Barnvakt

Jag är barnvakt! En liten 17-månaders kille har fått välling och ligger just nu och sover, ska bli spännande att se hur länge...Behöver jag säga att jag blir oerhört sugen på att få en egen bebis...?

Idag har det fikats och käkats krabbklor. Jag fick 6 kilo nykokta krabbklor i present idag. Huga!

Vad gör ni ikväll?


Till Elin

Det händer att jag får mail  från unga tjejer som har ätstörningar och som brukar läsa min blogg. Igår poppade det in ett mail från Elin, 14 år som har börjat banta genom att kräka upp maten. Jag blir väldigt glad när jag får dessa mail samtidigt som jag blir ledsen av att höra hur dåligt unga tjejer mår.

Elin skriver att hon hatar alla runda delar på sin kropp och att hon blir äcklad av sig själv när hon tittar i spegeln. Jag vet precis hur det där känns. Jag vet inte hur många timmar av mitt liv jag har lagt ner på att stå framför spegeln och nypa mig själv i magen, rumpan och låren. Min bild av hur min kropp såg ut var helt snedvriden (och är till viss del fortfarande), jag tyckte att jag var gigantisk när jag vägde 45 kilo...

Tyvärr råder en viss dubbelmoral när det gäller vikt och utseende. Vi säger ofta att man duger som man är och att det är ok att vara mullig men i själva verket ser vi upp till smala människor och det är den smala kroppen som är idealet.

Det allra viktigaste är att söka hjälp och att lära sig att tycka om sig själv igen. Du duger Elin, precis som du är. Glöm aldrig det!

Det är ok med både rumpa och mage så länge man mår bra!
Morning glory

Gomorron gomorron. Sista dagen hos päronen. Känns lite jobbigt att åka ifrån dem när de haft det så kämpigt. Samtidigt måste jag ju jobba...Det är kämpigt det där med skuldkänslor, ibland önskar man att man kunde dela sig själv så att man kunde vara på fler ställen samtidigt...

Nu, frukost...
Om att få vara sig själv en stund

Det är inte lätt det där att hitta människor man kan vara sig själv med. Speciellt inte pojkvänner/flickvänner. Jag känner rätt ofta att jag är rädd för att be om saker som jag vet skulle "tillfredsställa" mig, som t.ex mer närhet, ömhet osv. Istället går jag och är nedstämd för att jag inte får det. Dilemmat är bara att om jag ber om det så känns det som att jag tränger mig på och är klängig, någon som känner igen känslan? Frågan är då vilket som är bäst, att riskera att vara klängig eller att riskera att vara otillfredsställd? Vem är det som har ansvar för att tillfredsställa ens behov egentligen, ligger det hos en själv eller andra? Det självklara svaret skulle väl vara att det ligger hos en själv men är det så enkelt?

Det var många frågor på en gång...Nu ska jag sova och inte tänka så mycket. So long kamrater.


saknar ännu mer idag...


Same procedure as last month...

Kallsvettningar/frossa - CHECK!
Sockersug/saltsug/fettsug(haha)/senapssillsug - CHECK!
Arg/ledsen/glad/hysteriska fjortisfnissanfall - CHECK!
Ballongmage- CHECK!
Ömma bröst - CHECK!
Kåt/asexuell -CHECK
Myssugen/"ta inte i mig för då får du stryk" - CHECK!

Ja, jag ska ha mens.

Godnatt!

Traditioner

Jag är inte särskilt traditionell av mig men det är rätt mysigt att vissa saker hänger med år efter år. Som den där gamla bunken som min mormor köpte på 50-talet som vi har bakat i sedan jag var liten. Jag tyckte att den var gigantisk när jag var liten och det slog mig idag hur liten den faktiskt är. Det som jag uppskattar med traditioner nuförtiden är att jag kan skapa mina egna. Jag tycker att det är underbart att hitta på saker som passar den familjen jag håller på att bygga med min alldeles egna familj och att skita i sådana saker som andra har tvingat på mig under alla år. Jag har en väldigt komplex relation till julen, den har aldrig varit min favorit av den enkla anledningen att vi alltid har stressat och bråkat väldigt mycket i min familj under julen. Jag tänker göra allt jag kan för att det inte ska bli så för mina barn. Att bygga ett eget liv med egna traditioner, visst ger det en viss frihetskänsla?

Någon mer än jag som är kluven till julen?


