Over and out

Nu är det dags för sängen. Har varit en bra dag men nu är jag trött....

Sov gott!'


Raseriutbrott....

Läser det här i Sydsvenskan...En rasande Tiina Rosenberg avbröt underhållningen på promoveringsmiddagen och skrek "fuck you, fuck you, fuck you!" till artisterna innan hon flydde ut ur salen.

Det var ju lite originellt måste jag säga...

Analysera mera

Hertiginnan Anne har gjort en sån otroligt fin analys av min blogg:

Stortadsbulimiker
en tjej som ni hör är bulimiker. Gott råd till denna tjej är att ta reda på vad det är livet du inte har kontroll över. Vem har inte varit bulimiker till och från i sitt liv, men våga visa vem du är. Varannan tjej är ju för fan bulimiker. Jag vet hur du ska råda bot på dina problem sluta tänk på kalorierna vips så är du friskförklarad, eller hur?

För det första; jag är en bulimiker som inte kräks längre. Jag väljer dock att fortfarande kalla mig bulimiker då jag menar att jag alltid kommer bära med mig sjukdomen latent...Jag har gått i terapi sedan jag var 19 så tro mig vännen, jag har analyserat det där med kontroll ett antal timmar...och vet du vad, jag har kommit fram till att det där med kontroll är en illision, det existerar inte...
För det andra; "Vem har inte varit bulimiker till och från i sitt liv, men våga visa vem du är. Varannan tjej är ju för fan bulimiker. Jag vet hur du ska råda bot på dina problem sluta tänk på kalorierna vips så är du friskförklarad, eller hur?
(Jättefin svenska btw)  Jaadu..Hertiginnan. Du har verkligen inte fattat ett skit när det kommer till ätstörningar. Det handlar inte ett piss om kalorier. Det handlar om att inte tycka om sig själv. Att ha så jävla ont i själen att man vill göra sig själv illa. Jag hade kunnat skära i mina armar, druckit mig redlös eller tagit ett piller men jag valde att svälta mig och kräkas istället. Så nästa gång du tänker "analysera" är mitt tips att du läser på lite om vad det är du har åsikter om. För jag tror att det är fler än jag som tar det som ett stort jävla hån att höra "Jag vet hur du ska råda bot på dina problem sluta tänk på kalorierna vips så är du friskförklarad, eller hur?" Fucking jävla bullshit! 

Hungrig

Jag är hungrig som en varg men orkar inte laga mat, jävla dilemma alltså...vill helst ligga i soffan och kolla på film, men vafan äta bör man annars dör man....kom igen nu Emma!


Powerwalk

Nu har vi strosat på stan, druckit kaffe på Barista och bara myst och myst...nu är det snart dags för powerwalk, 1 mil ska vi gå! Phweew, det är jobbigt me jätteskönt och man känner sig jävligt nöjd efteråt....

Vad pysslar ni med idag?

Nu jävlar

...ska vi sätta fart på den här dagen! Har ätit fullkornsmackor och druckit mango-banan-jordgubbssmoothies...NU, ut i solen!


kram på er!

Perspektiv

När jag mådde som sämst av mina ätstörningar gjorde en av mina närmsta vänner något underbart. Jag vägde ca 10 kg mindre än henne då  men tycker ändå att jag var enormt stor och att jag såg för jävlig ut. Däremot tyckte jag att hennes kropp var hur fin som helst...jävla motsägelse eller hur! Men det är ju så hjärnan hos en anorektiker fungerar...
En dag fick hon nog och drog fram mig till en spegel och drog ner brallorna på sig själv. "Dra ner brallorna!" beordrade hon mig. Så stod vi där med jeansen runt vaderna och såg rätt fåniga ut. Hon började klämma på sina celluliter, klämma på sitt fett och plöstligt så stod jag där och tänkte vad fan håller jag på med? Jag fick perspektiv. Jag är dig evigt tacksam Ella. Jag behövde få känna mig fånig och jag behövde få känna att alla andra också har celluliter och fett på magen.

Jag har funderat en del på det där inlägget jag skrev om fettmätningen. Och hur den påverkar oss. Jag vet att det så fint heter att vi bara "tävlar mot oss själva". Bullshit tycker jag! Vi tjejer jämför oss med varandra hela jävla tiden..och jag är så satans trött på det...så här kommer min bild till er, nu är det min tur att dra ner brallorna, eller i detta fall visa magen och säga att man kan se ut så här och det är helt normalt...jag har knappast 8 mm fett på min mage, en vet ni vad? Jag är lycklig och vacker ändå!

Kram på er...




Lördagslyx

Jag njuter i fulla drag av att ha min baby hemma idag. Så jävla underbart när man inte är van vid att ha det så....sitter här och bara myser och tänker på att vi kan spendera hela dagen tillsammans. Otroligt lyxigt! Skall definitiv ta en tripp till Möllan och köpa färsk frukt som jag inte orkade igår. Sen får vi se. Det är jättevarmt i Malmö idag så det hade varit skönt att dra till havet, typ Falsterbo men jag antar att folk redan ligger som packade sillar på sandrtranden, no thanx....Jag känner mig i alla fall lycklig idag och ser fram emot den här dagen...


Vad ska ni hitta på idag?


Snart höst?

Jag har kört min vanliga runda i bloggosfären och det är bara att konstatera att det är ett jävla tjat om solbränna! Alltså brudar, existerar det inget annat än den här jävla brännan? Jag läser bara en massa tjat om att hinna sola, bikinis, ser folk som visar upp bikiniränder. Bah! Sluta! Jag orkar inte läsa skiten mer....är det inte höst snart?

Dagens soundtrack

Tell him med Lauryn Hill..är inne på tredje repeaten..

Gomorron!

Gomorron gomorron, jag vaknade för en halvtimme...det händer typ aldrig att jag sover till längre än 10..men då behövde jag nog det...

Hade en urmysig kväll igår, drog ju till Lund och gick på den franska filmfestivalen och såg världens långsammaste film haha! Vi var tio pers i salongen och det satt en gubbe på vår rad som somnade och började snarka under filmen..hehehe..Spenderade resten av kvällen i soffan och bara myste och kollade på film. Vardagslyx i ett litet nötskal.


Fransk filmfestival

Nu ska vi dra iväg till Lund och kolla in en fransk film på filmfestivalen som pågår på Kino. Ska bli supermys. Hoppas ni har en bra kväll!

Kram!

Ni glömmer väl inte..

Tänkte bara påminna om tävlingen om ett linne från Anna.
Vi gör som vanligt, ni kommenterar som vanligt och jag lottar en vinnare den 30/5 00.00

Lycka till!

Bild från Anna

Guillou om prinsessan Madeleine

Jag kollade in det här klippet med Jan Guillou från en SVT dokumentär om svenska kungahuset.
Så här säger han om Madeleine och hennes partyrykten:

Skadar Madeleines turer kring Sturelan kungahuset?
Guillou: ja det är klart, Madeleine är kungahusets svagaste länk just nu eftersom hon umgås med såna där bratz och människor i fläskkotlettsfrisyrer i utkanten av en viss brottslighet och det måste hon nog lägga av med.

Om man utgår ifrån att kungahuset skall representera Sverige så kan väl även jag hålla med om att det kanske är mindre bra att Madeleine umgås i hrm..fläskkotlettfrisyrkretsar som sysslar med brottslighet, eller?


Dunk dunk

Mitt huvud dunkar så jag inte kan sova...dumt ju. Ligger och lyssnar på radio istället...jag är rastlös och trött samtidigt.. otroligt dum kombination...


Torghandel

Jag borde gå till Möllan och handla frukt och blommor. Men jag orkar inte. Huvudet dunkar så jag tror att det får bli en liten powernap istället. Känner mig som en liten tant...haha...


Sömnig

Min sömniga pussgurka ville inte alls vara med på bild idag...


Bikiniångest

Vi ska åka på semester om en månad och jag kommer på mig själv med att få bikiniångest. Fan vilken mes jag är. Jag tänker njuta av den här semestern och sen skiter jag i om jag har en bulle på magen (hellre det än i magen ;) Så era jävla demoner, stick!

bild från H&M

Designade kondomer

Nu är inte jag i behov av kondomer men är man det och man dessutom gillar svensk design så är ju det här en riktig kanongrej...och bara åtta spänn dessutom! ;)



Fundering...

Det är mest tjejer som läser min blogg, tror jag, eftersom det är flest tjejer som kommenterar. Jag har funderat på det där hur det kommer sig att tjejerna dominerar bloggtoppen och att det känns som att tjejer läser mer bloggar över lag.
 

Är det så? Och iaf hur kommer det sig?

Dagens vill ha

Surfar runt på bokus och funderar hittar den här boken - Torbjörn Flygts nya. Den vill jag läsa i sommar!


Dagens soundtrack

Dagens soundtrack är Rapers delight med Sugar Hill gang vilka jag såg live i Malmö i februari. Det ni!



Veckorevyns sextips

Kommer ni ihåg när man var 14 och läste vecko revyn? Min högstadieskola prenumererade på Veckorevyn och varje gång den kom slogs vi tjejer om den och tryckte ihop oss på någon bänk och bläddrade i denna bibel. För det var verkligen en bibel. Vi trodde blint på mycket av det som sades där och jag kan ärligt talat säga att det inte var så jävla bra för mitt självförtroende...Jag tänker på de där sex och relationstesten man gjorde á la "om din pojkvän inte smeker dig på rätt sätt vad gör du? A säger älskling så här ska du göra, b, mmm vad skönt, c. säger ingenting. Kommer ni ihåg? Man satt där och hade ingen aning om vad som var rätt eller fel och mest av allt ville man vara tjejen som sa älskling du är helt fel på så här är skönt för mig men inte fan gjorde man det! Vi var fjorton och majoriteten av oss var oskulder för fan...

Iaf, jag läser lite artiklar då och då med Ebba von Sydow som försvarar tidningen och menar att den har en målgrupp som ligger runt 18-20. Det är mycket möjligt att redaktionen har en ambition att nå ut till denna målgrupp men jag tvivlar starkt på att de faktiskt gör det, jag tror att majoriteten av de som läser VR är mellan 13 och 16, vad tror ni?
Jag surfade runt lite på VR's hemsida idag och kollade in deras sex och relationser-sida. HIttade de här uppslagen vilket jag tyckte var lite komiskt:

 8 sexknep du aldrig hört förut

Ragga rätt - 12 säkra knep

SEX: Bästa ställningarna

Släpp loss i sängen - så gör du!

Är ditt kärleksliv lika uttjatat som Crazy Frog-ringsignalen? Då är det dags för en uppdatering i sängen!

Jag ler lite och tänker på hur "uttjatat" mitt sexliv var när jag var i den ålder..not...sedan tänker jag att fan vad det är skönt att man inte är 15 längre...















En bra dag

Trots förkylning och sömnbrist känner jag att det här kommer bli en bra dag! Min älskling är ledig idag och det betyder att vi har hela dagen till att bara mysa och njuta av att vara tillsammans och lediga! Woooiiiiee! Vi ska på bio ikväll men i övrigt är ingenting planerat och det är skönt! Det är riktigt varmt i Malmö idag och jag har mest lust att sitta på en sval uteservering och dricka något kallt.

Vad gör ni idag?

Gomorron

Vaknar upp med en dunderförkylning. Har dessutom varut ute med hunden tre gånger inatt så jag kan väl inte påstå att jag är särklit pigg och glad...ögonen är igenmurade och huvudet dunkar. Isch. Nu: dusch.

Längtar

Min sambo ligger i rummet bredvid och sover. Vi har inte setts på typ fyra timmar. Och jag längtar. Hur sjukt är inte det?


Wooiieee!

Lägenheten är städad, morotskakan står i ugnen och jag ska ta en dusch. Känner mig nöjd och avlappnad, har bockat av såna där grejer som hängt över mig ett tag....har bakat världens godaste morotskaka, ska iväg och fika med ett par vänner...yummie med kaffe och kaka i solen!



Städdag

Idag städar jag, fy fan vad tråkigt det är! Vill ut och fika i solen istället...blä....

Ni glömmer väl inte..

Tänkte bara påminna om tävlingen om ett linne från Anna.
Vi gör som vanligt, ni kommenterar som vanligt och jag lottar en vinnare den 30/5 00.00

Lycka till!

Bild från Anna

Ödet

Jag börjar mer och mer tro på ödet. Har funderat rätt mycket på mitt liv sen senaste tiden och vilka vägar jag har tagit, eller rättare sagt vilka vägar livet har lett mig in på. Det finns tre stycken livsavgörande ögonblick i mitt liv som alla har inneburit en stor förändring i mitt liv. Alla tre har varit slumpen. Jag har inte haft så mycket med det att göra själv utan det "bara blev så". Jag har alltid varit i stort behov av att ha kontroll men jag börjar mer och mer acceptera att man inte kan kontrollera livet. Visst kan man skapa förutsättningar för sig själv genom att t.ex. plugga så att man får ett jobb som man tycker om osv. men i  slutändan har man inte så jävla mycket att säga till om. Som det här med att skaffa barn till exempel. Jag tror att många tar det för givet. I min värld är barn inte något man skaffar, det är något man FÅR. Det är en gåva. Precis som jag ser kärleken som en gåva. Min sambo sa det så bra igår, kärlek kan man inte planera, den bara kommer och knockar en.

Jag går igenom stora förändringar i mitt liv och jag känner själv att jag blir stressad över det. Jag funderar mycket på om jag väljer rätt och hur mitt val kommer att påverka mitt liv. Det enda jag vill är att må bra. Det är mitt prio ett. Och jag hoppas verkligen att det kommer bli så nu. Så jag släpper kontrollen och har tillit. Och tålamod.

Längtar bort

Jag längtar som fan efter semester. Det ska bli så skönt att komma bort lite från vardagen. Ser fram emot att bara koppla av, äta gott och bara umgås med dem man tycker om mest. En månad kvar...håll ut!


Torsdag

Gomorron. Tuff dag idag. Men vafan, man får se det positivt. Solen skiner i alla fall i Malmö. Jag ska svara på mina mail som vanligt....

Vad gör ni idag?


Sömnig

Lång dag. Nu tänker jag sova. Och jag vägrar bli väckt kl 05.00 som i morse. Hörde du det älskling? ;)

kram på er!

Det glädjer mig...

att Blondinbella inte är så mäktig som hon själv vill tro...så här ser resultatet av Resumés lista ut:

1. JANNE JOSEFSSON  
Titel: journalist SVT
"Hans journalistik sätter agendan för vad Sverige tycker."

2. KATRINE KIELOS  
Titel: tf chefredaktör Dagens Arena, krönikör Fokus
Inkomst: 84 703
"Sveriges mest intressanta och fräscha åsiktsmaskin Q2 2008. Vänj dig vid henne de kommande fyrtio åren. "

3. ALEX SCHULMAN
Titel: skribent, vd 1000apor.se
Inkomst: 555 300
"Har bevisat att det viktigaste inte är vad man tycker utan att man tycker."

4. JAN GUILLOU  
Titel: journalist och författare
Inkomst: 4 840 841
"En av få som fortfarande kan sätta ned foten så att hela Sverige märker det."

5. LENA MELLIN  
Titel: samhällschef Aftonbladet
Inkomst: 984 789
"Sveriges tyngsta politiska tyckare. Står för femtio procent av Aftonbladets värde."

6. PETER WOLODARSKI & HANNE KJÖLLER  
Titel: ledarskribenter DN
Inkomst: HK: 423 900
"Liberala tyckarhuliganer som går hem i folkhemmet."

7. MATS BERGSTRAND 
Titel: redaktör DN Debatt
Inkomst: 730 616
"Som riksmegafon hör han hemma i toppen."

8. K-G BERGSTRÖM  
Titel: programledare SVT
Inkomst: 731 400
"Kan förändra politiken på samma nivå som ett statsråd."

9. LEIF GW PERSSON
Titel: supertyckare
Inkomst: 1 614 105
"Sveriges mest orädda röst."

10. PATRICK EKWALL
Titel: Sporten TV4
Inkomst: 516 150
"I sportvärlden är han omöjlig att inte förhålla sig till."

11. MATS OLSSON  
Titel: sportkrönikör Expressen
Inkomst: 800 140
"Är alla krönikörers urmoder."

12. PER GUDMUNDSON  
Titel: ledarskribent SvD
Inkomst: 0
"Svenskans mest intressanta röst."

13. GÖRAN GREIDER  
Titel: politisk chefredaktör Dala-Demokraten
Inkomst: 820 300
"Sveriges enda folkliga vänsterintellektuelle."

14. JOHAN CRONEMAN
Titel: tv-recensent DN
Inkomst: 614 200
"Sätter agendan för svensk tv direkt från sitt eget skrivbord."

15. JOHAN HAKELIUS  
Titel: krönikör Aftonbladet
Inkomst: 1 412 532
"I korthet: Sveriges bästa kåsör."

16. LARS ADAKTUSSON 
Titel: programledare TV8
Inkomst: 8 153
"Visar att uthållighet är kung."

17. LINDA SKUGGE  
Titel: supertyckare
Inkomst: 557 072
"Har visat att man kan driva sitt varumärke genom åsikter år efter år."

18. JESSICA GEDIN  
Titel: frilansskribent
Inkomst: 208 400
"Det är få som kan tycka bara du ber. Hon är den främsta."

19. PETER KADHAMMAR
Titel: författare och reporter Aftonbladet
Inkomst: 665 026
"Vågar ta sig an det komplexa. Inte rädd för det som saknar yta."

20. LASSE ANRELL  
Titel: sportkrönikör Aftonbladet
Inkomst: 970 100
"Obegripligt framgångsrik på läktarna."

21. ANDRES LOKKO
Titel: journalist SvD
Inkomst: 1 400
"Har aldrig slutat tycka det som alla andra vill tycka men inte kan."

22. LIZA MARKLUND  
Titel: författare och krönikör
"Orädd och stark. Den bästa kombinationen för att våga."

23. ISABELLA LÖWENGRIP  
Titel: bloggar som Blondinbella
Inkomst: 0
"Har etablerat sig som ett namn oavsett om du vill eller inte."

Hot stuff

Hemlagad chili con carne. Finfina grejer!


Yrväder...

Det är inte helt lätt att haffa den här rackarn på bild...speciellt inte när han är överlycklig över att få spinga lös...


glada vovvar...

Det var kul att det var så många hundar ute på fältet idag. De hade riktigt kul ihop och badade och tjoade. Vår hund verkar vara lite av en badkruka för tillfället...




Bra dag...

Den här dagen började inte så bra men den har definitivt blivit bättre. Har varit ute på Limhamnsfältet med vovven och älsklingen och nu blir det Harry Potter och chili con carne. Yummie baby!

Hur har ni haft det idag?

Kaffe på sängen

Nu ska jag ge min älsking som jobbat natt kaffe på sängen. Börjar äntligen lugna ner mig lite. Fattar inte varför jag stressar så. Nu, espresso!



mmm...

det här hade inte varit helt fel till mitt kaffe...


Dagens vovve

Han bara sover och sover...vill jag också göra...


