Att packa rätt inför en filmfestival

Jag packar. Jag ska vara på filmfestivalen i gbg den här veckan och det kräver planering mina damer och herrar. En otroligt rolig men intenvis vecka väntar. Jag masar mig från hotellet vid åtta och dunsar i säng vid 00.00. Dagarna fylls med film, film, film, mingel, film, mingel, fika och mingel. Så, det råder ingen nöd på mig!
Men! Det svåra är att packa inför en sådanhär vecka. Det kräver kläder som smälter in lite varstans. Det är ju inte alls som att åka på sommarfestival där man kan packa ett linne och ett par shorts precis. Nej, här gäller det att vara förberedd på branschmingel, afterwork, minifester och möten.  I år försöker jag packa smart. Återstår att se om jag lyckas. Basen består iaf av svarta jeans, acne pistols och bodys (mitt nya favoritplagg!) En randig tröja är ett måste om man heter bitterfittan. Dessutom, en väldigt massa fuktcreme och concealer. Lite sömn och kalla vindar kräver spackel!






Hur överlever man vintern?

Vaknar upp av att hunden vill gå ut och jag känner mest för att dra täcket över huvudet. Is, snö, kyla, nariga händer och spruckna läppar. Den här vintern är så jävla trist. Om det bara ville töa lite så man slipper slira omkring på gatorna. Det är tur att vi går mot vår annars vet jag inte vart jag hade tagit vägen. Månadens elräkning gick på 7166 kr och får jag en sån till hoppar jag i älva. Nej, jag vill ha sol! Tö! Tittade igenom mitt fotoalbum igår och upptäckte underbar bilder från i höstas när jag låg och jobbade på en klippa  och allting var underbart. Som jag längtar! Under tiden ska jag fortsätta smörja in min vintertorra kropp i kroppssmör, titta på bilder av vackra blommor och sova med varma vetekuddar.

Vad gör ni för att överleva vintern?




Nyfrälst

Idag har jag slagit rekort på löpbandet -igen. Det nya rekordet ligger nu på 17 min. Det är en märklig känsla, att göra något som jag aldrig orkat/haft disiplin till/haft lust att göra. Mina ben bär mig och jag går in i en runners flow som tamigfan ibland är bättre än orgasm. Kanske för att det är jag som fixar det, gör något jag aldrig varit bra på. För att jag har bestämt mig. Det är märkligt det där att vi faktiskt kan förändra oss och våra liv bara vi ger oss fan på det. Jag har alltid haft en otrolig dicsiplin när det gäller skola och jobb men aldrig när det gäller träning. Nu, när jag tycker att det är världens skönaste grej kan jag nästa bli förbannad på mig själv för att jag inte tagit mig tid att göra den här livsförändringen innan. Den är ju helt fantastisk mot stress, för att inte tala om den energi man får. Nu ska jag sluta prata träning, märker att jag är farligt nära ett halleluja moment...!

Fredagskvällen kommer spenderas i soffan med hunden i väntan på att sambon skall komma hem. Gröt (orkar inte laga middag) står på meny och skall avnjutas till Let's dance. Har haft en underbar vecka men samtidigt har det varit slitigt. Så, nu tar jag fredag!

Kram på er


sakta men säkert...

Rom byggdes inte på en dag och min bullmage kommer inte försvinna på en vecka heller men, 2 cm är borta och det får man väl faktiskt fira lite! Det här motiverar ju ännu mer till att springa arslet av sig (bokstavligt talat) på gymet. Men, det är inte de förlorade fettcellerna som är den stora segern, det är den nya energin och känslan av att klara av något utan att inte ge upp. Att en soffpotatis som jag numera faktiskt joggar i 14 (!)  minuter är faktiskt sensation. Det kanske inte låter mycket för er men för mig är det osguld på 100 meter.


On the road

Nu slänger jag in väskan i bagaget och hunden i baksätet och drar på turné! Skall ner i de sydligare breddgraderna, dvs skåne :) Har jobbat häcken av mig hela helgen och mån-tis så den här uppehållet kommer lägligt. Fyra timmar i en bil med en massa musik är härligt för själen. Egentid, tid för reflektion och avkoppling. Wrooom!

Middag för 1 krona...

