inte så i år...

Vann rätt personer?


Flicka tvingad till sex med 500 män

Jag börjar som vanligt dagen med att läsa tidningar på internet. Jag bläddarar igenom aftonbladet medan jag sörplar på mitt morgonkaffe. Rubrik efter rubrik plöjer jag igenom plöstligt slår det mig att jag har bläddrat förbi en rubrik där det står "flicka tvingad till sex med 500 män". Är hon inte värd att stanna upp hos? Är hennes rubrik inte lockande nog för mig? Jag skäms och inser att vi håller på att bli helt avtrubbade när det gäller nyheter. En nyhet är inte information längre, det är försäljning. Varje rubrik är som en skylt om rea på H&M, antingen så nappar vi eller så gör vi det inte. Vi konsumerar nyheter liksom vi konsumerar en bulle på kafferasten. Hur många gånger per dag uppdateras de elektroniska löpsedlarna? Många gånger skulle jag vilja påstå. Idag är det inte gårdagens nyheter som är gamla, det är den senaste timmens som redan har passerat bäst före datum.

Hur kan jag bläddra förbi en flicka som blivit våldtagen av 500 män? Vad är det som gör att jag bara fortsätter scrolla? Är jag helt ointresserad? Totalt empatilös? Eller orkar man helt enkelt inte ta in mer elände? Jag vet faktiskt inte. Det är något som är jävligt fel...vad det är kan jag inte svara på...


Praliner

Dags att vara lite ytliga gott folk. Ni har ju fått hänga med i mitt känsloliv ett bra tag nu så nu tänkte jag att det var dags att visa er andra saker, saker som gör mig glad här i livet. Mat är en sak, ni vet ju redan att jag älskar att laga mat,  skor en annan. Kalla mig gärna ytlig men jag älskar för fan skor. Höga ska de vara och gärna i satin. (Total lycka...) Jag kan ta fram dem ibland och bara titta på dem. Så mycket tycker jag om dem! Jag är inte ensam om detta, en vän till mig har samma kärlek till stövlar. Svarta skinnstövlar skall det vara. Hon älskar dem så mycket att hon har dem stående på en hylla  mitt emot sin säng så att de är de första hon ser när hon vaknar. Riktigt så nördig är jag inte (för en gångs skull), jag har inte mina på en hylla men likväl i en speciell låda i garderoben...Jag hade tänkt skriva något helt annat i det här inlägget, något aningen sorgset, bittert och melankoliskt, men så när jag kikade igenom mitt galleri fick jag se den här bilden. Så istället för att skriva något som gör mig ledsen skriver jag om något som gör mig glad. Håll tillgodo!Blue monday

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva idag. Känner mig rätt tom. Hade sett fram emot att få sova på tåget men en medresenär (som jag känner) som ville prata i tre timmar satte stopp för det. Jag har inget emot att vara social, men inte idag...Helgen har varit upp och ner. Nu försöker jag ta tag i arbetsuppgifter...svårt när huvudet svävar iväg i alla andra riktningar.

Här kommer helgen i bilder...

bulgursallad med godaste vitlöksoliverna...yummie!


en av de bästa stunderna på dagen...mys till frukost...
den blomstertid nu kommer...det är fan sommar snart, om ni inte märkt det...

Surrogatmammor

Den senaste tiden har ämnet surrogatmammor blossat upp. Idag läser jag i Aftonbladet att Sarah Jessica Parkar väntar tvillingar med en surrogatmamma. IDet verkar som att det har blivit lite av en "trend" i Hollywood att skaffa barn via surrogatmamma. Varför kan man undra...Har surrogatmammorna blivit 2000-talets svar på adopion? Lite läskigt tycker jag att det är, att en annan människa bär på ett barn som har någon annans gener. Lite som en bakmaskin beskrev en kollega det som häromdagen. Samtidigt är det fantastiskt att par som själva inte kan få barn kan få gåvan att någn annan föder ett barn av deras egna ägg och spermier. I Sverige är det olagligt med surrgatmammor, hur länge till undrar jag. Vad tror ni?
Jag ville inte vara den som blev kvar...

Jag lyssnar på Veronica Maggios 17 år och ler åt texten "jag ville inte vara den som blev kvar". Igår på tåget träffade jag en kvinna som frågade vad jag jobbade med och när jag berättade det utbrast hon "men du är ju så ung!" Det där fick mig att tänka på hur bråttom jag har haft. Jag är uppväxt i ett litet samhälle vid världens ände och det har verkligen påverkat vem jag har blivit. Jag har verkligen slitit som ett djur för att inte bli den som blev kvar. Alla ni som är uppväxta på "landet" eller i en liten småstad vet precis vad jag pratar om. Alla ni som tagit bussen in till storstaden för att handla kläder på sportlovet, som gått upp tidigt varje morgon för att stå och vänta på bussen till skolan vid en landsväg i ösregn. Alla ni som fått gå ifrån festen tidigare än alla andra för att inte missa sista bussen. Alla ni som fått tacka nej till fikor med gänget för att det inte fanns någon som kunde skjutsa. Alla ni som åkt på en gammal sketen moped för att hångla upp någon på fritidsgården.  Alla ni vet. Känner igen rädslan av att bli den som blir kvar. Den som inte tar sig därifrån. Att bli den som hamnar i kassan på ica. Så när kvinnan frågar mig om hur jag kan ha kommit så långt trots min unga ålder ler jag och tänker för mig själv; för att jag inte ville vara den som blev kvar....