Dagens detaljer...

Idag har jag bakat och bakat och bakat och fikat och om en stund kommer det fler folk och fikar...det är jultider mina vänner. Här kommer min dag i bilder...


86 lussebullar blev det til slut...
mamma börjar tidigt...
Martha Stewart?

Jag julbakar! Lussebullar, kolasnitt, mjuk pepparkaka, sockerkaka..ja ni fattar att det är stora grejer på g! Jag har tagit på mig mammas gamla förkläde som väcker väldigt många nostalgiska minnen...Mamma är lik sin mamma säger jag bara...

Vad gör ni idag?3 saker ni inte visste om mig...

1. Jag har varit krokimodell, ja, en helt naken sådan. Mycket bra för min uppfuckade självbild, men framförallt oerhört nyttigt att bli betraktad som ett objekt på ett positivt sätt och få mycket uppskattning för mina breda höfter och runda rumpa på ett icke-sexuellt sätt.


2. Jag har varit Nordisk mästare (junior) i en rätt udda sport två gånger.


3. Min största dröm när jag var yngre var att bli sångerska och jag jammade ett tag (efter många timmars övertalning) med en jazztrio när jag var student i Götegorg.


Det var allt för nu mina vänner, so long!

Gomorron gomorron (på götebosska)

Äntligen har jag fått tillbaks min normala dialekt! Dvs götebosska. Min hjärna blir helt förvirrad när jag är i Malmö, jag säger "jaaaaaaa" som värsta jävla skåningen vilket är jävligt irriterande. Men, det räcker med att jag stiger av tåget på centralstationen i Göteborg så är jag på rätt spår igen..hehe.

Har sovit som en stock inatt vilket var väldigt längesedan. Det kan ha att göra med att jag inte har en 30-kilos hund som  breder ut sig, fiser och snarkar eller min sambo på 90 kilo som breder ut sig, fiser och snarkar...bara jag...skönt! Det kommer väl ta ungefär en natt till sen längtar jag hem till mina boys...(ungefär här vet jag att min sambo kommer börja nicka när han läser detta...)

Nu blir det frukost och lite skvaller med pappsen!

kram på er


sveriges vackraste dialekt? :PSkulle du ha sex med en kändis?

Ett av mina stora intressen här i livet är att tjuvlyssna på andras konversationer. Jag får så många bra idéer till blogginlägg då..hehe...Idag tjuvlyssnade jag på två fjortisar som satt bakom mig på tåget som läste nån kvällstidning och diskuterade hur snygg Idol-Johan är. "Asså jag har ju pojkvän men asså Johan skulle jag lätt ha sex med om han frågade" Ungefär här höll jag på att börja garva högt. Om han frågade. Fan vad underbart tänker jag. Tänk er själva att ni kommer hem till pojkvännen eller flickvännen och säger, "du älskling nu är det så här att Johnny Depp har frågat om jag vill ha sex med honom, är det ok eller?" Människors kåthet på kändisar faschinerar mig. När jag var femton bast och jobbade extra som servitris var det en av servitriserna i restaurangen som hade ett one night stand med en väldigt känd fotbollsspelare som bland annat var med i VM-truppen 1994. Stolt som en tupp kom hon till jobbet dagen efter. Vi alla visste ju vad som hade hänt. Hans kändisskap smittade liksom av sig litegrann på henne. Helt plöstligt var hon lite mer än vi andra för att hon hade knullat Mr X. Tyvärr försvann hennes "kändisskap" när fotbollsspelaren en vecka senare satte på ytterligare en servitris...Though shit. Pinsamt skulle jag vilja säga, riktigt pinsamt.  


Så vad säger ni, skulle ni ha sex med en kändis om ni fick chansen? (Nej, jag skulle inte det, inte ens om Johnny bad på sina bara knän... :P)

Rest hela dagen...

Idag har jag spenderat halva dagen ombord på ett tåg och sedan buss...Jag hade beställt biljetter till X2000 men det tåget var såklart utbytt mot ett tåg från 1983 med bruna veloursäten som luktade sunk. Wooiiiee! Not. Anyway. Nu är jag iaf hemma hos päronen. Här är allt sig likt. Imorgon skall vi baka lussebullar och ta fram tomtarna. Alla 1200 stycken. Jeey! Som ni märker så är jag jävligt peppad när det gäller julpyntnint. Eller så inte... Nu ska jag sluta vara så jävla cynisk och sova istället. Puss och kram!

saknar redan...bah!Kompensera med en snygg kropp?

