På g men ändå inte....

Morrn!
Följde med sambon på affärsmöte idag, det betydde att klockan ringde 05.45, gah! Och att mötet började kl 07.00Fy fan säger jag bara hahaha! Men det bästa med att gå upp tidigt är att man får gjort mycket och känner sig väääldigt nyttig!

Idag börjar planeringen och inköpet till lördagens fest. Mat, glas, vin skall inhandlas. Tänker inte stressa sönder mig för detta så det är hård planering som gäller!

Nu, mail och vovve

pyss och kram

Det finns inget som heter villkorslös kärlek

Gång på gång får jag erfara att det inte finns någon som heter villkorslös kärlek. Det finns nämligen alltid ett krav. Om du inte gör som jag säger eller som jag vill så älskar jag dig inte. Jag blir förbannad på mig själv för att jag ständigt förtränger detta och att jag blir lika ledsen varje gång det dyker upp igen. Att jag aldrig lär mig...

Själviskhet är inte att leva som man själv vill utan att tvinga någon annan att leva som man själv vill säger Oscar Wilde. Han har så rätt i det. Existerar kärlek utan villkor undrar jag? Eller kommer det alltid finnas ett behov eller önska som skall uppfyllas.

Fuck it säger jag.

Vem är en riktig vän?

Är inne i en period då jag ifrågasätter det mesta i livet samtidigt som det händer så mycket i livet för alla mina vänner och bekanta att saker och ting skakas om. Det gör att jag gör bokslut lite här och var. Funderar över varför man är vänner, hur det känns när man träffas, om det är äkta, om det är värt någonting. Har råkat ut för ett par fall av avundsjuka den senaste tiden som gör att jag ifrågasätter hur mycket vänskapen var värd från början, fanns det överhuvudtaget någon vänskap som var äkta?

Jag tror att det är viktigt att gåra såna här självsrannsakningar ibland. Själv vill jag ha in nytt blod och nya vindar i mitt liv. Nya impulser, nya bekantskaper och många nya skratt! Känner att saker och ting går på tomgång. Det finns några som alltid kommer finnas där för mig men det finns också de som man bör ta sig en funderare över..trist men nödvändigt...

Jag vill inte tro att jag begär så mycket. Eller så är det exakt det jag gör. Jag vill bara ha någon att prata med, att skratta med, gråta, dansa, skvallra. Men det kommer...hoppas jag.


Jag ser er allt!

Nu ökar statistiken sådär raketartat igen. Var ser ni mig? Jag är nyfiken!

Jävla hektisk dag idag. Massor med administration, massor med samtal, blä. Funderar på hur fan folk hinner med allting. Vi ska ha fest på lördag...hur hinner man med att vara snygg, laga mat, städa och planera allt? Ihjälstressad redan nu, nej! Jag skulle ju inte stressa den här gången. Andas andas. Ska bara se till det positiva att det ska bli kul att träffa vänner och ha trevligt...

Börjar tröttna på det där med pendling och distansförhållanden, det är trist att gå och lägga sig själv och komma hem till ett tyst hus. Miss my boys!

Nu ska den här bönan jobba lite...puss och kram på er


Bitterfittan ser er!


Rädda mig från mig själv...

Mina drömmar, eller snarare mardrömmar blir värre och värre. Inatt drömde jag att jag blev fastbunden i en säng och våldtagen av två män. I drömmen stod jag även vid sidan av och kunde se allting. Vaknade av att jag var livrädd och undrade vad fan det var som pågick. Rädda mig från min egen hjärna och mina drömmar någon. Det här börjar bli jobbigt. :(


Bra söndag...

Det blev en bra söndag! Vi har provkört en bil, fikat i ett växthus, käkat underbar sushi, lekt med vovven på stranden och bara varit...nu väntar film i sängen. Helt jävla perfekt söndag med andra ord.Imorgon väntar jobb och vardag igen men det tänker jag inte tänka på nu. Ska bara krypa ner i sängen och mysa med mina älsklingar. Puss och kram!

