Ensamhet

Jag lagar potatisgratäng och kokostoppar, det kommer glutenallergiker till middagen ikväll så det var ett bra alternativ. När jag stod och skalade potatis kom jag att tänka på förra nyår och det i sin tur fick mig att tänka på att jag måste skriva ett inlägg till/om alla de som inte har någon att fira nyår med. Jag firade förra årets tolvslag ensam tillsammans med hunden. Det var en riktigt tråkig kväll och jag tog en sömntablett för att den helt enkelt skulle ta slut. När ensamheten är självvald är den helt ok men när man inte själv väljer att vara ensam då är det helt enkelt för jävligt. Jag kan tänka mig att det är rätt många som har det jobbigt de här helgerna. De flesta förknippar julen med familjen och med gemenskap. Men alla de ensamma människorna då? Alla de som är skilda, som inte har barnen, som är gamla och ensamna. Vad gör de en dag som denna? Om jag förra året vid den här tiden hade vetat att jag om ett år skulle ha fantastiska vänner som ställer upp för mig hade dagen kanske kännts lite bättre. Men man vet ju aldrig vart livet för en. Förra årets nyår var en uppleveles jag inte vill uppleva igen men samtidigt tror jag att det är bra att ha upplevt den för man uppskattar sina vänner så mycket mer efter det.

Så, en varm kram och tanke till er som sitter ensamma idag. Ni är inte ensamma...kram på er..


Gott nytt år!

omorron. Sitter i soffan med sambon, vi har varsin laptop i knät och kollar nyheterna haha. Så här ser det rätt ofta ut hos oss. Idag skall vi på middag hos en vän vilket ska bli mycket trevlig. En nyårsafton helt i min anda. Förra årets nyårsafton slutade i total katastrof och jag tänkte undvika det i år. Jag har fått i uppdrag att laga potatisgratäng till tio pers i övrigt behöver jag inte göra någonting, skööönt! 

Så, ha en riktig trevlig nyårsafton mina vänner så hörs vi nästa år.

Kraaaaaam

 


Redovisning

Hej på er!
Dålig uppdatering senaste tiden. För mycket tankar och funderingar. Nu är jag ialla fall back on track igen. Jag håller på med årsredovisningen för mitt företag. Fan vad mycket papper och kvitton det blir på ett år! Det känns skönt att bli klar med allt sånt här nu tycker jag. Blir bara stressad av alla papper som ligger och dräller. Ordning och reda är ledorden för 2009, haha!

Åkte ut med hunden till Limhansfältet imorse. För er som inte bor i Malmö är det ett gigantiskt fält som avslutas med en sandstrand och sedan hav. Underbart. Jag gick där och funderade på att det är ju precis det här som gör mig lycklig. Behövs inte mer än så.

Ha en fantastiskt dag!


Det finns faktiskt ett system  i kaoset..hehe..


osäker

Det är märkliga tider. Jag är inne i en period där jag känner mig fruktansvärt osäker på allting. På mig själv, min förmåga, relationer, jobb, allt. Min självbild är sned och min självkänsla vansinnigt låg. Jag var ute med några kompisar igår och jag bara kände mig fruktansvärt fel. Som att jag inte dög eller var bra nog. Som att jag inte räcker till. Jag får tankar som att min pojkvän säkert skäms över mig för att jag är så fet och ful och att vännerna nog helst inte vill synas vid min sida. Destruktivt. Javisst.

 Nu när det här hemska året går mot sitt slut och saker och ting börjar lugna ner sig kommer allt upp till ytan och skall dealas med. Jag är så trött på att deala med känslor men framförallt är jag jävligt trött på mig själv. Det känns som att jag har stängt mitt hjärta den här julen för att slippa känna något överhuvudtaget. Jag har varit fruktansvärt rädd för att bli sårad, besviken, känna mig övergiven och ensam. Så mitt hjärta är stängt. För är hjärtat stängt kan man inte bli sårad. Eller? Jag måste upp, upp, upp. Upp ur det här hemska svarta hålet. Jag måste få känna tillit igen och framförallt kärlek och lugn.

Gomorron förresten.




På väg hem...

Jag ska åka hem till Malmö idag, till mina boys. Jag tycker det är så skönt att julen är över...nu är det ett helt år kvar till nästa gång. Låter det cyniskt? Ja klart men det är min verklighet. Ser fram emot några lediga dagar och bara gå hemma och njuta av lugnet.

På återseende...

Årets längsta dag?

Julen är så full av kontraster. Dagen innan julafton är alltid årets stressigaste och man håller på att bli tokig för det är så mycket som ska göras, så är det iaf i vår familj. Detta medan juldagen är den lugnaste, tråkigaste och långsammaste dagen på året. Det händer absolut ingenting och på ett sätt är det ganska skönt. Fast jag känner mig själv så väl attj jag vet att jag kommer hoppa jämföta av tristess kl 15. Sen vänder det igen, på annandagen börjar ju julrean och då är det helt ok att bege sig ut i stressen igen. Märklig det där. Märkliga dagar överhuvud taget.

Jag har haft den märkligaste natten på länge. Jag somnade inte förrän kl 03.30 och drömde de mest absurda drömmar, bland annat om en av mina favoritbloggare The devil wears hm....

Önskar er en god fortsättning!

Vad gör ni för att juldagen skall gå fortare...?


 

Dagens underhållning...




God Jul!

God Jul på er mina vänner..hoppas ni får en fin dag med massor av kärlek...


Längtar...