Januari har varit en trist månad rent ekonomiskt...december innehöll både juklappsshoppande och massor av räkningar...usch! Nu är det iaf dagen för löning och jag äter linssoppa. Älskar linssoppa, det är enkelt att göra, blir väldigt gott och är dessutom nyttigt. Under mina studentår brukade jag leva på linssoppa och potatis och purjolökssoppa för att det var så billigt...har räknat ut att kostnaden ligger på ca 1 kr/ portion...nu har den gjort entré igen. Yummi!

Billiga linssoppan: (2 pers)

3 dl röda linser
1/2 gul llök
 3 skivade morötter
salt/peppar
liten skvätt vitt vin om man har hemma
1 hönsbuljongtärning
ca 1,5 l vatten
häll alla ingredienserna i en kastull och låt koka tills linserna och morötterna är mjuka. Häll i en mixer och mixa soppan slät. Njut!


Varför slänger vi så mycket mat?

Efter en vecka av matlagning som bestått av att få ihop middagar med det som finns hemma (koka soppa på en spik!) och en diskussion på bloggen med Karin har jag funderat lite på det här med hur mycket mat vi slänger. Jag gjorde en rensning i kylskåpet igår och så  här i efterhand kan jag säga att jag skämt. Jag slängde lätt bort 2,3 middagar. Saker som helt enkelt inte blivit använda, rester som inte blivit uppätna. När jag sedan tänker på hur mycket mat jag slänger när jag äter ute, t.ex. mcdonalds, restaurangar osv blir jag fan mörkrädd. Nej, nu jävlar skall det lagas mat på ett ekonomiskt sätt, och då pratar jag inte om pengar. Jag skall försöka ta vara på maten och inte slänga så jävla mycket. Visst borde vi införa mer doggybags i sverige! Är ni med mig?? Det finns alldeles för många människor som svälter i världen för att det skall kännas bra att kasta bort sådant vi inte orkar använda. Nu slutar vi slänga mat!


Thank god it's friday?

Fredagen kom snabbt. Tyvärr. Har alldeles för mycket som skall vara klart i början på veckan så fredagen var inte alls välkommen. Det blir helgjobb för min del. Huga. Well, ingen idé att stressa upp sig, lika bra att skriva den berömda listan, jobba och bocka av. Då brukar det lösa sig.

Hur har ni det? Ni är väldigt tysta nuförtiden, det går i perioder det där. Ett tag hade jag en bild av vem som läser min blogg men nu har jag faktiskt ingen aning. Det förbryllar mig att antalet läsare ligger stadigt även om jag inte skriver under långa perioder och det får en att fundera på vem det är som kikar in varje dag.

Har kommit in i en riktigt skum planeringsperiod, jag planerar allt och tycker det är skönt. Skriver matlistor, lägger fram kläder på kvällen, skriver listor till mig själv över vad jag ska göra. Och det hjälper, allting blir lite lättare och jag blir mindre stressad, framförallt på morgonen då alltför många val ibland känns som att bestiga mount everest, haha.

Dags att kavla upp ärmarna, njut av er fredag! Ciao!


Att koka soppa på en spik

Det är onsdag, en helt vanlig onsdag. Jag har jobbat, gått ut med hunden, ska träna och nu lagar jag mat. Soppa på en spik för att vara exakt. Jag är ju fan grym på att sno ihop måltider av det som finns hemma. ;)Idag blir det soppa på kronärtskockor, morötter och purjolök. Till det sallad, på avocado, rödlök, champignoner och creme fraiche. Gott!

Soppa till 2 pers:

3 morötter
3 stora kronärtskockor
1/2 purjolök
en skvätt vitt vin
1 hönsbuljongtärning
salt/peppar
ca 1 dl vatten

skär grönsakerna i mindre bitar och koka tills de är mjuka. Häll i resten av ingredienserna. Häll dem i en mixer och mixa soppa slät, häll tillbaks i kastrulle, blanda i creme fraichen, klart!



Motivationsbild

Måndag morgon och jag är svajig och seg efter en natt av mardrömmar. Well, nu är det nya tag som gäller, ny vecka, nya träningspass, dags att motivera sig! Lästa på Katrin Zytomierskas blogg att hon har gått ner en väldigt massa kilo, det är inte jag ute efter egentligen, jag vill mest bli fastare i kroppen och må bättre. Piggare framförallt! *zombie* Hursomhelst så hade hon publicerat en bild på sig själv i bikini när hon vad smal och snygg enligt henne själv, allt för att motivera henne att träna. Nu har jag inte en bild på mig i bikini, det har jag liksom sett till att det aldrig kommer hända...Jag tror inte att jag äger en "snyggbild" på mig själv så det får bli en fetbild istället, tagen nu i morse. Undrar om det hjälper? Hur motiverar ni er?