Är du en vinnare?

Vinnare av bästa huvudrollen i mitt liv!Framgång är ett mått på lycka i vårt samhälle. Hur lyckad är du? Är du en vinnare? Vi blir nästan dränkta i tips och mallar för hur man når framgång och hur man blir en vinnare. Varje söndag läser jag om det i kvällstidningarnas söndagsbilagor och nästan varje dag dimper det ner ett mail som tipsar om en kurs där man blir coachad, finner sig själv och framförallt - når framgång. Ett mått på framgång är att synas. Syns du så finns du. Kanske är det därför som bloggarna har fått en så stor genomslagskraft. Här erbjuds vi ett eget skyltfönster där vi själva bestämmer hur mycket vi vill exponeras. Vill jag visa upp min rumpa gör jag det, vill jag visa upp mina innersta tankar kan jag även göra det och mitt i allt detta finns det människor som ser mig och kommenterar och faktiskt får mig att känna att jag både syns och hörs. Jag bloggar alltså finns jag...vilken tanke!

Jag känner mig ganska tveksam till hur vi mäter framgång och framförallt hur vi bedömer andra människor utifrån om de är lyckade eller inte. Är lycka en fancy bil? Är lycka en perfekt kropp? Är lycka tre barn och en hund? Jag jobbar varje dag på att inte försöka jämföra mig med andra och framförallt att inte försöka jämföra min lycka och framgång med andras.  För mig är lycka kärlek och gemenskap. Utan dessa två faktorer är jag ingenting.

Om att bli våldtagen i Rumänien...

Det är snart EU-val och i samband med det får man en massa information från de olika partierna. Jag satt och bläddrade i en folder från moderaterna där det fanns information om samtliga medlemsländer. Jag fick en smärre chock när jag läste om Rumänien och hur de hanterar våldtäkter:

"I våldtäktsfall kräver lagen såväl läkarintyg som ett vittne får att åtal skall kunna väckas. Förövaren kan också undvika straff om han gifter sig med offret."

Vad ska man säga?PMS-tårar

Jag grinar åt allt idag. Jag har pms. Bigmoterfuckingtimepms. Ibland kan det låta så klyschigt att prata om pms. Och när man inte har det tänker man, är det så farligt egentlige. Nej egentligen inte. Det är mer den känslomässiga bergochdalbanan som kan vara lite besvärlig...Jag började till och med grina på kontoret idag alldeles innan jag skulle gå hem. Vilken tur att nästan alla hade gått...haha..

Jag kollade in Bloggfamiljen idag och började grina när jag såg bilder på Hannah Graaf och hennes lilla nyfödda bebis. Jag började nästan grina när killen med hunden som åkte på samma tåg idag berättade för en annan resenär att han måste göra sig av med sin hund för att han inte hinner med den. Jag fick ett mail från en 15-årig tjej som har bulimi och när jag svarar henne hur jag gick till väga för att få hjälp börjar jag grina igen. Ja, så  här har det varit hela dagen. Ni fattar.
Nu blir det sängen för min del. Lång dag imorgon med en massa lååååånga möten -bah.

bikiniångest....ja man vill bara gråta...

frukost, middag, lunch..inte riktigt, men nästan...

jag adopterar dig!!


Smalast flickvän vinner - klara färdiga gå!

Idag har jag tjuvlyssnat på tre unga män på centralstationen i Göteborg som betygsatte sina flickvänner. Gissa vem som vann? Mmm...precis, killen med den smalaste tjejen. Jag vandrade vidare in på Lindex men vände nästan i dörren när jag såg väggen full med bikinis. På en sekund fick jag världens bikiniångest och började genast längta efter september och långa stickade koftor...

Sommartider är verkligen uppvisningstider. Solen visar ingen som helst nåd till varken celliliter eller kärlekshandtag. Ibland när man är ute på stan känns det lite som att paradgatan blir lite av en catwalk där man kan visa upp sin snygga (smala) flickvän. I Malmö har vi ett uteserveringsmecka som heter Lilla Torg, vilket är precis vad det låter, ett fyrkantigt torg omringat av uteserveringar. Vill man synas i Malmö är det här man ska hänga. I mitten av torget kan man ostört och synligt för alla glida, långsamt, långsamt med den smala flickvännen så att alla hinner se.

