Är du snygg nog för att blogga?



Visst är det märkligt hur en blogg, som är ett verktyg för att publicera text har blivit ett forum för alla de som vill synas. Bloggarna handlar idag väldigt lite om text utan snarare om utseende. Det krävs en bild för att man ska läsa ett blogginlägg sägs det, vilken contradiction in terms... En snabb titt på de bloggar som ligger på topplistan skvallrar om att detta faktiskt stämmer. Bilder tagna i spegeln på sig själv är vanligt förekommande och dagens outfit är nästintill ett måste i varje kvinnas blogg (det är faktiskt flest tjejer på topplistan...). Själv har jag gjort ett medvetet val att inte visa bilder på mig själv. Av den enkla anledningen att texten och dess innehåll är viktigt för mig. Det är viktigt för mig att kunna skriva om det som berör och intresserar mig, mindre intressant är hur jag ser ut just idag. Tyvärr verkar det som att utseendet styr hur många läsare en blogg får. En bild på en snygg tjej verkar vara värd mer en tusen ord. Trist utveckling tycker jag.  

Kommentarer
Postat av: ♥ C h i i b i

Ja men det är så världen funkar idag. Bilder inspirerar folk, ingen orkar sitta och läsa långa stycken text för det blir bara jobbigt.



Bilder med snygga kläder får folk att stanna och se mer kläder av nån skum anledning. Antagligen dras vi till vad som är fint helt enkelt. ^^

2009-05-28 @ 12:19:38
URL: http://chiibis.blogg.se/
Postat av: LaLizita

Gud detta stämmer ju verkligen.. Synd att det ska behöva vara så.. Men för mig blir det roligare, lättare och trevligare om man har en del bilder till sitt inlägg.. Behöver ju dock inte va 10 egobilder på sig själv..

Sedan förstår jag ju absolut alla ni som vill vara anonyma.. fast jag tycker det är lite synd.. alltid roligare när man vet vem det är som skriver liksom :) Nu vet jag ju det i detta fallet, men ändå! :)



2009-05-28 @ 13:25:36
URL: http://lalizita.blogg.se/
Postat av: Linn

Stämmer absolut - tyvärr...

Min blogg är absolut bildfri, är en smula överprincipiell ibland, men den principen är viktig.

Nu har jag ju bara en sisådär 10 läsare +/- 5, det varierar, och mitt största fan är kanske jag själv. Men det kvittar, min blogg blir aldrig nån outfitblogg! :)

2009-05-28 @ 16:29:42
URL: http://linnrosenborg.blogg.se/
Postat av: VIKTORIAE - Bloggen om självkänsla och annat!

Synd det där egentligen, själv så skriver jag om saker jag anser är viktiga och ja, jag har lite bilder på mig emellanåt. Men helt naturligt i de inläggen, anser jag.. Men inga outfit bilder här heller!

2009-05-29 @ 09:38:49
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: L

Väldigt sant! Men folk använder seriösa medier till att läsa grymma texter. Bloggar blir tyvärr snarare som någon variant av facebook där man snokar runt för att kolla vad som föriggår i folks liv.

2009-05-29 @ 09:45:46
URL: http://edsvikenf.blogg.se/
Postat av: Fred

Har under några inlägg diskuterat nynazismen. Kom gärna med personliga reflektioner och åsikter!

2009-05-29 @ 09:48:39
URL: http://enfranskbulldogg.blogg.se/
Postat av: Anonym

detta är väldigt sant faktiskt. Jag tror inte det är en slump att Kenza, Blondinbella, Stina-lee osv har blivit uppmärksammade.

2009-05-29 @ 10:17:49
Postat av: Nikideluxe

Haha mjo det stämmer till viss del. Men jag personligen följer inte Kenzas eller Stina Lees blogg. Tycker att deras bilder är tråkiga och att deras inlägg är ännu tråkigare :)

När det enda man ser är en plutande 18 åring med en cigarett i handen på varje bild så blir man inte så sugen på att fortsätta (Kenza).



Men bilder är bra ur en psykologisk synvinkel. Det är pedagogiskt att använda bilder. Samma sak med en bokutsida. Om det är en intressant bild så kanske man läser baksidan.



Det är inget konstigt med detta, det är människans beteende ;)Snygga tjejer på bilden? Mja...Inte alltid..



Ha det bra!

2009-05-29 @ 10:32:56
URL: http://nikideluxe.blogg.se/
Postat av: I våran lilla vrå

kan hålla med om att man måste vara snygg och ha "dagens outfit" på bloggen varje dag för att ligga på 10-i-topp listan. Men själv bloggar jag inte för att få JÄTTE många läsare och bli poppis, nej jag bloggar för min egen del och dom underbara människor som vill läsa. Jag lägger ut bilder från min dag, men absolut inte för att som sakt bli poppis!!!



Men kan som sakt hålla med om att de e ett fåtal som får stå i rampljuset hela tiden, vilket är trist. Man borde få tips om dom som bloggar "normalt" och inte för att bli kändisar!!



Nu kanske jag trampar nån på tårna, men de e min åsikt. ha de bra

2009-05-29 @ 10:51:33
URL: http://cettciliasklotter.blogg.se/
Postat av: Amanda Constance

jag kan hålla med om vad du säger men å andra sidan finns det ju olika typer av bloggar. när det handlar om mode är det ju så mycket lättare att lägga ut bilder på kläder än att beskriva i detalj hur de ser ut. eller om man har en blogg för att visa sina foton.

visst borde det kanske vara texten man fokuserar på men det ser inte lika kul ut att läsa när det bara är flera sidor fyllda med ord.

2009-05-29 @ 11:08:41
URL: http://amandaconstance.blogg.se/
Postat av: Marcus Å

Det är så sant det där! Är det en snygg tjej som sitter bakom tangenterna så ger det massor med läsare!

2009-05-29 @ 11:13:24
URL: http://slipsens.blogg.se/
Postat av: lie

En bild säger mer en tusen ord, det är skoj med bilder i folksbloggar. Bara massa text kan bli enformigt att plöja igenom.

2009-05-29 @ 11:15:02
URL: http://lievoni.blogg.se/
Postat av: Bråddjup

Ja, att slit-och-slängbella och hennes likar ligger i topp lär ju inte bero på deras texter i alla fall. Det torde stå utom allt rimligt tvivel.

2009-05-29 @ 11:15:27
URL: http://braddjup.blogg.se/
Postat av: Erica - Gröna Lund arbetare

du har nog ganska rätt! Vad sjukt igentligen! Men dagens samhälle...

2009-05-29 @ 11:20:59
URL: http://icasasikter.blogg.se/
Postat av: AROSA

stämmer ju.. men de stora bloggerskorna gör ju inget annat än att lägga upp bilder så dom är väl nöjda med det. För dom är ju kanske inte alltid texten den viktigaste delen... men hur kul skulle veckorevyn eller cosmo vara utan bilder, samma princip här tycker jag. Har man en modeblogg då måste man ju ha bilder, skriver du om nåt annat kanske budskapet går genom utan bilder. Själv har jag endast några bilder på mig själv än så länge för jag tycker att texten också är viktig men utan bilder blir det trist tycker jag. Det blir personligare med bilder. Men lagom är bäst. 10 egopix per dag blir ju liiite tröttsamt!

2009-05-29 @ 11:41:18
URL: http://arosa.blogg.se/
Postat av: Fuchsia

Håller med, tycker många av bloggarna på topplistan är alldeles för fattiga på text. De är mer som reklamsidor för personen som driver dem.