Jag längtar så fruktansvärt mycket efter att bilda min egen familj. Det är det enda jag har gått och tänkt på idag. Att när jag (läs vi) bildar familj ska jag göra så här och så här och så här. Som ensambarn tycker jag att det är fantasktiskt med stora familjer. Det är liv och rörelse, inte tyst som hos oss. Som jag längtar. Jag önskar mig en massa ungar, aldrig mer ett tyst hus! Den här julen är en katastrof på många plan. Jag är borta från mina favoriter; sambon och hunden. Så jävla tråkigt, saknar dem så det gör ont. Idag var vi på sjukhuset och hälsade på en sjuk släkting som förmodligen inte kommer överleva julen. Sådana saker får en att fundera på vad julen egentligen handlar om. Jag skiter i presenterna och chokladaskarna. Jag vill bara ha en lugn och kärleksfull jul. Nästa år kanske? Nu ska jag sluta gnälla om julen och sova. So long!



Lång dag...

Det har varit en oerhört lång dag. Har åkt tåg hem till mina föräldrar och sedan gått på stan i Göteborg och slutligen trängts med halva sverige på Liseberg..jävlar vad mycket folk där var...Dock har jag ingen julstämning överhuvud taget...kan ha att göra med att det var 9 grader i Götet idag...

Det är rätt skönt att vara hemma hos päronen. Kommer sova som en stock inatt. Vilket är jävligt nödvändigt. Känner mig oerhört sliten. Den här julen kommer innebära vila för min del, framförallt mental. Känner mig rätt slutkörd på den punkten efter en höst kantad av en massa konstiga hinder och konflikter. Alla dessa hinder och prövningar får mig att fundera på hur 2009 kommer att bli.

För mig är högtider, framförallt julen en tid av saknad. Saknar min bästa vän som numera är en ängel. Hon tittar säkert ner på mig men jag önskar att hon var här istället.

Nu, sovdags.
Kram på er


Lägg ner julen

Jag funderar allvarligt på att lägga ner julen nästa år för min del. Jag tänker inte köpa en julklapp. Jag tänker inte baka en enda jävla knäck. Jag tänker inte göra ett piss för det är fan inte värt det. Det är inte värt att känna sig som en våt fläck av all stress och alla måsten. Allt ni som drar utomland på jul, hur är det? Är det bra? Jag vill veta!
Jag känner mig allt mer som min mamma. Hon har alltid slitit livet ur sig för alla andra men har inte fått ett skit tillbaks. Nu är det slut på det.


Inte roligt...

Jag känner mig helt sönderstressad. Det här är inte roligt längre. Jag vet hur det kommer bli. Panik och stress in i det sista. Jag känner för att skita i allt nu. Det får bli som det blir. Vem fan orkar med att fixa allt för allt och alla? Nu är det definitivt läggdags för min del.

Gonatt!

Eh what..?

Det här gjorde mig lite paff måste jag säga. Ja paff är fan ordet. Katrin Zytomierska i Cafe med bara bröst. Det var som fan tänkte jag. Där försvann hennes cred, den lilla hon nu har...Fan vad b säger jag bara. B, b, b! Det enda pluset i den här historien är att jag tvivlar på att hon kommer försvara sitt utvik med att säga "men det var vackra bilder".



Min pojkväns kalsonger

Jag har spenderat kvällen tillsammans med min tjejkompis och hennes pojkvän. Hennes pojkvän har suttit framför datorn iförd kalsonger och fleecettröja. Varför undrar ni. Ja, det undrar jag också. Jag trodde det fanns en lag som sa att man inte fick sitta i kalsonger (och tanga dessutom!) framför datorn när ens flickvän har kompisar på besök men tydligen inte. Hade min pojkvän gjort det hade jag allvarlig funderat på att göra slut. Vilken tur att han bara har fina kalsonger med ben tänker jag. Vilken jävla tur...om han nu skulle få för sig för att visa upp sig för mina kompisar i bara kalsonger...BAH!


Nu ska en väldigt trött bitterfitta till storstadsbulimiker sova...godanatt med er...



Julklappar...

Jag tycker det är rätt kul att ge bort sånt man har gjort själv, en tjejkompis till mig skall få en burk med praliner och hemmagjort lemon curd i en väldigt julig burk med en väldigt julig roset....Martha Stewart, kiss my ass!

Lemon curd

125 g smör
3 dl socker
3 ägg
3 citroner

Smält smöret och rör i sockret. Vispa ägg och blanda i rivet citronskal och citronsaft. Häll i äggsmeten i smöret och låt sjuda tills smeten har fått konsistensen som kräm, tar ca 10-15 min. Rör hela tiden så det inte bränner vid!

Jättegott att ha på scones, eller att blanda med lite grädde och ha i tårtor och pajer. Min favorit är att grädda ett pajskal och fylla dem med lemoncurd och vispgrädde och ha färska bär till, yummie!

burk med nyfiken hund...





praliner!


Chokladfabrik

Vårt kök har förvandlats till en chokladfabrik. Jag har kommit på att det där med lyxiga praliner är ju den prefekta julklappen. Om de dessutom är hemlagade är det ju ett plus i kanten eller hur :P
Jag har använt Lindts choklad med 70% kakaohalt och det har blivit jättegott. Här kommer receptet:

200g choklad (jag har använt Lindts choklad, chili, mint och apelsin)
100g smör
 
smält smör och choklad tillsammans. Häll upp i formar. Blir det enklare än då?

visst var hjärtformarna söta...



Vuxengodis

Har spenderat kvällen åt att baka och fixa julgodis. Vi skall hälsa på sambons farmor imorgon så jag har bakat lite åt henne också...Har gjort en del annorlunda godis i år, eller annarlunda och annorlunda, traditionellt godis med lite nya smaker kanske man kan säga. Gjorde ischoklad (med smör istället för kokosfett, mycket godare) med smak av mint och chili. (obs inte i en och samma smet, hehe) Blev riktigt gott! Testade också att göra en hederlig sats kola kryddad med muscavadosocker och 70 procentig choklad, gott! Har även bakat dubbel sats biscotti med pistage och choklad samt slängt ihop en nougatblandning med hackade valnötter, den får ni se imorgon!