Visst är det underbart hur flickvänner rangordnas. En flickvän kan vara skitsnygg men om hon är mullig rasar hon på skalan. Är hon däremot smal men inte snygg, ja....då är hon ju ändå smal.. Om hon varken är smal eller snygg då? Ja då glider man nog knappast på Lilla Torg...Nej, smalast flickvän vinner...så har det alltid varit - och kommer nog vara ett bra tag till...

Vikten av att fika

Jag vet inte hur ofta vi säger "vi tar en fika" på mitt jobb när vi behöver fundera över något och komma på en bra lösning. Ibland verkar det som om fikor har någon slags förlösande effekt, vi kommer ifrån skrivbordet en stund och på vägen ner till cafeterian stöter man på människor, får influenser och rensar skallen lite. Jag fikar konstant för tillfället. Jag har precis fikat på tåget och igår fikade jag och sambon i loggian och tittade ut på det oroliga havet. Visst blir livet lite roligare med alla fikor...

Jag läser SJ's egen tidning Kupe, oj vad den suger men det är en annan historia. Läser om äldre män som blir tillsammans med yngre kvinnor och hur  det kommer sig att sådana relationer ökar. Nu skackar vi inte tio års åldersskillnad utan typ 20 år och uppåt. Eftersom jag själv lever med en man som är 14 år äldre än mig själv kan jag inte låta bli att fundera på om det har varit ett aktivt val av oss båda, dvs att jag aktivt sökt mig till en äldre man och han aktivt sökt en yngre kvinna. För min del var det inte ett aktivt val, snarare tvärtom. Det var ju kärlek, inget annat. Sen att jag omedvetet har läst in egenskaper i honom på grund av hand ålder är en helt annan sak...Hur han valde får han berätta själv..haha.

Jag glider igenom ett regningt Skåne. Njuter nästan alltid av min tågmeditation. Det är helt och hållet mina timmar att spendera på vad jag vill. Skönt...

trevlig tisdag på er...

lycka är 72 äggknäckemackor med kaviar med sambon..tågritualer...

Nödvändigt ont

Den här dagen har känts rätt meningslös eftersom vi har spenderat typ tre timmar i bilen på jakt efter en reservgrej till just bilen. Nu hittade vi den och fick den för 50 spänn vilket verkligen var super men det känns ändå som en bortkastad dag...kanske känner jag så för att jag bara skulle vilja vara hemma och göra allt det där man aldrig  hinner annars...

Jag längtar så otroligt mycket till semestern, framförallt för att jag börjar känna mig folkskygg. Jag tänker hela tiden att jag skulle vilja vara för mig själv en stund men jag har konstant människor omkring mig och jag märker på mig själv att det ibland tar mer energi än vad det ger..när man känner så är det fan dags för ledighet!

Dagens naturfotograf....
Orosmoln

Vaknar upp och har en gigantisk klump i magen. Min första tanke när jag slår upp ögonen är "har det hänt något?" Visst är det hemskt med aningar, man känner att något har hänt eller att något är på väg att hända men man kan inte sätta fingret på det.

Jag jobbar hemifrån idag. Ibland funkar det faktiskt bäst, visst, det är jättetrevligt med alla människor på kontoret men alla möten och konferenser gör att man inte får mycket gjort. Så därför blir det hemmajobb idag, lugn och ro.

Valborg har varit både avkopplande och stressande. Det känns som att vi har haft fullt upp hela tiden. Igår gick vår bil sönder och större delen av dagen ägnades åt att försöka fixa den på alla möjliga sätt...avskyr när bilar går sönder....

Jag ska försöka jobba på min klump, får väl slå en ping till mamma och höra om allt är ok...hoppas, hoppas den försvinner snart...


Livsnjutare

Vi hade en underbar kväll igår, vi grillade på stranden till solnedgången, behöver jag säga att det var helt fantasktiskt? Kändes lite som en livs levande version av en pripps blå reklam, haha. Det är otroligt att det är sommarväder 1:a maj...Vi borde egentligen packa upp och greja i lägenheten men det är alldeles för fint väder för att man ska kunna vara inne. Här kommer bilder från gårdagen...
Lycklig sambo...

Underbara dagar!

Vilka underbara dagar vi har haft! Sol, sol och sol. Igår införskaffades två cyklar och vi premiscykade med hunden, gick hur bra som helst och han tyckte att det var superkul! Idag står grillning på schemat, premiär för i år. Det känns som att vi har hoppat över att par månader i år, igår lkväll när vi tog kvällspromenaden med hunden hade vi båda på oss flippflopps, sen när kan man ha flippflopps på valborg...? Risken är väl att vi har snöstorm på midsommarafton...

Nu ska jag iväg och kolla på en nykläckt bebis! På återseende!

snart...RSS 2.0