För några veckor sedan läste jag Cecilia Blankens funderingar om Zlatan i Expressen fredag. Hon skrev något i stil med det han saknar i intelligens kompenserar han med sin fulländade fysik. Jaha. Där ser man. Tänk om en man skulle skriva så om en tjej. Skulle det inte bli ett jävla liv då? Omvänd sexism kanske man skulle kunna kalla Cissis kommentar om Zlatan...Jag fattar också att hon inte är helt allvarlig men jag tycker ändå att det börjar bli jävligt tjatigt med all denna ytlighet. Jag är så jävla trött på rumpor, plasttuttar och extensions.  Är det bara jag som tycker att intelligens är sexigt??


Vad kompenserar Helena med sina jättetuttar?


Orättvisor

Min pappa berättade om en man som låg bredvid honom på sjukhuset. Han hade en sjukdom i sin tarm som gjorde att han hade oerhörda smärtor, knappt kunde ligga eller sitta och var tvungen att bära blöja. Samtidigt som han låg på sjukhuset låg hans fru på förlossningen och skulle föda deras gemensamma barn. Efter en lång och smärtsam förlossning födde hon ett barn som inte levde. Pappa sa att den smärtan som de gick igenom var något av dem smärtsammaste han någonsin sett. Han sa att han började tvivla på om det finns någon rättvisa på jorden. Jag tror inte det. Jag tror knappast att det kan finnas något som är mer smärtsamt än att förlora ett barn. Jag hyser en oerhörd vördnad inför dem som går igenom det helvetet och som överlever och orkar leva vidare.

Människor i allmänhet pratar ofta om att skaffa barn. Men jag tror att det är fel uttryck. Barn är ingenting man skaffar. Det är någonting man får. En gåva. Det är då själva fan att livet skall vara så orättvist.

kram på erUrladdning

Jag sa till sambon att jag mådde illa när jag kom hem från stan och lade mig på soffan en stund. Där somnade jag och efter en stund gick vi och lade oss i sängen. Jag satte klockan på sex för att jag inte skulle sova för läng. 20.16 vaknade jag...snacka om att vara helt däcka! Det var iaf väldigt skönt att få sova lite, jag är helt övertygad om att jag kommer få sova inatt också...lite sliten kan man nog konstatera...

Hur är det med er idag?


Min pappa har inte cancer

Om det finns en Gud så säger jag tack. Min pappa har fått en ovanlig form av tumör i spottkörtlarna, vanligtvis brukar de växa utåt men på honom har de växt inåt vilket komplicerar läget lite...Men jag är glad, glad att det är godartade tumörer och att han får åka hem idag i väntan på nästa operation. Tack, tack, tack.
Om jag vore man.

Jag har (antagligen liksom alla andra) fått Beyonces version av If i were a boy på hjärnan. Den får mig såklart att tänka på vad jag skulle göra om jag var man. Jag måste säga att jag inte alltid förstår mig på män. I mitt jobb stöter jag rätt ofta på genus och jämställdhetsfrågor och ibland förvånar det mig hur vissa män beter sig. (Nej jag är inte manshatare.) Som det här med sexuella trakasserier. Hur kan en man rättfärdiga för sig själv att det är ok att nypa sin kvinnliga kollega i häcken? Häromdagen diskuterade vi ett fall där det gick så långt att en kvinna sade upp sig från sin arbetsplats på grund av att hennes kollega hade nypt henne i häcken. Tyvärr är inte ett nyp i häcket tillräckligt för att säga upp någon (LAS har sina för och nackdelar...) Kvinnan kände sig så kränkt av detta så hon valde att själv säga upp sig. För jävligt? Ja.

Om jag vore man. Skulle jag nypa mina kollegor i häcken då? Kankse skulle jag göra det för att jag hade möjligheten. Om jag vore man, skulle jag knulla runt då (eftersom det verkar vara mer ok när män gör det)? Kanske det, det kanske skulle vara roligt att pröva på? Men mest av allt skulle jag, om jag var man, ta min kvinna i min famn och säga, du, du är bäst, glöm aldrig det. Det är nämligen min erfarenhet att det inte är så jävla många män som gör det.


Gomorron!