Den perfekta söndagen

Jag brukar låta bli att försöka sträva efter perfektion, man bli bara så besviken men när det gäller söndagar så finns det ett antal ingredienser som brukar göra dessa numera heliga dagar underbara och helt enkelt perfekta. Brukar läsa DN på söndagarna och då finns det alltid med en söndagsinvervju med någon kändis som beskriver sin perfekta söndag. Idag är det jag som är min egen celebrity och svarar på frågorna...festligt värre! :P


 * Vaknar 09.00  och går ut med hunden på fältet...leker en stund och garvar åt oss "hundmammor" som står där i gummistövlar och mössor nerdragna över öronen och tittar på medans våra hundar leker

* Knallar hemåt och kokar kaffe, äter mackor av hemmabakt bröd, läser DN jääävligt länge

*alternativt! Ner på stan och käkar brunch...är lite kär i KB:s brunch eftersom jag älskar deras skinnsoffor i skyltfönstret á la amerikansk diner á la Seinfeld (huge Seinfeldfan! :P)

*Strosa på stan...strosa är en viktig ingrediens på söndagar. Den innefattar converse, halsduk, sambo att hålla i handen och gula höstlöv. Titta i skylfönster, snedda genom parket och pussas i massor

*Fika i parken...har ett underbart fik i Malmö som påminner lite om fiket på Rosendahl i Stockholm. Stoor stoor trädgård, massor av dofter och hembakade bullar...En kaffe där på eftermiddagen och jag är lycklig.


* Nu kommer det ännu ett par alternativ, antingen blir det söndagmiddag med massor av vänner i vårt kök. En modern variant av husmanskost, med gräddig potatisgratäng och chokladkaka till efterrätt. Ni fattar. Alternativ bio eller film i sängen....är inte så petig där...bara jag får umgås med de jag älskar.



Trött och tråkig

Snark och snark. Jag är både trött och tråkig idag. Jag som ALDRIG sover längre än till halv tio sov till..eh halv ett idag! Snacka om att vara sliten...Känner mig som världens äldsta 27:åring. Eller snarare som en pensionär. Istället för att vara ute och socialisera och slå klackarna i taket sitter jag här hemma och vill helst gå och lägga mig...lattjo lajban. Har ägnat dagen åt att åka omkring på den skånska landsbygden och titta på bilar, det är sånt vi gör när vi är trötta och bara vill göra något...avslutade det hela med att käka hamburgare på stippes...gott gottigottgott!

Kommer på mig själv med att titta på fina skor på nätet. Är ju skogalen och verkar ha som hobby att köpa finfina höga skor som jag ställer i gardreoben. För när ska jag använda dem?? Får helt enkelt sluta köpa finskor och ge mig på vardagsskor istället...tråkigare men fan så mycket mer praktiskt...vad vore väl en bal på slottet..? bah!









Är Prince anorektiker?

Aftonbladet publicerar "chockerande" bilder på Prince idag. De menar att sångaren lider av anorexi. Som vanligt har jag ingen aning om ifall detta är sant eller inte men en sak är säker. Det råder omvänd diskriminering på det här området. Jag tror att det finns ett väldigt stort mörkertal när det gäller killar som lider av ätstörningar. Anorixi och bulimi har fått en "tjejstämpel" både i media men även i vården. Jag minns när jag var tonåring och vi hade samtal med ungdomsmottagningen i skolan, när det talades om ätstörningar talade man alltid direkt till tjejerna men aldrig killar. Självklart måste man lyfta fram att även killar lider av de här problemen, liksom man måste lyfta fram att även killar blir våldtagna, det är inte något som bara drabbar tjejer. Nej, mer jämställdhet på den här fronten (också) tack!

 Bild från aftonbladet


Freaky friday

Wooiiie! Fredag! Skall iofs jobba både idag och imorgon men det är så roligt så det gööör inget! Åkte tåg i 6 timmar igår och det var nog mitt livs märkligaste tågresa. Ungen bredvid mig fick plöstligt en spyattack och kräktes coca-cola i ca tio min...kräkfontän är ingen höjdare mina vänner...eftersom tåget av fullt restulterade det i att jag fick sitta i kräklukt i tre timmar...yippiekayeah! När mamman och det spyende barnet äntligen hoppat av kom nästa freakshow, tjejerna i sätet bakom mig börjar sjunga (?) Whatthefuck? Jag har inga problem med människor som sjunger, men halv tio, efter en lång resa, fyra timmar sömn vill man bara ha lugn och ro...som sagt märkligaste resan på länge....