Halloumi

Lunchen är avklarad! Fantastico. Käkade bönsallad med stekt halloumi. Gottgottigottgott. Och nyttigt.


Komma rätt

Som ni kanske har märkt så vaknade jag på helt fel sida idag och jag tror inte att jag har kommit rätt ännu. Bockar i alla fall av dagens "att göra-lista" och det känns bättre och bättre för varje sak som blir avklarad. Pratade just med en vän som har fått magkatarr, av just stress. Det är sjukt vad den här jävla stressen kan göra med oss. Det gäller liksom att hela tiden få perseltiv till det man gör och inte ta så förbannat allvarligt på allting. Men som alltid, lättare sagt än gjort.


Ni glömmer väl inte...

Tänkte bara påminna om tävlingen om ett linne från Anna.
Vi gör som vanligt, ni kommenterar som vanligt och jag lottar en vinnare den 30/5 00.00

Lycka till!

Bild från Anna

Märkligt..

det där med tvättstugor...Det står tydligt och klart på lappen att man inte får ta någon annans tvättid även om personen inte är i tid. Gissa om någon har tagit min tvättid? Gissar om jag drog ut deras tvätt? Varför ska det vara så svårt att bara hålla sig till det som gäller? Idag blir jag extra arg...grrrrrr....

Dagens soundtrack

Respect - Aretha Franklin


Slåss mot väderkvarnar

När jag var yngre hade jag en tendens till att slåss mot väderkvarnar. Det vill säga ta sådana strider jag inte kunde vinna. Jag har fortfarande den tendensen även om jag lugnat ner mig avsevärt. Idag väljer jag mina strider och försöker andras när jag blir sugen på att strida. Men idag, när jag sitter här och kallsvettas efter att ha sovit alldeles för lite och får  tykna mail av människor som har bråttom och tror sig vara jordenc centrum, då kommer rebellen fram igen. Åh, vad jag får lust att trycka till dem lite, säga något spydigt, göra uppror mot patriarkatet och, ja ni fattar. Jag är arg.

Jag har dessutom ytterligare en strid idag. Den mot mig själv. Och tro mig, det är en strid som är omöjlig att vinna. Så varför ens lägga ner energi på det tänker ni. Jag vet inte, gammal vana? Idag är allting fel. Min näsa är för stor, min mage är för plufsig, min rumpa är för hängig och mitt hår ser för jävligt ut.

Jag vet att det inte är så. Men nu är jag alldeles för trött för att orka stå emot. Jävla skit.

Vidrigt

Jag sitter här och går igenom den vanliga morgonrutinen, dvs läser nyheter och bloggar. Läser på aftonbladet om en liten flicka som har blivit misshandlad av sin mamma sambo, hon kan inte gå, sitta eller stå och är nästan blind. Jag fattar inte hur man kan göra så mot ett barn. Mannen dömdes till 5 år och 6 månader. Men vad spelar det för roll. Egentligen?

Halvdöd

Har sovit så dåligt inatt. Vacklar ur sängen och vill helst vända och gå och lägga mig igen. Shit pommfritt.

Sova

Nä, nu är det sängen som gäller. Tack för idag, slut för idag.

Tack!

Tack alla ni som kommenterar, debatterar och diskuterar! Jag tycker det är underbart!

Lip my stocking...

Jag har sjuk humor. Det här klippet från Lost in translation är helt jävla hysteriskt roligt.



Same procedure...

Vi är som ett gammalt gift par, jag och vovven. Vi gör samma sak varje kväll. Han lägger sig på soffa och sover en stund, suckar sedan högljutt., det låter nästan som att han säger, jag går och lägger mig nu älskling, och så går han demonstrativt och lägger sig i sängen istället. Och jag sitter här med datorn i knät och säger "jag kommer snart älskling".

Ja, jag är sjuk.


Finfina mackor

Min sambo överraskar mig ibland. Som idag när han gjorde tonfiskmackor av salladen vi åt till middag. Visst blev de fina! ;)



Det som betyder något

Har spenderat kvällen med min älskling. Legat i soffan och kollat på Harry Potter och bara myst. Jag njuter i fulla drag bara av att få ha honom i min närhet. Det är som att fylla på med enerig, är han inte här blir jag grinig och trött, är han här så, tja, lycklig. Jag tror det kallas kärlek.

Mätt och belåten

Har lagat tonfisksallad och nu är det dags för en promenad. Ska gå en mil med min älskling, härligt! Sedan blir det fjärde filmen med Harry Potter och mys i soffan, att det kan vara så härligt!

Vad har ni gjort idag?

Det gungar

Usch. Det gungar idag. Mycket känslor och många besked hit och dig. Känner mig stressad och orolig, förväntansfull, liten och stor samtidigt. En jävla röra med andra ord! Jag försöker andas och ta allting med ro. Ha tillit som min sambo brukar säga.

Nu längtar jag efter mina älsklingar.


Ni glömmer väl inte...

Tänkte bara påminna om tävlingen om ett linne från Anna.
Vi gör som vanligt, ni kommenterar som vanligt och jag lottar en vinnare den 30/5 00.00

Lycka till!

Bild från Anna

Tråkig matte

Vovven tycker jag är världens tråkigaste när jag sitter vid datorn och jobbar för då kan jag ju inte klappa honom. Det visar han rätt demonstrativt...



Dokumentär med blondinbella

Jag kan inte låta bli att le lite när jag läser att Blondinbella ska medverka i en dokumentär av SVT.

Vet ni vad jag ska ägna dagen åt? Träffa en reporter från Svt samt två andra tjejer som jag tror har utländsk bakgrund. Hur som helst så har vi alla tre olika uppväxter och tillsammans ska vi diskutera dagens skönhetsideal och jag har fått höra att jag tydligen ska påverka det negativt och då vill dom höra hur jag uppfattar mitt ansvar. Jag kan väl inte riktigt hålla med, så det ska bli väldigt intressant. Detta är en dokumentär som kommer att visas i Svt i höst i tre delar.


"Hur jag uppfattar mitt ansvar" Det här är smart. Riktigt smart. Av dokumentärfilmarna. Kan det bli bättre dramaturgi än så här? Två Rinkebytjejer möter östermalmbella och vad händer? Jo det kan ni räkna ut själva. Bella kommer att framstå som ännu drygare, ännu rikare, ännu mer borstskämd.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Janne Josefsson gjorde en liknande dokumentär en gång där han visade de olika världarna i Göteborg. De rika och de fattiga. I såna här sammanhang är det samma som de onda och de goda. Ain't no way in hell att Bella kommer framställas positivt. Hell no. Det man glömmer bort i sammanhanget är att Bella faktiskt fortfarande är ett barn. Måhända att man ger henne makt i olika sammanhang men i slutändan är det gubbarna med cash som sitter på makten och avgör om Bella har någon makt eller inte.

Vad tycker ni? Har Bella något ansvar?


Det hänger på håret?


En framgångsrik vd kammar benan till vänster. Det signalerar ledarskapspotential. Bara tre av vd:arna för de 50 största företagen på amerikanska Fortunes 500-lista kammar benan på höger sida. Det skriver DN idag. Jaha, det var ju kul.


Hur många kvinnor fanns med i den undersökningen undrar jag!



Bloggproblem?

Är det någon mer än jag som har bloggproblem? Inlägg försvinner och jag kan inte logga in, blä!

Tragik

Jag läser om mordet på MIkael, 19, i Aftonbladet. Det känns så oerhört tragiskt och onödigt det som har hänt. Enligt Aftonbladet har den mordmisstänkte blivit våldtagen av sin styvpappa under sin barndom. Det är bara att konstater att våld föder våld...så tragiskt.

Terapi

Idag är det dags för terapi igen och jag ser fram emot det. Behöver prata av mig lite. Eller mycket. Det är skönt när man känner så. Innan,  när jag inte hade tagit tag i mina ätstörningar tyckte jag att det var otroligt jobbigt att gå till psykologen eftersom jag inte var ärlig mot henne (inte mig själv heller för den delen). Men nu är det otroligt givande, om än jävligt jobbigt, att prata ut. Jag kommer antagligen vara helt mörbultad i eftermiddag men det är ok. Jag vet att det blir bättre.

Vrålhungrig

Jag tränade ju rätt sent igår, vid nio, jag käkade såklart när jag kom hem men nu lever det en tiger i min mage som ryter...hm jag är superhungrig. Gröt.nu!

Morrn

Morning glory! Vaknar och tittar på världens finaste människa som ligger bredvid mig och sover. Mys på hög nivå! NU, promenad med vilddjuret!


Bikinibilder

Ett av de första inläggen jag skrev på min blogg handlade om Engla och hennes jeansstorlekar, kommer ni ihåg? Hon lade ut en bild på sig själv i ett par jeans i stl 25/32 och kallade dem baggy och så var diskussionen igång. Det hela slutade med att hon skrev ett långt inlägg om sina tidigare ätstörningar och fick mycket stöd och sympati för det. När jag var inne på hennes blogg tidigare och kollade har hon lagt ut en bild på sig själv i bikini. Jag och vissa andra läsare som har kommenterat blev lite förvånade, varför göra om samma sak igen? Jag har funderat lite på det där ikväll. Handlar det om bekräftelse eller var handlar det om egentligen? Är det bara en tjej som vill lägga ut en bild på sin bikini? Jag blir såklart oerhört avundsjuk på hennes kropp - hon är väldigt smal. Och jag tror att många med mig blir det.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om hela grejen. Vad tycker ni? Handlar det bara om uppmärksamhet eller något annat? Talk to me!

Nedvarvning

Jag myser med vovven i soffan och kollar på Helt Hysteriskt, min absoluta favoritserie. Försöker varva ner. Känner mig uppe i varv. Det är ändå rätt skönt att bara sitta här och chilla...snart dags för sängen.

Har ni haft en bra dag?

Woooiiieee - jag klarade det!

Jag kom till gymmet till sist! Klockan var iofs nio men vafan det spelar ingen roll, huvudsaken är att jag tränade en stund. Nu känner jag mig nöjd med mig själv...

Ni glömmer väl inte...

Tänkte bara påminna om tävlingen om ett linne från Anna.
Vi gör som vanligt, ni kommenterar som vanligt och jag lottar en vinnare den 30/5 00.00

Lycka till!

Bild från Anna

Sensuella bilder

På lunchen på jobbet idag diskuterade vi det där med sensuella bilder. Ni vet sådana som det är så populärt att ge sin man innan man gifter sig...jag googlade lite på det där och fick upp det här inlägget som var publicerat på Bröllopstorget:

Hallo,

I helgen la min kille fram en försiktig önskan om att få några riktiga fina bilder på mig (eller rentav oss båda två). Som han beskrev det verkade han vilja att de skulle vara sensuella (han var noggrann med att poängtera att det inte skulle vara naken 'porr') och visa lite hud och vara i svartvitt, något att ha i sovrummet hemma.
För mig är hela grejen väldigt ny och känns som tagen ur en amerikansk film men jag vill ju göra honom glad så..
Är det någon som känner till någon bra fotograf, gärna i Stockholmsområdet, som tar denna typ av bilder..?

Tacksam för alla tips och råd

Alltså, jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det där...jag tror att jag skulle känna mig rätt fånig om jag gick till en fotograf och tog "sensuella bilder". Hur fan ser man "sensuell" ut. Bara tanken på att dra på sig raffiga underkläder och se lite lagom småkåt ut framför kameran får mig att bli smått skräckslagen...men det kanske är en jättefin grej...eller vad tycker ni?


Dålig...

Det är bara att konstatera att jag är inte sådär tjejig som jag borde vara. Som nu. Jag borde dammsuga, diska och hålla på med allmänt plockande. Men gör jag det? Nej. Jag sitter i soffan med min älskling istället och njuter av de få stunder vi har tillsammans (inget skuldtrippande darling....) Jag får alltid så dåligt samvete av det där med städningen. De flesta av de tjejer jag känner plockar. Jämt. Jag plockar inte. Jag vet inte hur man gör. Det gör att det ligger saker överallt i vår lägenhet. Ibland önskar jag att jag var lite mer plockig. Att jag liksom gjorde det naturligt. Det brukar dock sluta med att jag blir obstinat och tänker jag ska fan inte plocka! Jag ska njuta av min tid och göra det som jag älskar, dvs. umgås med älsklingen, skriva, läsa och mysa. Så, nu har jag avreagerat mig lite och kan återgå till myset....


Godis åt mig...

Röda plommon åt mig! Gottgottigottgott säger jag bara...


hybris?

Jag hittade ett inlägg hos Anna som handlade om ett inlägg hos Stina -Lee....hehe...Hon pratar om bloggarna som ligger på topplistan...

Visst känns det som en omöjlighet att ta sig upp på den där listan? Och det tror jag nästan det är... Vi är nog ganska oslagbara där uppe på nåt sätt, tills nån skitsnygg brud börjar visa pattarna hej vilt i bloggen eller nåt annat trevligt som väcker intresse! Haha... För något måste man ha som sticker ut, att det har gått så bra för mig är konstigt egentligen men det är väl för att jag är den enda som folk verkligen kan relatera till. Man måste finna sin egen plats på nåt vis, och skapa sin egen nisch. Har man gjort det, och väl börjat växa, ja då är man nog ganska oslagbar.

Tja jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det där hybis utlägget...jag vet faktiskt inte heller varför de där bloggarna är så populära som de är...men jag vet ju själv att jag kan reta mig något förbannat både på Stina-Lee och Bella och kanske är det det som gör det...vi älskar att ha någon att reta oss på...men är det så enkelt?

Vad tycker ni? Varför liggger dessa bloggar på toppen??

Framkallning...

Jag har fotat otroligt mycket de senaste månaderna! Det är jättekul för jag har fått massor av bilder från vardagslivet som jag annars inte hade tagit...tänkte framkalla några av bilderna och hittade den här, det är min favorit! Den fångar verkligen vår hund!


Hemlagad falafel..

Man kan ju tro att när man bor i Malmö där en stor falafel kostar 15 spänn så kanske man inte lagar det till middag, joho! Jag köper sån där falafelmix för 15 spänn och friterar dem i stekpannan...gottgottigottgott!


Dagens soundtrack...

Amy Winehouse...rehab...



Ätstörningar

Jag har inte skrivit så mycket om min bulimi på ett tag känner jag...men jag kom att tänka på det nu när jag var ute och handlade mat. Det kvävs hela tiden så jävla mycket planering för att man ska klara av sjukdomen. Som det här som att handla mat till exempel. För mig är det livsfarligt att handla mat på eftermiddagarna innan jag har ätit middag, detta på grund av att blodsockret ofta är lågt och om jag går in på ICA och ser allt godis och alla kakor så är risken jävligt stor att jag inte kommer kunna hålla mig. Jag kommer  inte kräkas upp det där godiset om jag köper det, men det kommer kännas som ett misslyckande att jag inte orkade stå emot. Jag tillåter mig själv att äta godis, jag ser liksom det som en del av livet, men helst ska jag bara göra det för att det är gott, inte för att fira, inte för att trösta mig utan för att jag helt enkelt vill äta godis, det skall inte vara några känslor inblandade...Så numera handlar jag gärna på förmiddagarna tillsammans med pensionärerna. Då är jag oftast pigg och glad och framförallt mätt och glad...shit, att man ska behöva ha strategier för när man ska gå till ICA... ;)



Genomblöt!

Shit, det bara öser ner här i Malmö! Jag är helt genomblöt efter att ha gått typ 200 meter...bah!

Två sidor av Patong...

jag sitter här och tittar ut genom fönstret och tittar på regnet som öser ner...kommer att tänka på när vi var i Patong i december och kommer på mig själv med att längta efter Thailand, maten, människorna, naturen, allt var fantastiskt. Vi hade det helt underbart när vi var där och jag åker gärna till Thailand igen. Dock saknar jag inte all prostitution och nattlivet. Det var lite märkligt att bo på ett hotell där alla barerna på innegården hade en stripteasestång...det kändes jävligt b och det gjorde mig jävligt ledsen att se hur exploaterat landet är och hur utpräglad sexturismen är...




Ni glömmer väl inte...

Tänkte bara påminna om tävlingen om ett linne från Anna.
Vi gör som vanligt, ni kommenterar som vanligt och jag lottar en vinnare den 30/5 00.00

Lycka till!

Bild från Anna

Kaffe och chokladpaus

Jag kokar kaffe i vår mockabryggare...blir helt klart det godaste kaffet...och till det skall jag ha chokad från Anton Bergh, den är gjord på kakaobönor från New Guinea...godaste chokladen jag smakat på länge, det ni!


hybris?

Jag hittade ett inlägg hos Anna som handlade om ett inlägg hos Stina -Lee....hehe...Hon pratar om bloggarna som ligger på topplistan...

Visst känns det som en omöjlighet att ta sig upp på den där listan? Och det tror jag nästan det är... Vi är nog ganska oslagbara där uppe på nåt sätt, tills nån skitsnygg brud börjar visa pattarna hej vilt i bloggen eller nåt annat trevligt som väcker intresse! Haha... För något måste man ha som sticker ut, att det har gått så bra för mig är konstigt egentligen men det är väl för att jag är den enda som folk verkligen kan relatera till. Man måste finna sin egen plats på nåt vis, och skapa sin egen nisch. Har man gjort det, och väl börjat växa, ja då är man nog ganska oslagbar.

Tja jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det där hybis utlägget...jag vet faktiskt inte heller varför de där bloggarna är så populära som de är...men jag vet ju själv att jag kan reta mig något förbannat både på Stina-Lee och Bella och kanske är det det som gör det...vi älskar att ha någon att reta oss på...men är det så enkelt?

Vad tycker ni? Varför liggger dessa bloggar på toppen??

Trust in lust

Det har väl knappast undgått någon att Apoteket skall börja sälja sexleksaker..eller? Jag tycker det är superbra, nu slipper vi alla sunkiga sexaffärer som man tycker det är pinsamt att gå in i...mer dildos åt folket!




Myshunden

Han är värlsbäst på att mysa vår hund..jag tyckte att det var så tyst i lägenheten så jag gick en runda och kollade vart han hade tagit vägen..det visade sig att han låg och sov gott på kudden och sket fullständigt i mig...


Sagoskog

Jag glömde ju visa bilderna från igår! Vi körde ut till en bokskog som ligger en liten bit utanför Malmö. Vi hade med oss hunden och gick runt och bara myste. Skogen är oerhört vacker nu och det luktar så gott. Det är finfint att bo i Malmö på så sätt att det är nära till det mesta, både havet och skogen..me likee...





Dagens vill ha del 2

Jag tillhör dem som gillar att ha fysiska skivor, visst mp3 i all ära men det är något speciellt att fakiskt ha albumet. Jag älskar vinyl och kommer nog aldrig sluta köpa skivor...Iaf, det här kommer nog bli mitt nästa inkö på skivfronten..jag har nästan lyssnat sönder på Amy Winehouse's senaste...Någon som har denna skiva av Duffy?


Dagens vill ha...

Jag är en riktig baktant! Den här bakboken - Piece of cake - av Leila skulle jag vilja ha...yummie...


Chokladorgasm...

Kommer ni ihåg den här godingen? Skrev om den för någon månad sen...jag är så sugen på den idag men det blir ingen choklad idag..! Men titta kan man ju...