Underbara vänner

Vilken tur att man har dom. Sånadär som känner när ångesten har blivit för stark för att man ska bemästra den. Som vet när man bara behöver vara. Så tacksam jag är att ni finns! Nu ska jag vandra iväg och ta en nattfika...
Tårar, Leila och en jävla massa tvätt.

Ja den rubriken var väl en bra sammanfattning på min dag. Jag gråter och är arg omvartannat och pendlar mellan att vara apatisk och överaktiv. Har iaf städat lite idag och vikt en jävla massa tvätt samt svarat på en massa mail. Det är ganska skönt att ta ett kvällspass ibland och jobba bort sånt som alltid blir liggandes...

Nu ska jag läsa bloggar och tycka synd om mig själv för att jag sitter här alldeles ensam.

Puss och kram på er!


Nej nej nej

Nej, det här är ingen bra dag helt enkelt.

Julklappar

Har ägnat kvällen åt att handla julklappar på nätet. Fan vad härligt det är! Ingen svett, ingen stress. Bara jag datorn och soffan. Det som är roligast är ju att det kan slinka ner en och annan julklapp till en själv...idag råkade det slinka ner ett par svarta stilettos i kundkorgen...gosh! Men, jag tycker att jag är värd det!

Godnatt mina vänner..

tillägg: sambons reaktion när han läste inlägget: Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Samboskvaller

Jag: pratar ni aldrig om era fruar på jobbet?
Sambon: jo klart
Jag: vad säger du om mig då?
Sambon: ja jag säger väl om jag är arg på dig eller så
Jag: jaha? vad säger du då?
Sambon: mummel mummel, men mest höjer jag dig till skyarna ju!
Jag: jaha vad säger du då?
Sambon: ja att du är övergrym, smart som fan och duktig...och att du lagar god mat.
Jag. Bah

Fan vilken drömtjej jag måste vara. Smart duktig och lagar god mat...BAH!

Nej jag vill inte suga din kuk.

I morse när jag var ute med hunden i pildammsparken gick jag förbi ett träd där det stod en man och kissade, jag gjorde som man brukar när människor kissar offentligt, tittar åt ett annat håll och låtsas som ingenting...När mannen fick syn på mig flinade han och ropade efter mig, hey vill du inte suga min kuk?! I just det ögonblicket önskade jag att jag var man. I så fall hade jag antagligen sprungit fram och nitat människa. Vad fan är det för fel på er undrar jag?

Så, om jag var arg igår är jag ännu argare idag.

Brandon eller Dylan?

Jaha, då har det dragit igång igen. Beverly Hills. Nej, jag har inte kollat och jag kommer nog inte göra det heller. Men, jag har tittat lite på gamla bilder från originalserie och jävlar vilken nostalgitripp det har varit! Liksom de flesta tjejer i min ålder hade jag kärat ner mig i en Beverly Hills-kille, Dylan. Det stod liksom alltid mellan Dylan och Brandon. Dylan var min idelman (om man kan ha det när man är 13?) Han var mystisk, mörk, fri och självständig och så hade han en jävligt snygg bil. Min bästis var såklart kär i Brandon. Vi hatade båda Brenda och till mitt stora förtret fick jag alltid höra att jag var lik Andrea  (vilket nederlag, men vafan jag var plugghäst, hade glasögon och tandställning ) medans min kompis såklart var lik Kelly.

Nu är det läggdags för min del. Ilskan har lagt sig litegrann, imorgon är det en ny dag och livet är underbart.

På återseende mina vänner....

Vem var er favorit? Dylan eller Brandon?


Dagens

Jag är arg. På allt. Jag skulle kunna slå ner någon. Nej, jag har inte pms. Vet fan inte vad detta beror på. Bra är det iaf inte. Jag är inte bara en bitterfitta utan numera även en argbigga. Jag är en person som oftast håller saker och ting inom mig, men inte idag, idag är jag bara arg. Fantastisk utveckling! Dagen har spenderats på Ikea där vi har införskaffat ännu mer smått och gott som lampor, energisnåla glödlampor och krukor. Jag håller på att flytta in i min nya garderob. Jäklar vad mycket skit man samlar på sig säger jag bara! Oj vad här ska slängas! Men först ska jag gå till Ica och köpa mjölk....

Något bra tips på hur man får utlopp för sin ilska?