Har varit ute men vovven på hundfältet idag. Som att gå till lekplatsen fast för hundar haha. Han har lekt med Bertie och Berta och tyckte att livet var rätt underbart. Det gjorde jag också.

Nu väntar dusch, papiljotter (haha!) seminarier och kaffe och mingel.
So long!


Ja till Homoäktenskap idag?

Idag kommer det avgöras om svenska kyrkan kommer godkänna vigsel mellan gaypar. För mig är det självklart att det ska vara så och det känns oerhört förlegat att man inte skulle få lov att vigas i kyran för att man är gay. Men, förändringar tar tid och jag hoppas att vi idag når en milstolpe när det gäller gayäktenskap!


Sleepy

Gäsp säger jag bara. Hade svårt att somna igår, låg och vände och vred mig och läste deckare till halv två, för att sedan bli väckt halv fyra av sambon som skickade ett sms "jag är sjuk, du behöver inte väcka mig imorgon". Det är då kärleken är som störst...not. Kunde inte somna om så jag läste deckare till halv sex..för att gå upp kl åtta...ja, jag är verkligen på g idag!

Mer konferens idag, idag är dagen d och jag måste vara på topp, det är jag inte, haha, men fake it t'il you make it säger jag och lägger på ett lager concealer till.

I em väntar sex timmar tåg och sedan kör en ny konferens igång imorgon igen...yippiekayeah!



Om framåtrörelse, alvedon och ensamfika


Bra dag idag trots dunkande huvud, kallsvettningar och massor av alvedon och te. Har hunnit med att både jobba, umgås, ta det lugnt och fundera samt fika med mig själv. Jag befinner mig i en stad som jag befann mig i för exakt 6 år sedan. Självklart har jag under de här dagarna gått omkring och funderat på vem jag var då, hur jag såg ut, vad jag längtade efter, vem jag ville vara och på vem jag blev, eller är nu iaf. Då var jag 21, ambitiös, driven, långhårig med lockar och ständigt klädd i svart och dr martens eller svarta converse. Lyssnade på Nick Cave när jag skulle sova och vaknade till Nina Simones svartaste blueslåtar. Nu är jag korthårig, fortfarande, blond, går ofta i svart men släpar runt på ett par vita converse istället. Jag behöver inte vara androgyn längre utan kan leva ut allt det där som kallas kvinnlighet. Jag var naiv på den tiden, är det väl fortfarande till en viss del, men har fått en del skrubbsår på knäna och armbågarna sedan dess. På sex år har jag gått från csn till en lön på nästan 30 papp, från att leva ensam till sambo och hund. Från en stad till en annan. Snacka om att life is what happens while you're busy making other plans. Ibland behöver man bitchslappa sig själv i huvudet och se vad man faktiskt har åstadkommit. Att det faktiskt har varit en jävla massa framåtrörelse och utveckling. Klappa sig själv på axeln och säga, bra gjort. Och även säga, det där kunde du ha gjort annorlunda, gör inte om det...

Hann med en fika med mig själv också, gillar det. Vissa tycker kanske att det är jobbigt att sitta ensam på fik och restauranger men jag gillar det. Att bara titta på människor som går förbi, tjuvlyssna på konversationer, läsa tidningen. Borde göra det oftare.

Summan av kardemumman är att jag har haft ett par bra dagar. Hoppas att det håller i sig veckan ut.

Elsas mode suger fett!




I gårdagens Sofis mode fick man "smygläsa" ett par kapitel ur Sofi Fahrmans "bok" - "Elsas mode". Jag skriver bok med citattecken eftersom jag inte anser att det är någon bok. Jag anser att texten mellan pärmarna är lika genomarbetad som ett blogginlägg. Dvs inte genomarbetat alls. Det verkar vara någon trend, som Sofi också påpekar, att kända bloggare får chansen att skriva "böcker", man jobbar då på ett annat sätt, man presenterar en ide för förlaget och jobbar fram boken tillsammans. Blondinbella är näste man på tur att lansera en bok. Jag läste två kapitel ur "Elsas mode" och jag måste säga att förvånad. Jag förväntade mig att den skulle vara dåligt men inte att den skulle suga fett. Språket, innehållet, intelligensnivån, ja allt är en förolämpning mot den tilltänkta målgruppen, vi mellan 15-35 som gillar mode och inte har snopp. Vi som är generation bloggare och som lever i en värld som uppdateras var 30:e sekund.