Vilodagen

Har haft en bra söndag. Brukade avsky söndagar. Hade alltid söndagsångest och en förskräcklig rastlöshet i kroppen. Nu älskar jag dem. Söndagrna är numera dagarna där saker och ting faller på plats och när man hinner ikapp. Har hunnit med tre sopranosavsnitt, rättat 14 tentor och chillat med mina älsklingar.
Nu blir det Morden i Midsommer (haha!) och te i soffan. Hade gärna drucket te och ätit scones och små söta muffins med smööör på men det är strikt förbjudet! Går in på vecka 2 när det gäller träning och bra mat. Är mäkta stolt över att jag har tränat tre gånger den här vecka och hållt  mig till min planerade, nyttiga mat. Yeeey!

Har blivit något av en almanacksjunkie, dvs. jag är helt lost utan den. Det känns som att det första jag gör på morgonen är att titta i den och den är också det sista jag kikar i innan jag lägger mig, allt för att undvika kaos. Känner ni igen er..?

Puss och kram på er och ha en fin söndagkväll!

tre (!) gånger den här veckan har jag springit som en annan hurtiggurka på det här jävla bandet, applåd åt mig! ;)


Allt kan inte köpas för pengar.

Efter en snabb titt på ett antal modebloggar står det klart att de flesta gör sig roliga över Helena Segers utmärkeles: årets bäst klädda på Ellegalan häromdagen. Läser man mellan raderna är det ett köpt pris, ett tack för att Helena ställde upp på en exclusiv intervju för Elle. En snabb titt på de senaste årens bilder på Helena gör ju att tom jag kan dra lite på smilbanden åt att hon skulle vara sveriges bäst klädda kvinna. Kläderna är dyra, säkert jävligt dyra. Men man kan uppenbarliten inte köpa stil för pengar. Så, om nu Elle trodde att dé gjorde Helena en tjänst genom att utse henne till årets bäst klädda kvinna trodde både de och Helena fel. Istället för att beundras har hon blivit förlöjligad. För att inte säga hånad. För, även hela modeeliten står och klappar händerna talas det förmodligen en jävla massa skit om detta. Hade fru Zlatan varit smart hade hon gjort en Obama, det vill säga be om ursäkt för att hon fick priset, precis som Obama gjorde när han fick nobels fredspris (nej, jag jämför inte de två priserna...) En sak är säker, man kan inte köpa allt för pengar.


bild från aftonbladet


Sopranos

Efter att ha sett samtliga avsnitt av mad men och dexter som finns att få tag på är det nu dags att återvända till klassikern...sopranos..från början. Känns som en väldigt bra söndagsunderhållning... Så; mysbyxor, soffa, kärlek, filtar, nu kör vi!




Lördagslunken

Sitter i soffan och har inte riktigt kommit igång än. Har åstadkommit en nyttig frukost och kaffe men inte så mycket mer än så. Behöver vara nyttig idag. Städa, tvätta jobba och inte minst träna. Me like. Efter fyra nätter utan sömn har jag sovit som en stock sedan älsklingen kommit hem. Det känns skit att inte kunna sova ordentligt när han är borta...att jag aldrig vänjer mig...

Spenderade fredagskvällen framför tv:n, lets dance (!) och fruktsallad. Jag hejar på Frank Andersson haha!

Har en enorm resfeber i kroppen. Längtar efter att strosa längs Seine i Paris, titta på gatustånden i Barcelona, äta glass i Rom..ja ni fattar.

Nu: jobb!

puss och kram


I just don't know what to do?

Det har varit en riktig pissvecka det här. Det är så tyst att det ekar när jag går omkring i huset och jag kryper snart ur mitt eget skinn. Inatt vaknade jag med feber och frossa och kröp ihop som en liten boll och grinade för att ensamheten blev för stor. Frågor som, hur kunde det bli så här, dyker upp och jag kan inte svara på dem. Jag vet bara inte vad jag ska göra för det här håller inte. En dag i taget. Sakta. En dag i taget. Jag hoppas det bli bättre. Fan i helvetes jävla skit.