.

Recept:

3 1/4 dl vetemjöl
2 1/4 dl socker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 dl kakao
175 gram mjut smör
2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl creme fraische

Rör samman allt! Grädda i 175 grader i ca 2


image176

Fettförbränning...

Det här roar vi oss med på jobbet idag...


Aktivitetsguide kaloriförbrukning på kontoret

Aktivietet

kcal/tim

Gå som katten kring het gröt

75

Dra förhastade slutsatser

100

Klättra på väggarna

150

Svälja din stolthet

50

Låta någon annan ta ansvaret

25

Sätta bollen i rullning

90

Gå över gränsen

25

Dra benen efter dig

100

Prova din tur

250

Göra en höna av en fjäder

500

Slå huvudet på spiken

50

Vada i pappersarbete

300

Böja dig baklänges

75

Ansluta dig till den vinnande sidan

200

Balansera räkenskaperna

25

Springa runt i cirklar

350

Bita i det sura äpplet

225

Skryta om dig själv

25

Klättra på karriärsstegen

750

Ge järnet

75

Ge dig in i hetluften

160

Samla ihop bitarna efteråt

350

Ge upp hela skiten

2

Packa ihop allt vid dagens slut

12


Vinnaren...

Nu har jag lottat och vinnaren av Bitterfittan är....Anna  om Man får inte vara dum om man ska vara bimbo...: bra poäng, känns som att det är lite ogenomtänkt...

Grattis! Det kommer ett mail till dig...



Varm choklad

Jag sitter här och är sugen på varm choklad med vispgrädde...det händer liksom aldrig att jag är det annars...


Studielån

Jag har börjat betala av på mitt studielån, 245 000, jävlar vad det svider! Men vafan, jag ångrar absolut inte mina studier..det har varit en bra investering...

Har spenderat förmiddagen i ett konferensrum, tråkigt som fan, man somnar nästan av den dåliga luften...nu kaffe!


Pheew

Huvudet dunkar som fan idag och jag skulle helst av allt vilja krypa upp i soffan med min älskling och mysa bort hela dagen...det är ruggigt som fan, riktigt höstligt!

Nu; mail...

Morrn!

Gomorron gomorron...det är väldigt mycket måndag idag, det regnar och jag har sovit dåligt. Ska hoppa in i duschen, äta gröt och sen dra till jobbet. Längtar efter semestern..

Ni glömmer väl inte...

Tänkte bara påminna om tävlingen om ett linne från Anna.
Vi gör som vanligt, ni kommenterar som vanligt och jag lottar en vinnare den 30/5 00.00

Lycka till!

Bild från Anna

2 miljoner...

har Charlotte Perellis pr-kampanj kostat...2 miljoner...smaka på det...visst börjar man tänka på de svältande barnen i Afrika...


Ur Aftonbladet:
Miljonfiaskot är ett faktum.

Charlotte Perrelli, 33, la ner mångmiljonbelopp på att bli historisk.

Nu är hon - och pengarna - historia.

- Jag vill inte tänka på det där, säger managern Staffan Jordansson.

Hon har besökt 17 europeiska länder.

Bekostat en egen livvakt.

Beställt specialdesignade klänningar med exklusiva Swarovski-kristaller.

Och det är bara toppen på ett isberg.

Charlotte Perrellis monstruösa satsning på att vinna Eurovioson - var förgäves

- Vi hade räknat med att komma högre. Man åker inte hit för att komma på 18 placering, säger Staffan Jordansson.


Dagens citat...

...kommer från Blondinbella...

Jag tycker faktiskt att det är roligt att göra fint. Under hela min uppväxt har jag haft städerska och inte brytt mig om att det ska vara fint men nu tog jag saken i egna händer!

Det är bara att konstatera att jag är en naiv jävel som inte trodde att sådana människor fanns på riktigt...

Det luktar man...

Jag sitter här och bloggar och märker att det luktar min sambo om datorn...han har använd sin aftershave och antagligen använt datorn typ samtidigt så det luktar Dior Homme...jag lider inte...hehe



Skön kväll

Har spenderat söndagskvällen på en uteservering med en tjejkompis och diskuterat allt som ingår i ett tjejsnack, dvs. sex, relationer, jobb, utseende, allt! Otroligt givande och mysigt. Skönt att kunna sitta ute så här i maj...Det har varit en bra helt och jag känner mig rätt taggad inför veckan. Kom på mig själv med att längta som fan efter semestern ,på ett bra sätt! Inte för att det ska bli skönt att slippa jobba utan för att det ska bli roligt att åka på semester...

Nu, dusch sedan säng. Kram och godnatt på er...

Infantilt..

Är Lindsay Lohan lesbisk?!?! undrar Stina-Lee...och i nästa veva; vad tycker ni om homosexualitet?
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Det är så otroligt korkat att efter ett sådant "shittpommfritt-Lindsay-är -flata-inlägg" fråga läsarna vad de tycker om homosexualitet. För det första säger ju själva inlägget vad Stina själv tycker om homosexualitet, annars hade hon ju inte reagera på det sättet. Man frågar inte "hur ser ni på homosexualitet" om man tycker att det är helt normalt. Och för det andra så tycker jag att det blir lite sorgligt att alla homofober därute får chans att säga vad de tycker. Det fanns flera kommentarer där läsarna hade skrivit att det tycker det är "äckligt när bögarna håller på" och att "homosexualitet är en sjukdom". Skitbra verkligen. Visst, ordet är fritt, likaså åsikterna (och jag respekterar er åsikt att ha fel...) Men vafan! KORKAT! Uppmuntra inte till sån skit! Snälla!



Yummie!

Var tvungen att ta ett kort på den här juicen för den är så jäkla god! Sommar i flytande format...apelsin och jordgubbsjuice...me likee


Sol, sol, sol

Har legat i parken i typ tre timmar och läst Harry Potter, mysmysmys! Har legat och tjuvlyssnat på ett par tjejer som pluggade i parken, tror att de läste genusvetenskap eller möjligen sociologi, dock pratade de mest om sina pojkvänner som inte alls var bra på att laga mat så att det fick de göra istället...jobbigt det där när jämställdheten inte fungerar i praktíken...hehe...


Nej nu jävlar

Nu ska jag ut! Puss och kram på er!


Ni glömmer väl inte...tävling...

Tänkte bara påminna om tävlingen om ett linne från Anna.
Vi gör som vanligt, ni kommenterar som vanligt och jag lottar en vinnare den 30/5 00.00

Lycka till!

Bild från Anna

Man får inte vara dum om man ska vara bimbo...

"Man får inte vara dum om man ska vara bimbo" säger Pernilla Wahlgren på sin blogg


Men dagens barn och ungdomar tror nästan att "Kändis" är ett yrke, och vill bara bli kända, för att va kända.  Det är väl alla dockusåporna som bidragit till det. Nu för tiden kan man ju faktiskt bli känd utan att behöva prestera nåt. Det räcker ju att stängas in i ett hus, eller hitta en bonde i tv så blir man känd och får hamna på löpsedlarna i skvallerpressen. (Vilket jag i och för sig är väldigt tacksam för, för då slipper jag hängas ut lika ofta. Man har helt enkelt blivit utbytt mot en bonde ha, ha.)

Ett bra grepp att ta till om man vill bli känd, har det visat sig, är att göra JÄTTE-silikonbröst och gärna ha überblonderat hår också. Det har ju funkat bra dom senaste åren då det funnits minst en sån tjej i varje ny dockusåpa.  Men då det nästan gått inflation i blonda donnor med jättetuttar, så har folk tröttnat på det nu. Det är liksom inget nytt längre. 

Men DÅ har den NYA grejen för att hålla sig kvar i rampljuset ett tag till, blivit att man TAR UT sina jätteinlägg och sätter in nya MINDRE istället!   Och DÅ kan man ta NYA fina bilder och visa upp sig i tidningarna  FÖRE, UNDER och EFTER ingreppet!  (Se båda senaste fredagsbilagorna i kvällspressen. Exakt samma story och bilder fast med två olika tjejer!)   Och på så sätt skrivs det ännu lite mer om dessa tjejer, som inte har så mycket annat att komma med, men som på detta vis får vara kvar i rampljuset ett litet tag till och kanske få fortsätta gå på en och annan kändisfest...                        Man får inte vara dum om man ska va bimbo.....!


Fan vad intressant att Pernilla Wahlgren säger detta som själv vek ut sig i Slitz, eller var det Café för några år sedan...hon är precis lika uppmärksamhetkåt som bimbobrudarna så kom för fan inte och snacka skit! Bah!

bild från Mama

Självdistans?

Snälla, jag har inget behov av att se en aspackad Alex Schulman. Hur kul är det egentligen på en skala?


Sunday kind of love...

Jaha, söndag förmiddag. Här kan jag göra precis vad jag vill och solen skiner ändå sitter jag bara här och stirrar in i väggen, är aptrött av någon anledning. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på, blir nog parken och en bok. Myspys. Egentligen skulle jag väl vilja ligga hemma i sängen och ha sex  hela dagen (sa jag det..?) men vafan mannen har ju inte ens vaknat än...Jag är kär och gosig så det kokar över...pheew..


Hur har ni det därute?


min favorit,,,

Vadå?

Vadå stackars Charlotte? Jag fattar inte varför det skulle vara synd om henne...och det är bara en jävla tävling...

Gomorron!

Oh, har sovit gott! Oerhört skönt...hunnit med en promenad också och nu bär det iväg till gymmet...gillar att träna på morgonen, känner mig så nöjd resten av dagen då...

kram på er!

Sova gott...

Eftersom jag sov så jäkla dåligt inatt hoppas jag att jag får sova gott inatt istället..hoppas att den där 2 timmarspromenaden hjälper till...imorgon är det gymmet som gäller.. men först en liten sovmorgon...  


tack för idag. slut för idag.

Morsdagspresent till mig..

Nu har ju inte jag några barn, jag tror knappast att en fyraårig hund räknas...men om jag skulle haft barn så tror jag att jag skulle vilja ha en sån här specialdesignad brownieform i present. Det eller en diamantring eller en weekend i New York...Välj själv...


Sverige chanslöst...

konstatera kommentatorerna halvvägs igenom röstningen...än en gång har vi överskattat oss själva fortsätter de..oh fan..!

Fredagstävling

Idag lottar jag ut ett ex av Maria Svelands Bitterfittan.

Vi gör som vanlig, ni kommenterar som vanligt och jag lottar.

Tävlingen håller på fram till 00.00 söndag 25/5.

Lycka till!




Inte bikiniklar..!

Är det inte ironiska att Kellogs gör reklam på den här bloggen..."Hur bikiniklar är du?" Jag gjorde det där testet och det visare sig att jag inte är bikiniklar...jag hade ett bmi på 25,1 och upp till 25 var "bra" 25,1 var "lite i överkant". Fuck ert jävla test säger jag. Det skapar bara en jävla massa ångest... bah!

Det perfekta paret?

Jag pratade med en kompis häromdagen om det här med horoskop. Hon frågade vilket stjärntecken min sambo är. Skorpion svarade jag. Och du, undrade hon. Kräfta. Då utbröt ett woooow! "Ni är det perfekta paret!"
Jag; eeehh...
Hon; javisst, erkänn att han är eldig, stark och känsloladdad.
Jag; eehh jo...
Hon: ja och du är jordnära, stabil och lugn..
Jag..ja...jo..
Hon: ni är som eld och vatten!
Jag; ja så är det nog...
Hon: ni kompletterar varandra perfekt!

Lustigt det där. Jag visste ju redan innan att vi var det perfekta paret ;)



En dröm i vitt?

Har ni någon gång varit inne i ett hus/lägenhet där allting går i vitt? Jag var på en middag för en tid sedan i en lägenhet där allt var vitt, golvet, soffa, väggarna, tavlorna, hyllorna..allt i olika nyanser av vitt. Visst, snyggt, fräscht, trendigt. Scandinavian style, kalla det vad fan ni vill. Men ack så nervös jag blev! Man är liksom hela tiden rädd för att smutsa ner något...Jag tror att jag blir avundsjuka på de där människorna som klarar av att ha det så hemma. Som lägger ner så mycket energi på att hemmet skall se ut som ett uppslag ur sköna hem. Jag tror att jag gärna skulle ha en vit soffa men jag känner mig själv tillräckligt väl för att veta att det vore en katastrof. Den skulle vara grå inom två timmar....Jag har växt upp till att bli en motståndare till allt vad fasad och yta heter, framförallt i mitt hem. Detta beror på att min mamma har lagt ner oerhört mycket tid på att hela tiden få sitt hem att se perfekt ut. Jag vill inte ha det så...jag vill att mitt hem skall vara funktionellt och hemtrevligt. Vårt hem är en väldig blandning av stilar och färger. Men spela roll, det är hemtrevligt och framförallt är det vårt hem. Så den där drömmen om ett hem i skandinavisk stil med en gnutta tommy Hilfinger - Lexington - New Hampshire lämnar jag till alla andra...


Ni glömmer väl inte...tävling...

Tänkte bara påminna om tävlingen om ett linne från Anna.
Vi gör som vanligt, ni kommenterar som vanligt och jag lottar en vinnare den 30/5 00.00

Lycka till!

Bild från Anna

Saknad

Min älskling har precis gått till jobbet och jag sitter här och känner mig ensam (ja, det är bara en känsla...) Jag har ingen större lust att titta på Eurovision contest, slötittar på Hollywoodland istället...


Väskdebatten...

Jag glider runt lite och kollar bloggar och landar hos Engla. Hon vill ha en ny väska. Igen. Denna är rosa och kostar $1319. Jaha tänker jag. Är hon seriös eller lägger folk verkligen så mycket pengar på en väska...jag fattar inte men det är bara jag...


Hur hittar ni mig??

Jag syns verkligen ingenstans numera...inte på mest aktiva eller senaste inläggen...hur hittar ni mig??
(Missförstå mig rätt, jag är jätteglad att ni hittar hit!)

Det smäller i Malmö...

Det känns som att det smäller en bomb var och varannan dag i Malmö för tillfället...mamma ringer alltid och frågar om det var i närheten av vår lägenhet...Lite läskigt är det allt...

Hola!

Hej på er! Nu jävlar har jag fått tillbaks min energi! Har promenerat i bokskogen i 2 timmar, jätteskönt, kändes som att syreomsättningen och cirkulationen kom igång igen. Det var precis som att gå i en sagoskog á la Ronja Rövardotter, Mys på hög nivå....Precis vad jag behövde. Nu ska jag fika med min älskling. Jag är satans sugen på en macka på Simpan. Får se om jag kan övertala honom till det...


stressad

Jag vet att det är på grund av att jag har sovit så dåligt inatt som jag känner mig stressad. Ligger här i soffan och tittar ut och ser att det börjar bli molningt. Jag kommer på mig själv med att tycka att det är ganska skönt...av någon anledning känns det alltid som att man måste göra något när det är fint väder, även om man är svintrött och bara vill ligga inne och glo på tv. Min sambo är mycket bättre på att göra som han vill än vad jag är. Han skiter fullständigt i allt och gör som han känner...jag kanske ska försöka bli mer som han...



Fredagstävling

Idag lottar jag ut ett ex av Maria Svelands Bitterfittan.
Vi gör som vanlig, ni kommenterar som vanligt och jag lottar.

Tävlingen håller på fram till 00.00 söndag 25/5.

Lycka till!




Kontrollbehov

Ja! Jag har kontrollbehov. Och jag planerar rätt ofta vad jag ska göra under dagen. Det är därför jag är så jävla sur nu när människan jag skulle ha gått ut och promenarat med är en halvtimme sen och jag vet att det kommer bli typ en halvtimme till...det är så varje gång. Tidsoptimist.nu! Jaja, det är bara att släppa på kontrollen och allt det där jag skulle hinna med...och go with the flow... *andas*

"Förebild för unga tjejer"

"Av alla mejl jag får dagligen från unga tjejer som vill operera sig och undrar vilken storlek jag har. Jag vill inte vara en del av det här sjuka idealet, sa Natacha till Klick! i april. Natacha är trött på ryggont och vill inte vara en dålig förebild för unga tjejer. Nu har hon tagit ut sina stora implantat. - Det är snyggt med små bröst. Och det är inte så konstigt att jag får ont i ryggen när jag går runt med de här. "

Nej, det är ju verkligen bara brösten som gör att man blir en dålig förebild för unga tjejer...suck...

bild från Aftonbladet

Silikonbrudarna del 2

Så! Då var det dags igen! Dags att slänga lite skit på den här debatten om silikon. Jag får ju säga att det är lite lustigt att både expressen och Aftonbladet har varsin "jag-har - tagit- ut-silikonet- tjej" på omslaget idag. Expressen har Elita Löfblad på omslaget och Aftonbladet Natasha Peyre. De ligger där i sjukhusbädden med bandagerade bröst och håller i sina 1,1 kilos silikoninlägg. Är det meningen att jag ska ha empati med dessa människor undrar jag? Jaha, ok så ni har valt att plocka ut silikonet? Nej, egentligen inte, de har bara bytt ut det med mindra silikoninlägg. Så vad är grejen? Ska jag tycka att fan vad bra tjejer! Bra kämpat att ni vågar plocka ut supertuttarna! Nej, jag gör inte det. Jag tycker bara att det är ploj alltihop. Vem fan bryr sig om Elita byter ut sina dd kupor till en c-kupa? Inte jag i alla fall. Det jag däremot bryr mig om är att de blir behandlade som att det är något nobelt de gör: Som att det är en dygd, en uppoffring att skrota inläggen. Hm...jovisst. De lär väl inte få lika många uppdrag i Slitz framöver...jävla uppoffring det där alltså. Så summan av kardemumman är att de får uppmärksamhet när de har stora bröst och de får uppmärksamhet när de tar ut inläggen. Så fantastiskt bra att man kan använda detta för att få ännu mer uppmärksamhet. Carolina Gynning gjorde samma sak. Smart. Först få uppmärksamhet som blåst bimbo i Big Brother och sedan för att få en mer "seriös" approach plockade hon ut inläggen när de hade gjort sitt. Fantastiskt!



Jag hittade den här bilden på Aftonbladet idag..jag tycker att det ser...groteskt ut...hur fan kan man stoppa in såna saker i sin kropp?


Tävling

Tänkte bara påminna om tävlingen om ett linne från Anna.
Vi gör som vanligt, ni kommenterar som vanligt och jag lottar en vinnare den 30/5 00.00

Lycka till!

Bild från Anna

Vacker tass

Han är som en liten gubbe vår hund när han ligger på soffan med tassarna i kors...


På hjärnan

Jag har fått Duffy's låt Mercy på hjärnan..hörde den på radion häromdagen och sen dess sitter den som berget...Kul att Amy Winehouse har fått sällskap..



hiss eller diss?

Jag tillhör dem som för länge sedan har tröttnat på schlager och Eurrovisionsfestivalen. Jag tänker inte se finalen ikväll...
Hur är det med er...är ni schlagergalna?



sur

Vovven är skitsur på mig för att jag inte gör som han vill.  Nu har vi i alla fall varit ute en runda och han har fått mat. Nu ligger han mest och blänger på mig.