Imorgon tänkte jag tjacka julgran. Märkligt nog måste jag ha en julgran trots att jag inte alls är förtjust i julen.

Nu är det sängen för min del. Gonatt!


 

Pheew

Om ni undrar vad jag gör så kan jag meddela att jag stressar. Jag försöker göra allting samtidigt. Idag har jag sprungit på stan och handlat julklappar och sånt där som man behöver som inslagspapper, snöre, julkort och bla bla bla. När jag stod i kön i en affär fick jag syn på mig själv i en spegel. Huga! Risigt hår, stora lila ringar under ögonen och kallsvettig. Ingen vacker syn kan jag meddela. Så ikväll blir det inpackning och insmörjning och en jävla massa skrubbning. Hela jag är i behov av en oljeinpackning känns det dom.

Är det det här julen handlar om? Stress och kallsvett? Bah!

Ett sånt här vill jag ha i julklapp! :D


Natt-sms

Jag vaknar mitt natten av att min telefon piper. Eftersom jag sover orkar jag inte titta vem det är som har sms:at utan börjar istället drömma om att det är sambon som vill att jag ska köpa mjölk. Det går så långt att jag till och med blir förbannad på sambon (i sömnen) för att han väcker mig mitt i natten för att han ska ha sin jävla mjölk. Jag tar fram min telefon och får fram detta sms:

Älskling, jag landar om 11 timmar. Älskar dig. Längtar efter att få höra din röst.


Sms:et är från min kollega som befinner sig utomlands. Han har alltså skickat sms:et till mig istället för sin flickvän. Inte helt konstigt kanske med tanke på att jag och hans flickvän har samma namn. Jag vet inte vem det är mest synd om. Kollegan som skickar kärlekssms till mig klockan två på natten eller flickvännen som sitter hemma och är förbannad och besviken på att hennes pojkvän inte har hört av sig. Jag tror att min kollega har en del att förklara när han kommer hem faktiskt...hehe...

Gomorron!

Sagt upp mig...

Idag har jag sagt upp mig från mitt jobb. Jag tror inte jag kan beskriva i ord hur bra det känns.Det var nästan en ren njutning att få skicka iväg mailet till min chef. Vilken känsla!  Nu är skiten äntligen över och jag är fri. Jag har dessutom fått ett nytt jobb så jag går i princip från det ena till det andra. Om jag är glad? Ja! För en gångs skull känner jag mig stark och självständig och det är inte fy skam. Att känna att man vågar är viktigt för självkänslan. Nu vet jag att om jag någonsin kommer bli illa behandlad igen är jag stark nog att gå och det är oerhört viktigt för mig att känna den tryggheten i mig själv.  Om jag ska leka tant och ge råd om livet mina vänner så är dagens råd att inte stanna kvar på ett jobb man inte trivs med. Jag vet allt det där med ekonomi och trygghet men livet är fanimig för kort för det och det är helt enkelt inte värt att dö själsligt för ett jävla jobb.

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa ut slutet på min bok. Visst är det härligt när man längtar efter att få läsa ut en bok. Jag har gått och sugit på den karamellen hela dagen och nu är det dags!

Kram och gonatt!



Sexigt?

När jag såg den här bilden trodde jag faktist att det var fejk men det är det tydligen inte. Istället är mannen på bilden ett restultat av dagliga injektioner av tillväxthormoner  och en testosteronsprutor. Det här är tydligen det nyaste när man vill behålla sin ungdom. Jag gillar verkligen kombinationen av grå krans, glasögon och en bringa som Brad Pitt. Visst är det sexigt! :P

bild från aftonbladet



Sällskap på toa...

Jag vet inte riktigt vad det är som har hänt med vår hund, han är mer mammig än vanligt...Idag vägrade han gå ur badrummet när jag skulle kissa så han fick helt enkelt sitta kvar. Och bli förevigad. Knäpp hund säger jag bara...



Paradis eller Aladdin?

Jag och pappa har redan börja dividera om julens viktigaste fråga, om man ska ha en Paradis eller Aladdin-ask på julafton. Jag är uppväxt med Paradis men har sedan konverterat till Aladdin  trots de äckliga pralinerna med körsbär i likör medan pappa är en älskare av ljus choklad, dvs Paradis. Jag tror att det här är en viktig fråga i de svenska hemmen inför julen, vilken ask skall man välja? Jag tänker göra det enkelt för mig och köpa en av varje...

Så, Paradis eller Aladdin?


Ordning och reda...

Jag börjar ett nytt liv efter nyår. Nytt år, nya rutiner. Nu jävlar ska det  bli ordning och reda! De senaste halvåret har varit oerhört stressigt, framförallt tärande på ett mentalt plan och jag har glömt saker stup i ett. Det blir liksom en utmaning att börja skriva upp saker och ting, jag kommer helt enkelt inte ihåg saker längre..snacka om att vara tant...

Så, för att känna att det är kul att planera gick jag och köpte mig en stor, fet, fin almanacka igår. Tror ni att det kommer hjälpa?

kram på er...


Jordbävning?

Det första jag ser på Aftonbladets hemsida är att det har varit en jordbävning i Skåne. What? Skojar ni med mig? Jag tror nästan att den löpsedeln toppar de mest surrealistiska jag har varit med om...Shit vilken start på den här  i övrigt hemska morgonen...