Monday morning

Morrn. Jag är arg. Arg för att jag inte kan sova ensam längre. Har sovit som en liten rosa gris de senaste veckorna. Men nu, så fort min andra hälft inte fanns där längre så ligger jag och stirrar i taket långt in på natten. Jag läste, tittade på film och lyssnade på ekot på podradion. Till slut slocknade jag och vaknar förbannad. Ha!

Jaja, that's life. Lär somna som en stock på torsdag...

Idag är det hemmajobb som gäller. Skönt, framförallt för att jag inte vill ge mig ut på glashala vägar.

Funderar över vad som händer i världen. Det känns som att världen är mer hatisk än på länge. Terrordåd, dödade oskyldiga människor. Så här ser verkligheten ut i större delen av världen, det är när det knackar på vår dörr som vi blir medvetna. Vad är det som händer?


Söndag kväll

Söndag kväll och jag är gräsänka. Så här kommer det vara ett bra tag framöver, vi vinkar av varandra på söndag em och ses torsdag kväll. Söndagarna kommer bli ångestfyllda, tysta och ensamma. Måste fylla den tystnaden med något konstruktivt. Tror det får bli träning. Det är mitt nya motto, gör något nyttigt med tiden!

Det här söndagen bler det dock ingen träning, det blev, te, jobb och Morden i midsommer istället. Funkade rätt bra det också. Imorgon väntar mer jobb och jag skall upp tidigt även om det är hemmajobb som gäller. Ser fram emot att få saker gjorda!

Nu: värmekuddar, säng, vovve och film!

(jag saknar dig <3)


Ut med julen...

Samma känsla varje år. Pepparkakorna står en upp i halsen, julskinkan börjar mögla och granen barrar i ren protest. Nü åker julen ut, iaf i vårt hus. Det har varit en fantastisk jul, kanske den bästa någonsin. Lugn och ro och en väldans massa mys. Har klämt oss igenom säsong 3-4 av Madmen och en väldans massa filmer däremellan.
Nu är jag redo för vardag. Det spritter i kroppen av att få komma igång och det är positivt för det var ett tag sedan det spritte i den här kroppen kan jag säga...

Så, idag åker granen ut, håret färgas, mattorna ska vädras och lakanen bytas. Imorgon börjar jobbet igen, en skön mjukstart. Imorgon skall jag dessutom införskaffa gymkort och ta mitt första pass, yeeyy!.

I år är det jag som bestämmer. Så det så!


Med stapplande steg...

... går jag försiktigt in i år 2011. Gläntar lite på dörren, kikar in och tänker, var snäll mot mig! Oavsett om det hade varit nyår eller inte hade det varit nyår för mig eftersom så mycket avslutats och så mycket nytt påbörjats. Ett rent vitt papper. Iaf lite. Jag är nedgången. Grå. Plufsig och cellulitig. Finnar på hakan och på ryggen. Stel. Ont. Men framförall grå. På måndag börjar jag träna och det har ingenting med nyårslöfte att göra. Det handlar om en olycka som gjort att jag har ont överallt och måste bygga upp mig själv. Träningskläderna är inköpta och motivationen är på topp. Aldrig mer skall jag tillåta mig själv känna mig så här fysiskt svag. Aldrig.

Har införskaffat hårfärg, scrubcreme, badolja, nagellack och brun utan sol. Jo, ett ok yttre gör att man orkar lite mer. Känner sig lite piggare, lite fräschare. Har sålt, sålt och sålt saker ur min garderob och investerat i bra saker istället för höga klackar och festblåsor. Vinterjacka, skor, basklänningar, helt nya underkläder och träningskläder. Bra köp. Bas och vardag är ledordet. Att känna sig fin varje dag är målet. Jag lider fortfarande av barndomens "fuljeanssyndrom" dvs, att man inte hade råd att köpa de fina jeansen som satt bra utan istället fick nöja sig med fuljeans som var köpta på domus och satt för jävligt. Jag mådde för jävla dåligt av det när jag var liten och det hänger kvar. Jag måste känna mig ok i det jag har på mig annars får jag panik. (ja jag har pratat med min terapeut om det...)

Jag ser fram emot 2011, gör ni det?




RSS 2.0