Formuleringar som "kondomtajta acnejeans", "mitt liv är en big mess just nu" och "min dejt i New York brukade kalla mig supergirl" får mig att få kramper i magen. Skärpning för helvete. Är detta en roman som kommer säljas i bokhandeln eller är det en kopia av en söndertummad Mitt livs novelltidning från 1987?

Det är inte bara språket som stör mig. Framförallt är det innehållet. Elsa är en tjej med girafflånga ben som i ena stunden lyckas komma ifrån att betala straffavgift för sitt 15 kilo för tunga bagage på flygplatsen för att chefen där är en snygg kille hon kan charma. I nästa stund får hon ett visitkort från en av stureplans höjdare som erbjuder henne jobb. Tjustigt. Och ack så jävla klychigt. Jag måste väl också tillägga att Elsa under sin New Yorkvistelse även hunnit med att bli bjuden på fest av Owen Wilson. Jag dör. Skjut mig.

Det som gör mig mest ledsen är när Sofi ska ge sin karaktär Elsa egenskaper, vad gör hon då? Så här beskriver Elsa sina skills:

- Vad är du bra på supergirl? frågar stureplansmannen
- Åh en massa saker, känna igen kändisar på stan, festa, sätta trepoängare på basketplanen, sjunga med i hårdrockslåtar, memorera filmcitat, göra grym pasta rouge, pasta med ketchup alltså, och lattelöv.

Det är fanimig beklagligt att läsa skiten. Det är beklagligt att det är sån här skit vi förväntas läsa. Gör mig en tjänst, läs det inte. Jag skrev tidigare att man nedvärderar läsarnas intelligens och intressen. Den som nedvärdras mest här får jag nog säga är Sofi Fahrman. Man får väl ändå ge henne cred för den blogg hon driver och den tidning och är redaktör för. Men böcker...nej, var och en till sitt som det så fint heter. Bah!

ps. jag tänker inte ens ge mig på att kommentera omslaget, eller kanske lite då, författaren i minishorts och leopardpums och öppen "sexig" mun. Det är respekt det. ds.

 

 


Hotellfrukost och höstrusk

Ligger i min hotellsäng med datorn i knät. Är på konferens den här veckan och har precis varit och käkat hotellfrukost. Massor med fruktsallad och vaniljyoghurt. Mys mys. Febern vill inte riktigt ge med sig och jag har haft frossa och värmeslag om vartannat inatt. Känner mig inte helt på g om man säger så men det ger väl sig så småningom. Vilken tur att man tycker om sitt jobb och att det känns som semester att vara på konferens. Vågar inte ens tänka på hur det skulle vara att ha ett jobb man vantrivs med...life is to short. Det känns underbart att ha möjlighet att besöka olika städer man annars inte har sett. Strosade runt igår och kände att det var otroligt mysigt att bara strosa omkring som en turist i sitt eget land haha.

I helgen väntar ytterligare jobb men otroligt roligt sådant med trevlig middag och fest på lördag kväll. Behöver lite sånt. Har varit lite för mycket jobb och feber den senaste tiden. Nu: kaffe och alvedon. På återseende!




Papa Dee dömd för kvinnomisshandel

Idag slog Hovrätten fast vid att Daniel Wahlgren, alias Papa Dee ska dömas för misshandel av sin flickvän. Det blir dagsböter på 120 á 70 kr för ringa misshandel. Både flickvännen och Papa Dee menar att han är oskyldig och att det hela är ett missförstånd. Jag kan inte säga vad som är sant/falskt, rätt eller fel men hur som helst tycker jag personligen att det är viktigt att sådana här fall kommer upp i media för att fler misshandlade kvinnor skall anmäla män som misshandlar dem.

 bild från aftonbladet


Kärleksförklaring

Äntligen är sambon och hunden här! Vi bäddade ner oss igår och tittade på Dexter i sängen. Mys på hög nivå. När vi låg där alla tre och kramades så slog det mig att det är precis såhär det ska kännas att vara en del av en familj. Att hjärtat nästan brister av kärlek när man ses och att man på något sätt haltar när man inte är tillsammans. Jag älskar familjekänslan, det är en fantastisk känsla att tillhöra någonting, att bidra till en helhet.