Nattpass

Jag har spenderat kvällen hos en kompis och pratat om livets gåtor och mysterier. När jag kom hem möttes jag av en hysteriskt överaktiv, övertrött? hund som skuttar runt i hela lägenheten och som vill alla annat än sova...pheew! Nu har jag iaf svarat på mail, sålt 6 stolar på blocket samt ett par stövlar på tradera. Businesses går bra... :P Jag kan också meddela att julgodiset som såg ut som en spya smakade himmelskt, värt att prova!

Nu ska jag läsa deckare och natta hunden, hehe.

Gonatt!


Julgodis

Jag fick ett litet ryck idag och skulle göra julgodis, tänkte göra en jättesats med rocky road, ni vet med marshmellows, jordnötter och sånt...Det var bara det att det verkar som att marshmellowsen är slut i hela jävla malmö så det blev inga såna idag. Istället har jag testat ett recept på en kola med vit choklad, lime och pistagenötter. Smeten blev iaf vansinnigt god så jag räknar med att slutresultatet kommer bli kanon...väntar bara på att den ska stelna...yummie!


Hur provocerande är en plastmus?

Jag och sambon har av någon anledning diskuterat det här med plastvaginor och dildosar. Det verkar som att mitt arbete med genus har smittat av sig lite på sambon eftersom han verkar se saker och ting ur detta perspektiv numera, hehe. Vi diskuterade vad skillnaden är när en tjej har en dildo i byrån och att en kille skulle äga en plastvagina.
"Vad skulle du säga om jag ägde en gummimus" frågade sambon.

Helt ärligt. Om jag kommer hem till en kille som äger en plastvagina skulle nog min första reaktion vara vilken jävla äcklig psychomänniska. Men så tänkte jag lite, att vad fan är skillnaden? Jag äger ju en dildo, dvs en gummisnopp och jag tycker att det är hur bra som helst (haha) och de flesta män brukar inte ha några problem med det (det finns dock de som blir livrädda). Så hur kommer det sig att plastmusar är tabu? Eller det kanske de inte är, det kanske bara är jag som är naiv och pryd??

Jag var iaf tvungen att googla detta och hittade denna på nätet, med det osmakliga namnet vagina på burk...den fanns under rubriken kärleksgrottor...huga! Visst ser den vidrig ut!


Baglady

Det är en märklig dag idag. Den kommer inte riktigt igång. Jag har iaf klarat av att laga lunch och även äta den. Nu tänkte jag plocka lite här i lägenheten, efter omflyttningen igår ser det rent ut sagt för jävligt ut. Vi har sjukt mycket petflaskor som jag ska panta idag. Kommer se ut som en riktig baglady när jag släpar med mig tre kassar till ica, men vadfan, vad gör man inte för återvinningen...


Bellas liv

Expressen skriver idag att Blondinbella skall få en egen tv-show där man ska få följa Bella i vardagen.

Varje dag i veckan får vi en inblick i Isabellas liv, från kändisfester till skolarbete.
- Alla mina sidor ska komma fram. Det är korta avsnitt för att man ska kunna ha det i mobilen. När jag gör något sådant här så måste jag skriva historia, det måste vara något helt nytt. Bland annat får vi följa med Isabella och hennes familj då de åker skidor och firar jul.

Jag brukar ju inte vara särskilt positivt inställd till Blondinbella och det här gör väl egentligen inte saken bättre. Egentligen har jag ingenting emot henne som person, jag bara är jävligt negativt inställd till den mediakåthet som hon personifierar, Se mig! Älska mig! är liksom signumet. Hon har tagit över tronen från Robinson-Robban och Linda Rosing...

Jag tror att skillnaden mellan att blogga och att bli filmad är ett man framför kameran lätt börjar agera. Det gäller ju att prestera eller hur? Vem fan vill se en Blondinbella med diarré och fett hår liksom? (Eller så är det kanske det man vill se??) Men vafan, hon kommer säkert tjäna mer pengar och något produktionsbolag kommer med stor sannolik tjäna bra med pengar så allt är egentligen frid och fröjd.

Vad säger ni, sellout eller inte?











 


En sovjetisk vattenkokare...

Sambon har fått blocket-sjukan, dvs han hittar 158 olika föremål om dagen han vill att vi ska köpa. Vi sitter i varsin soffa med varsin laptop och så skickar han över länkar från blocket på min msn...kommunikation när den är som bäst...
Nu vill han ha den här sovjetiska vattenkokaren...för att han har hört att de är så bra...eller nåt..pheew...


Nytt matsalsbord!

Ojojoj som vi har fyndat idag! Min sambo är en mästare när det gäller att hitta saker på blocket. Idag har vi köpt ett matsalsbord med plats för 14 pers samt 8 klädda stolar och 6 stolar i björk för totalt 2650 kr! Tror ni jag är nöjd? De klädda stolarna kostar ca 1500 spänn styck nya så ja, det känns riktigt, riktigt bra....Och framförallt känns det jävligt vuxet! 2650 vuxenpoäng till mig som numera har en egen jävla matsal...woooiiiieeee!



Varför?

Jag måste säga att jag har lite svårt att förstå varför man som etablerad skådis med en viss respekt måste vika ut sig naken i något jävla magasin. Varför? För att få  uppmärksamhet för sin kropp? Vad går det ut på? Någon som vet? Min respekt för Jennifer Anistor sjunker tyvärr väldigt snabbt när jag ser sådana här bilder...


Underbar kärlek

Vi tittade på lost in translation igår. Jag älskar den filmen. Framförallt älskar jag sättet som den beskriver kärlek. Scarlett Johansson och Bill Murray måste vara det mest otippade paret på papperet men jävlar vad bra det är tillsammans. Kanske kan man lära sig något av filmen, att kärlek finns där man minst anar det? Eller att man inte ser träden för skogen? Jag undrar fortfarande vad han viskar till henne i sista scenen..någon som vet? :P

Allt bra med er idag?