Garderobsrensning

Idag är det stor garderobsrensning på gång. Äntligen skall jag få ordentliga garderober. Har i ett år endast haft en ställning att hänga kläderna på vilket har resulterat i att det legat kläder precis överallt...tror iofs inte att jag kommer bli så mycket ordenligare nu när jag får en garderob men nu kan jag iaf slänga in dem i garderoben..det som inte syns....

Vad gör ni idag mina vänner?Personlighetstest.

Jag testade det här personlighetstestet, hittade det  i Atdehydi's blogg,  och hör och häpna, det stämmer väldigt, väldigt väl...!


Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.

Satsa på en karriär som hemmafru?
(När fan började hemmafru klassas som yrke...?)


T-bone och Anton Bergh

Sambon och jag har varit ute och käkat på ett ställe som heter T-bone här i Malmö. Gissa om vi är mätta...! Nu blir det soffa och film och Anton Bergh choklad och pepparkakor...

Trevlig kväll på er!

Vad hittar ni på ikväll?


Varför hatar män kvinnor?

När jag gick i parken med hunden för en stund sedan funderade jag på det här med män som misshandlar sina kvinnor. Det är något med årstiden som gör att jag själv tänker mycket på den tid då jag själv blev misshandlad av den man jag älskade och var tillsammans med. Detta är många år sedan nu och det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess men jag har fortfarande perioder då jag funderar mycket på det som hände. Det jag funderar på är varför det är så att 99 av 100 av mina tankar handlar om "varför stannade jag kvar" , "varför tillät jag det?" medan jag nästan aldrig ställer frågan "varför slog han mig?" eller "varför slår män kvinnor?". Jag liksom alla andra misshandlade kvinnor känner en enorm skuld och skam för det som hände. Jag vet rent intellektuellt att det inte var mitt fel, men känslomässigt känns det annorlunda.

Så varför låter man det hända? Jag vet inte. Jag vet bara att man sakta men säkert dras in i ett mörkt hål av kontroll och misstänksamhet. Tänk er en spindel som fångar sitt offer i ett nät. Till en början sprattlar offret. Vägrar ge upp. Sedan sticker spindeln sin gifttagg i offret och det blir paralyserat. Lite så kände jag mig. Paralyserad. Man når en punkt där man slutar bry sig. Du kan slå ihjäl mig brukade jag tänka, jag  bryr mig inte.

Från att ha kollat sms, läst mina mail, kollat telefonräkningen, spionerat på mig på stan eskalerade det snabbt till hårda tag om armar och nacke tll örfilar för att slutligen gå över i slag och sparkar i magen. För min del var inte detta det värsta. Det värsta var den psykiska terrorn. Förnedringen. Kontrollen. Terrorn. Min spindel försökte suga ut min själ med sin gifttagg. Men tydligen så är det svårare än vad man kanske kan tro. Jag trodde att han hade lyckats släcka min livsgnista men det hade han tydligen inte för jag lyckades ta mig ur hans grepp och lämna honom.

Så varför pratar vi mer om varför kvinnor stannar kvar och tillåter sina män att misshandla dem istället för att prata om varför män slår sina kvinnor? Detta ger ju skenet av att männen alltid kommer att slå och kanske är det så. Det är dock min fulla övertygelse att kvinnor alltid kommer att resa sig upp och gå.


Humor?

Jag gillar elaka människor. Sådana männiksor som på ett cyniskt sätt kan vara elaka mot de som förtjänar det, oftast makthavare och uppmärksamhetskåta mediemänniskor...Jag läser Cecilia Hagens söndagsinvervju med Katrin Zytomierska i expressen. Den kvinnan har verkligen gjort sig ett namn på att vara elak mot de som enligt mig minst förtjänar det. Ofta är detta också personer som inte kan försvara sig. Om man som Hey Baberiba gänget hånar kungen och Silvia så vet man liksom att det är på skoj och på något sätt är det sånt som man får ta som offentlig person om det är inom rimliga gränser men att hoppa på taniga tonåringar  som ställer upp i idol, njae...hur fan ska de kunna försvara sig??

Vilken är din avsikt med att såra människor? Att bli känd och därmed öka ditt marknadsvärde? Eller något annat? Vad får du ut av det?

- Humor. Att jag får skratta åt det.