Jag ska åka ut till bokskogen och promenera, ska bli riktigt skönt! Behöver röra på mig och skingra tankarna lite.

Vad ska ni hitta på idag?


trött...

jag är helt jävla slut...vovven vill gå ut men jag orkar inte riktigt än...jag känner mig tung som bly. Ska träffa en kompis om några timmar och powerwalka, skönt men samtididigt jobbigt för jag är sliten. Ska göra det här till en bra dag i alla fall.

Kill Bill och mys i soffan

Vi fastnade vid Kill Bill 2, har sett den massor av gånger men det var ett tag sedan nu. När jag var typ 15 var Quentin Tarantino min stora favorit och jag kunde typ alla repliker utantill i Reservoir Dogs och Pulp FIction...oerhört normalt för en 15-årig tjej eller hur...Men å andra sidan, vem är intresserad av att vara normal..? ;)


Hormoner...

Jag sitter i soffan och slösurfar lite...hamnar på Alexandras Pascalidos blogg och läser om hennes nyfödda lilla flicka. Jag började grina! Shit! Vad är det som händer med mig..? Total hormonmilkshake...Passa er för att fylla 25 säger jag bara, för då jävlar börjar det hända grejer!

Alexandra tycker att man ska skaffa barn tidigare än vad hon har gjort, om man vill vill säga. Det som är lite trist är att i min värld är det tidigt att få barn när man är 25. Jag är rätt säker på att många på mitt jobb hade undrat varför jag väljer att skaffa barn så tidigt om jag hade blivit med barn nu. De flesta i min omgivinig (nu menar jag på jobbet) hade tyckt att jag hade kastat bort viktiga år i min sk. karriär. Trist kan man tycka. Men jag har en känsla av att det är rätt vanligt inom områdern där man har chans att göra karriär. Tur att det är mitt och min pojkväns val när det ska bli bebisar...jag tänker faktiskt inte låta någon annan bestämma och jag är helt övertygad om att när vi väl får en bebis kommer det att vara bättre än alla karriärer i världen.


Silikonbrudarna

Så! Då var det dags igen! Dags att slänga lite skit på den här debatten om silikon. Jag får ju säga att det är lite lustigt att både expressen och Aftonbladet har varsin "jag-har - tagit- ut-silikonet- tjej" på omslaget idag. Expressen har Elita Löfblad på omslaget och Aftonbladet Natasha Peyre. De ligger där i sjukhusbädden med bandagerade bröst och håller i sina 1,1 kilos silikoninlägg. Är det meningen att jag ska ha empati med dessa människor undrar jag? Jaha, ok så ni har valt att plocka ut silikonet? Nej, egentligen inte, de har bara bytt ut det med mindra silikoninlägg. Så vad är grejen? Ska jag tycka att fan vad bra tjejer! Bra kämpat att ni vågar plocka ut supertuttarna! Nej, jag gör inte det. Jag tycker bara att det är ploj alltihop. Vem fan bryr sig om Elita byter ut sina dd kupor till en c-kupa? Inte jag i alla fall. Det jag däremot bryr mig om är att de blir behandlade som att det är något nobelt de gör: Som att det är en dygd, en uppoffring att skrota inläggen. Hm...jovisst. De lär väl inte få lika många uppdrag i Slitz framöver...jävla uppoffring det där alltså. Så summan av kardemumman är att de får uppmärksamhet när de har stora bröst och de får uppmärksamhet när de tar ut inläggen. Så fantastiskt bra att man kan använda detta för att få ännu mer uppmärksamhet. Carolina Gynning gjorde samma sak. Smart. Först få uppmärksamhet som blåst bimbo i Big Brother och sedan för att få en mer "seriös" approach plockade hon ut inläggen när de hade gjort sitt. Fantastiskt!


Hönsmamma

När jag satt i parken igår och läste kom den här lilla familjen förbi och jag var bara tvungen att ta ett kort. Så sött!


fika och kiropraktiker

Jag följde med sambon till kiropraktikern nu på eftermiddagen. Kul att se när han plågas haha, nej jag bara skojar, det är skönt att det börjar bli bättre! Vi fikade på Barista på hemvägen. Kul med ett fik som är ekologiskt tycker jag!


Fredagstävling

Idag lottar jag ut ett ex av Maria Svelands Bitterfittan.
Vi gör som vanlig, ni kommenterar som vanligt och jag lottar.

Tävlingen håller på fram till 00.00 söndag 25/5.

Lycka till!




Dagens diskussion...

Stina - Lee har läst min blogg och är arg på mig för att jag påstår att hon är retuscherad. So? Jag tycker att hon missar poängen helt och hållet i inlägget om den manliga blicken...men det är min åsikt, döm själva.


Panik

Jag läser Glitzys blogg och undrar vad fan människan håller på med...hon mäter sitt fett och kommer fram till att hon har 8mm fett på magen. Jag har typ 8 cm...Hon har 17 dagar på sig att komma i form säger hon. Hon behöver tydligen tappa ett par millimeter fett på låren. Man skulle behöva en grävskopa för att rensa undan fettet på mina lår fram till midsommar, men vem fan bryr sig. Jag tänker då fan inte börja mäta fettet...jävla skit vad såna här saker skapar panik...

bild lånad från glitzy


Sjukt jävla trött...

Är det någon mer än jag som är så jävla trött som allt som har med Charlotte Perelli? Snacka om pr som slår tillbaks negativt...allt som har med Perelli att göra står oss upp i halsen...bah!




De små tingens gud

Jag har skrivit dagbok till och från sedan jag var 10 men numera skriver jag varje dag. Det har verkligen hjälp mig att komma vidare och att uppskatta saker som jag annars hade missat i min egotrippade tillvaro. Det är lätt att gå upp i sig själv när man inte mår bra. Att bara se det negativa och glömma bort det som är bra. Jag kan fortfarande ha sådana dagar där jag känner att allt är skit och att det inte finns något bra i mitt liv. Jag brukar läsa i mina dagböcker då om dagar som jag tyckte ha varit bra.

Jag tror på de små sakerna i livet. Jag tror att om man kan njuta av dem, då har man kommit långt. Jag är inte där ännu men jag försöker verkligen. Så varje dag skriver jag ner ett par saker som inte har kostat något, som jag inte har fått i materiella ting utan bara något som har gjort mig glad,.lycklig, stolt osv. För jag tror att det är det som räknas i livet. Konsten att uppskatta de små sakerna.

Vilka små saker i livet blir ni lyckliga av? image504

Bulimiker?

Jag har fått en del frågor om jag är bulimiker eller inte? Jag brukar svara att jag är en bulimiker som inte kräks längre. Jag har accepterat att det är en sjukdom och att jag alltid kommer att få kämpa för att äta normalt. Jag kommer alltid vara bulimiker men (förhoppningsvis) en som kan behålla maten och leva ett normalt liv. Jag brukar dra paralellen till alkoholism som jag anser också är en sjukdom, en alkoholist är alltid en alkoholist, men de som har slutat dricka kallar sig nyktra alkoholister.

Tack för alla kommentarer och frågor, jag svarar gärna!

Manlig bulimiker

Läser en artikel i Aftonbladet om Storbritanniens fd. vice premiärminister som berättar att han är bulimiker.
Han tror att orsakerna till hans matmissbruk var för mycket jobb och stress.
- Den enda pausen jag hade var när jag åt. Det var allt jag gjorde då. Jobbade, och sedan åt jag något snabbt. Till slut blev det mitt huvudsakliga nöje, berättar Prescott. Han började äta allt vad han kom över; hamburgare, choklad, kakor. Allt. Han åt och åt tills han mådde illa.
- Sedan fick jag en konstig känsla av välbehag när jag spydde och jag kände mig lättad. John Prescott skriver om skammen över glupskheten och om hur han försökte dölja det för han fru Pauline.
- Jag trodde att jag var smart och att inte någon skulle få reda på det, men Pauline insåg till slut. Spåren i toaletten och all mat som var borta avslöjade mig.

Jag tycker det är jätteviktigt att personer som Prescott berättar om sin sjukdom, inte bara för att  visa på hur vanlig den är utan även att visa att det även är män som drabbas av den. Min åsikt är att ätstörningar är könsmärkta, dvs. bulimi och anorexi är förknippat med kvinnor viljet kag menar gör att den också får en lägre status som "kvinnosjukdomar".  Mörkertalet vad gäller anorektiker och bulimiker är enormt, det är inte många som faktiskt söker vård. Detta gör det ännu viktigare att offentliga personer som lider av ätstörningar träder fram och ger legitimitet åt sjukdomen. Vi måste sluta känna skam över våra ätstörningar och istället få hjälp!


Våldtäkt - vems fel?

Läser en artikel på Aftonbladet, eller snarare en undersökning där läsarna får svara på vems ansvar en våldtäkt är. Enligt en undersökning Amnestu gjort tycker var femte unga mellan 15-25 år att du får skylla dig själ´v- om du blir våldtagen. I alla fall om du beter dig utmanande.

Reaktionerna på aftonbladet har varit starka. En del menar att ett nej är alltid ett nej. Men kvinnor måste undvika att bete sig utmanande.


Andra menade att även om det aldrig är en kvinnas fel, så är det hennes skyldighet att minimera risken för att bli våldtagen. Signaturen BEAREALIST skriver till exempel att " Kör man alldeles för fort går det kanske i bland illa - även om man då man kör inte tycker att det går för fort. Så oavsett vad tjejerna tycker om sin klädsel, utmanande eller ej, så är det inte alltid de som avgör vad som uppfattas genom betraktarens ögon. Har man inte den insikten och inte inser att det kan vara FÖR utmanande så kan det gå illa. Jämför med den som går över på ett övergångsställe utan att se sig för - hur lätt är det inte då att man blir påkörd och allvarligt skadad eller t.o.m. dör. Visst hade den som gick på övergångsstället rätt - men det är en klen tröst på intensiven eller i träfracken..."


Jaha, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om detta. Vi har inte kommit långt i synen på våldtäkt är vad jag tycker. I vilka andra fall ser vi offret som ansvarigt för det begådda brottet?


Antidepressiva medel

Jag tog en macka och kaffe på simpan förut. (Dom har verkligen världens bästa mackor...) Det kom tre tjejer i 20-årsåldern och satte sig bredvid mig. Jag satt och tjuvlyssnade lite på deras konversation när den ena plötsligt säger:

tjej1: fan, jag har glömt att ta mina p-piller!
tjej2: vad bra att du sa det, jag har inte tagit mina antidepressiva.
tjej3: va, tar du antidepressiva medel?!
tjej2: ja...
tjej1: det gör jag också!
(vid det här laget har jag öron som Dumbo ungefär...)
tjej2: jag tar nog 8 tablettar om dagen: p-piller, antidepressiva, b-vitamin, vitlökstabletter, fislkeverolja..
Vid det här laget har jag slutat lyssna...shit pommfritt!


image303

Superkvinna...?

Läser lördagsintervjun med Anna Maria Corrazza, ni vet Carl Bildts fru, i Aftonbladet. Lite imponerad blir man av denna kvinna som verkar ha 1000 bollar i luften samtidigt. Slottsfru, egen företagare, moderatpolitiker, ministerfru och småbarnsmamma. Imponerande...Hon ser inte sin karriär som karriär utan som ett uppdrag.. Vilken förebild tänker jag. Som ser jobbet som ett kall och klarar av så mycket samtidigt. Vilken superkvinna! Sen läser jag vidare och min uppfattning börjar ändras...På frågan om vad hon har försakat på grund av sin karriär svarar hon;


- Mycket. Tid för familjen och privatlivet. Kanske större offer än man är beredd på i ett vanligt jobb. Det låter konstigt. Men så har det alltid varit. Jag är ingen rutinperson. Har aldrig haft ett jobb som sett likadant ut två dagar i rad.


Oj, tänker jag. Jobbet före familjen...hm...jag fortsätter läsa. Det visar sig att Anna Maria inte är feminist.

Jag tror att man kan åstadkomma pappaledighet och lika lön och kvinnliga styrelseposter utan ideologisk aggressivitet. Det underlättar inte relationer när hemmet blir en fackförening. Alla jobbar som galningar och när lördagen kommer ska man njuta med familjen. I stället blir det en kamp om vem som tar hand om tvättmaskinen. Det är sorgligt.

Ungefär här börjar jag bli irriterad. Vad fan pratar människan om? Måste feminist innehålla ideologisk aggressivitet? Min tidigare beundran är bortblåst. Anna Maria fortsätter:

Jag älskar att vara utrikesministerfru. Det värsta som kan hända en svensk kvinna är att bli fru, det ses som oavlönat svartarbete. Men för mig blev allt annorlunda efter valet. Att bli utrikesministerfru är mer än att bara bli fru. För mig är det en stor ära och jag har en roll att spela. Inte för Carls skull, utan för Sveriges skull. Jag är nog enda kvinnan i Sverige som tänker så. Självklart måste familjen ge sitt stöd när mannen har ett viktigt uppdrag från folket. Är det något jag kan göra för Sverige gör jag det. 
 
Eeeeh....ok....låter ju inte alls pretentiöst. Till sist avslutar superkvinnan med att svara på hur hon lyxar till tillvaron:

- Jag älskar att cykla i Stockholm. Jag har ingen bil så jag cyklar överallt. Och så äter jag kakor. När jag är nere eller vill koppla av äter jag. Stressen gör mig smal, jag kan äta tusen kilo choklad utan att gå upp i vikt.


Oh fuck me! Snälla! Kan bilden av karriärkvinnan bli mer stereotyp än så här? Vad försöker människan leva upp till? Den här kvinnan är ju ingenting annat än ytterligare en kvinna med ett duktiga-flickan syndrom. Hon som skall klara av allt och tillfredställa alla. Shit, Anna Maria bockar av alla kriterierna, 1000 bollar i luften, god som Moder Teresa, underbar mamma och sist med inte minst, smal som en sticka, herregud människa, vad mer har du att bevisa?

image310

Jävla modejater!

En tjej på jobbet berättade för ett tag sen att hennes fyraåriga dotter hade gett personalen på dagis ett gott skratt när hon efter att ha blivit knuffad av en annan liten knott utbrast: JÄVLA MODEJATER! Min kollega tyckte att detta var ganska pinsamt medans hennes sambo tyckte att det var hur kul som helst...rätt gulligt tycker jag... ;) 

Jag har varit ute på stan en vända och fikat och kollat på folk. Tycker att det är fantastiskt bra att vi har bevarat traditionen med första maj. Det behövs fortfarande då klassklyftorna och segretagtionen, inte minst i Malmö, fortsätter att växa. Så heja alla ni som kämpar för rättvisa och solidaritet!

image229


image232

 

Våga vara svag

Jag har haft en rad intressanta samtal med min psykolog den senaste tiden. Framförallt pratar vi om innebörden av att vara stark eller svag. Jag har alltid sett och definierat mig själv som en stark person. Ni vet, välutbildad, ung, självständig tjej som vet vad hon vill och gör allt för att nå sina mål. Om någon skulle ha frågat mig för ett par år sedan skulle jag nog ha tyckt att det var någonting negativt i att vara svag. Det tycker jag inte idag. Jag tycker inte att man är svag om man ber om hjälp. Jag tycker snarare att man är mänsklig. Jag är glad över att min sjukdom har bidragit till någonting positiv på så sätt att den har fått mig att stanna upp, stiga av karusellen och titta objektivt på mig själv, ur ett annat perspektiv. När jag tittar på den "gamla" Emma ser jag en tjej som bara åker med utan att titta på vare sig hur hon mår eller vad hon vill. Jag gjorde det som andra ville att jag skulle göra och vad som förväntades av mig. Jag brydde mig alltså mer om prestige och status än mitt eget inre. Min sjukdom satte stopp för det. Jag var på väg åt ett håll. Spikrakt nedåt.

Jag är långt ifrån färdig med mig själv, min resa har bara börjat. Men jag är så oerhört tacksam över att jag har fått möjligheten att se på saker och ting ur ett större och annorlunda perspektiv. Jag har haft så oerhört bråttom i live. Framåt! Uppåt! Nu! Nu! Nu!. Nu har jag tryckt på bromsen och tillåter mig att känna.


Min psykolog säger många bra saker men det som har fastnat hos mig är: det är först när man vågar vara svag som man kan bli stark. Smaka på det.

ta hand om er!

kram kram


image239

Prinsar och prinsessor?

Av någon anledning så orsakar Englas inlägg en del debatter och jag gick och funderade på dem imorse. Engla hade ett inlägg om ett klädskåp hon hade i sin dotters barnkammare. Tänk vitt, rosa och prinsessa så fattar ni. Jag bryr mig egentligen inte om vad hon gör med sin barnkammare det jag däremot tyckte var intressant var att det var ett par av kommentarerna som påpekade det faktum att vi konstruerar kön genom hur vi behandlar våra barn. Flickorna är prinsessor och pojkarna prinar. Flickorna har rosa och pojkarna blått...Jag tycker att det är ganska intressant hur vi gör detta omedvetet. Det går liksom per automatik. Hur många av oss köper tex färgglada kläder till pojkbebisar?

Jag funderar kring hur det kommer bli den dagen jag själv får barn. Om jag kommer att vara lika medveten då? I vuxen ålder har jag förstått att en del av den problematik jag går igenom idag handlar om att jag som barn blev satt i ett fack som inte passade in med vem jag var som person. Jag var en pojkflicka som älskade att läsar som blev klädd i rosa kläder och fick leka med dockor. Hur gör man för att undkomma detta könskonstruerande? Någon som har en bra idé?

image211

Knarkare, jag?

En vän till mig och jag diskuterade missbruk häromdagen. Han konstaterade att ätstörningar är som vilken annat missbruk som helst vare sig det handlar om alkohol eller droger. Jag som bulimiker har knarkat mat. Hela mitt liv kretsade kring maten, eller snarare att kräkas upp den. Liksom en alkoholist som är i desperat behov av sprit var jag i desperat behov av mat hela tiden och såg alltid till att ha "knark" hemma. Hade jag inte det kunde jag göra vad som helst för att skaffa det, som att gå till kiosken mitt i natten för att handla choklad. Liksom en narkoman blir hög eller låg av knark kunde jag bli lugn av mat eller pigga upp mig med mat. Maten gav mig kickar jag inte kunde åstadkomma själv. Jag åt när jag var glad, ledsen, kär, lycklig, deppig..alltid. Skillnaden mellan att vara alkololist och att ha ätstörningar är att det är svårt att klara sig utan mat. Äta bör man annars dör man som det så fint heter. Som alkoholist kan du undvika situationer där alkohol förekommer men som anorektier eller bulimiker, hur gör man för att unvika mat? Det går liksom inte.