Jag har inte bilder på mig själv i min blogg för jag vill vara anonym. Tycker bilder i många fall ger bloggen ett snyggare utseende men jag bryr mig inte om att läsa bloggar av personer som inte kan skriva en intressant text.

2009-05-29 @ 11:53:08
URL: http://pinkfuchsia.blogg.se/
Postat av: Natasha

Håller inte med dig. Det är klart att det är mycket roligare att läsa en blogg som är bra gjord (snygg design, bra uppdatering, intressanta bilder) men är den dåligt skriven så tappar folk intresset. De som inte kan skriva borde inte blogga! Det är så extremt fult med särskrivningar och stavfel. Spelar ingen roll om designen är snygg då.

2009-05-29 @ 12:10:26
URL: http://www.natashasblogg.se/
Postat av: Lomina

Jag håller med dig! Samtidigt är jag en person som uppskattar bilder lika mycket som text, men bildernas "innehåll" är självklart lika viktigt som texten i såfall. Bra inlägg!:)

2009-05-29 @ 12:16:57
URL: http://l0mina.blogg.se/
Postat av: Mariah

Håller med!

2009-05-29 @ 12:17:08
URL: http://nimah.blogg.se/
Postat av: Jennie

Förstår det du skriver. Bra skrivet!

2009-05-29 @ 12:36:47
URL: http://unreal.blogg.se/
Postat av: M.

Jag tycker det stämmer till viss del.. Men däremot tror jag inte att det bara handlar om det. Ta exempel Kissie, hon har ju blivit mindre omtyckt för sina provocerande texter, inte för hennes utseende och publicering av bilder. Sen när det kommer till Kenza och Stina-Lee så tror jag att det också kan vara så att folk finner dessa två tjejer modemässigt inspirerande. Idag är ju stil och trend många unga tjejers intresse och därför lägger de upp dagens outfit och liknande. Lika roligt som de tycker det är att gå in på Kenzas blogg och kika på hennes val av kläder, lika roligt kanske det tycker det är att lägga upp sin egen outfit nästa dag eftersom de blivit lite inspirerade. Det finns ju så många exempel, så jag skulle kunna sitta här och skriva en hel roman, men jag låter helst bli.

Men jag tycker att du är lite hård mot den del tjejer som lägger upp bilder på sig själva, när du säger att du valt att inte göra det för att innehållet i texten är viktig för dig. Men bara för att man väljer att visa bilder, så betyder ju inte det att man bryr sig mindre om innehållet i texten. Så för mig så var ditt perspektiv lite enkelspårigt!

2009-05-29 @ 12:38:48
Postat av: J

Jag håller med dig fullständigt, det är tråkigt att det är såhär, men ska jag vara ärlig så brukar jag själv endast orka kolla bloggar med många bilder. Är det ren lathet eller är vi beroende av vackra/fula syner? En bild säger ju mer än tusen ord? Men hur mycket viktigt kan en "dagens outfit" säga.. Ibland frågar jag mig själv varför jag inte sitter och läser en bok istället.

2009-05-29 @ 12:47:31
URL: http://jawnas.blogg.se/
Postat av: Januarye

Du har SÅ rätt :)

2009-05-29 @ 12:49:17
URL: http://januarye.devote.se
Postat av: EnviroSheila

Kan bara tacka och buga! Kunde inte sagt det bättre själv. Hur kul är det att titta på 17 000 dagens out-fit (de ser ju ändå likadana ut allesammans)! Jag skiter väl ärligt talat i var folk har köpt sina kläder och hur mycket de har kostat!



Visst försöker jag ha med bilder i min blogg eftersom det gör den mer "lättsmält" men för det mesta inte på mig själv!



Jag är helt oförstående när jag ser vilka som är med på topplistan när det finns sååå många andra sjukt mycket bättre bloggar! Som den här till exempel ;)



2009-05-29 @ 12:52:17
URL: http://envirosheila.blogg.se/
Postat av: Henke

jag håller me du, trots att jag ibland (?) har bilder på mej själv... dock ej "spegelbilder". hehe!



skrev nått liknande inlägg

http://hoppelajnen.blogg.se/2009/may/bloggtorka.html

ha en go helg!

2009-05-29 @ 13:02:05
URL: http://hoppelajnen.blogg.se/
Postat av: Lancela

Äckligt sant. Dagens samhälle styrt av media och utseendefixering! Hujeda mig!

2009-05-29 @ 13:06:16
URL: http://lancela.wordpress.com
Postat av: Anonym

BARA ETT TIPS



Jag har hittat en ny sida som är superenkel att samla poäng på och det behövs inte alls mycket för att du ska få hem ditt presentkort! I jämförelse med bland annat gratisbio, gratiskläder, gratismode, gratissajt osv så är denna sidan oerhört generös.



Passa på att bli medlem nu när sidan knappt har några medlemmar! Då är det ännu lättare för dig att få presentkort och vinna i deras tävling, jag har redan samlat ihop till ett på H&M och jag blev medlem igår. :) Här: http://www.freestreet.se/?r=147



En annan jättebra sida är denna: http://www.gratismode.se/?c=11878



Ta chansen idag! kram

2009-05-29 @ 13:23:15
Postat av: Elin

Det är tråkigt att folk måste visa upp sig så, men jag satsar hellre på det jag älskar (nämligen cykelsporten) och det har gett resultat. Så många mejl från cyklister, sportjournalister och andra fans hade jag aldrig fått om jag bara visade upp min klädstil... Som för övrigt inte är så modemedveten.

2009-05-29 @ 13:28:07
URL: http://elinl.blogg.se/
Postat av: Jean

Bästa som yppats denna vecka!

najs, då har man funnit ännu en blogg att kika i...!





MVH

Jean

2009-05-29 @ 13:29:02
URL: http://skindeepbyjean.blogg.se/
Postat av: Ayla Catpaw

Funderat på att det kanske är just på det sättet som blogg.se inriktar sig? Du verkar ju snarare vara mer intresserad av att ha en blogg på t ex Livejournal eller Wordpress.

2009-05-29 @ 13:41:39
URL: http://ayla.blogg.se/
Postat av: Skönt Hemma

Stämmer oftast när det gäller modebloggar. Det finns ju även andra stora bloggar inom andra områden. Se t e x på Husmusen.blogg.se som skriver om inredning. Knappt ett foto på henne själv. Men jag förstår precis vad du menar ;) Det är inte en slump att Blondinbella mfl har blivit så uppmärksammade.

Ha det gott!

2009-05-29 @ 13:44:25
URL: http://skonthemma.blogg.se/
Postat av: anna

Det stämmer faktiskt! Men jag tror att det är bäst att ha inlägg med mest bilder och lite text för det är helt enkelt kul att läsa om sånt! :) Men sen tycker jag absolut att man ska ha debattinlägg och sånt lite då och då för att det ska bli så bra som möjligt.

2009-05-29 @ 13:50:02
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: j

Håller med...svin trist att dagens oufit har tagit över texterna..

2009-05-29 @ 13:53:21
URL: http://tryme.blogg.se/
Postat av: korven

Alla texter blir mer intressanta med en bild, just därför har man bilder i tidningen, men det är sant, många lägger ut bilder på sig själva. Jag är en av dom, inte för att jag har det behovet att synas utan för att jag tycker det är kul, men jag hoppas ju först och främst att folk läser. Lite av en paradox för min del... Vill att dom läser texten men lägger upp mkt egobilder... HRM!