Humor. Det är humor att vara elak. Är det bara jag eller Katrin Zytomierska som är dum i huvudet? Vad tycker ni?

bild från expressen

Julklappar

Jag ligger med laptopen på magen (elektronisk riskudde??) och kollar julklappar på nätet. Jag måste säga att jag gillar det. Istället för att slippa trängas med en massa stressade människor på stan kan jag ligga här och sippa kaffe. Perfa.
Så, vad letar jag efter då? Jo, allt möjligt. Vad köper man till tonåringar som har allt? Till pappa som inte vill ha några julklappar? Jävligt svårt. Jag gillar inte att ge pengar i julklapp utan tycker att det är roligare att ge något som man har lagt ner lite tanke och kärlek på...men det är svårt!

Jag hittade den här läppglansen, kanske passande till en 12-åring...lite söta tyckte jag...


Kramp

Som ni säkert har förstått ligger min pappa på sjukhus och är nyopererad och skall genomgå ytterligare en operation. Jag tror att oron håller på att knäcka mig totalt. Maktlösheten är vidrig. Eftersom han har en böld i halsen tänker alla samma sak men ingen vågar säga något. CANCER. Så alla går omkring och smyger och säger att det ordnar sig nog. Eftersom jag är en cynisk jävel tänker jag tvärtom. Tänk om det inte löser sig. Tänk om min pappa kommer dö utan att ha träffat mina kommande barn. Så långt vandrar tankarna iväg när man är så här trött och stressad som jag är nu. Och så tystnaden. Vi håller tyst. Vi säger ingenting. Låtsas som ingenting. Håller andan. Varför kan ingen prata med mig om det?Vinter

Har varit ute i parken, det är strålander underbart vinterväder och både jag och vovven njuter i stora drag. Det blir så mycket härligare att gå ut på morgonen när det är sol! Idag är det storstädnings som gäller, eller om jag känner mig själv rätt vet jag att det kommer bli en del kaffedrickande, bloggande, surfande och tidningsläsande innan jag kommer igång..haha


Lägg ner illusionerna

Jag befinner  mig i någon slags bubbla bestående av stress, oro och trötthet. Vill bara trycka på pausknappen men det går ju inte. Dessutom känner jag mig oerhört gammal...Pratade med min mentor om det där igår, han menade att för sin egen hälsas skull bör man lägga ner alla illusioner om att livet skall lugna ner sig för det gör aldrig det. Det kommer alltid vara något som ger ångest, oro,stress och trötthet. Så, lev i nuet, en dag i taget var hans råd. Lättare sagt en gjort men jag ska försöka.

Godnatt!


sängen

Nu har jag jobbat klart..pheew, vilken trevlig lördagskväll. NOT! Nu blir det sängen för min del. Förhoppningsvis får jag lite sovmorgon imorgon också...

på återseende!


Nuts!

Vi har galet nyttigt lördagsgodis idag, nötter och vindruvor, yummie! (nu kommer säkert nån jävel och säger att det inte alls är nyttigt med vindruvor men det skiter jag i...) Dagen har varit enformig och lång...isch! Skulle helst av allt vilja dra ut på en av stadens få soulklubbar ikväll men har ingen som vill hänga på tyvärr..så det blir soffa och hund för min del. Som vanligt.
Nyårsstassen

Jag beställde en klänning på nätet i veckan och hämtade den idag. Det är en svart liten sak med korsettliv och mycket tyll. Kanske lite för myckt tyll eftersom jag känner mig lite som en såndär docka som snurrar runt på speldosor om ni vet vilken jag menar..så behålla eller inte, det är frågan.

Jag till hör de människor som verkligen avskyr nyår. Mina nyårsaftnar slutar alltid med antingen gräl, akuta sjukdomar eller att jag firar dem alldeles ensam. Ser med spänning fram emot detta nyåret... :P


Studie av ett golv

Jag verkar gilla golv. För andra dagen i rad har jag gjort en närmare studie av golven  i vår lägenhet. Igår i badrummet och idag i hallen. Jag (råkade) svimma idag igen. Jävla skit. Pang säger det bara, jag hinner tänka "nu svimmar jag" och sen vaknar jag på golvet med världens huvudvärk.  Jag som skulle städa och dona. Får vänta med det en stund. Vill inte studera fler golv idag.