Jag tycker i all fall att min vän beskrev sjukdomen på ett bra sätt. Jag har också insett att jag alltid kommer att vara bulimiker vare sig jag kräks eller inte likväl som en alkoholist är alltid är en alkoholist men kan välja att vara en nykter sådan. Numera har jag lagt mitt knark åt sidan och fokuserar på att bli hög på livet istället.


image213

Den manliga blicken

Inom genusvetenskapen talar man om den manliga blicken, eller att vi ser på kvinnor ur ett manligt perspektiv. Den manliga blicken gör kvinnor till ett objekt och den skapar könet. Den manliga blicken skapar alltå kvinnor som männen vill att de ska se ut. Detta gör även vi kvinnor, vi tittar alltså på oss själva med manliga glasögon. Detta kanske är förklaringen till att vi är så missnöjda med våra kroppar. Hur skall vi någonsin bli nöjda och tillfreds om vi ser på oss själva ur någon annans perspektiv och inte utgår från oss själva. Kvinnor gör sina bröst större för att tillfredställa män. Kvinnor bantar för att tillfreddställa män. Vad gör vi för att tillfredsställa oss själva?

Jag sitter och klickar mig fram genom de mest populära bloggarna i Sverige. De domineras av unga tjejer vars gemensamma nämnare är att de är pinsamt ytliga och att de lägger upp bilder på sig själva tagna ur de mest fördelaktiga vinklarna. Stina-Lee är så retuscherad att det nästan är löjligt. Engla har samma jävla pose varje gång, antagligen för att hon tycker sig se bäst ut så. Blondibella suger in kinderna så gott det går. Och så kan jag fortrsätta ett tag. De har gjort sig till objekt för oss andra att betrakta och kommentera. Nu till det viktiga, varför skulle de inte lägga ut bilder på sig själva? Det är väl det som de tjänar pengar på eller? För bryr vi oss egentligen om vad Blondibella skall göra idag eller vad fan hon gjorde igår? Vill vi inte bara se poser på henne i diverse olika designerkläder. Jag vet inte. Jag vet faktiskt inte.

Jag tycker det är synd att det är så få som vågar vara sig själva och som vågar sticka ut. Jag tycker det är jävligt synd att vi har gått på niten att se på oss själva med männens ögon och göra om oss själva för att behaga det manliga ögat. Det är 2008 men vi har fan inte kommit långt.

Fisar

Jag lyssnade på ett samtal på bussen idag. Ett par tjejer i 25-årsåldern pratade om hur det var att fisa inför sin pojkvän. Eller rättare sagt, inte fisa i pojkvännens närhet. Hon menade att hon aldrig hade fisit i sin pojväns närhet och de har varit sambo i fem år.  Den andra tjejen lyssnade intresserat och frågade, "men hur gör du när du ska bajsa då?"  "Då sätter min pojkvän på radion" svarade den andra tjejen.

Hm. Vilket tryggt förhållande man måste ha när man varken kan fisa eller bajsa i varandras närhet. Jag är knappast en person som förespråkar att man ska bajsa med öppen dörr men vafan, har man bott tillsammans i fem år så har man väl för fan överseende med ett par fisar, eller??! Den andra frågan är, blir man inte jävligt förstoppad i ett sånt förhållande? Det var dagens djupa funderingar...

Vårt sociala kapital

När jag fikade i morse satt jag och tjuvlyssande på ett par tjejer vid bordet bredvid. Det är en av mina favorithobbies.. ;) Den ena tjejen hade träffat en kille på en företagsträff och den andra visste uppenbarligen vem han var. Efter en stunds komversation om killen säger den ena tjejen; men ärligt talat, är du inte lite för snygg för honom? Den andra tjejen tystnade och skämtade sedan lite om att det är väl insidan som räknas.

Herrejävlar säger jag. Ytligheten har blivit rumsren. Eller det kanske den har varit för länge sedan. Jag tycker att konversationen var ett sånt fint exempel på att alla våra relationer handlar om socialt kapital. Vi är inte snyggare än den pojkvän eller flickvän vi har. En snygg partner höjer vårt kapital och gör oss mer åtråvärda  En snygg partner gör andra avundsjuka och det är kanske det som är hela poängen. Att ha något någon annan vill ha, vare sig det handlar om en pojkvän eller en burburryväska. Är det verkligen så att vi väljer yta framför innehåll? Vad tycker ni???


Lyckade lyckliga jävlar

Jag är arg, trött och frustrerad. Trött på alla som försker upprätthålla den perfekta fasaden. Trött på mig själv som försökt upprätthålla den perfekta fasade så jävla länge. ´Den perfekta fasaden suger för den är bara ett bevis på att allting är fucked up. Jag vägrar vara perfekt. Jag vägrar ha ett välstädat hem, jag lägger hellre tiden på mig själv och mina nära och kära. Jag vägrar väga 49 kilo. Jag är så förbannat trött på ytligheter! Min vardag svämmar över av ytliga människor som inte vågar släppa fram sin mänsklighet för att de är så jävla rädda för att någonska dömma dem för att inte vara bra nog. Det är just det som är kruxet. Jag är så jävla trött på att andra ger mig eller har gett ming ångest över att jag inte är bra nog, perfekt nog, smal nog bla bla bla. Ja jag är förbannad! Försvinn ur mitt liv! Lämna mig ifred! Finns det filter mot perfekta människor månne...?

Ät för fan

Det är helt sjukt vilken dubbelmoral vi vuxna har. Jag lyssnade på ett par tonårsmammor som diskuterade sina tonårsdöttrars vikt. De ville att de skulle gå ner eftersom de började bli "mulliga". Jag blir så trött. Det är barn för fan. Låt dom växa och må bra. Eftersom jag fd anorektiker och bulimiker så ärmin hjärna inte inte som den ska. Mina tankar kring hur jag ser på min kropp och min vikt är inte friska. Det betyder inte att jag dömer andra för deras vikt, tvärtom tycker jag att det är oerhört vackert med kvinnor som har naturliga och sunda kroppar. Så det här är min uppmaning till er, ät och njut och må bra! Jag avundas er!

Kram på er.


Min väska

Jag har funderat på en sak...Jag har läst en del bloggar genom åren, en del av dem har varit modebloggar. Det händer då och då att någon modebloggerska visar vad hon har i sin handvänska. Jag har alltid undrat varför. Jag får alltid sån ångest när jag läser de där "min handväska" inläggen. För de påminner mig om vilken dålig kvinna jag är. För min väska ser då fan inte ut som deras...inte ett läppstift i sikte, inte en enda liten burburryplånbok, inte ens ett pyttelitet läppglans från lancome...vad är det för fel på mig?

Så här ser iaf min väska ut, håll till godo!

Väska från Espirit
4(!) stycken gamla Metro
1 anteckningblock
1 kalender
postit lappar
en penna
ett vykort där det står "vill du gå ut med mig?"
en bankdosa
ett gammalt kexchokladpapper

Fan vad glamorös jag är!



Blogganalys!

Gjorde en blogganalys, haha, lite kul, jag är tydligen "vårdaren"

Tycker ni det stämmer??



Vårdaren (SF)




"Har du det bra?"


Vårdaren (the relater) föredrar att förlita sig på sina sinnen, det man kan se, höra och ta på. När de ska fatta beslut om något föredrar de att göra det med personlig värme och hur beslutet påverkar människor. Hur viktig frågan är för dem själva eller andra de bryr sig om är oftast det första de tänker på, medan den rent logiska analysen kommer först i andra hand.


De är mycket mer intresserade av fakta om människor än om fakta om saker och brukar därför ha ett smidigt socialt liv. De brukar trivas bäst i arbeten där deras omtanke om andra personer kommer till sin rätt - gärna arbete med barn och äldre, socialt arbete, försäljning (om varorna är konkreta) och serviceyrken.


Det som framförallt driver Vårdare är bra relationer med andra människor. Det kan vara både känslan av närhet med andra människor i nuet (att få hjälpa till eller bli hjälpt) eller upplevelsen av trygga och stabila långsiktiga relationer (familjen, vänkretsen, medlemskap i sammanslutningar etc ). De framstår ofta som sociala och personliga på gott och ont. Vill du få en Vårdares uppmärksamhet - pröva "hmm... skulle du kunna hjälpa mig med... eller hur mår du?".


Man kan ofta känna igen Vårdare på att de ofta använder ord som beskriver människor, känslor och deras uppfattning om dem.


Verkligheten..

Dagens blondinbella:
Min otroligt gulliga pojkvän ville stanna hemma från jobbet och ta hand om mig men det fick han inte. Vem vill egetligen ha sin pojkvän bredvid sig när man är sjuk med äcklig andedräkt, fettigt hår och ben som behöver rakas?


Tja, är det det som kallas verkligheten? Att försöka dölja att man är mänsklig bidrar väl knappast till ett djupare förhållande. Är det inte först när pojkvännen håller undan håret när man kräks som man vet att det är på riktigt?

min väska...

Jag har funderat på en sak...Jag har läst en del bloggar genom åren, en del av dem har varit modebloggar. Det händer då och då att någon modebloggerska visar vad hon har i sin handvänska. Jag har alltid undrat varför. Jag får alltid sån ångest när jag läser de där "min handväska" inläggen. För de påminner mig om vilken dålig kvinna jag är. För min väska ser då fan inte ut som deras...inte ett läppstift i sikte, inte en enda liten burburryplånbok, inte ens ett pyttelitet läppglans från lancome...vad är det för fel på mig?

Så här ser iaf min väska ut, håll till godo!

Väska från Espirit
4(!) stycken gamla Metro
1 anteckningblock
1 kalender
postit lappar
en penna
ett vykort där det står "vill du gå ut med mig?"
en bankdosa
ett gammalt kexchokladpapper

Fan vad glamorös jag är!



Nätverk

Det har snackats en del om nätverk de senaste åren. Och framförallt att vi kvinnor måste bli mycket bättre på det. Jag är med i ett par närverk, bland annat nätverket Göran. Jag kan väl inte påstå att jag har utnyttjat det till max men det har i alla fall fyllt en funktion...

Hur är det med er, är ni medlemmar i någon nätverk?


Gnagare

Att det kan vara så kul att gnaga på en pinne...! Same shit, varje dag! hehe...

None

Blå blå himmel...

Det är som vanligt jättefint väder i Malmö idag...blå himmel och sol. Jag ska svara klart på mina mail och sedan bege mig ut på stan, sätta mig på ett café och läsa. Lugn och ro och koncentration. Skönt.

Vad gör ni idag?


None

Rewind

Det finns vissa inlägg som man tycker mer om än andra. Jag har bara bloggat i sådär två-tre månader men det har blivit en del inlägg sedan starten. Idag har jag nostalgitripp och visar de inlägg som jag gillar mest själv...självklart har dom en moralisk, vänstervriden utopivinkel...ja, ni känner väl mig vid det här laget... ;)

De små tingens gud

Jag har skrivit dagbok till och från sedan jag var 10 men numera skriver jag varje dag. Det har verkligen hjälp mig att komma vidare och att uppskatta saker som jag annars hade missat i min egotrippade tillvaro. Det är lätt att gå upp i sig själv när man inte mår bra. Att bara se det negativa och glömma bort det som är bra. Jag kan fortfarande ha sådana dagar där jag känner att allt är skit och att det inte finns något bra i mitt liv. Jag brukar läsa i mina dagböcker då om dagar som jag tyckte ha varit bra.

Jag tror på de små sakerna i livet. Jag tror att om man kan njuta av dem, då har man kommit långt. Jag är inte där ännu men jag försöker verkligen. Så varje dag skriver jag ner ett par saker som inte har kostat något, som jag inte har fått i materiella ting utan bara något som har gjort mig glad,.lycklig, stolt osv. För jag tror att det är det som räknas i livet. Konsten att uppskatta de små sakerna.

Vilka små saker i livet blir ni lyckliga av? image504

Bulimiker?

Jag har fått en del frågor om jag är bulimiker eller inte? Jag brukar svara att jag är en bulimiker som inte kräks längre. Jag har accepterat att det är en sjukdom och att jag alltid kommer att få kämpa för att äta normalt. Jag kommer alltid vara bulimiker men (förhoppningsvis) en som kan behålla maten och leva ett normalt liv. Jag brukar dra paralellen till alkoholism som jag anser också är en sjukdom, en alkoholist är alltid en alkoholist, men de som har slutat dricka kallar sig nyktra alkoholister.

Tack för alla kommentarer och frågor, jag svarar gärna!

Manlig bulimiker

Läser en artikel i Aftonbladet om Storbritanniens fd. vice premiärminister som berättar att han är bulimiker.
Han tror att orsakerna till hans matmissbruk var för mycket jobb och stress.
- Den enda pausen jag hade var när jag åt. Det var allt jag gjorde då. Jobbade, och sedan åt jag något snabbt. Till slut blev det mitt huvudsakliga nöje, berättar Prescott. Han började äta allt vad han kom över; hamburgare, choklad, kakor. Allt. Han åt och åt tills han mådde illa.
- Sedan fick jag en konstig känsla av välbehag när jag spydde och jag kände mig lättad. John Prescott skriver om skammen över glupskheten och om hur han försökte dölja det för han fru Pauline.
- Jag trodde att jag var smart och att inte någon skulle få reda på det, men Pauline insåg till slut. Spåren i toaletten och all mat som var borta avslöjade mig.

Jag tycker det är jätteviktigt att personer som Prescott berättar om sin sjukdom, inte bara för att  visa på hur vanlig den är utan även att visa att det även är män som drabbas av den. Min åsikt är att ätstörningar är könsmärkta, dvs. bulimi och anorexi är förknippat med kvinnor viljet kag menar gör att den också får en lägre status som "kvinnosjukdomar".  Mörkertalet vad gäller anorektiker och bulimiker är enormt, det är inte många som faktiskt söker vård. Detta gör det ännu viktigare att offentliga personer som lider av ätstörningar träder fram och ger legitimitet åt sjukdomen. Vi måste sluta känna skam över våra ätstörningar och istället få hjälp!


Våldtäkt- vems fel?

Läser en artikel på Aftonbladet, eller snarare en undersökning där läsarna får svara på vems ansvar en våldtäkt är. Enligt en undersökning Amnestu gjort tycker var femte unga mellan 15-25 år att du får skylla dig själ´v- om du blir våldtagen. I alla fall om du beter dig utmanande.

Reaktionerna på aftonbladet har varit starka. En del menar att ett nej är alltid ett nej. Men kvinnor måste undvika att bete sig utmanande.


Andra menade att även om det aldrig är en kvinnas fel, så är det hennes skyldighet att minimera risken för att bli våldtagen. Signaturen BEAREALIST skriver till exempel att " Kör man alldeles för fort går det kanske i bland illa - även om man då man kör inte tycker att det går för fort. Så oavsett vad tjejerna tycker om sin klädsel, utmanande eller ej, så är det inte alltid de som avgör vad som uppfattas genom betraktarens ögon. Har man inte den insikten och inte inser att det kan vara FÖR utmanande så kan det gå illa. Jämför med den som går över på ett övergångsställe utan att se sig för - hur lätt är det inte då att man blir påkörd och allvarligt skadad eller t.o.m. dör. Visst hade den som gick på övergångsstället rätt - men det är en klen tröst på intensiven eller i träfracken..."


Jaha, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om detta. Vi har inte kommit långt i synen på våldtäkt är vad jag tycker. I vilka andra fall ser vi offret som ansvarigt för det begådda brottet?


Antidepressiva medel

Jag tog en macka och kaffe på simpan förut. (Dom har verkligen världens bästa mackor...) Det kom tre tjejer i 20-årsåldern och satte sig bredvid mig. Jag satt och tjuvlyssnade lite på deras konversation när den ena plötsligt säger:

tjej1: fan, jag har glömt att ta mina p-piller!
tjej2: vad bra att du sa det, jag har inte tagit mina antidepressiva.
tjej3: va, tar du antidepressiva medel?!
tjej2: ja...
tjej1: det gör jag också!
(vid det här laget har jag öron som Dumbo ungefär...)
tjej2: jag tar nog 8 tablettar om dagen: p-piller, antidepressiva, b-vitamin, vitlökstabletter, fislkeverolja..
Vid det här laget har jag slutat lyssna...shit pommfritt!


image303

Superkvinna..?

Läser lördagsintervjun med Anna Maria Corrazza, ni vet Carl Bildts fru, i Aftonbladet. Lite imponerad blir man av denna kvinna som verkar ha 1000 bollar i luften samtidigt. Slottsfru, egen företagare, moderatpolitiker, ministerfru och småbarnsmamma. Imponerande...Hon ser inte sin karriär som karriär utan som ett uppdrag.. Vilken förebild tänker jag. Som ser jobbet som ett kall och klarar av så mycket samtidigt. Vilken superkvinna! Sen läser jag vidare och min uppfattning börjar ändras...På frågan om vad hon har försakat på grund av sin karriär svarar hon;


- Mycket. Tid för familjen och privatlivet. Kanske större offer än man är beredd på i ett vanligt jobb. Det låter konstigt. Men så har det alltid varit. Jag är ingen rutinperson. Har aldrig haft ett jobb som sett likadant ut två dagar i rad.


Oj, tänker jag. Jobbet före familjen...hm...jag fortsätter läsa. Det visar sig att Anna Maria inte är feminist.

Jag tror att man kan åstadkomma pappaledighet och lika lön och kvinnliga styrelseposter utan ideologisk aggressivitet. Det underlättar inte relationer när hemmet blir en fackförening. Alla jobbar som galningar och när lördagen kommer ska man njuta med familjen. I stället blir det en kamp om vem som tar hand om tvättmaskinen. Det är sorgligt.

Ungefär här börjar jag bli irriterad. Vad fan pratar människan om? Måste feminist innehålla ideologisk aggressivitet? Min tidigare beundran är bortblåst. Anna Maria fortsätter:

Jag älskar att vara utrikesministerfru. Det värsta som kan hända en svensk kvinna är att bli fru, det ses som oavlönat svartarbete. Men för mig blev allt annorlunda efter valet. Att bli utrikesministerfru är mer än att bara bli fru. För mig är det en stor ära och jag har en roll att spela. Inte för Carls skull, utan för Sveriges skull. Jag är nog enda kvinnan i Sverige som tänker så. Självklart måste familjen ge sitt stöd när mannen har ett viktigt uppdrag från folket. Är det något jag kan göra för Sverige gör jag det. 
 
Eeeeh....ok....låter ju inte alls pretentiöst. Till sist avslutar superkvinnan med att svara på hur hon lyxar till tillvaron:

- Jag älskar att cykla i Stockholm. Jag har ingen bil så jag cyklar överallt. Och så äter jag kakor. När jag är nere eller vill koppla av äter jag. Stressen gör mig smal, jag kan äta tusen kilo choklad utan att gå upp i vikt.


Oh fuck me! Snälla! Kan bilden av karriärkvinnan bli mer stereotyp än så här? Vad försöker människan leva upp till? Den här kvinnan är ju ingenting annat än ytterligare en kvinna med ett duktiga-flickan syndrom. Hon som skall klara av allt och tillfredställa alla. Shit, Anna Maria bockar av alla kriterierna, 1000 bollar i luften, god som Moder Teresa, underbar mamma och sist med inte minst, smal som en sticka, herregud människa, vad mer har du att bevisa?

image310

Jävla modejater!