Det regnar ute och himlen är grå idag men det gör ingenting för vi har ändå sol här inne hos oss.

Puss och kram på er!


Generation bloggare

Jag har funderat på det här med bloggfenomenet och framförallt de som bloggar och har blivit kända och rika på sina bloggar. Kikade precis på Kenzas blogg och fick reda på att hon precis köpt en lägenhet på östermalm för 1,8 mille samt att hon tog ut sin första månadslön från bloggen när hon var 16 år, den låg på 50 000. Bloggandet har  förändrat vår syn på offentlighet och privatliv, det är numera ok att lägga ut bilder på allt vi gör, från middag till hårinpackning, till allmän beskådning. Ju mer privat desto bättre.

Framförallt har bloggandet ändrat vår syn på konsumtion. Vi höjer inte längre på ögonbrynen när Blondinbella shoppar för 30 papp i månaden och vi verkar tycka att det är helt ok att Kenza lägger 4 papp i veckan på taxi. Eller? Tycker vi det? Pengarna har förlorat sitt värde, kanske för att de inte är surt förvärvade utan intjänade på att lägga ut sitt privatliv på nätet. Toppbloggarnas liv är som omringat av plexiglas, vi vill kunna titta in och de erbjuder oss en titt in i deras värld. Precis det som Big Brother och Villa medusa en gång gjorde. Vi tittare vill kika in och titta på dessa personer som vi gör på zoo.  Varför har då dessa personer kunnat tjäna så mycket pengar på att visa upp sitt liv? Är det en vacker Kenza vi vill titta på/bli avundsjuka på/skratta med och tittar vi in hos Blondinbella för att vi vill reta oss på denna överklasswannabe som numer även är nyrik?

Jag bara förundras och förfäras (pretentiöst jag vet) över hur pengarna har tappat värde, hur vi stressar oss själva till konsumtion och hur bloggarna har bidragit till att gårdagens shopping är old news och att vi genast måste ge oss ut för att införskaffa något nytt att visa upp. Vart slutar detta? Hur länge vill vi läsa om Kenzas bakfylla och Blondinbellas underbara pojkvän? Framförallt, när kommer de sluta tjäna grova pengar på det? Jag vet inte, you tell me.




Skärgård

Morgon i skärgården. Låter romantiskt värre eller hur! Vi har världens vackraste höstmorgon idag. Solen skiner, himlen är isblå och havet kristallklart. Poetic. Det spelar ingen roll att jag knappt sovit inatt, att febern inte vill ge med sig och att huvudet känns som en uppblåst ballong, idag kommer älsklingen, wooiiie!

Är hemma från jobbet idag pga av min feber och myser runt i raggsockor och tajts. Blir det bättre än så när man är sjuk? Har laddat med låneböcker både kokböcker och deckare så helgen är räddad, haha!

Ser fram emot att bara koppla av, bli frisk, mysa och äta gott. Nästa vecka är galet hektisk och jag behöver lite lugn och ro innan dess. Två konferenser med 60 mil emellan kräver en del energi..men det kommer bli bra, och roligt.

Nu, kaffe och alvedon.


Önskelista

Har funderat lite på hur det brukade vara när man önskade sig något. När jag var student försökte jag unna mig något när jag kände att jag hade kämpat för något, ex. när jag klarat en tenta. Nu känns det mer som att man köper något när man har lust, är ju en jäkla skillnad på att vara student och att ha två löner...och det är väl härligt iofs men det känns jäkligt skönt att längta lite efter saker också. Här är min önskelista. Den kommer inte att uppfyllas direkt och jag kommer antagligen inte att köpa allt det där men det är sånt jag suktar lite efter iaf.. :P



Nöjd

Känner mig nöjd med livet idag. Nöjd med dagens arbete, nöjd med responsen. Nöjd över att jag saknar sambon på ett bra sätt, inte på det där jobbiga sätter då allt bara känns piss för att man inte är tillsammans. Nöjd över att helgen var kanon och nöjd över att jag befinner mig på en bra plats i livet.