Fula saker i vår lägenhet

När vi fick den här lägenheten fick vi även behålla en del av inredninge. Dvs. plastblommor, fula prydnadssaker och röda lakan. Vissa av de här sakerna har vi lyckats göra oss av med medan andra saker liksom har hängt sig kvar. Men idag är det slut med det! Idag är det den stora röjardagen och jävlar vad det skall slängas!

rosa plastblommor, me no likee...och inte heller den här lampan med kinamotiv...Nattpass

Den här kvällen fick en liten annorlunda avslutning än vad jag hade räknat med, vilket jag gillar! Istället för att jag gick och lade mig vid halv tolv, deprimerad och ångestladdad, var det en kompis som hörde av sig och frågade om jag inte skulle komma förbi en stund. Me likee. Det blev en mycket bättre avslutning på kvällen än att ligga ensam och prata med hunden.

Nu släcker jag lampan och säger godnatt!


Dagens bästa: vänner som bor nära
Dagens sämsta: kvävande känslor


dagens disco-hund!


Före och efter...

Aftonbladet har ett reporage där de skriver om hur det gick för de kändisarna som medverkat i Du blir vad du äter. En av dem som deltog är Fadde. Han väger lika mycket idag som innan han medverkade i programmet, skillnaden är att han han idag istället har muskler istället för fett...

Det roliga är att det inte nämns i artikeln att han faktiskt suttit i fängelse sedan bilden togs...där har man nog rätt mycket tid att lyfta skrot...fast det kanske bara är jag som är fördomsfull...länge leve Anna Skipper!  :P

Reportern: cyklar du fortfarande?
Fadde;Nej, cykeln har mitt ex, Linda Rosing, snott. Och den skulle jag gärna vilja ha tillbaka!


bild från aftonbladet

Kvällspasset

Kvällen har spenderats på IKEA! Finns det ett bättre ställe att spendera en fredagskväll på? Nej, tror inte det...Vi har inhandlat lite smått och gott, som julgranskulor, lampor och doftljus...sånt man inte kan vara utan...
Nu blir det brie och tv, jag som aldrig tittar på idol tänkte faktiskt göra det idag...
Sambon ville ha blå/vita kulor och jag röda...gissa om det blir fight runt granen!mysbelysning


nyvaken kompis


yummie..!


Och det snöar fortfarande...

Det blir inte många barn gjorda idag men det är bra för jag har lugnat ner mig lite. Hjärnan börjar fungera normalt igen, thank god för det...Eftermiddagen spenderas i soffan med datorn i knät med en tekanna inom räckhåll. Snart måste jag dock bege mig ut i snöovädret för att handla käk till middagen...bläää!

pappas hemmastickade raggsockor..jag i favvotröja...har gått och myst i den hela dagen...


nya tekannan (tekannenörd)


Får man prata om rött bajs?

Känsliga läsare varnas!
Förra lördagen var jag och sambon på kalkonmiddag där det serverades ungsbakade rödbetor. Dagen efter när jag gick på toaletten trodde jag att jag hade fått någon allvarlig sjukdom och ett par sekunder var jag osäker på om jag skulle dö eller om jag bara hade fått ofrivillig mens innan jag kom på att jag käkade rödbetor kvällen innan. Jag var tvungen att fråga sambon om han också hade rött bajs. JA!! sade han väldigt glatt...

Vilken tur att man kan dela med sig av sånt här till sin sambo eller hur...? Och så undrar jag vart fjärilarna i magen och romantiken tog vägen...


Årets julgran?

Jag kunde inte låta bli att ta med den här bilden på Madonna. Tankarna gick genast åt en julgran...snyggt? Nej!


Det snöar!

Jisses amalia, det snöar i Malmö! Kan aldrig tänka mig att det kommer bli något långvarigt men ändå...!
Dagen har gått i städningens tecken. Jag har plockat och pillat mellen telefonsamtalen. Pappa kommer inte få lämna sjukhuset förrän i slutet av nästa vecka och det känns piss. Däremot känns det bra att man kan prata med honom igen...

Jag lovade ju bilder från dagen och här kommer ett par...


stoooora snöflingor
julstämning på innergården..


beroendeframkallande...Mitt nya hatobjekt, internpost! Jag är terroriserad....Gomorron!

Äntligen har jag fått sova lite! Slocknade kvart över ett efter att ha kollat lite på Casino Royale. Svimmade på toaletten igår kväll, varningstecken någon? Jag var så jävla trött och stressad igår att mitt huvud bara snurrade hela dagen...