2009-05-29 @ 13:57:24
URL: http://enlitenkorv.blogg.se/
Postat av: Erica

Det är sant och jag håller med om att det är trist. :-S

2009-05-29 @ 13:59:23
URL: http://iryccah.blogg.se/
Postat av: Victoria

Jag är glad att jag inte tillhör denna utseendefixerade och rampljusskadade massa. Jag tillhör den lilla procenten som skriver mest för sin egen skull och faktiskt inte bryr sig så mycket om statistiksiffror och kommentarer och besök.

Jag känner mig för gammal för att skrika efter uppmärksamhet på det där viset.

2009-05-29 @ 14:16:56
URL: http://sweetkaylee.blogg.se/
Postat av: Lollo

så sant!

2009-05-29 @ 14:20:20
URL: http://confessionsbyme.blogg.se/
Postat av: Fred

Studenten närmar sig, yeezzzzz!

2009-05-29 @ 14:26:11
URL: http://enfranskbulldogg.blogg.se/
Postat av: DesignByMilly♥

Sugen på en ny design till bloggen?

Jag gör designen efter dina önskelmål helt GRATIS!

Intresserad? klicka dig in på min blogg och skicka iväg din beställning..

Inget är för svårt att göra.

2009-05-29 @ 14:38:40
URL: http://designbymilly.blogg.se/
Postat av: Lina

De faktiskt sant...

2009-05-29 @ 14:42:17
URL: http://monroy.blogg.se/
Postat av: Martina

hmm de e nog så sant som du skriver.. Har märkt att så fort man har publicerat ett intressant inlägg så vill väldigt många undvika allvaret i själva texten och de blir fan så mycke mer utav kallpratet. De mesta ja lyckats få i reaktion är "usch va hemskt" i princip.. Tråkigt men nånstans har vi nog lärt oss bygga underbar små luftslott bortom den gråa, hemska verkligheten.

2009-05-29 @ 14:57:06
URL: http://bimbofierad.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Jag har nästan inga läsare alls, fast att jag har bild.. Kanske inte är så snygg?

2009-05-29 @ 15:10:48
URL: http://rebeeccam.blogg.se/
Postat av: Anja

Jag kan inte hålla med! Kenza liksom, det är nog ingen som kan säga att hon har talang för att skriva. Och varenda person jag har frågat som läser hennes blogg har svarat "för hon är snygg".

2009-05-29 @ 15:27:14
URL: http://originalet.blogg.se/
Postat av: Isabella ♡

jaa, jag håller med lite. bloggar har blivit sjukt utseendefixerade :S

2009-05-29 @ 15:42:32
URL: http://isabellaaaa.blogg.se/
Postat av: Heidi

Håller fullständigt med dig! Ibland är det nog lite så att de populäraste bloggarna är populärara pga. bloggskribenterna, inte för innehållet. Men det finns ju många undantag.

2009-05-29 @ 16:24:02
URL: http://heidijanina.webblogg.se/
Postat av: Joella

sant. själv är jag inte intresserad av snyggheten av en människa. dock tycker jag bilder är viktigt. det måste inte nödvändigtvis vara på bloggaren själv. men jag älskar foton & tycker det är snyggt att matcha ett foto med texten.

2009-05-29 @ 16:31:44
URL: http://talkingbird.blogg.se/
Postat av: bella

jag håller med dig fullständigt! alla bloggar jag någonsin läst inklusive mina vänner bloggar så är det mest utseendefixerat..



själv har jag bilder , men publicerar jag ngn på mig själv så förminskas den och läggs i slutet av inlägget.

2009-05-29 @ 16:35:09
URL: http://bellastyrman.blogg.se/
Postat av: K. ♥

Bra skrivet! Men folk är så JÄVLA utseendefixerade nuförtiden :(

2009-05-29 @ 16:42:50
URL: http://katyas.blogg.se/
Postat av: Solith

Du har så rätt!



En fin blogg med snygg design och tilltalande bilder är inte alls samma sak som att lägga fokus på bloggarens utseende, vilket man gör idag. Och oavsett om personen skriver bra eller dåligt så får hon massor med läsare så länge hon är snygg. Synd att utseendefixeringen tar sig in även bland läs och skriv-världen, tycker jag.



Kolla in hos mig och läs lite liknande åsikter.

Peace.

2009-05-29 @ 16:45:41
URL: http://solith.blogg.se/
Postat av: Sarah

Sorgligt som fan.

Ännu mer sorgligt att läsa vissa kommentarer här.

Jag gillar inte ytliga personer.



Kanske beror påå att jag är ful själv.



Haha.

2009-05-29 @ 17:02:40
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: anne

Tala om för mig vem som egentligen bryr sig om andras dagens-outfit-bilder??? Tom min 15-åriga dotter använder dessa spegelbilder som skämt och inget annat i sin blogg. Varför skulle jag skänka två sekunder till att granska vilka kläder från HM eller Gina Tricot som en tonåring visar i sin blogg.



Bilder är trevligt och kan förstärka en texts innehåll/budskap, om bloggskrivaren ser ut på ett särskilt sätt är totalt ointressant.



Så tycker jag.

2009-05-29 @ 17:04:32
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Pitetjej [FOTOBLOGG]

Jag håller med dig. Jag tycker också det är synd att det enbart är sådana bloggar i toppen. Hade varit roligare om det varit mer varierat... Det finns så mycket bra bloggar och bloggare/bloggerskor med verklig talang för olika saker, men allihop får stå tillbaka för att det endast är modebloggar i toppen. Lite mer variation skulle göra det hela betydligt mer intressant :D

2009-05-29 @ 17:23:56
URL: http://pitetjej.webblogg.se/
Postat av: Jasmine

Jag håller helt med dig! Jag lägger knappt upp några bilder på mig. Jag tycker - precis som du - inte att det är intressant att veta vad bloggaren har på sig idag.

Jag skriver i min blogg, men självklart blir det en bild här och var.

Vad tycker du om min blogg? Det skulle vara intressant att veta. :)



Kram

2009-05-29 @ 17:30:25
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Postat av: Lina

Håller med dig till 100 %.

Är inte snygg nog för en blogg! Men jag skriver om det som berör mig och vill ingen läsa det för att jag inte har "dagens outfit" så får det vara!

2009-05-29 @ 17:32:00
URL: http://linaishav.blogg.se/
Postat av: Misss Understood

stämmer tyvärr!

2009-05-29 @ 17:32:32
URL: http://misssunderstood.blogg.se/
Postat av: En svärmorsdröm

Bilder gör så att det blir roligare läsning, och det behöver inte alls vara bilder på en själv. Dock håller jag med om att det är för mycket utseendefixering! Att det bara är tjejer på topplistan beror dock på att jag inte har bloggat så länge:P

2009-05-29 @ 17:38:32
URL: http://ensvarmorsdrom.blogg.se/
Postat av: eriiic

OFC! :D

2009-05-29 @ 17:42:11
URL: http://ericsamuel.blogg.se/
Postat av: venus

det är väl inget nytt. en bild som illustrerar vad ens inlägg/artikel/debattartikel handlar om är bra att ha. det är så överallt, det är inget nytt fenomen att människor vill se bilder och helst bilder på andra snygga människor.

2009-05-29 @ 17:55:36
URL: http://planetenvenus.blogg.se/
Postat av: sara

Tyvärr har många den tråkiga inställningen, orkar inte, vill inte...prövar inte på nya saker bara för det är bekvämast att befinna sig i sin egen tryghetszon. jag är inte mycket bättre själv men jag är inte speciellet utseendefixerad...alltså tycker det är viktigt hur man ser ut men om jag tycker någon är snygg så tycker jag om hans eller hennes personlighet också och tvärtom.