Pusselbitarna faller på plats. Vissa dagar passar de perfekt, andra dagar skaver det lite men det känns som att det är på rätt väg.

Har äntligen lyckats hålla en bra kost i flera månader nu. Mår så jävla bra när jag lyckas med det. Fem-sex kilo är borta. Känns bra. Bra på ett bra sätt. Känner mig nöjd med mig själv och framförallt stolt över att jag orkat lägga ner tid och energi på att ta hand om mig själv. I all stress och oro är det lätt att falla i gamla mönster och äta dåligt. Nu är det slut på det!


Sköts ihjäl på dejten

Jag tror de flesta har läst om de två ungdomar som blev skjutna i huvudet i Malmö i fredags. En av dem, Trez dog senare. Hon var på dejt med en ung man som hade permis från fängelset. De hade brevväxlat under en tid och blivit kära. En timme efter att mannen hämtat upp Trez blev de skjutna i huvudet. Är detta en dålig film? Nej, det är dagens Malmö. Sjukare än så här blir det inte. Vi lever alltså i en stad där människor blir skjutna i huvudet bara sådär. Som någon slags b-film på canal +. Tyvärr kan vi inte stänga av och zappa vidare. Vi måste stanna kvar och titta. Det här är verkligheten. Det här är du och jag, grannen, morsan och arbetskamrate. Trez var på fel plats vid fel tillfälle. Mer än så behövs tydligen inte. R.I.P



Sköna söndag

Igår middag med vänner, och fotboll såklart...Men, bäst av allt brukar dagen efter vara. Likaså idag. Massor av goda rester (bla hembakat bröd och pannacotta...), regn mot fönstren och väldigt mycket söndag. Har gått in i total dvala idag vilket jag behöver. Imorgon drar arbetsveckan igång igen. Suck. Nästa vecka är det jag som drar på konferens. Kul men det kräver också en hel del planering. Hotell och en massa, massa människor att heja på, köra jobbsnacket med och vara representabel. Öl i baren, vitsitkort som ska bytas och projekt som ska redovisas. Roligt men tar väldigt mycket energi...I slutändan kommer jag förmodligen tycka att det är hur kul som helst. Nu, koncentration på söndag eftermiddag... och toffifee soffan...


Lugn

Har fått sova som en liten prinsessa två nätter i rad...wooiiie! Underbar känsla att gosa ner sig mellan mina två killar, dvs sambon och hunden...Känner mig trygg där och sover såklart underbart gott. Upp tidigt och ut på fältet med hunden. Helt ok eftersom jag har saknat det hela veckan. Vi har dessutom sol i malmö vilket gör att den här fredagen känns fantastico!

Tänkte dra ut det gottaste av helgen, långa frukostar, morgontidning, långa promenader och imorgon fotbollsmatch såklart! Vår lägenhet ska tydligen förvandlas till camp Zlatan. Mycket spännande..!

Inser helt plötsligt att det snart är vinter. Affärerna har redan börjat plocka fram julpyntet..vart tog sommaren vägen. Har haft ett sånt rasande tempo hela hösten att jag knappt märkt att vi gått in i oktober...huga...


Om galapremiärer och orkaner

Det blåser orkan där jag befinner mig. Det skakar i huset och om jag inte har helt fel så kommer nog en och annan takpanna flyga sin väg också. Har haft ett par stressiga dagar och är nyss hemkommen från jobbet. Har sjunkit ner i min fåtölj och njuter i fulla drag av tystnaden. Pustar ut efter flera veckors intensivt arbete och börjar äntligen se ljuset i tunneln. Önskar mig mest av allt att få sova ordentligt inatt. Tänk vad sömnbrist ställer till mycket skit...