En tjej på jobbet berättade för ett tag sen att hennes fyraåriga dotter hade gett personalen på dagis ett gott skratt när hon efter att ha blivit knuffad av en annan liten knott utbrast: JÄVLA MODEJATER! Min kollega tyckte att detta var ganska pinsamt medans hennes sambo tyckte att det var hur kul som helst...rätt gulligt tycker jag... ;) 

Jag har varit ute på stan en vända och fikat och kollat på folk. Tycker att det är fantastiskt bra att vi har bevarat traditionen med första maj. Det behövs fortfarande då klassklyftorna och segretagtionen, inte minst i Malmö, fortsätter att växa. Så heja alla ni som kämpar för rättvisa och solidaritet!

image229


image232

 

Våga vara svag

Jag har haft en rad intressanta samtal med min psykolog den senaste tiden. Framförallt pratar vi om innebörden av att vara stark eller svag. Jag har alltid sett och definierat mig själv som en stark person. Ni vet, välutbildad, ung, självständig tjej som vet vad hon vill och gör allt för att nå sina mål. Om någon skulle ha frågat mig för ett par år sedan skulle jag nog ha tyckt att det var någonting negativt i att vara svag. Det tycker jag inte idag. Jag tycker inte att man är svag om man ber om hjälp. Jag tycker snarare att man är mänsklig. Jag är glad över att min sjukdom har bidragit till någonting positiv på så sätt att den har fått mig att stanna upp, stiga av karusellen och titta objektivt på mig själv, ur ett annat perspektiv. När jag tittar på den "gamla" Emma ser jag en tjej som bara åker med utan att titta på vare sig hur hon mår eller vad hon vill. Jag gjorde det som andra ville att jag skulle göra och vad som förväntades av mig. Jag brydde mig alltså mer om prestige och status än mitt eget inre. Min sjukdom satte stopp för det. Jag var på väg åt ett håll. Spikrakt nedåt.

Jag är långt ifrån färdig med mig själv, min resa har bara börjat. Men jag är så oerhört tacksam över att jag har fått möjligheten att se på saker och ting ur ett större och annorlunda perspektiv. Jag har haft så oerhört bråttom i live. Framåt! Uppåt! Nu! Nu! Nu!. Nu har jag tryckt på bromsen och tillåter mig att känna.


Min psykolog säger många bra saker men det som har fastnat hos mig är: det är först när man vågar vara svag som man kan bli stark. Smaka på det.

ta hand om er!

kram kram


image239

Prinsar och prinsessor?

Av någon anledning så orsakar Englas inlägg en del debatter och jag gick och funderade på dem imorse. Engla hade ett inlägg om ett klädskåp hon hade i sin dotters barnkammare. Tänk vitt, rosa och prinsessa så fattar ni. Jag bryr mig egentligen inte om vad hon gör med sin barnkammare det jag däremot tyckte var intressant var att det var ett par av kommentarerna som påpekade det faktum att vi konstruerar kön genom hur vi behandlar våra barn. Flickorna är prinsessor och pojkarna prinar. Flickorna har rosa och pojkarna blått...Jag tycker att det är ganska intressant hur vi gör detta omedvetet. Det går liksom per automatik. Hur många av oss köper tex färgglada kläder till pojkbebisar?

Jag funderar kring hur det kommer bli den dagen jag själv får barn. Om jag kommer att vara lika medveten då? I vuxen ålder har jag förstått att en del av den problematik jag går igenom idag handlar om att jag som barn blev satt i ett fack som inte passade in med vem jag var som person. Jag var en pojkflicka som älskade att läsar som blev klädd i rosa kläder och fick leka med dockor. Hur gör man för att undkomma detta könskonstruerande? Någon som har en bra idé?

image211

Knarkare, jag?

En vän till mig och jag diskuterade missbruk häromdagen. Han konstaterade att ätstörningar är som vilken annat missbruk som helst vare sig det handlar om alkohol eller droger. Jag som bulimiker har knarkat mat. Hela mitt liv kretsade kring maten, eller snarare att kräkas upp den. Liksom en alkoholist som är i desperat behov av sprit var jag i desperat behov av mat hela tiden och såg alltid till att ha "knark" hemma. Hade jag inte det kunde jag göra vad som helst för att skaffa det, som att gå till kiosken mitt i natten för att handla choklad. Liksom en narkoman blir hög eller låg av knark kunde jag bli lugn av mat eller pigga upp mig med mat. Maten gav mig kickar jag inte kunde åstadkomma själv. Jag åt när jag var glad, ledsen, kär, lycklig, deppig..alltid. Skillnaden mellan att vara alkololist och att ha ätstörningar är att det är svårt att klara sig utan mat. Äta bör man annars dör man som det så fint heter. Som alkoholist kan du undvika situationer där alkohol förekommer men som anorektier eller bulimiker, hur gör man för att unvika mat? Det går liksom inte.

Jag tycker i all fall att min vän beskrev sjukdomen på ett bra sätt. Jag har också insett att jag alltid kommer att vara bulimiker vare sig jag kräks eller inte likväl som en alkoholist är alltid är en alkoholist men kan välja att vara en nykter sådan. Numera har jag lagt mitt knark åt sidan och fokuserar på att bli hög på livet istället.


image213

Den manliga blicken

Inom genusvetenskapen talar man om den manliga blicken, eller att vi ser på kvinnor ur ett manligt perspektiv. Den manliga blicken gör kvinnor till ett objekt och den skapar könet. Den manliga blicken skapar alltå kvinnor som männen vill att de ska se ut. Detta gör även vi kvinnor, vi tittar alltså på oss själva med manliga glasögon. Detta kanske är förklaringen till att vi är så missnöjda med våra kroppar. Hur skall vi någonsin bli nöjda och tillfreds om vi ser på oss själva ur någon annans perspektiv och inte utgår från oss själva. Kvinnor gör sina bröst större för att tillfredställa män. Kvinnor bantar för att tillfreddställa män. Vad gör vi för att tillfredsställa oss själva?

Jag sitter och klickar mig fram genom de mest populära bloggarna i Sverige. De domineras av unga tjejer vars gemensamma nämnare är att de är pinsamt ytliga och att de lägger upp bilder på sig själva tagna ur de mest fördelaktiga vinklarna. Stina-Lee är så retuscherad att det nästan är löjligt. Engla har samma jävla pose varje gång, antagligen för att hon tycker sig se bäst ut så. Blondibella suger in kinderna så gott det går. Och så kan jag fortrsätta ett tag. De har gjort sig till objekt för oss andra att betrakta och kommentera. Nu till det viktiga, varför skulle de inte lägga ut bilder på sig själva? Det är väl det som de tjänar pengar på eller? För bryr vi oss egentligen om vad Blondibella skall göra idag eller vad fan hon gjorde igår? Vill vi inte bara se poser på henne i diverse olika designerkläder. Jag vet inte. Jag vet faktiskt inte.

Jag tycker det är synd att det är så få som vågar vara sig själva och som vågar sticka ut. Jag tycker det är jävligt synd att vi har gått på niten att se på oss själva med männens ögon och göra om oss själva för att behaga det manliga ögat. Det är 2008 men vi har fan inte kommit långt.

Fisar

Jag lyssnade på ett samtal på bussen idag. Ett par tjejer i 25-årsåldern pratade om hur det var att fisa inför sin pojkvän. Eller rättare sagt, inte fisa i pojkvännens närhet. Hon menade att hon aldrig hade fisit i sin pojväns närhet och de har varit sambo i fem år.  Den andra tjejen lyssnade intresserat och frågade, "men hur gör du när du ska bajsa då?"  "Då sätter min pojkvän på radion" svarade den andra tjejen.

Hm. Vilket tryggt förhållande man måste ha när man varken kan fisa eller bajsa i varandras närhet. Jag är knappast en person som förespråkar att man ska bajsa med öppen dörr men vafan, har man bott tillsammans i fem år så har man väl för fan överseende med ett par fisar, eller??! Den andra frågan är, blir man inte jävligt förstoppad i ett sånt förhållande? Det var dagens djupa funderingar...

Vårt sociala kapital

När jag fikade i morse satt jag och tjuvlyssande på ett par tjejer vid bordet bredvid. Det är en av mina favorithobbies.. ;) Den ena tjejen hade träffat en kille på en företagsträff och den andra visste uppenbarligen vem han var. Efter en stunds komversation om killen säger den ena tjejen; men ärligt talat, är du inte lite för snygg för honom? Den andra tjejen tystnade och skämtade sedan lite om att det är väl insidan som räknas.

Herrejävlar säger jag. Ytligheten har blivit rumsren. Eller det kanske den har varit för länge sedan. Jag tycker att konversationen var ett sånt fint exempel på att alla våra relationer handlar om socialt kapital. Vi är inte snyggare än den pojkvän eller flickvän vi har. En snygg partner höjer vårt kapital och gör oss mer åtråvärda  En snygg partner gör andra avundsjuka och det är kanske det som är hela poängen. Att ha något någon annan vill ha, vare sig det handlar om en pojkvän eller en burburryväska. Är det verkligen så att vi väljer yta framför innehåll? Vad tycker ni???


Lyckade lyckliga jävlar

Jag är arg, trött och frustrerad. Trött på alla som försker upprätthålla den perfekta fasaden. Trött på mig själv som försökt upprätthålla den perfekta fasade så jävla länge. ´Den perfekta fasaden suger för den är bara ett bevis på att allting är fucked up. Jag vägrar vara perfekt. Jag vägrar ha ett välstädat hem, jag lägger hellre tiden på mig själv och mina nära och kära. Jag vägrar väga 49 kilo. Jag är så förbannat trött på ytligheter! Min vardag svämmar över av ytliga människor som inte vågar släppa fram sin mänsklighet för att de är så jävla rädda för att någonska dömma dem för att inte vara bra nog. Det är just det som är kruxet. Jag är så jävla trött på att andra ger mig eller har gett ming ångest över att jag inte är bra nog, perfekt nog, smal nog bla bla bla. Ja jag är förbannad! Försvinn ur mitt liv! Lämna mig ifred! Finns det filter mot perfekta människor månne...?

Ät för fan

Det är helt sjukt vilken dubbelmoral vi vuxna har. Jag lyssnade på ett par tonårsmammor som diskuterade sina tonårsdöttrars vikt. De ville att de skulle gå ner eftersom de började bli "mulliga". Jag blir så trött. Det är barn för fan. Låt dom växa och må bra. Eftersom jag fd anorektiker och bulimiker så ärmin hjärna inte inte som den ska. Mina tankar kring hur jag ser på min kropp och min vikt är inte friska. Det betyder inte att jag dömer andra för deras vikt, tvärtom tycker jag att det är oerhört vackert med kvinnor som har naturliga och sunda kroppar. Så det här är min uppmaning till er, ät och njut och må bra! Jag avundas er!

Kram på er.


Min väska..

Jag har funderat på en sak...Jag har läst en del bloggar genom åren, en del av dem har varit modebloggar. Det händer då och då att någon modebloggerska visar vad hon har i sin handvänska. Jag har alltid undrat varför. Jag får alltid sån ångest när jag läser de där "min handväska" inläggen. För de påminner mig om vilken dålig kvinna jag är. För min väska ser då fan inte ut som deras...inte ett läppstift i sikte, inte en enda liten burburryplånbok, inte ens ett pyttelitet läppglans från lancome...vad är det för fel på mig?

Så här ser iaf min väska ut, håll till godo!

Väska från Espirit
4(!) stycken gamla Metro
1 anteckningblock
1 kalender
postit lappar
en penna
ett vykort där det står "vill du gå ut med mig?"
en bankdosa
ett gammalt kexchokladpapper

Fan vad glamorös jag är!



Blogg och blindtarm

Jag tycker att det är lite kul (?) att Kenza har med sig laptopen när hon ligger på sjukhuset och skall opereras för blindtarmsinflammation. Har bloggen tagit över ens liv då eller är bloggen ens liv?

Nu jävlar!

Nu jävlar ska det bli ordning på torpet! Har lagat havregrynsgröt till frukost. Har varit så jävla dålig på att äta frukost de senaste veckorna och resultatet blir att jag mår piss. Men nu är det ändring på det! Framöver kommer det vara gröt varje morgon..det är ett måste....


Aggressiv

Jag vaknar och känner mig lätt....aggressiv? Huvudet är tungt och jag vill bara somna om. Nu är jag i alla fall uppe och det är dags att gå ut med hunden. Så jävla segt!

Otillräcklig

´Jag känner mig otillräcklig för tillfället. Räcker inte till. Någonstans. Visst det är bara en känsla. Men den tär. Och tar energi. Nu ska jag i alla fall försöka sova och inte tänka så mycket.

Godnatt med er...


Sova?

Jag har lite svårt att sova för tillfället. Jag har såna perioder för till och från. Min sysselsättning när jag ligger här och stirrar i taket är att lyssna på p1's lördagsintervju. Jag började med det för jag tänkte att de är ju så jävla tråkiga så jag somnar väl av det. Men nä! Istället är de så jävla intressanta så att jag inte vill sova på grund av det..hm...dilemma det där....

Hemma igen

Hemma igen efter en trevlig middag. Känner mig mätt och belåten och ligger nu i soffan och bara myser...har varit en bra dag, alltid mysigt att få tillbringa den med dem man tycker om mest...nu funderar jag på om jag ska sova eller kolla på tv..snacka om  lyxproblem...

Stressigt

Fan vad tiden går fort! Nu ska jag slänga mig in i duschen och göra mig i ordning inför middagen.
Hoppas ni får en kanonkväll!

Kram på er!


måste visa bilden på Portugal igen..längtaaaaa!


Powernap

Hm, jag råkade visst somna en stund. Jag och vovven låg där och snarkade som ett annat gammalt par. Jag är så seg! Ska ta en promenad nu och försöka piggna till inför middagen.

Underbart väder

Det är underbart väder i Malmö idag. Jag har en del texter att läsa så jag tänkte kila iväg till ett fik och läsa i lugn och ro. Jag har nästan lättare att koncentrera mig när jag sitter på ett café än hemma. Hemma finns det alltid något so behöver göras, man kan prata med sambon, kolla tv, diska (nä) och sånt. Nej, café får det bli idag.
Lite senare ikväll skall vi iväg på en "tillställning" som kommer innefatta trerätters middag. Det ser jag fram emot!


Hm..

det var de körsbären det...haha..


Mellis

Jag har aldrig testad de här färdiga plättarna förut men jag måste säga att de var riktigt goda. Jag gillade att de inte innehåller socker och att de innehåller havregryn. Nyggigt och gott med andra ord...




Cherry!

Oh gissa vad som fanns på Möllan idag, körsbär! Wooiiiee! Jag som har varit så sugen hela dagen!


Ge mig sushi!

Jag är sugen på sushi men jag kommer äta grillad kyckling till lunch. Vilken blåsning, sushistället var stängt idag. Blä.
Så här mycket sushi skulle jag kunna äta idag...


Dagdrömmer...

Jag sitter och väntar på att en kollega skall komma förbi med ett papper...kommer på mig själv med att dagdrömma...det skall bli satans skönt med semerster. Behöver miljöombyte och lung och ro.

Hit skall vi i sommar...tror ni jag längtar..?



Jag fattar inte..

Jag har allvarliga problem med att förstå mig på primärvalet i USA. Nu säger Obama att det är över. Nej, säger Hillary. Nej säger Aftonbladets "expert". Vadfan är det som gäller egentligen? Snacka om invecklade valprocesser...

besviken

När jag började jobba efter att ha pluggat i en massa år hade jag en naiv föreställning om hur skönt det skulle vara att komma ut i arbetslivet. Där skulle alla vara vuxna och mogna och allt det där tramset som grupperingar och mobbning och sånt skulle inte förekomma. Tss. Naivt som fan. Arbetslivet är precis som gymnasiet. Enda skillnaden är att vi får betalt. Framförallt stör jag mig på de snygga brudarna på jobbet som är högutbildade, intelligenta och allt det där men som inte kan släppa rollen som den snyggaste tjejen i klassen. Precis som på gymnasiet hörs de mest och syns mest. Sorgligt tycker jag, som fortfarande tillhör emogänget....

Flytten avklarad!

Wooieee! Flytten är avklarad! Nu ska jag bara vänja mig vid allt det nya..eller allt och allt, känns mest som småändringar...

dagens urg

Dagens urg är körsbär..jag kan inte sluta tänka på hur gott det skulle vara med körsbär...shit säger jag....

image528

Tomt

Det är nästan tomt på kontoret idag. Läskigt. Klockan är halv tiooch jag är redan hungrig.  Jag har faktiskt käkat frukost men det verkar inte bara tillräckligt. Jag får kila iväg och köpa något...

dagens fråga: Är det ok att knacka på och sedan gå  rakt in på någons kontor. Jag börjar tröttna lite på det faktiskt. Ofta händer det när jag sitter i telefon. Jag själv brukar aldrig öppna dörren förrän jag hör "kom in" jag vet inte...hur har ni det på era jobb?

akut saknad

Jag fick en akut saknaattack när min pojkvän precis gick till jobbet. Men herregud. Han har ju bara gått till jobbet tänker jag. Men nä. Så enkelt är det inte. Inte idag. Idag är det saknad med stort S som gäller...

image524

surfitta?

Jag och min sambo läste Katrin Schulmans inlägg förut om "Fet jävla kassörska".  Det handlar om att Katreeeen inte fick som hon ville och började bete sig som ett rövhål. Hon skulle betala med ett visa kort som hon inte hade en kod till och dessutom hade hon inte leg med sig. Kassörskan vägrade och Katreeen lackade ur totalt. Jag blev rätt upprör av vad hon skrev till en början speciellt av detta:


Så jag förklarade för den feta att jag inte har nån kod eftersom jag inte fått den än och att det eventuellt vore helt sjukt om jag skulle tvingas åka hem för att hämta mitt leg för 95 kronor. "Går inte". Jag tror att hon var så jävla dum i huvudet, dels för att hon var fet och för att hon då automatiskt blir sur på mig för att jag inte är det. Dels för att hon inte har fått balle på allt för länge så att hon blivit en jävla surfitta.

Min sambo tycker inte att man ska lägga energi på sådana människor som Katreen. Och han har helt rätt i det. Visst jag hade kunnat sitta här och spy hur mycket galla över den jävla idioten och sagt saker som att konstigt att man blir bitchig när ens näsa är större än ens pojkväns kuk men jag gör inte det. För hon är ett barn. Med jävligt dålig självkänsla. Patetiskt.


Bra initiativ

Jag kollar min blogg igen och ser att det finns en reklamtag om kvinnofridslinjen. Bra tycker jag! Bra att det syns i sådana här sammanhang. Gick in och läste om den och definitionerna om kvinnomisshandel. Det innefattar så mycket mer än vad man tror....

Det var då själva faan!

Vad det var segt att komma iväg till gymet! Jag sitter här och svarar på mail istället. Isch! Jag drar mig verkligen för att gå dit. Jag vet ju varför. Jag känner mig fet och ful. (ja, det är bara en känsla) Och vill absolut inte bli tittad på. Problemet är bara det att om jaginte går dit så kommer det kännas ännu värre. Jag kommer känna mig som en dålig människa som inte klarar av att gå de 500 meter jag har till gymet. Fan.
Nu går jag. Nu. Nu. Nu. Snart...