2009-05-29 @ 18:06:50
URL: http://mywork.blogg.se/
Postat av: Christina

Visst stämmer det att ett inlägg med en eller flera bilder drar mera läsare än inlägg utan bilder. Men då anser jag att det skall vara bilder som berör inlägget.. Så är det ett ego inlägg kan man ju lägga ut bilder på sig själv eller sin outfit för dagen.. Men det bör ju inte ta upp hela bloggen. Det finns många bloggar där ute som är snäppet bättre än de "stora" bloggarnas .. men de är bara inte upptäckta än. Rampljus och fame har ju en tendens att stiga folk åt huvudet så fort de får en gnutta för mycket av det... Sad but true.

2009-05-29 @ 18:18:56
URL: http://Http://stiini.blogg.se
Postat av: Therése

Stämmer bra. För att bli en storbloggare måste man vara provocerande eller en Kenzamodell. Fel tycker jag.

2009-05-29 @ 18:39:51
URL: http://tettelush.blogg.se/
Postat av: Julia

Startade min blogg för att jag skulle lätta på hjärtat och skriva om saker som intresserar mig , saker jag vill ha, böcker jag läst och filmer jag sett, resor jag gjort...

Min blogg = min dagbok

Är inte ute efter publicitet eller att folk ska få se mina dagliga outfits..

"Oj vad snygg tröjan var ! Vart är den köpt?"

Så vips, är jag inte unik längre...

Håller med dig fullständigt and keep up the good work !

2009-05-29 @ 19:03:22
URL: http://zean.blogg.se/
Postat av: Linda

Det kan stämma, jag har inte tänkt på det förrän jag läste ditt inlägg. Det kan vara därför jag inte har många läsare?

2009-05-29 @ 19:04:39
URL: http://nakit.webblogg.se/
Postat av: Stine

Helt enig, og derfor poster jeg nesten aldri bilder av meg selv. Jeg ville ikke følt meg komfortabel med det, og det er dessuten teksten som er hovedmålet i blogginnleggene mine :)

2009-05-29 @ 19:12:22
URL: http://smaaokonomene.blogg.no
Postat av: Anonym

Jo jag håller värkligen med :S

2009-05-29 @ 19:33:17
URL: http://lizzs.blogg.se/
Postat av: Pialotta

Jag håller inte bara med dig, utan tycker du har ett alldeles förträffligt blogginlägg.

Tydligt är att många unga tjejer som börjar blogga, de står framför speglen mest var dag och fotar, som de så tydligt påpekar, vad de har på sig ( OUTFIT ) eller vad de har köpt, andras OUTFIT.. det senaste modet och allt runt om.. så det verkar verkligen att man ska det rätta uteeendet för att synas och få äran att synas här på blogg,se-s första sida..

jag tycker det skulle vara slumpen som avgör vilka sidor som ska visas här .. lite mer rättvist.. som det är nu ligger många sidor på topp här länge.. nu syns killtoppen.. bra, men det finns massor av härliga killbloggar med en massa humor och annat som oxså borde synas här..

Ha de och du, nu fick du en plats på första sidan ju;-)

2009-05-29 @ 19:37:12
URL: http://kafferasten.blogg.se/
Postat av: Monty

Sanma sak gäller designen. Om man vill slippa sådant kan man läsa min blogg!!

2009-05-29 @ 19:42:20
URL: http://mllemont.blogg.se/
Postat av: Susanne

Jag är likadan, jag föredrar bilder, för det blir roligare att läsa då. Men sånt som jag stör mig på är när folk som inte har talang, inte vet hur man skriver, och inte vet hur man skriver intressant hamnar på topplistan. Ett exempel är ju Kenza. Hon skriver om sin tråkiga vardag, varje dag. Fotar sin mat osv. Enda skälet till atthon ligger nr 1 är för att hon är snygg. Folk går in på hennes sida för att titta på hennes bilder.

2009-05-29 @ 19:46:14
URL: http://susannefors.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Visst har du rätt. Så är det.

2009-05-29 @ 19:56:25
URL: http://kajisa.blogg.se/
Postat av: Zarah

Hejhej kolla gärna in min blogg och svara på frågan om kändiskillar. Är även hårmodell! :) ha det bra!

2009-05-29 @ 19:57:59
URL: http://zlundin.blogg.se/
Postat av: Amina K

Den bästa blogg jag visste när jag introducerades för bloggvärlden handlade om en 40årig kvinna och hennes sex and the city-liv. I text alltså. Sen tog hon bort denna och jag stod kvar där utan liksom. Men jag älskar hur bilder lurar ögat och hur de får oss att reagera så det är inte farligt :) (inte för mig iallafall)

2009-05-29 @ 20:05:07
URL: http://jordglob.blogg.se/
Postat av: Hanna

Man måste va snygg annars e bloggen tråkig juuu!!!

2009-05-29 @ 20:12:16
URL: http://hannasophie.blogg.se/
Postat av: Klara

Eller hur,

är man ful får man bara massa skit på bloggen typ.

Lite konstigt...att alla tjejjer typ är snygga på blogg.ses huvudsida...



kram

2009-05-29 @ 20:31:23
URL: http://scoutbloggen.blogg.se/
Postat av: Caroline

Ja du har ju ganska rätt =) Det här med dagens outfit tycker jag är totalt ointressant om jag ska vara ärlig. Men en en fin blogg är ju viktigt =)

2009-05-29 @ 20:38:07
URL: http://mysticcc.blogg.se/
Postat av: Sara

Ooops! Jag måste nog fota mig på en gång ifall det är så enkelt att få läsare ;)

2009-05-29 @ 21:14:14
URL: http://saber.driftig.nu
Postat av: Kadri

Så är det tyvär och de viktiga ämnen försvinner.

Att någon har fettsugit sig eller köpt stövlar för 10000 kr är viktigare till ex att folk mår dåligt eller att det finns mobbning, svält och kring.

2009-05-29 @ 21:25:39
URL: http://livetivillavillekulla.blogg.se/
Postat av: Emmelie

Jag håller med dig till 100%. Alla bloggar numera baseras nästintill uteslutande på utseende/kläder/smink... Tillslut är man fullproppade med "Dagens Outfit" där tjejerna står i omöjliga vinklar för att visa upp sina ansikten samtidigt som senaste inköpet av skorna som kostade X antal hundralappar.

Herregud. Meningarna, orden, tankarna - det är det jag vill hitta i en blogg. Självklart kanske det blir lite "tyngre" och inte så väldigt lättläst när man kommer till en blogg med mest text. Men där finner man oftast det bästa innehållet...

2009-05-29 @ 21:44:40
URL: http://pingvinens.blogg.se/
Postat av: LIENE

jag gillar att läsa allsidiga bloggar och alla sorters bara man ser personligheten genom bloggen:) är bloggen alldeles för opersonlig, att man får ingen uppfattning av bloggarna tycker jag inte det är så kul. Gillar att läsa om ens åsikter och sånt:)

2009-05-29 @ 21:58:29
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Elvira

Jag håller med dej. Även fast jag lägger alltid ut en bild när jag har skrivit nått. det känns så tråkigt annars på nått sätt ;) Det e roligare att se bilder! :D

2009-05-29 @ 22:24:24
URL: http://toveelvira.blogg.se/
Postat av: Begonia

fan vad sant! men en bild säger ju mer än tusen ord! hahaha, nej nu skojar jag bara med dig! Men jag har inte dagens outfit på min blogg, men många vill att jag ska börja! Så varför inte? Men ja förstår dig helt och hållet! Jag anser själv att texten är det viktigaste och det är den man ska rikta sig mot och inte bilden! ;)

2009-05-29 @ 22:27:20
URL: http://begonias.blogg.se/
Postat av: Lottie.