Skall gå med sambon på galapremiär, eller rättare sagt filmpremiär på torsdag. Trevligt! Precis vad jag behöver, lite trevliga och glada människor, gratis drinkar och förhoppningsvis mat haha. Behöver komma ut och träffa folk och framförallt umgås med sambon på ett ställe där man inte behöver prata jobb och om den räkningen är betald och om det finns någon mjölk i kylskåpet...jag blir snart tokig på att vi nästan bara pratar om praktiska saker...men jag antar att det är en del av livet...vardagen har en tendens att ta överhanden ibland.


Puss och kram på er!

jag undrar om det finns någon toppdesigner som vill sponsra med en klänning till premiären kanske..? Eller så inte...



Varför får jag inte sova...?

Nu börjar jag snart bli desperat. Eller snarare få panik. Jag måste få sova. Nätterna är numera min fiende. Avskyr dem eftersom de är fyllda med mardrömmar och små panikattacker hela tiden. Vaknar ofta och tror att jag har försovit mig och tittar förfärat på klockan och ser att den är halv fyra....Jag vill sova! Jävla skit det här...nu åker jag till jobbet, mitt i natten.


Oliver, Zlatan och amerikansk chokladkaka

Inatt har jag drömt att jag låt i förlossningssalen och skulle föda. Igen. Den här gången var pappan Zlatan. Eh...?! Mina drömmar blir värre och värre. Jag vankade omkring med en jättemage och ungen ville aldrig komma ut. Pheew.

Jag står med näsan mot väggen. Igen. Den där berömda väggen man ska låta bli att gå in i. Jag är en supermänniska. Iaf om man ser på omgivningen. Jag klarar allt. Iaf om man ser på hur omgivningen ser på saken. Jag klarar av att sköta två hem, hund, jobb, företag, ett företag till, utan att sova. Iaf om man ser på omgivningen. Jag har helt enkelt blivit min mamma. Igår var jag så trött att jag somnade innan jag hunnit läsa första raden i boken. Hur gör man undrar jag? Åker man till Italien och lägger in sig på kloster i ett par veckor eller skriker man sig blå tills någon lyssnar. Det kanske har gått inflation i frasen "jag orkar inte mer". Kanske är den inte värd ett skit längre eftersom vi säger den så ofta. Det finns de som har det värre får jag ofta höra. Då får jag dåligt samvete och tycker att jag är en dålig människa. Jag gråter konstant. När ingen ser. För om ingen ser då finns det inte eller hur. Är det fler än jag som känner att det blir för mycket? Att man bara vill trycka på paus? Såklart...men ingen säger något.


Igår serverades det svamppaj med ruccolasallad med finfina grekiska oliver och annat smått och gott, till efterrätt amerikansk chokladtårta, behöver jag säga att vi kommer få en smarrig brunch?


Frida, hunden och jag

Bad en stilla bön igår kväll att jag skulle få sova den här natten efter flera dagars dålig sömn men icke så nicke. Istället för att sova gott har jag drömt stressdrömmar, vaknat, snurrat och när sambons klocka ringde 06.00 kändes allt rätt hopplöst. Gav upp och gick ut med hunden 07.15 vilket var väldigt uppskattat, haha. Ut i blåsten och regnet vilket faktiskt var ganska skönt. Jag tillhör ju dem som gillar höstrusk haha. Istället för att stressa upp mig över min sömnbrist så får jag helt enkelt ta det lugnt, det kommer när det kommer...Har såna här hemska sömnproblemsperoider ibland, inte mycket att göra åt.

Öppnade en bok på tåget igår, Till sängs med Frida Kahlo, en liten anspråkslös bok men oj vad bra den är! Knappt 200 sidor som jag sträckläste. Har aldrig varit med om att en bok kan få mig att må så fysikst illa och känna smärta i min egen kropp. Fridas krópp blev genomborrad av ett metallrör när hon var tonåring, det gick in i magen och ut genom underlivet men hon överlevde men blev dömd till en helvetetisk smärta resten av livet. Det ironiska är att hon aldrig hade börjat måla om det inte varit för olyckan. Något hon själv var mycket medveten om och väldigt kluven till. Har ni inte läst den så gör det, underbar bok!


RSS 2.0