Rasist-kärring!

Idag när jag och sambon var ute och flanerade på stan träffade vi på en galen, packad, aggressiv tant på gatan. Hon vägrade flytta på sig så sambon sa till henne. Det som hände då var att hon fick värsta jävla utbrottet och när vi gick därifrån började hon förfölja oss och skrika att hon ska slå ner den jäveln (min sambo då). Min sambo härsknade till och så stod hon och skrek på honom en stund och sa vad hon tyckde om invandrare och att de minsann inte betalar skatt eller avgifter och bla bla bla...Hon till och med hötte med knytnäven mot honom...MItt i julhandeln...Jag trodde faktiskt inte att sådana människor fanns...att man ska bli påhoppad och kallad för en massa saker för att man inte är blond och blåögd. Patetiskt mina vänner..patetiskt...


Lucia

Jag och sambon firade lucianatten med att gå på bio samt äta en väldigt massa av mina nybakade lussebullar med mandelmassa. Yummie! IDag är det ikea som gäller, inte alls en bra dag för den men har man lovat så har man...

Önskar er alla en riktigt trevlig lucia, ta hand om er!


Paket!

Finns det något som är roligare än att få ett paket på posten? Nä, tror inte det...trots att jag visste vad det här stora paketet innehöll, jag har ju själv beställt det, så var det iaf kul att få hem alla julklapparna idag. Allt är inte till mig utan till olika delar av familjen. Snacka om att man längtar till rean så att man kan klicka hem lite mer grejer..hehe..


Känslor

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Det känns som att jag har miljarder saker att skriva om men ändå kan jag inte få ner något. Huvudet snurrar idag. Av oro och stress. Jag måste ta mig tid att sörja sa en vän i morse. Ja, det är kanske så. Men hur tar man sig tid? Livet snurrar fortare än vanligt och jag ser inget slut på det. Att oroa sig för någon annan tar oerhört på krafterna.

Jag måste stanna upp. Få rätsida på tankarna. Men hur fan gör man det? Förslag?

Det finns alltid de som har det värre

Jag funderar på vad jag kan ha gjort i ett tidigare liv för att ha fått den här julförbannelsen. Idag fick jag beskedet att vi kanske får fira julen på sjukhuset med en nyopererad pappa. Hm, det blir verkligen en ny upplevelse...Men, som just min pappa brukar säga, det finns alltid de som har det värre...ibland kan det vara svårt att komma ihåg det bara. Jag har fortfarande kvar en romantisk dröm om att julafton någon gång faktiskt kan bli trevlig och mysig och inte innehålla några spår av ångest. Jag lägger ner den utopin nu.


Hm

Det rinner blod ur min näsa. Parketten gjorde ett anfall igen. Jävla skit. Jag måste köpa mig en hjälm!

Juletid

Nej, det här är inte min årstid. Det här är tiden man skall umgås, ha adventsfikor och baka papparkakor tillsammans. För alla andra, dock oftast inte för mig. För mig handlar julen alltid om damage control. Dvs hur skall jag agera och välja för att orsaka minst skada. Vem skall jag välja, var ska jag vara utan att göra alltför många människor besvikna. Det är sånt jag sysstelsätter mig med innan jul. Jag är trött på att lägga fingrarna emellan, hur jag än gör kommer det bli fel. Kan man åka på en restresa på julafton själv? För jag tänker rätt ofta så här, jag springer omkring hela december och tänker på alla andra men vem fan tänker på mig? Offer kan man tycka, visst. Men jag har ärvt den där "göra alla nöjda genen" från min mamma och jag kan i ärlighetens namn säga att trots att hon slitit livet ur sig under julen så är det fan inte många som har tänkt på henne. Så för vems skull gör vi detta? När ska någon komma till mig och säga, du vi gör så här, det blir bäst för alla....det kommer aldrig hända.

Jag längtar till den dagen då jag har fått egna barn. Då är det jag som bestämmer. Jag är trött på kompromissandet. Jag är trött på julen. Framförallt är jag jävligt trött på mänskligheten.


Sova, sova, sova

Det har varit ett tufft år och nu kommer det och biter mig i häcken. Jag skulle vilja dra för gardinerna, släcka lamporna, dra täcket över huvudet och sova i en månad. Jag tappar orken ibland och den här dagen är en sådan dag. Ork över att jag är en missbrukare, är låg och ledsen. Ork över att jag inte tar mig därifrån. Det kommer gå över den här gången också...

Vad gör ni idag?


Varför ska Oprah skämmas?

I en artikel i Aftonbladet står det att världens mest kända matmissbrukare, Oprah har fått ett återfall i sitt matmissbruk. Hon har gått upp 19 kilo.

- Jag föregick definitivt inte med gott exempel. Jag predikade, men kunde inte efterleva mina egna råd. Och det var väldigt nedslående för mig.

Jag tycker inte att Oprah behöver skämmas. Hade Dr Phil bett om ursäkt om han hade gått upp 18 kilo? Jag tycker  det är bra att hon pratar om sitt missbruk. Det gör henne lite mer mänslig och får oss andra matmissbrukare att känna oss mindre misslyckade när vi trillar dit.


Fetishist...?

Jag har ju ägnat de senaste veckorna åt att rensa min garderob och slänga, skänka och även sälja en del grejer på tradera. Det slår mig att jag har förbannat många skor. Jag börjar fanimig fundera på om jag är nån slags skofetishist. Jag går igång på skor, haha! Finns det något mer underbart än att gå förbi ett skyltfönster och se se perfekta svarta stövlarna eller ett par klackskor med perfekt klack och proportion? För ett otränat öga kan det se ut som att alla stövlarna ser likanana ut, men ack så fel! Det är de små detaljerna som gör det. Skärningen på skaftet, klacken,  rundningen på tån... (Lugn, jag är inte helt allvarlig...) Anyway, det är skönt med lite rensning, framförallt skönt att ge bort saker man inte använder till välgörande ändamål..