Bra inlägg, men för lite radikalism.

Jag är så trött på alla jävla modebloggare så att jag spyr, dessutom ser alla likadana ut. Vad som är en bra blogg är poesi & filosofi bloggar. Hur man mår bra på riktigt. Vad som verkligen betyder något i livet. Självklart, kan man inspireras utav andras klädstilar, men varför kopierar alla dem? Få,få har verkligen en egen stil.

2009-05-29 @ 22:29:06
URL: http://themercybeatsound.blogg.se/
Postat av: Annelie

Håller med dig! Man kan ju dock ha bilder på annat än sig själv. Så himla intressant är det ju inte att se samma person i varierande poser.

2009-05-29 @ 22:35:39
URL: http://atmyhouse.blogg.se/
Postat av: My

hahah sant!

2009-05-29 @ 22:57:31
URL: http://jolidragon.blogg.se/
Postat av: Maria

Tanken har slagit mig också.. när man har surfat runt på alla bloggar finner man bara dagens outfit HELA tiden... bilder på sig själv de kan man ha, de har jag också.. men mest för att man ska se vem som skriver och för att få lite färg till inläggen.. självklart också en egokick..Även om jag mest skriver för min egen skull, för ha lite koll på min förvirrade tillvaro... alla som skriver blogg får ju ut något till sig själv av det.. annars skulle de inte skrivas så mycket bloggar. Ha de bra!

2009-05-29 @ 23:09:29
URL: http://mariastrom.blogg.se/
Postat av: Berit & Alfhild

Läs om oss, våra åsikter och livet..

skitsamma, töntigt!

Du behöver inte läsa om du inte vill.



Här är länken, KLICKA INTE PÅ DEN!!

http://provocerandeidioter.blogg.se

2009-05-29 @ 23:33:15
URL: http://provocerandeidioter.blogg.se/
Postat av: Miss Fanfreakingtastic

Helt sant! Haha, kollade igenom min egen blogg efter att jag läst ditt inlägg och..tja...

2009-05-29 @ 23:50:12
URL: http://fanfreakingtastic.blogg.se/
Postat av: Tess

Själv gillar jag att ha med bilder som jag tagit, men det är bara någon enstaka gång då och då som jag är med på bilden :-) Av det naturliga skälet att jag, som nämnts, brukar vara bakom kameran. Tycker också det är tråkigt när allt handlar om utseende i bloggar. Det finns så mycket mer intressanta saker i världen.

2009-05-30 @ 00:04:05
URL: http://highlandertess.blogg.se/
Postat av: Louise - Ur mitt eget perspektiv

Det du skriver är väldigt riktigt!

När du säger att du väljer att inte visa bild på dig själv som ett sätt att medla att din text är viktigare än ditt utseende får mig att tänka.

Varför visa jag bild på mig själv?



Helt ärligt kan jag inte svara på den frågan. Jag är inte en vacker person (nej, jag har inte dåligt självförtroende), utan jag anses inte som vacker i dessa sammanhang som i bloggen.



Gud vad du fick mig att börja tänka på en massa saker! :D



Puss!

2009-05-30 @ 00:37:12
URL: http://lowice.blogg.se/
Postat av: Hälsogudinnan - din inspiration till ett hälsosamt liv!

Är lite för trött för att läsa ditt inlägg ordentligt..men det är ju i alla fall helt klart så att ett av kraven för att få en stor blogg är att du ska vara snygg.. folk får kanske för sig att om de läser tex. Kenzas blogg, så kan de se vad hon har för kläder..och köper de då samma..så blir de automatiskt snygga.. och det här med att ha mkt bilder på sig i bloggen är ju uppenbart att folk gillar. I min blogg är jag så anonym jag kan..och har inga bilder på mig själv, däremot har jag mkt bilder på andra vackra kvinnor.. tycker det är tråkigt med inlägg med bara text..

2009-05-30 @ 01:55:23
URL: http://halsogudinnan.blogg.se/
Postat av: Mirka

Jag håller med fullständigt, bilder verkar intressera mer än text. Ett inlägg med en bild på dagens outfit vinner nog överlägset över ett inlägg fullt med en text om någonting viktigt som världens svältande barn osv. Hemskt..

2009-05-30 @ 02:19:11
URL: http://iqfisk.blogg.se/
Postat av: jenny

Ytlig värld vi lever i idag, tyvärr! :)

2009-05-30 @ 03:12:18
URL: http://jennyorahim.blogg.se/
Postat av: ingmarie

Tänk så rätt du har!Visst är det mycket trevligare att läsa om vardagen i en persons liv än att se personen i fråga halvnaken o med putande läppar!(i vissa fall är det ju faktiskt barn!)

Vi vuxna måste nog säga stopp,många tror att det ska vara just så,tyvärr.....

2009-05-30 @ 07:23:10
URL: http://frujacobsen.blogg.se/
Postat av: Anonym

I agree.

2009-05-30 @ 08:29:20
Postat av: Junitjej

Jag är absolut inte tillräckligt snygg för att blogga.

2009-05-30 @ 08:56:06
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Lovisa

Du har helt rätt. Jag erkänner att jag gillar bloggar med bilder, dock inte så kallade "spegelbilder" utan helt enkelt vackra foton. =)

2009-05-30 @ 09:16:26
URL: http://lozzan.blogg.se/
Postat av: Zic

När jag läser någons blogg, och dom har en bild på dagens outfit, så brukar jag sluta läsa... Jag älskar däremot bilder med vackra foton :) Typ... blommor.

2009-05-30 @ 09:57:07
URL: http://numbhabit.blogg.se/
Postat av: Beva

Bloggar inte för popularitetens skull utan för att det är mitt sätt att få ut mina tankar och dela med mig av mina erfarenheter till andra som är i samma situation som mig. Fast å andra sidan följer jag inte heller någon av "toppliste-bloggarna".

2009-05-30 @ 10:39:48
URL: http://bevabanzai.blogg.se/
Postat av: Helena

Håller med dig fullkomligt! Jättebra inlägg, att jag inte har tänkt på att skriva ett själv, hihi! Önskar dig en jättefin helg!

2009-05-30 @ 11:21:38
URL: http://beverlyhills.blogg.se/
Postat av: Linda

Gomorron!!



ALlt bra idag?

2009-05-30 @ 11:53:36
URL: http://ndail.blogg.se/
Postat av: Ami

Du har helt klart rätt i det, men jag tar bara egopics för att jag tycker att det är kul, men om man kollar igenom min blogg, så har jag faktiskt inte lagt in många outfit alls.

2009-05-30 @ 12:18:04
URL: http://amiz.blogg.se/
Postat av: Layla

Är ju texten som spelar roll egentligen.

2009-05-30 @ 12:21:10
URL: http://grimma.blogg.se/
Postat av: S

Det är så det är faktiskt, men samtidigt kan jag förstå det. Om du följer några bloggar, då orkar man inte läsa romaner helt utan bilder från alla. Bilderna iaf om de passar till inlägget, eller har ett syfte, ger ju mer liv åt bloggen. :)

2009-05-30 @ 12:23:18
URL: http://lillsaara.webblogg.se/
Postat av: Kes

Ser att du fått massor med kommentarer, jag orkar inte ens läsa hälften!