Så här ser jag inte ut när jag är på gymet..

image523

Dagens fundering

När jag går här och lullar runt så går jag och tänker på hur det skulle vara att ha ett syskon. Jag är syskonlös och jag har aldrig saknat ett syskon så mycket som jag gör nu. När jag var yngre tänkte jag inte så mycket på det för då kunde jag nog inte sätta fingret på vad saknaden egentligen handlade om. Men nu. Nu är jag så avundsjuk så att jag kan dö på alla dom som har brorsor och syrror. Jag tror det handlar om att tillhöra något. Att vara en naturlig del av något. Att känna att vad som än händer så har man en brorsa eller syrra. Jag ska ha mist tre barn. Inga ensambarn här inte...

Inbördes beundran?

Jag har funderat en del på det där med stockholmsbrudar och framförallt stockholmsbrudar inom media. Jag köpte Sofies mode igår med Aftonbladet. Längst bak har Katrin Schulman en helsida som heter något i stil med  Schulmans skarpa. Hon listar fem saker hon irriterar sig på. Typ "nonchalanta människor som gör sitt jobb när de sticker en spruta i min arm stackars mig..typ". Det är liksom inflation inom medievärlden. Samma människor syns överallt. Hela tiden. Det känns lite som att de träffar varandra på stureplan och halvpackade skriker de "nämen heeeeiiiii" och så en kvart senare har de kommit överens om att de ska "göra nååågooooot tillsammans". Resultatet blir inflation. Katrin Schulman är inte rolig. Hon är tjatig. Anledningen till detta är att hon inte har ork eller lust till att skriva olika saker i olika sammanhang utan hon återanvänder sina blogginlägg istället. Blogginlägg som alltid handlar om pms, Alex och Kalle Schulman och att sluta röka. Trist tycker jag. Får man så jävla feta stålar för att synas överallt  kan man väl i alla fall försöka vara lite kreativ...?

image522

Ro

Jag njuter så i fulla drag när jag går här hemma och bara myser. Vovven ligger i soffan och snusar och det är balsam för själen. Det är det lilla som gör det...

image521

huvudroller och biroller

Jag har funderat en del på relationer den här veckan. Eftersom jag är filmnörd så ser jag mitt liv som en film. Vi spelar ju alla huvudrollerna i vårt liv men det jag har tänkt på den här veckan är birollerna och hur de påverkar oss. Vissa relationer väljer vi själva såsom pojkvänner, vänner och så vidare. VIssa relationer kan vi påvkera t.ex. vilka arbetskollegor vi vill ha, man kan liksom byta jobb om man inte trivs. Men en jävla stor del av våra relationer har vi inget påverkan på. Man kan inte välja sina föräldrar till exempel. Där är det bara att gilla läget. Det finns så många människor i mitt liv som har spelat och spelar en stor (bi)roll i mitt liv som jag själv inte har någon kontroll över. De finns där vare sig jag vill eller inte. Det är bara att konstatera att man måste gilla läget och acceptera att livet innehåller en jävla massa relationer och människor. Jag är huvudrollsinnehavaren i mitt liv men tyvärr inte alltid regissören.

Ps. I filmen om mitt liv skulle Steve Buscemi spela huvudrollen, vem skulle spela dig? ds.

image520

arkiv

Sitter och bläddrar lite i mitt bildarkiv på bloggen, jävlar vad jag har hunnit knäppa bilder. Kul att ha som minnen tycker jag...man tar inte så mycket kort i vardagen annars. Nuförtiden är kameran med överallt och jag gillar det!

image488
image475
image452

seg segare segast

Jag borde äta lite mer till frukost om jag ska gå och träna. Men fan vad seg jag är. Jag har cement i benen...vad gör man åt cementben?

oh for fuck sake..

Jaha. Egentligen är jag inte förvånad. Eller så är jag det. Jag vet inte. Stina - Lee har i alla fall börjat sälja löshår på sin blogg. En sån fantastiskt bra idé. Snark.

Liten verksamhet har blivit större - Jag och Bobby har startat eget!
Vi ser det som en rolig grej och börjar smått, med förhoppning på att alltsammans ska växa sig allt större med tiden.


Woow.

vafan?!

Jag gick precis in och kollade hur min blogg ser ut och vad ser jag? Ett jävla "bikiniklar-test" från Kellogs, sån jävla räkna ut ditt bmi skit...hallå, jag vill fan inte ha sån skit på min blogg...!

Bebis

Jag kan verkligen inte hjälpa det men jag längtar efter barn. Längtan blir bara starkare och starkare och jag sitter här och är helt förvirrad och fattar ingenting. Det är väl bara att gilla läget antar jag. Jag tror det handlar om att jag är nyfiken. Shit, en helt ny människa att lära känna. En sån underbar person skapad av två personer som älskar varandra. Ja ni hör ju själva, jag har babysjukan. Ja, jag har tagit mitt p-piller....


image519

Lathund

Vovven var lite morgontrött idag tror jag, märkligt med tanke på att han började hoppa runt redan klockan sex i morse...Han hade i alla fall ingen större lust att springa och jaga pinnen så vi satt/låg på gräsmattan och myste ett tag istället...inte helt fel det heller...

image517image518

Gomorron

Seg dag idag. Har som vanligt varit ute med hunden och som vanligt ätit min kesofrukost. Ska kasta mig in i duschen och sen dra till jobbet.


Kram på er!

Nattamat

Jag är svinhungrig och det är ingen bra idé att försöka sova när man är hungrig. Keso och blåbärssoppa blev räddningen...

image527

Gott mos!

Av någon anledning ligger jag här och är vansinnigt sugen på potatismos...inte korv med mos utan mos! Mos! Mos! Jag vill ha mos! Bäst att gå och lägga sig...

image526

Sötnos

Nu ska vi gå och lägga oss, jag och vår flummig hund. Han håller på att gasa mig ur huset, han fiser så det knakar i huset! Pheeeew! Luft! Hur ska jag överleva natten?

image525

Pantade brudar

Eftersom dagens tema verkar bli pantade brudar så fortsätter jag i den andan...

Jag såg att vissa tror att jag ska göra botox(skratt)!
(Men det gjorde jag nyligen så det får jag vänta
med tills i sommar nästa gång.
Man ska bara göra det var tredje månad inte oftare).

Gissa bloggen!

Akut saknad

Jag fick en akut saknaattack när min pojkvän precis gick till jobbet. Men herregud. Han har ju bara gått till jobbet tänker jag. Men nä. Så enkelt är det inte. Inte idag. Idag är det saknad med stort S som gäller...

image524

surfitta?

Jag och min sambo läste Katrin Schulmans inlägg förut om "Fet jävla kassörska".  Det handlar om att Katreeeen inte fick som hon ville och började bete sig som ett rövhål. Hon skulle betala med ett visa kort som hon inte hade en kod till och dessutom hade hon inte leg med sig. Kassörskan vägrade och Katreeen lackade ur totalt. Jag blev rätt upprör av vad hon skrev till en början speciellt av detta:


Så jag förklarade för den feta att jag inte har nån kod eftersom jag inte fått den än och att det eventuellt vore helt sjukt om jag skulle tvingas åka hem för att hämta mitt leg för 95 kronor. "Går inte". Jag tror att hon var så jävla dum i huvudet, dels för att hon var fet och för att hon då automatiskt blir sur på mig för att jag inte är det. Dels för att hon inte har fått balle på allt för länge så att hon blivit en jävla surfitta.

Min sambo tycker inte att man ska lägga energi på sådana människor som Katreen. Och han har helt rätt i det. Visst jag hade kunnat sitta här och spy hur mycket galla över den jävla idioten och sagt saker som att konstigt att man blir bitchig när ens näsa är större än ens pojkväns kuk men jag gör inte det. För hon är ett barn. Med jävligt dålig självkänsla. Patetiskt.


Oh mätt!

Färsk pasta med bladspenat och bacon blev det, riktigt yummie. Vi ligger i varsin soffao och jäser, myspys....
Tänkte kolla på andra Harry Potter filmen...underbart varadagsmys...


Mingel

Jag har ägnat eftermiddagen åt mingel. Kul och intressant. Känner mig glad och inspirerad! Jag kom ju aldrig iväg på träning tidigare så jag tänkte göra det ikväll istället. Nu blir det promenad i parken och sen middag.


hur har ni det idag?


Vinnare!

Jag lottade ut en t-shirt från Monki i veckan, den lyckliga vinnaren blev

Kristin mailto:[email protected] om Tävling!

Jag me', jag me'!

Grattis!

image500

Om mig...

Jag har äntligen fixat den där  "om mig" funktionen. Så nu finns det en sån. Inte för att den säger så jävla mycket men ändå....

Bra initiativ...

Jag kollar min blogg igen och ser att det finns en reklamtag om kvinnofridslinjen. Bra tycker jag! Bra att det syns i sådana här sammanhang. Gick in och läste om den och definitionerna om kvinnomisshandel. Det innefattar så mycket mer än vad man tror....

21 mail...

Nu har jag svarat på 21 mail...när jag öppnar mailboxen nästa gång kommer det antagligen ligga 46 mail i inkorgen. Så här är det alltså att vara en kvinna på gränsen till nervsammanbrott...

Hallå...?

Ni är väldigt tysta idag...lever ni? :o)


Det var då själva faan!

Vad det var segt att komma iväg till gymet! Jag sitter här och svarar på mail istället. Isch! Jag drar mig verkligen för att gå dit. Jag vet ju varför. Jag känner mig fet och ful. (ja, det är bara en känsla) Och vill absolut inte bli tittad på. Problemet är bara det att om jaginte går dit så kommer det kännas ännu värre. Jag kommer känna mig som en dålig människa som inte klarar av att gå de 500 meter jag har till gymet. Fan.
Nu går jag. Nu. Nu. Nu. Snart...

Så här ser jag inte ut när jag är på gymet..

image523

Dagens fundering

När jag går här och lullar runt så går jag och tänker på hur det skulle vara att ha ett syskon. Jag är syskonlös och jag har aldrig saknat ett syskon så mycket som jag gör nu. När jag var yngre tänkte jag inte så mycket på det för då kunde jag nog inte sätta fingret på vad saknaden egentligen handlade om. Men nu. Nu är jag så avundsjuk så att jag kan dö på alla dom som har brorsor och syrror. Jag tror det handlar om att tillhöra något. Att vara en naturlig del av något. Att känna att vad som än händer så har man en brorsa eller syrra. Jag ska ha mist tre barn. Inga ensambarn här inte...

Inbördes beundran?

Jag har funderat en del på det där med stockholmsbrudar och framförallt stockholmsbrudar inom media. Jag köpte Sofies mode igår med Aftonbladet. Längst bak har Katrin Schulman en helsida som heter något i stil med  Schulmans skarpa. Hon listar fem saker hon irriterar sig på. Typ "nonchalanta människor som gör sitt jobb när de sticker en spruta i min arm stackars mig..typ". Det är liksom inflation inom medievärlden. Samma människor syns överallt. Hela tiden. Det känns lite som att de träffar varandra på stureplan och halvpackade skriker de "nämen heeeeiiiii" och så en kvart senare har de kommit överens om att de ska "göra nååågooooot tillsammans". Resultatet blir inflation. Katrin Schulman är inte rolig. Hon är tjatig. Anledningen till detta är att hon inte har ork eller lust till att skriva olika saker i olika sammanhang utan hon återanvänder sina blogginlägg istället. Blogginlägg som alltid handlar om pms, Alex och Kalle Schulman och att sluta röka. Trist tycker jag. Får man så jävla feta stålar för att synas överallt  kan man väl i alla fall försöka vara lite kreativ...?

image522

Ro

Jag njuter så i fulla drag när jag går här hemma och bara myser. Vovven ligger i soffan och snusar och det är balsam för själen. Det är det lilla som gör det...

image521

Huvudroller och biroller

Jag har funderat en del på relationer den här veckan. Eftersom jag är filmnörd så ser jag mitt liv som en film. Vi spelar ju alla huvudrollerna i vårt liv men det jag har tänkt på den här veckan är birollerna och hur de påverkar oss. Vissa relationer väljer vi själva såsom pojkvänner, vänner och så vidare. VIssa relationer kan vi påvkera t.ex. vilka arbetskollegor vi vill ha, man kan liksom byta jobb om man inte trivs. Men en jävla stor del av våra relationer har vi inget påverkan på. Man kan inte välja sina föräldrar till exempel. Där är det bara att gilla läget. Det finns så många människor i mitt liv som har spelat och spelar en stor (bi)roll i mitt liv som jag själv inte har någon kontroll över. De finns där vare sig jag vill eller inte. Det är bara att konstatera att man måste gilla läget och acceptera att livet innehåller en jävla massa relationer och människor. Jag är huvudrollsinnehavaren i mitt liv men tyvärr inte alltid regissören.

Ps. I filmen om mitt liv skulle Steve Buscemi spela huvudrollen, vem skulle spela dig? ds.

image520

Arkiv

Sitter och bläddrar lite i mitt bildarkiv på bloggen, jävlar vad jag har hunnit knäppa bilder. Kul att ha som minnen tycker jag...man tar inte så mycket kort i vardagen annars. Nuförtiden är kameran med överallt och jag gillar det!

image488

image475

image452

Seg segare segast

Jag borde äta lite mer till frukost om jag ska gå och träna. Men fan vad seg jag är. Jag har cement i benen...vad gör man åt cementben?

Oh for fuck sake...

Jaha. Egentligen är jag inte förvånad. Eller så är jag det. Jag vet inte. Stina - Lee har i alla fall börjat sälja löshår på sin blogg. En sån fantastiskt bra idé. Snark.

Liten verksamhet har blivit större - Jag och Bobby har startat eget!
Vi ser det som en rolig grej och börjar smått, med förhoppning på att alltsammans ska växa sig allt större med tiden.


Woow.

Vafan?!

Jag gick precis in och kollade hur min blogg ser ut och vad ser jag? Ett jävla "bikiniklar-test" från Kellogs, sån jävla räkna ut ditt bmi skit...hallå, jag vill fan inte ha sån skit på min blogg...!

Längtan efter barn

Jag kan verkligen inte hjälpa det men jag längtar efter barn. Längtan blir bara starkare och starkare och jag sitter här och är helt förvirrad och fattar ingenting. Det är väl bara att gilla läget antar jag. Jag tror det handlar om att jag är nyfiken. Shit, en helt ny människa att lära känna. En sån underbar person skapad av två personer som älskar varandra. Ja ni hör ju själva, jag har babysjukan. Ja, jag har tagit mitt p-piller....


image519

Lathund

Vovven var lite morgontrött idag tror jag, märkligt med tanke på att han började hoppa runt redan klockan sex i morse...Han hade i alla fall ingen större lust att springa och jaga pinnen så vi satt/låg på gräsmattan och myste ett tag istället...inte helt fel det heller...

image517image518

Tunga ben

Jag har sovit tungt och oroligt samtidigt inatt. Känner mig fruktansvärt tung i benen och lätt illamående men jag tvingar i mig frukosten i alla fall, det blir bara ännu sämre annars. Dagens planer är att masa mig till gymet och sedan arbeta hemifrån för att i eftermiddag dra till jobbet. En rätt soft dag med andra ord.

image516

Måndag

Det har varit en lång dag. Händelserik med mycket känslor. Jag har hunnit med ett par bra samtal med bra människor och dessutom storstädat hela lägenheten med sambon. Vi har slängt en massa och det är riktigt skönt att få göra det ibland...

Jag står inför ett val som känns både spännande och läskigt samtidigt. Som alltid när jag står inför val som dessa ringer jag min gamle mentor. Han brukar alltid komma med goda råd. Idag sa han "man kan inte gå rädd genom livet." Det har han jävligt rätt i. Som med alla visa ord så är det lättare sagt än gjort.

Jag tar en dag i taget...


visa ord

Idag fick jag höra ett par visa ord: kasta inte bort din tid. Hur kan något som låter så enkelt vara så svårt?


Måndag morgon

Hej på er! Det har inte blivit mycket bloggande i helgen. Helgen har ägnats åt familjen vilket var oerhört nödvändigt. Det är så lätt att man tappar bort varandra när det stormar omkring en. Jag är oerhört glad över att vi gjorde det. Tillsammans är vi starka!

Nu sitter jag här på kontoret med mina mail igen. Det är så mycket måndag.

Hur har ni det?


Söndagsmorgon

Har haft en soft söndagsmorgon. Vi har käkat hemmalagad söndagsbrunch med smoothies, omelett, hembakat bröd och ....brownies. Yummie baby!
Nu är det en promenad på stan som gäller. Riktigt söndagsmys med andra ord...

kram på er!

testing testing

testar att blogga från mobilen..blir intressant att se hur det går...

Back to bed

blev väckt halv sju av vovven och nu har vi varit ute på promenad. Tänker faktiskt sova en stund till om jag kan, har blivit lite för lite av den varan denna veckan...

på återseende!

Slut för idag

Tack för idag slut för idag. Det har inte blivit så mycket bloggande idag...hoppas på mer inspiration imorgon...

kram och godnatt...

Kåt, glad och tacksam

Den här boken måste jag ha. Nu. hehe...

Kåt, glad och tacksam vänder sig till par och singlar, lyckliga eller olyckliga, tillfredsställda eller otillfredsställda - till dig som är nyfiken på sex och vill att det ska ge mer, som älskar en annan person och vill vara en omväxlande, hängiven och uppmärksam älskare eller älskarinna. Kanske vänder den sig lite extra till er som lever i en långvarig relation och vill anta utmaningen att hålla kärleken levande och sexlivet intressant.

Många av oss tycker att vi har för lite plats för kärlek i våra liv. Då är det dags att hitta tillbaka till den äkta sexualiteten - bortom schabloner och fördomar! Lär dig att skapa intimitet på flera plan än det fysiska och kärlekslivet kommer att blomstra. Öva dig i närvaro och du kommer att njuta oavsett om du får orgasm eller inte. Förena sex med kärlek och du kommer att utmanas och utvecklas av ditt och din älskades erotiska möte. En bok att bli kåt, glad och tacksam av och som kommer att förändra dig själv och din relation.

Boken är illustrerad med Lena Granefelts sensuella bilder.


image515


Balsam för själen...

Det har varit en grå och småkall lördag. Jag längtar tillbaks till förra helgen när vi gick på stranden i Falsterbo. Underbart!

image514







Elak

Jag tror att jag var lite elak mot engla idag som publicerade en bild på de frimärken som hon har på sina dopinbjudningar.

Så här ser kuverten ut till dopinbjudningarna. Så fina frimärken tycker jag! Passar verkligen in!

Passar in till vad? Den perfekta hemmafrustilen?

Ja, jag är elak, Shoot me.

Längsta dagen

Det har varit en lång dag. Och en jobbig sådan. Vi går igenom en tuff period och det tar på krafterna. Ibland glöms kärleken bort i dessa sammanhang och man måste påminna sig själv om vad som är värt någonting. Min mentor sa en gång till mig att när det känns som att livet är ett enda stort kaos, när känslorna är trassliga som kall spaghetti, måste man trycka på paus och reda ut trasslet. Lära sig reda ut känslorna. Var börjar den ena och var slutar den andra. Och varför är jag ledsen/arg/besviken - egentligen.