Puss och kram!


vovven ville också vara med på ett hörn....


Sexuella trakasserier eller komplinanger?

Igår hade jag och sambon en konveration om att vara man.
Jag: jag önskar jag vore man.
Sambon vaaa? varför det?
Jag: för då hade jag kunnat slå tillbaks, försvara mig, fått högre lön och inte blivit utsatt för sexuella trakasserier...
Sambon: men jag blir också utsatt för sexuella trakasserier!
Jag? Va, det har du inte sagt?
Sambon: Nej...men vi killar ser det kanske inte som trakasserier utan som komplimanger...vi är lite felinställda på det sättet....

Ja, lite felinställda...det var en intressant formulering tycker jag. Jag undrar om män känner sig minst lika trakasserade som kvinnor gör när de får nyp i rumpan och om de tycker det är pinsam att uppmärksamma sådana här frågor...tyvärr är det nog så...Vad tror ni?


Joggare i parken

När jag står i hundgården med vovven har jag lite som tidsfördriv att spana in alla joggare som springer förbi. Det lustiga är att alla joggare är så jävla stereotypa. De här typerna har jag kommit fram till:

MFF-Micke: kille i 25-årsåldern och springer som en riktig karl, fotbollsspelare i grunden. Han springer gärna med sin polare Robban och spanar gärna på brudarna i parken.

Mulliga Mia: tjej i 20-årsåldern. Klädd i trikåer och keps. Gärna mp3 i öronen. Springer med små, små steg och slutar jogga efter tredje rundan.

Sportiga sambos: hurtigt par i 30-årsåldern. Seniga, gängliga och lätta i stegen. Springer alltid tillsammans. Har trikåer och svindyra löparskor.

Pensionärs Pär: har sprungit i 50 år och har lika gamla träningsbrallor. Stapplar fram vilket gör att omgivningen blir nervös och tror på hjärtinfarkt vilken sekund som helst. Segt virke!

Powerwalk-pumorna:  tjejer i 20-årsåldern som alltid går två och två. Här joggas det inte utan powerwalkas så att man orkar prata under tiden. Alltid flashiga kläder, keps och Prinsessan Madeleine-svans. Här gäller det att inte bara motionera utan att vara snygg också. Vem vet, man kanske träffar på MFF-Micke i spåret...

Jag måste säga att jag beundrar joggare. Jag hade aldrig pallat att jogga i längden vilket gör att jag faller in under kateogorin Mulliga Maude som drömmer om att en dag falla in under kategorin Sportiga sambos...



Saffransbiscotti

Jag bakade saffransbiscotti igår, jädrar vad goda de blev om jag får säga det själv! Jag utgick från en "vanlig" sats med biscotti och tillsatte saffran och mörk choklad. Vi har ätit upp halva satsen redan...

Här kommer receptet: ett tips, gör dubbel sats... :P

Ingredienser

100 g hackad sötmandel
4 dl vetemjöl
3.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0.25 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 st ekologiska ägg
1/2 påse saffran
50 g hackad mörk choklad

1.
Blanda hackade nötter, mjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver, hackad choklad, saffran och salt på en ren bänkskiva.

2. Forma en grop i mitten och häll i äggen.

3. Knåda ihop till en deg och rulla till två rullar.

4, Baka dem i 15-20 minuter tills de fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna.

5. Sänk ugnen till 150 grader och skiva rullarna lite på snedden, i 1 centimeter tjocka skivor.

6. Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra.


Julbak

Har möblerat om i lägenheten ikväll och bakat saffarnsbiscotti med mandel och choklad. Yummie blev de! Jag älskar att baka, en hemlig dröm jag har är att nån gång i livet ha ett café eller bageri. Jag tror det skulle passa mig när jag blir äldre, ett litet café där jag kan baka, dona och snacka skit med gäster. Visst är det härligt att drömma ibland!



Bye bye celluliter!

Det låter så lätt. Aftonbladet har en artikel idag om hur man får bort sina celluliter med fyra "enkla steg":

bo Ät bra mat.

bo Drick ordentligt med vatten.

bo Sluta med alkohol och tobak.

bo Kör minst fyra konditionspass i veckan.

Visst låter det enkelt! Eller så inte! Det känns aningen förenklat att börja köra fyra konditionspass i veckan måste jag säga....Jag tvivlar allvarligt på att jag någonsin kommer bli av med mina gropar...kanske ska man helt enkelt lära sig leva med dem?

Så här ser jag inte ut...


Arroganta pojkvänner och blåsta flickvänner...

Igår råkade jag ut för det där fenomenet med ens kompisars respektive. Det kan vara väldigt svårt det där. Igår träffade jag två vänner som är tillsammans med personer som inte riktigt matchar dem. Den ena flickvännen är en liten bortskämd, svartsjuk brat med lite för lite braincells (ja jag vet att jag är taskig) och den andra kompisens pojkvän är en arrogant osäker sak som måste hångla och tafsa konstant, även på offentliga platser. Bägge dessa personer är egentligen snälla och de vill egentligen ingenting ont det bara känns som att de inte passar ihop med sina respektive. Vad gör man undrar jag, när ens vänner är tillsammans med människor som gör dem till något de egentligen inte är? Och framförallt, kan man säga det till dem? Om man vänder på det, skulle jag vilja att mina vänner ifrågasatte mitt val av pojkvän eller flickvän? Eller ännu värre, att min pojkväns kompisar ifrågasatte mig. Jag vet inte, såna här saker är jävligt svåra. Kanske ska man bara låta människor göra sina egna val och sluta bry sig så jävla mycket.