Men du har så rätt vad det gäller snygga tjejer! Vi på vår blogg (tre kompisar) kör nästan din stil, alltså inga dagens outfit... kan det bli tråkigare? Nej vi skriver istället och postar givetvis en bild i varje inlägg. Texten kommer alltid i första hand, men ibland kommer det bilder bara för att vi gillar att fotografera.

2009-05-30 @ 12:39:17
URL: http://edsvikenf.blogg.se/
Postat av: maria

man lever bara engång, varför inte visa att man trivs med sig själv och ta bilder och lägga ut dom, det är inte trist nånstans. det är trist att inte alla gör det..

2009-05-30 @ 12:41:55
URL: http://naamans.blogg.se/
Postat av: v

Det har jag också tänkt på :D t.e.x Kenza, hon är egentligen inte känd för sina texter/inlägg mer för hennes utseénde. Hade hon vart tjock och haft massa finnar men även skrivit samma inlägg som nu. Skulle hon inte ens ha helften av sina läsare och ännu mindre.

2009-05-30 @ 13:32:06
URL: http://typveroniica.blogg.se/
Postat av: Caroline

Jag håller med dig

2009-05-30 @ 14:22:00
URL: http://carolineerlin.blogg.se/
Postat av: Jadsia

Du har rätt!!!. Jag åt andra sidan har ALDRIG kort på mig själv, en gång min identitet blev stulen så jag lärde mig att ALDRIG vara för personlig på internet.

2009-05-30 @ 14:33:40
URL: http://jadsia.blogg.se/
Postat av: EBBZA

Håller verkligen med dig! Även om jag dock är en av dom.. Vad ska du göra idag? <'33

2009-05-30 @ 14:41:59
URL: http://ebbza.blogg.se/
Postat av: linnea

hejsan :).

kolla in min nya blogg och kommentera gärna något inlägg (;.



kraam.

2009-05-30 @ 15:06:40
URL: http://linneaachristensson.blogg.se/
Postat av: Mrsmodesty



Ha,ha, jag har tänkt på precis samma sak. Din blogg verkar vara ett undantag, folk läser den utan outfitsbilder på dig ;-)



De här outfitsbilderna kan ha ett syfte, men ibland är det så jäkla överdrivet. Särskilt när man lägger upp bilder där man posar med en topp ifrån Gina Tricot 2007, hallå, den går inte ens att köpa längre, så vad spelar det då för roll, varför då ens deklarara varifrån den kommer (om man inte är sponsrad alltså).



För ett tags edan tyckte jag det kändes nydanande med bilder på folks maträtter, men nu är ju det helt uttjatat anser jag. Det blir bara löjligt när man fotar och lägger upp hela sin kostcirkel på bloggen "idag åt jag kyckling ugnsstekt i vin, supergott" (+ bild på en tallrik med maträtten)



Jaha...givande ...

2009-05-30 @ 15:45:47
URL: http://mrsmodesty.blogg.se/
Postat av: Tess

Svar: Tack! :-D

2009-05-30 @ 16:03:35
URL: http://highlandertess.blogg.se/
Postat av: Anonym

så sant så sant! haha verkligen bra, trodde först att det var nån debatt artikel när ja läste!!

2009-05-30 @ 16:29:40
URL: http://narla.blogg.se/
Postat av: Johanna

Så rätt så.

Dock brukar jag lägga upp bilder på mig själv, men inte dagens outfit eller utmanande bilder.

2009-05-30 @ 16:35:18
URL: http://johannaik.blogg.se/
Postat av: DG

Bra skrivet :D

2009-05-30 @ 16:54:29
URL: http://dergham.blogg.se/
Postat av: Ida

Verkligen skittrist ju, vi kommer ju aldrig få någon ny generation av begåvade journalister eller liknande när en lagom het bild är allt som krävs. Att toppbloggarna är tonårstjejer som visar andra tonårstjejer vad dom har på sig säger en hel del om utveckligen i bloggosfären. Borde finnas en sajt för alla som vill lägga upp ego pics på sig själva så kan dom lämna bloggutrymmet åt folk som skriver något

2009-05-30 @ 17:01:16
URL: http://lifeisfordummies.blogg.se/
Postat av: Stephanie

Jag håller helt med dig, jag lägger inte heller ut bilder hela tiden på mig själv... jag är ju liksom inte självkär heller, jag skriver om saker som intresserar mig och om folk inte tycker om det så behöver de liksom inte läsa min blogg... varför slösa bort onödig tid på sånt..

2009-05-30 @ 17:14:13
URL: http://rassberryfloweer.blogg.se/
Postat av: Kim

Till LaLizita - Du skriver att man det är kul när man vet vem personen är som skriver bloggen. Jag undrar då, vet man inte mera vem personen är genom att läsa inläggen snarare än att kolla på bilderna?



Till bloggaren - Själv tycker jag lite att du drar alla över samma kant. Många modebloggar kräver ju bilder, sedan tycker jag att del är fullkomligt fel av visa av de som kommenterat att kalla bloggar som Blondinbellas och Kenzas för modebloggare, de är ju mera jag-har-ingen-som-helst-uns-passion-för-det-jag-bloggar-om-bloggar! Jag tycks mig se ett mönster i att det är just de unga tonåringarna som bloggar om samma saker vilket de med stor sannolikhet gör pga att de vill vara som alla andra, de vill inte vara unika utan bara passa in och nuförtiden är det genom bloggandet man gör det.

2009-05-30 @ 17:40:58
Postat av: Mona

Oj, vad med kommentarer du fått.

Den som kikar in i min blogg för att få se någon som poserar med trutande mun, blir nog väldigt besviken. Det verkar vara tonårstjejernas sätt att blogga, eller dom som vill "komma fram" tack vare sitt utseende.

Dagens outfit är väl inget för mig heller, det är ju dagens tankar som kommer upp på skärmen.

2009-05-30 @ 19:37:53
URL: http://monaspusselbit.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag håller med dig helt och hållet!

2009-05-30 @ 20:04:24
URL: http://lindaelis.blogg.se/
Postat av: E

Håller med dig till 100%

Vägrar medvetet visa mig själv på bloggen, för jag det är ju vad jag skriver inte hur jag ser ut som har betydelse.



Brukar ge de flesta bloggar som jag kommer över en chans, men tyvärr så är det så många som tror att bloggandet enbart handlar om dagens outfit, vilka kändisar de träffat, vart de fikar och hur cola de är... Och tyvärr verkar många av dessa dessutom haka på trenden att extremblondera sig, visa sin urrungning och extremt sminkade ansikte... Är riktigt sorgligt tycker jag.

2009-05-30 @ 21:07:28
URL: http://lysistrata.blogg.se/
Postat av: fjcc

vem som är snygg ligger i betraktarens ögon. tycker inte dom på topp är så snygga. och deras blogginlägg är absolut inte underhållande att läsa. läser hellre ett inlägg som detta. trots att jag inte sett någon bild på dig!

desto roligare och intressanta saker man har att komma med desto mer intresse får jag! nån blond fjortis med 10cm brunkrämslager i ansiktet som bara skriver vad hon har på sig idag är tumme ner.

men uppenbarligen gillar majoriteten dessa tjejer då dem trots allt ligger på topp.. men alla är vi olika..

2009-05-30 @ 21:25:32
URL: http://fjcc.blogg.se/
Postat av: emma

det är roligare att läsa en blogg som känns mer personlig.