Idag är en sådan dag. Den har tagit oerhört mycket energi men den har varit absolut nödvändig.


Godmorgon

Hej på er. Det här är en ännu jävligare dag än gårdagen. Så det kommer nog inte bli så mycket bloggande. kram på er.

Jag klarade det!

Jag klarade av den här dagen också. Jag såg ju inte precis fram emot den när jag vaknade i morse. Det har varit en lång dag och jag är glad att den är över. Imorgon är det bara mys som gäller. Älsklingen är ledig vilket är underbart!

Sov gott.

Snurrig

Det är bara att konstatera att vi har en vig hund. Han snurrar typ ett varv runt sig själv när han ligger i soffan och kollar på mig när jag äter. Sötis!

image512

Bästa salladen

Klappar mig själv på axeln. Har varit på stan och fixat och köpt med mig lunch hem. En nyttig sådan. Har 18 mail i mailboxen som ska svaras på innan jag åker. Jag har 40 min på mig så det är luuuugnt.


image511

En bra dag

Jag tänkte lägga ner den här hemska känslan nu och göra det här till en bra dag. Tänkte börja med att gå ut en runda på stan och köpa det jag behöver tills ikväll samt äta en bra lunch. Att må bra är prio ett nu. För om jag inte mår bra blir det inte bra.

Sugen

Det börjar bli dags att äta något igen...min kropp skriker efter mat. Är jag gravid undrar ni? Nope.
Blev sugen på något sött såklart. Men det kommer det inte bli idag. Idag är det frukt som gäller. Kom att tänka på den fina tårtan jag såg i Köpenhamn häromdagen. Visst var den fin...

image477

Stina-Lee goes bitch!

Ojojoj! Nu kokar tonårshormonerna över rejält! Det glädjer mig att Stina - Lee inte bara är ett prettyface som publicerar videoupdageringar av sina naglar. Så här arg är hon idag:

Pucko! Hoppas du aldrig kommer in hit igen. Har inget som helst behov av läsare som dig!

Och ni som skriver såhär  till mig - "Du ska vara snäll mot dina läsare, fattar du inte att det är vi som ger dig dina pengar och har betalat din hund och thailandsresa bla bla bla"

Vet ni vad? Det är JAG som har byggt upp och gjort min egna blogg, det är min och endast min förtjänst att jag börjat tjäna pengar på den. Jag har sparat till min resa och till min hund. Bajs på er som säger annat! Och ni som inte vill fortsätta läsa - Stick då! Jag bloggar inte för några pengars skull så det gör liksom inget. Och jag har ingen som helst skyldighet att vara snäll bara för att, visst är jag väldigt tacksam för många av er där ute, det vet ni för ibland skriver jag från mitt hjärta och berättar det för er. Ellerhur? Men bara för det tänker jag inte känna några skyldigheter. Ska jag behöva smöra för att behålla er som läsare? Ibland känns det så.

Bitterfitta del 2

Fick en sån underbar kommentar av Marie om mitt inlägg Bitterfitta så jag var bara tvungen att visa den. Tack Marie! Du gjorde min dag! :)


Här har du ett motto som jag lever för:

Kloka kvinnors motto

Sluta oroa er för åderbråck, rynkor och andra jävligheter!!!

Låt oss leva efter mottot:
Livet ska INTE vara en resa ner mot graven med målsättningen att anlända
säkert i en attraktiv och välbevarad kropp, utan snarare en slaidning in
från sidan, med chokladkakan i ena handen och vinet i den andra, med en
kropp som blivit ordentligt använd, för att inte säga fullständigt utsliten,
samtidigt som man skriker "WOO HOOO vilken jävla åktur!!!"

................... .............. ../' /)...
................./´ /).........../¯ //...
..............,/¯// ......... /...//...
............./...//. ......./¯ //......
.........../´¯/'´ ¯/´¯ /.../ /......
........./'.../... ./... /.../ //......
........('(...´(... ....... ,../'. .')...
.........\.......... ..... ..\/..../....
..........''...\.... ..... . _.

·´......

............\....... ..... ..(.........

Bitterfitta

Idag får ni stå ut med att jag spyr galla över allt och alla, det tillhär den här typen av dag. (Det är då ni ska säga, bättre det än att du spyr upp maten...sjuk humor jag vet...)

Jag är trött på alla perfekta människor. Av den enkla anledningen att de får mig att känna mig dålig. Som en sämre människa. Jag har läst bloggar igen. Jag veeet, jag skulle ju inte. Jag har kollat på blont glansigt nyklippt hår, långa välmanikyrerade naglar. smala kroppar, solbrända kroppar.

Här sitter jag. Jag har konstant knullrufs. Inte på grund av att jag har sex hela tiden utan snarare för att jag inte orkar klippa mina risiga blonda toppar. Jag är röd och blek samtidigt. Visst har jag varit ute i solen men det är knappast Englaklass på den brännan liksom. Jag har avskavt nagellack på mina naglar. Whitetrashvarning. Jag känner mig degig för att jag inte orkat/hunnit träna ordentlig den senaste veckan.

Så varför. Kära vänner. Varför är det ingen som kan skriva om detta? Varför bara visa upp det perfekta hela jävla tiden? Jag skulle i alla fall må jävligt mycket bättre av att få se Englas knullrufs istället för hennes nyfriserade man. Kan någon tala om det för mig?


Viktnoja

Jag ska på en tillställning idag. Ni vet klännig och hela kittet. Och eftersom det är en sån här dag i dag så känner jag mig fet, ful och blek. Jag vet. Det är en känsla. Det är inte fakta. Men det gör det fan inte bättre. Kan man gå i en särk?

Dagens insikt

Läser Kittys krönika i Punkt.se, kunde inte låta bli att le lite...Känner ni igen er?

Nyligen gick det upp för mig att jag nog aldrig provat balans och harmoni förut, mest bara kämpat med någon, aldrig mått bra. Min kompis David sa en gång till mig: "Jag fattar inte hur man kan basera sitt liv och sina relationer på vem man råkar bli kär i, man kan ju bli kär i vilken idiot som helst."

Då fattade jag inte riktigt vad han menade men det gör jag nu. Jag har alltså blivit kär i någon som jag funkar med för första gången och det är läskigt och ovant, men härligt. Att liksom vakna utan ångest, att vara säker utan att ta förgivet. Att samarbeta i stället för att kämpa och motarbeta. Att vara trevlig utan att anstränga sig, att inte ha baktankar eller behöva gå runt och hinta ständigt. Och nu inser jag, det måste vara detta den där relationsråds-Kitty har tjatat om hela tiden, tack så mycket, Kitty!


En kram

Jag skulle behöva en kram. Någon som säger att det kommer bli bra.

Pepping

Det här är min peppinglåt nummer ett. Den brukar vara bra på att plocka upp mig. Enjoy.

Nina Simone - Feeling good.

Bloggar med bett

Är det någon som har ett bra tips på bloggar. Sitter och gör min vanliga runda i bloggvärlden men så känner jag att fan, det är ju same shit different day. Det handlar bara om outfits, shoppingfynd, rabatter, dopkort och DET JÄVLA LÅNGA BLONDA HÅRET! Har ni några bloggfavoriter med mer....bett i? Ni vet, sånt som är förankrat i vardagen och inte helt jävla upp i det blå.


Jag är trött på alla dessa desperatehousewifesbloggar. Jag slutar läsa dom. Nu. Eller hur....

Voice

Jag har aldrig tittat på vakna med the voice på kanal 5 innan, nu förstår jag varför, nu är jag fan ännu argare. Det var ett jävla tjaaaaaaaaaat!

Sålde sin fru

Aftonbladet skriver om en 44-årig man som sålt sin 19-åriga förståndshandikappade fru. Till ca 100 män. Blir det vidrigare än så?

En bra start på dagen.

Om man kan köpa en bra start på dagen så tipsa gärna mig. Jag har nämligen vaknat på helt fel sida. Idag ska jag göra saker rätt. Äta rätt. Lyssna på rätt saker som får mig att känna positiva vibbar igen. Göra det som gör att jag känner mig mindre stressad.

Nu. Dusch.

Helt slut.

Jag känner mig helt slut. Däckade i soffan och skall sova nu. Tack för idag. Slut för idag.

snark

Vaknar av att sambon snarkar, råkade visst somna! Vi som hade tvättid....Har varit en lång dag och jag känner mig sliten. Måste laga middag fastän jag inte alls har lust.

Hur har ni haft det?

Sockersug

Jag har varit slarvig och inte ätit en bra frukost idag. Det resulterar alltid i samma sak. Sockersug. Måste fixa något nyttigt att äta. Fan fan fan att det ska vara så svårt att få i sig frukost!


Skinny bitch

Pratade precis med en kvinnlig kollega, hon har separerat från sin pojkvän för ca ett halvår sedan och nu har han träffat en ny tjej. Hon var så upprörd för att han hade valt en tjej som är allt som hon inte är. "Hon är smal, så jävla smal och vacker så satans jävla vacker..."

Är inte det typiskt oss tjejer. Vi fokuserar på det yttre när vi jämför oss. Det bör sägas att min kollega är väldigt välutbildad och en oerhört framgångsrik tjej inom det hon jobbar med men ändå. Ändå sved det så i henne att den nya tjejen var smal. Det övergläste tydligen allt som min kollega är bra på...sorgligt eller hur...

Same shit every time säger jag.

Hört på bussen

Två tjejer satt på bussen idag och pratade om tår:
tjej1: jag vill kapa min tå, jag såg på kanal 5 att man kunde göra det.
tjej2: var det det där outsiders?
tjej1: nej det här var som såna där extrema plastikoperationer som typ förlänga snoppen och så
tjej2: aahhh

Rött te och mail

Dricker rött te och svarar på mail. Skulle mycket hellre vilja sitta ute i solen. Jag har en att göra lista idag som jag förljer slaviskt för att inte missa något. Känns som att jag har 13000 småsaker att komma ihåg.
Jag har dessutom världens tråkigaste inköpslista:

- svarta strumpbyxor
- hydrocortisonsalva
-plåster
-tvättemedel


varför kunde det inte stå:
- böcker
-skivor
-valfri lunch
?????


Tävling!

Vill bara påminna er om tävlingen...

Ny tävling! Lottar ut en t-shirt från Monki. Stl S.

För att tävla är det bara att fortsätta kommentera som vanligt så kommer jag att lotta en vinnare. Tävlingen avslutas 00.00 17/5.

Lycka till!

image500

Fastnat

Jag har fastnat. Orkar inte resa mig. Jag skulle ju duscha ju. Kan man inte få krypa ner i sängen igen och snooza lite med sambon? Nähä. Fan då.

Vild

Vi lekte leken jag-stannar-och -när-du-kommer-nära-springer-jag i 20 minuter idag. Härligt! Not. Det är precis som att ju tröttade jag är desto piggare är hunden. Jag känner mig som en gammal tant som stapplar runt och försöker få honom att gå med mig hem. Skitunge!

image510

Blå

Så här blå är himlen i Malmö idag. Bara så ni vet. ;)

image509

En blek blondin

Det var en blek blondin som stapplade ut i vårsolen idag kan jag säga...jag är trött som fan och har nog inte vaknat ännu...det kommer i alla fall bli en strålande dag i Malmö. Varmt som tusan! Ser fram emot en fika på stan i eftermiddag, får se om jag kan övertyga sambon.

image508

Gomorron!

Gomorron på er! Pheew, blev väckt av en galen hund igen...jagär så trött! :/

Ska skynda mig att göra mig iordning och sedan dra till jobbet...

Tack för idag!

Tack för idag! Det är alltid kul att få kommentarer! Sov gott!

kram kram


Nätdejting

En vän till mig är ute i nätdejtingsvängen. Hon har hållt på i ca en månad och har dejtat tre män, vara två av dem har "gått vidare" till andra dejten. Vi pratade om olika dilemman som kan uppstå i en sådan situation. Hon funderade på, vad gör man om man vill ha sex men bägge männen (inte samtidigt då...) är det ok? Och hur kommer de att ställa sig till det? Och om man vänder på det, hur kommer hon att känna om någon av männen träffar andra och har sex med andra under tiden som han dejtar henne. Invecklat...
Vi funderade i alla fall på det där ett tag...vi hade inga bra svar på det...Fortsättning följer...

Det var dagens fundering...

Backa inte!

Jag pratade med min pappa förut. Vi pratade bland annat om att jag inte känner för att gå på en tillställning på fredag som jag är bjuden på. Det handlar främst om att jag inte känner mig bekväm i sammanhanget. Han sa något bra då som han alltid brukar säga. Han sa, "när du känner så, backa inte, gå emot det istället och gör det, det kommer kännas mycket bättre" Jag är så lätt för jag känner mig alltid så stark när han säger så. Vilken bra pappa jag har tänkte jag...Så kom jag att tänka på att fan, min pojkvän säger ju samma sak fast med andra ord. Han brukar säga, "gå emot dina rädslor, de är bara en känsla." Så egentligen säger de samma sak, min pappa och min pojkvän. Lustigt det där att jag har en pappa och pojkvän som tänker så lika..eller kanske inte konstigt...kanske bara en jävla tur för mig...


Tävling!

Vill bara påminna er om tävlingen...

Ny tävling! Lottar ut en t-shirt från Monki. Stl S.

För att tävla är det bara att fortsätta kommentera som vanligt så kommer jag att lotta en vinnare. Tävlingen avslutas 00.00 17/5.

Lycka till!

image500

Min bebis

Så här gott har min lilla älskling somnat i en hög med tidningar....

image507

Kvällste

Dricker kamomillte och försöker varva ner. Är så jävla övertrött och hockeyvinsten gjorde det inte bättre...är ju fortfarande helt uppe i varv...Sötnosen har redan somnat bredvid mig i sängen, mys mys!

Imorgon skall jag till kontoret igen. Hoppas verkligen jag får sova inatt. Bler verkligen helt fucked up när man blir väckt på natten...inte konstigt att det används som tortyrmetod...sms:ade med en kompis häromdagen och berättade att jag hade blivit väckt av vovven halva natten "över ni på de kommande barnen" var henne svar, haha...!

image506

Dagens fynd

HIttade Lisa Snickares och Liza Marklund bok, Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra, på ica för 39 kr. Har bara bläddrat i den innan men nu tänkte jag läsa den.

Har ni läst den?

image505

De små tingens gud.

Jag har skrivit dagbok till och från sedan jag var 10 men numera skriver jag varje dag. Det har verkligen hjälp mig att komma vidare och att uppskatta saker som jag annars hade missat i min egotrippade tillvaro. Det är lätt att gå upp i sig själv när man inte mår bra. Att bara se det negativa och glömma bort det som är bra. Jag kan fortfarande ha sådana dagar där jag känner att allt är skit och att det inte finns något bra i mitt liv. Jag brukar läsa i mina dagböcker då om dagar som jag tyckte ha varit bra.

Jag tror på de små sakerna i livet. Jag tror att om man kan njuta av dem, då har man kommit långt. Jag är inte där ännu men jag försöker verkligen. Så varje dag skriver jag ner ett par saker som inte har kostat något, som jag inte har fått i materiella ting utan bara något som har gjort mig glad,.lycklig, stolt osv. För jag tror att det är det som räknas i livet. Konsten att uppskatta de små sakerna.


Vilka små saker i livet blir ni lyckliga av?
image504

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Vi vann i sudden! Woooooiiiiieeee! Så grymma vi är! :D


image503

Lycklig

Det ska inte mycket till för att göra den hunden glad. En pinne räcker. Och är han glad är jag glad. Fan vad lätt jag är...! Jag längtar som fasen efter en valp men vi skall inte skaffa det förrän om ett par år när tillvaron är lite stabilare...Men längta kan man ju...

image502

Hockeymys!

Vi har som sagt hockeykväll här hemma, riktigt nice. Har precis köpt godis, naturgodis och cashewnötter, wasabiärtor och rostad majs. Yummie!

Ska ni kolla in vm?

image501

Emmas favoriter...update...

This is the shit enligt Emma...

I TV:
Sopranos, House, Vad blir det för mat, Nigella express, Kobra
radio:
Lördagsintervjun P1, Möte med..P4
Bok:
Bitterfittan, Harry Potter, allt med Paul Auster
Skiva:
Back to black Amy winehouse, best of Nina Simone, allt med Aretha Franklin.
Film:
There will be blood, Big Lebowski, No country for old men, Pans Labyrint...kan fortsätte i oändlighet...
Tidning:,
GP, Aftonbladet, Expressen, DN, Sydsvenskan, Gringo, Nöjesguiden
Resmål:
Portugal (i sommar!)
Rätt: 
helst fisk
Glass:
Ben&Jerry eller sandwich eller italiensk glass på Dolce sicilia
Plagg:
Allt som är Emmigt
Fotbollspelare:
Glenn Hysén
Lag:
Änglarna
Bar: glassbaren Dolce Sicilia i Malmö
Krog: Siciliana i Malmö, Smaka i Göteborg

image456

Tävling!

Ny tävling! Lottar ut en t-shirt från Monki. Stl S.

För att tävla är det bara att fortsätta kommentera som vanligt så kommer jag att lotta en vinnare. Tävlingen avslutas 00.00 17/5.

Lycka till!

image500

Pittoreskt

Jag vet, det är bara ett dygn sedan jag var i Köpenhamn..men jag längtar fan dit redan. Skulle faktiskt vara riktigt nice att bo där någongång...i ett annat liv kanske...men mysigt är det!

image498

image499

Hockeyvm!

Vi ska ha hock eykväll här hemma ikväll. Älskar hockey-vm! Det ska bunkras upp med godis, sambon har beställt frans nougat (fjolla...?) Jag som var mer inne på grillchips och cola...haha!

Freakshow

Läser på Blondinbellas blogg att hon skall få en egen realityshow, dsv. Blondinbella goes The Obournes...realityshow? Nja, Freakshow snarare...

För det är väl egentligen så här att vi inte vill skratta med Bella utan snarare åt henne, det är liksom det hela konceptet bygger på...tv-producenterna är mycket väl medvetna om att hon är en person som alla älskar att hata...och jag tycker att det börjar bli tämligen uttjatat...

Sämre sex?

Enligt Aftonbladet.visar en "undersökning" att kvinnor som är bildade har nämligen svårare att uppnå orgasm, visar en ny studie.


Orsak: De tänker helt enkelt för mycket, vilket hämmar sexlivet.

I undersökningen uppgav 62 procent av de högskoleutbildade att de hade svårt att nå klimax, jämfört med bara 38 procent av de lågutbildade.

Fan, det har jag aldrig märkt, men vad har jag att jämföra med...


Tivoli!

Jag skulle  mycket hellre vilja vara i Köpenhamn idag än sitta hemma och städa och jobba...gick förbi Tivoit igår på vägen till centralen, visst ser det mysigt ut!


image497

Långlunch

Jag och kompisen lunchade i två timmar och gjorde sedan ett par ärenden på stan. Riktigt mysigt och skönt i det fina vädret. Nu har jag en massa mail som måste besvaras....usch!

RSS 2.0