Vad skulle ni göra? Skulle ni säga något?






Kvällen

Det blev en riktigt bra kväll! Först jobbmiddag med kollegor och sedan utgång med vänner. Vi gjorde det som jag gillar allra mest, dvs. sitta ner och prata. Jag är inte en sån där person som gillar att hänga på klubbar där man inte hör vad andra säger. Det är antingen eller för mig, antingen dansar jag eller så vill jag att man ska kunna snacka. Det blev i alla fall en mycket lyckad kväll och det enda som fattades var att pojvännen inte kunde vara med.

Dagens roligaste: att jag höll på att bli utkastad från en pub efter att ha dissat dörrvaktens flickvän...

Dagens godaste: thaimat

Dagens märkligaste raggningsreplik: snälla får jag följa med dig in på toa, jag ska inte göra dig besviken...

Dagens fundering: blåsta flickvänner och arroganta pojvänner (återkommer med ett inlägg om det imorgon när jag funderat klart...)


Jag är snygg, jag är inte rädd, jag är snygg...

Jag har en fuldag idag. Ni vet, vad man än tar på sig känner man sig fet, ful, osexig, till och med ointelligent! Ja allt är fel idag. Eller snarare allt är fel med min självkänsla. Den är så låg just nu att jag till och med inbillar mig att sambon har skaffat en älskarinna, haha! Nej, riktigt så illa är det inte. Dessa dagar skulle man egetligen bara vilja ta på sig pyjamasen och gömma sig under en filt men eftersom vi ska på middag ikväll får jag göra tvärtom. Jag måste inbilla mig att jag är snygg, att jag duger och framförallt att jag är bra precis som jag är. Pheew! Inte det allra lättaste kan jag meddela när man tycker att ens celluliter är djupare än stilla havet...Nåväl. Jag är snygg, jag är inte rädd, jag är snygg, jag är inte rädd...Tror ni det hjälper?


 


idag känner jag mig jävligt sugen på en sån här...


Underbar dag

Jag och sambon har haft en underbar dag på stan! Hela Malmö var ute och strosade och handlade julklappar, trångt men mysigt...Vi träffade en kompis och tog en väldigt lång och trevlig fika. Räkmacka, latte och ben&jerrys, inte helt fel! Jag får så otroligt mycket energi av sådana här dagar, det håller igång mig i flera veckor...Mental tankning...

Om ett par timmar skall vi på middag med mina kollegor. Det skall också bli trevligt även om det blir lite mer formellt...Sen ikväll kanske det blir utgång beroende lite på vad folket känner för...En bra och händelserik dag med andra ord!


Vad har ni gjort idag?




Krassa kvinnors klubb

Jag träffade på en kvinna i parken idag, våra hundar brukar leka tillsammans och vi brukar byta ett par ord medans vi står där med våra bajspåsar och tittar på hundarna som leker. Idag berättade hon att hennes före detta man hade haft en älskarinna under de tre sista åren av deras förhållande och att det var hunden som hade varit hennes stora stöd de senaste åren. VIsst är det märkligt det där att det kan kännas rätt att berätta de mest personliga saker för främlingar. Kanske gör vi det för att vi vet att de inte kommer dömma oss och för att de inte vet något om vårt övriga liv. Vi stod där och pratade en lång stund om våra liv. Jag gillar de där stunderna. Framförallt för att de får mig att känna mig mindre ensam. Jag har gått på så många nitar i mitt liv och gjort många fel ( nej, inte fel, missatag...) och ibland kan det vara jävligt skönt att känna att man inte är ensam om det. Jag uppskattar även människor som kan berätta om saker som andra ofta skäms över. Det är det som gör livet lite lättare att leva.

jag har visat den här bilden förut men jag gör det igen för att den alltid får mig att skratta....


Dagen går i rött...

Dagen går i julens tema. Träffade en kompis på stan tidigare idag och vi fick en släng av julsjukan,. vi frossade i ljuslyktor, dukar, julgranskulor och glöggmuggar...inte alls likt mig med det kan vara rätt kul någon gång. Kvällen går i återhämtningens tecken. Tända ljus, tranbärsjuice, skvallertidningar (Aftonbladet) och soffa. Jag känner mig helt slut efter veckan (gör jag inte det varje dag förresten...).

Kram på er






Storstädning

Nu jävlas ska det städas. Jag har sagt det så länge nu men nu måste jag! En riktig julstädning. Jag finner alltid en viss tillfredsställelse med att slänga saker. Jag kan vara en riktig hamster som samlar på allting men det är slut med det nu! Ut med skiten!

Jag har inte skrivit så mycket om min bulimi den senaste tiden, det har hänt så mycket annat i mitt liv. Jag kräks iaf inte och jag hetsäter inte heller. Egentligen äter jag lite för lite för tillfället men det handlar inte om svält utan snarare att jag är så stressad att jag glömmer att äta.

Nu, städning!


Luften gick ur mig

Har haft en sån där dag där ingenting har blivit bra vilket gör att man helst vill dra täcket över huvudet och börja om imorgon. Känner ni igen det?

Jag hade tänkt baka idag men jag tror inte jag orkar det, jag hade också tänkt ta en vända på stan och köpa lite grejer till vårt badrum men jag tror inte jag orkar det heller. Jävla skitdag!



Transa?

Något jag stör mig jävligt mycket på är tjejer som retuscheras till att nästintill se ut som transor. Ta den här bilden på Charlotte Perrelli. Det är liksom något som inte stämmer på bilden. Hon ser inte ut som en tjej utan snarare en transvestit med de där enorma brösten och allt spackel. Det stör mig att folk eftersträvar det här. Framförallt stör det mig att folk verkar tycka det är snyggt...jag vet inte, jag är väl inte den som ska dömma Charlotte Perrelli men jag tycker fan inte att det är snyggt!