2009-05-30 @ 21:36:24
URL: http://jumpintopuddles.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Bilder är viktiga för att jag ska orka läsa. Precis som att en tidning har bilder så behöver även en blogg ha det.

Men jag håller med om att det är trist att så mycket handlar om utseende och att ta bilder på sig själv. Jag gillar de bloggar som har bilder och intressanta texter.

2009-05-30 @ 21:53:11
URL: http://kawasart.blogg.se/
Postat av: Nalita

Jag älskar bloggar med bilder :) Tycker bilder höjer en blogg så mycket. Men tycker det är dessutom viktigt att förmedla något med bloggen

2009-05-30 @ 22:13:33
URL: http://naliita.blogg.se/
Postat av: Kim

Är trött på allas kommentarer om hur en blogg ska vara, och om hur det behövs bilder för att man inte ska tröttna!



För det första, en bloggare ska endast blogga för att den vill och den ska blogga om precis vad den själv vill. Självklart ska man inte ha med foton i sin blogg om man endast har det för att andra ska orka läsa ens blogg, det är ju hur dumt som helst. Det tråkiga med bloggandet är att det istället för att vara inspirerande blir till en enda stor tävling om vem är som coolast, snyggast och därmed "bäst"! Jag ger tummen upp för bloggare som är sig själva i bloggen, jag ser ner på resten.

2009-05-30 @ 22:55:10
Postat av: Anna

Mitt i prick! Jag bloggar mycket med bilder jag med för jag gillar det men visar inte bilder på mig själv. Kanske därför jag inte ligger på topplistan :)

2009-05-30 @ 23:15:19
URL: http://houseofsra.blogg.se/
Postat av: Linn

så sant!! och om det nödvändigtvis ska va bilder, ta lite snygga då. jag vill inte se hur deras ginatricokläder ser ut!

2009-05-31 @ 00:23:58
URL: http://imunwritten.blogg.se/
Postat av: Josefine

Hej! Kolla gärna in min välgörenhetsblogg, Tillsammans för Sverige. Om du har lust får du jättegärna skriva om den på din blogg, flera måste hitta bloggen! (:

2009-05-31 @ 01:17:39
URL: http://tillsammansforsverige.blogg.se/
Postat av: Mamma Melissa -ung änglamamma och gravid

På min blogg är texten det väsentliga, men sedan kan jag använda bilder (på t.ex. mina barn i Himlen, den gravida magen osv) för att konkretisera eller demonstrera någonting som jag skrev om. Inte för att synas.



Men de sätten, att synas på, som du skrev om, är ju tyvärr de vanligaste på topplistan... trist, håller med, men en del av bloggutvecklingen.



2009-05-31 @ 01:20:58
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: Tessan

Sannt så sannt! Men själv kan jag tycka det är intressant att se en pressbild på personen som skrivit inlägget man läser. Man får helt olika uppfattningar av personen om man sett nån bild eller om man bara läser dess text. Varför är vi så överdrivet utseende fixerad?

2009-05-31 @ 02:29:10
URL: http://tjn.blogg.se/
Postat av: Malin Strandberg

Att urusla bloggar uppmärksammas detta till trots för att vackra flickor visar upp sig i deras nya outfits speglar kanske det samhälle vi idag lever i?



Personligen tycker jag dock att lite bilder på bloggar piggar upp...skönt att sätta ett ansikte på personen "man följer"....själv följer jag dock mest matbloggar, och då är det kort på maten jag längtar efter för inspiration i köket....!

2009-05-31 @ 02:54:24
URL: http://mallismalone.blogg.se/
Postat av: malin

Jag måste erkänna att jag har aldrig läst Blondin-Bella, Kenza mfl - jag har inget intresse av spegelfoton, svindyra shoppingturer och egovältrande. Däremot tycker jag om modebloggar med innehåll - min favorit är underbaraclara (googla om ni har missat henne!). Hon har fantastiska outfitbilder, men mest av allt har hon åsikter, och bloggen har INNEHÅLL. Det borde vara hon som är känd, inte Blondin-Bella.

2009-05-31 @ 08:01:22
URL: http://mildamalin.blogg.se/
Postat av: ellinor

för mig är det nog så att jag först lägger märke till bilder och desig, typ omedvetet, och om jag fastnar för det läser jag.. men jag fortsätter bara läas om jag gillar texten.



fast.. det är nog olika förresten. för ibland fastnar jag för bloggar med bara fina texter också, hehe (;

2009-05-31 @ 11:11:56
URL: http://ellinoor.blogg.se/
Postat av: V,

kunde inte ha sagt det bättre själv! TACK!

2009-05-31 @ 12:12:51
URL: http://pearlsofglass.blogg.se/victoria
Postat av: Jeanette

Håller verkligen med om det du säger! Alla de kända bloggarna handlar mest om utseende och väldigt lite om saker som verkligen är viktiga i livet och världen. Själv sökte jag till spotlife (mest för skojs skull) men fick tillbaka ett svar att de var intresserade av min blogg men att jag va tvungen att skriva mer om mig själv, mode och smink... men jag kan bara säga att det kan de glömma!

2009-05-31 @ 13:16:55
URL: http://notimetocry.blogg.se/
Postat av: Angelica

Det verkar stämma faktiskt! Håller med dig.

Men vissa bloggar som har funnits på topplistan osv. har några som är anonyma och inte visar bilder på sig själva så ofta eller inte alls. Så som dom som bloggar om sin cancer eller så.





Själv har jag också valt att inte visa mig på bild :P

2009-05-31 @ 13:40:34
URL: http://imzombie.blogg.se/
Postat av: emelie

javisst, men bilder kan faktiskt vara väldigt intressanta. en bild säger mer än 1000 ord, right?

2009-05-31 @ 14:07:43
URL: http://emeets.blogg.se/
Postat av: Erica

Hahaha! Du gör mig glad! Jag håller med, nickar och instämmer. För några månader sedan körde jag en serie med Dagens Outfit "Erica-style" och benämnde då mina kläder ex - "Byxor: Vanliga jävla jeans". Jag hade kul, mina vänner hade ännu roligare och det stärkte min självbild och mitt jag. Skall dock åxå erkänna att jag på senare tid dragits in i ythetsen i bloggens värld mer än vad jag själv önskar.



Ha det bra!

2009-05-31 @ 14:49:17
URL: http://svenssonhippi.blogg.se/
Postat av: Foto i Norr - Marie

Jätte bra skrivet tycker jag. Det finns så mycket skit bloggar som ligger i toppen ursäkta språket men så är det. Det finns så mycket andra bloggar som innehåller så mycket mer än dessa som sagt är i topp, vem bryr sig vad blondinbella, kenza mm har på sig osv? Inget ont mot dom jag känner dom inte men det är inga av dom större bloggana som jag följer dagligen utan det är dom mindre bloggarna med fina texter och bilder och som är allmänt intressanta och fina att besöka...

2009-05-31 @ 15:05:38
URL: http://fotoinorr.blogg.se/
Postat av: EmmaEriica

Dröm eller Mardröm?

Zlatan som granne?



Kika in i min blogg och kommentera vad du tycker!

Är det en dröm att ha Zlatan som granne eller är det en mardröm??



emmaeriica.blogg.se

emmaeriica.blogg.se

2009-05-31 @ 15:08:51
URL: http://emmaeriica.blogg.se/
Postat av: Fred

Jättegott veganrecept med tofu i bloggen, kika gärna in och pröva laga någonting annorlunda! :-)

2009-05-31 @ 16:07:13
URL: http://enfranskbulldogg.blogg.se/
Postat av: Cornelia

håller helt klart med dig!

2009-05-31 @ 16:07:18
URL: http://corneliautterberg.blogg.se/
Postat av: DD

Håller med.. Jag tycker det är sjukt tråkigt att läsa "hej idag åt jag en macka" följt av bilder med dagens outfit och egobilder och lite reklam till tävlingar om att vinna skönhetsprodukter, vilken är den ungefärliga uppbyggnaden av bloggarna på topplistan.

2009-05-31 @ 16:43:14
URL: http://ddlifestyle.blogg.se/
Postat av: sarase

Tack för detta inlägg! Bra skrivet!

Håller både med och inte.

Själv har jag en blogg där jag skriver mycket om mina värderingar, åsikter, moral, vad jag gör, shoppar,outfits etc. Jag tycker personligen att det oftast(läs, inte alltid)är roligast att se bilder i andra bloggar jag läser och själv väljer jag att i stort sett ha en bild till varje inlägg.Det e mycket för att jag tycker jag får insperation men också för att det är roligt att se bilder överhuvudtaget!En fröjd för ögat(läs, inte bara egobilder utan foton/bilder överhuvudtaget)

Jag kan också fastna för en blogg med intressant text.Jag läser och skriver inte blogg för sakens skull. Jag tycker det e roligt. Jag vill ha insperation samt skriva för min egen skull. Jag hoppas verkligen inte man/vi/jag resonerar så att jag läser för att personen e snygg?!?!

Vare sig det är medvetet.Omedvetet.Undermedvetet.Snarare intressant, vad det nu innebär för läsaren!



Nae jag vill att folk ska läsa min blogg för att de tycker den e rolig,intressant,nördig,kul,skojig inte för att jag e snygg eller tvärtom!



Men bloggar e oftast ytliga :/

2009-05-31 @ 19:43:51
URL: http://sarase.blogg.se/
Postat av: Frida

jag tycker du har rätt faktiskt. jag är totalt anti dagens-outfit och det skulle aldrig falla mig in att "skriva" ett inlägg bara för att visa vilka kläder jag har idag. ;)

2009-05-31 @ 19:49:40
URL: http://fridafridolina.blogg.se/
Postat av: Anonym

det ligger verkligen något i det su säger. men för att börja läsa i en blogg krävs en riktigt tilltalande rubrik eller bild, det är så vi människor fungerar.

2009-05-31 @ 19:54:19
URL: http://jonesochgiftet.blogg.se/
Postat av: Irina

En blogg är ju menad att vara personlig och då är det ju rätt logiskt att man vill se bild på den som skriver. Jag själv har löst problemet genom att ha min bild i headern på bloggen, men dessutom dyker det såklart upp en och annan i inläggen också. Och så gillar jag att göra videoinlägg också. :-)

2009-05-31 @ 20:05:36
URL: http://rosaglasogon.se/
Postat av: Anna

Sant, men vi kan ändra på det :)

2009-05-31 @ 20:15:24
URL: http://lemons.blogg.se/
Postat av: Liuza

Inte måste man ha bara bilder direkt, men minst en bild per inlägg borde gå :) en intressant text till det såklart!

2009-05-31 @ 20:52:52
URL: http://liuzaa.blogg.se/
Postat av: Fred

Recept på världens godaste efterrätt i bloggen!

2009-05-31 @ 20:54:24
URL: http://enfranskbulldogg.blogg.se/
Postat av: Therese

Så sant!

2009-05-31 @ 21:25:26
URL: http://ltherese.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag håller faktiskt med. Även om jag själv visar upp Dagens Outfit så stämmer det du skriver. Men jag tycker det är intressant och roligt med kläder, så liksom då tycker jag inte bara det handlar om att synas?

2009-05-31 @ 22:39:18
URL: http://sandrewcarlsson.blogg.se/
Postat av: J

Det är väl så att alla styrs mer eller mindre av alla dessa ideal. Vi vill synas genom ett vackert yttre, medan insidan suddas mer och mer bort....

2009-05-31 @ 22:44:25
URL: http://kristen.blogg.se/
Postat av: Weronica - Med livet som insats

Det funkar nog så i all media tyvärr... trist men sant.

2009-06-01 @ 00:11:43
URL: http://weriiis.blogg.se/
Postat av: Tobias

Du har så rätt så. Utseende styr faktiskt hur mycket besökare bloggen har!

2009-06-01 @ 00:22:38
URL: http://grymtroligperson.blogg.se/
Postat av: Marie

Bra skrivet! För mig personligen ökar intresset för en blogg när det inte är så fixerat på bloggarens utseende. Text går före bild!

2009-06-01 @ 01:26:18
URL: http://marremoln.blogg.se/
Postat av: Jennie

jag tycker bilder är viktigt men det behöver itne vara på bloggaren. Utan på något som kanske har hänt under dagen o så. Dock så gillar jag ju mest fotobloggar så det kan ju ha lite med det att göra ;P men återigen behöver det inte vara bilder på bloggaren själv

2009-06-01 @ 09:21:24
URL: http://hallon8.blogg.se/
Postat av: Vronkan

Kunde inte sagt det bättre själv!!

Vilka bloggar man surfar in på är oftast slumpmässigt. Det som avgör om jag fortsätter läsa dem är hur välskrivna de är. Språket, innehållet. Däremot tycker jag att bilder är kul för att "luckra upp" litegrann, så det inte blir så jobbigt att läsa.. Man behöver ju dock inte lägga in femtifjorton bilder av sig själv i olika vinklar. :)

2009-06-01 @ 09:22:56
URL: http://jvil.blogg.se/
Postat av: veronica

jag tror man kan dela upp bloggarna i två läger.



1. De som vill synas, höras och få bekräftelse

2. De som vill höras, få feedback och nå ut med budskap



Generellt är det väl unga tjejer med egopics och dagens outfit - kanske för att dagligen kunna posta "läsvärda" inlägg, för om de bara skulle skriva skulle bloggen vara tom. Ofta är det dem utan skrivarintresse eller talang för den delen, som väljer att blogga med bilder. Gärna på sig själv för att få credd och ge självkänslan en boost.



Kanske. Vad vet jag :-)

2009-06-01 @ 09:27:09
URL: http://blackisnotacolour.blogg.se/
Postat av: Linda

Det är mycket trist att det är så! Jag lägger bara in en bild någon gång ibland (men det är inga spegelbilder eller outfit bilder, utan snarare på ungarna, min nya frissa osv). Jag är definitivt inte någon mode eller snyggbloggare. Jag håller med dig om att det är texten som skall läsas, inte bilder som ska ses

2009-06-01 @ 11:35:01
URL: http://skimra.blogg.se/
Postat av: Lina

Det är verkligen märkligt, jag håller med!



Visserligen tycker jag att det är kul att titta på bilder, och det allra roligaste är när bilderna är blandade: lite kläder, heminredning, böcker, mat eller vad som nu kan intressera.



Men allra viktigast är väl ändå texten, det är ju hur man skriver som gör var blogg unik!

2009-06-01 @ 12:43:18
URL: http://crazyfrank.blogg.se/
Postat av: nina

Ja visst är det trist. Jag undviker AKTIVT dessa bloggar där tjejerna bara har kort på sig själva hela tiden. Däremot gillar jag foto och bilder. Men jag får en känsla av texten i din blogg kommer fängsla mig också därför lägger jag till dej.

2009-06-08 @ 20:22:23
URL: http://ninaruthstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0