Shop til you drop...

Jag har funderat på det där med konsumtion. Framförallt min egen komsumtion i förhållande till andras. Jag läser en del "professionella" bloggar som Kling och Sofi  men även Engla och man kan väl krasst konstatera att deras uppgift i mångt och mycket är att få oss läsare att konsumera mera. Modebloggning är egentligen den optimala formen av marknadsföring. Bloggaren är den levande skyltdockan som skapar den perfekta relationsmarknadsföringen gentemot sina läsare/kunder. För det optimala med bloggning är att vi inte ser dessa bloggar som reklam utan som att vi ges chansen att titta in i någon annans värld, lite som en dokusåpa. Vi kikar in och får oss en inblick i en annan människas vardag, liv, kärlek, problem osv och så kan vi drömma oss bort från våra egna liv en stund. Framförallt skapar läsaren en relation till bloggaren, trots att vi inte känner varandra har vi ändå en relation, vi grattar varandra när vi fyller år, vi säger hej, godmorgon och godnatt osv. Sett ur en marknadsförares synvinkel är det inget annat än genialiskt.
Det jag framförallt har funderat på är hur konsumtionen egentligen ser ut. Jag är själv inne i en period där jag vill köpa mycket nytt, både kläder och möbler men man har liksom inte råd med hur mycket som helst. Hur mycket lägger en 26-årig tjej på kläder i månaden undrar jag. Vad är normalt egentligen? Framförallt undrar jag hur konsumtionshetsen av framförallt kläder som jag tror bloggarna har bidragit till, påverkar oss läsare. Konsumerar vi mer nu än tidigare? Det som jag tycker är mest Intressant är nog att ordet shopaholic i och med bloggarna  inte längre ett skällsord utan snarare benämningen på en livsstil...


Vad tror ni? Och framförallt, hur mycket pengar lägger ni på kläder i månaden?




Dagens bajskonversation

Sambon kommer hem när jag sitter på toa och jag hör hur han letar efter mig. Efter ett tag rycker han i toadörren och när han märker att den är låst säger han "bajsar du?"  "ja" svarar jag. (jag fattar iofs inte riktigt varför han frågar det men men...) Då hör jag hur han säger "det är ingen idé att du ligger där och väntar för mammi bajsar" till hunden. Jag vet inte vad ni tycker men det verkar som att det är dags att kanske skaffa en bebis eller nåt som man kan ha de här bajskonversationerna med..eller?


Spikmatta

Idag fick vi en spikmatta på posten. Den skalle tydligen vara väldigt bra för ryggen enligt min sambo. Det ska bli intressant att se hur detta utvecklar sig....Dagen har varit bra, vi har varit på limhamnsfältet med vovven och traskat runt lite på stan och fikat tillsammans. Härligt! Det är inte så ofta vi har tid till det...Vi har kommit fram till att det är rätt bra och nyttigt att vara ifrån varandra ibland, andas lite och framförallt sakna varandra lite...Någon som känner igen det? :P

Nu blir det julklappsinhandling på nätet för min del!

puss och kram


Dagens bulimiker

Humör: lycklig över mitt nya jobb!
Gjort: lagat gröt, snackat med sambon, dansat med hunden, provat nya jeans och stövar
Planer: mysa i soffan ett tag, åka till limhamnsfältet med vovven som behöver springa av sig ordentligt, jobba på em.
Ser på: datorn och mina nya jeans
Lyssnar på: sambon som pratar i telefon
Läser: bloggar
Dricker: kaffe
Äter: väldfigt nyttig gröt med jordgubbar
Bästa: mitt nya jobb! (ska jag säga det en gång till, mitt nya jobb! :P)
Sämsta: nej, inte idag!
Barn: ja gärna!
Väder: snö och sol

Hittade den här koppen när jag var hemma. Min rosa my little ponnykopp! Den har man druckit ett par koppar varm choklad i...


Dagens insikt

Jag börjar förstå idén bakom isoleringsceller. Att inte få ha någon kontakt med omvärlden eller andra människor gör oss galna. Framförallt att inte få prata med andra människor. Jag var sprudlande glad igår när jag kom hem men det fanns ingen här att berätta den glada nyheten för. Antiklimax. Den där underbara känslan av total lycka försvann. Det är då man inser att man inte är någonting utan andra människor. Delad glädje är verkligen dubbel glädje.

Har knappt sovit på hela natten, därav dagens melankoli.

Drömjobbet är mitt!

Idag blev det klart, jag fick jobbet! Jag är så jävla glad och lycklig att det knappt känns sant. Som jag har längtat efter det här jobbet! Efter ett år av en massa skit på mitt gamla jobb kan jag äntligen lägga detta bakom mig och gå vidare. Jag är så glad jag är så glad jag är så glaaaaaaad! *dansar*

puss på er!

Hej!

Dålig uppdatering av mig, jag är ute på resande fot och har undervisat samt haft handledning för en masa studenter idag. Väldigt roligt och väldigt intensivt!  Jag överlevde barnpassningen, klarade till och med av att byta blöja på en arg bebis *stolt*.

Eftersom jag är tillbaks i en av mina gamla studentstäder har jag en massa nostalgitrippar hela tiden, det är både roligt och lite sorgligt att vara tillbaks. Kul på så sätt att man kommer ihåg allt roligt som hände här samt att det är roligt att undervisa, srogligt på så sätt att man saknar sina gamla studiekamrater som är long gone...På ett sätt är jag glad att jag vågade lämna min studentstad och drog vidare...det känns som att det är väldigt lätt att stanna kvar...

Vad gör ni idag? Kraaaam

RSS 2.0