Idag tänkte jag vara en aktiv bloggare och sno konceptet EBIT av Engla. Dvs En bild i timmen. Får se om jag kommer ihåg att ta bilderna bara...

på återseende!


Knarka julmust?

Undrar om man kan knarka julmust? Det känns som att jag gör det i ett par månader varje år. Idag har jag köpt min första julmust så nu är det kört! Ojojoj vad här ska drickas julmust!

Dagens bästa: glad hund
Dagens sämsta: huvudvärk
Dagens godaste: julmust och vitlökssmör (inte tillsammans då)
Dagens fundering: kommer jag bli en kycklingmamma som min sambo säger?


Det där med att sänka rösten....

När jag låg och slumrade i soffan igår kväll satte sambon på kvällsöppet där Blondinbella medverkade. Lugn! Det här inlägget kommer inte handla om henne utan om det där med att använda sin röst på rätt sätt. Många av de tjejer jag har pratat med som sitter på höga positioner pratar om hur viktigt det är att använda sin röst på rätt sätt. Eller snarare, att sänka rösten. En mörkare röst ger tydligen mer förtroende än en ljus. Pratar man dessutom fort med ljus röst, tja då försvinner tyvärr en del av intresset. Jag tillhör inte dem som tycker att vi kvinnor ska transformera oss för att likna män mer. Tvärtom tycker jag att vi ska bejaka vår kvinnlighet och inte göra den till något negativt. Hur man talar handlar ju inte om kön utan snarare om retorik. När jag i min dvala lyssnade på Blondindonnan igår slog det mig att om man ska göra sin röst hörd (speciellt som kvinna) så får man fan sänka den och prata långsamt för annars är det ingen jävel som lyssnar! För tyvärr lyssnar inte de flesta på vad man säger utan hur man säger det...

Håller ni med mig eller är jag helt ute och cyklar??

Det man inte vet....

har man inte ont av brukar det heta...Jag kom att tänka på det när jag var på jobbet igår och pratade med en kollega som sitter på en chefsposition. Vi kom att prata om en annan person i organisationen och min kollega kläckte ur sig att "han är väl inte känd för att vara så skärpt". Jag funderade på det är en stund. Jag undrar vad jag är känd för? Den blonda? Den trevliga? Den korkade? Den smarta? Den tröga? Det är tur att man inte vet allt som sägs om den, antagligen hade man varit helt knäckt.

Idag har jag häcken full. Mail, mail, mail. Och möten. Huvudet snurrar och jag glömmer bort saker. Inte bra. Jag borde nog ta semester. Bah.


Hjälp mig att tyda

Inatt blev jag strypt till döds av en svart pytonorm. Om det är någon som har en bra tolkning på det får ni gärna höra av er...för jag har ingen aning...Jävla otäck dröm...


Dagens


Humör: ledsen och orolig
Gjort: jobbat, varit på möte, grälat med sambon, jobbat lite till och garvat med mamma i telefon
Planer: Jobba ett par timmar sedan kvällsmys i soffan
Ser på: Datorn och  sambon
Lyssnar på: P3's radiodokumentär om Lasermannen
Läser: bloggar
Dricker: vatten och snart te
Äter: linsgryta á la student...
Bästa: hm..kommer inte på något
Sämsta: oro
Barn: ja gärna! (ett helt fotbollslag, ner med brallorna baby!)
Väder: Det regnar och är väldigt, väldigt grått...

sommarminneBesviken

Jag är så jävla trött på att ge och inte få något tillbaka. Vad är meningen med det?  Har knappt sovit i natt och ska iväg på ett möte nu med en risig mage och ett hjärta som har kramt. Det här är alla annat än bra.

Te i soffan

Sambon och jag behövde en paus från arbetet så vi slog oss ner i soffan med en tekanna och Burn after reading, bröderna Coens senaste. Inte deras bästa men helt ok underhållning. Jag håller på att oroa ihjäl mig och vill bara gråta mest hela tiden men vad hjälper det?

Pratade med mamma för en stund sedan som gav mig numret till pappas telefon på sjukhuset.
Jag: men han kan ju inte prata (han har opererats i halsen)
Mamma: nej, men du kan väl ringa och prata ändå!
Jag: men hur kul är det när han inte kan svara?
Mamma: skit i det, jag sa till honom att jag ringer innan jag ska sova så pratar jag som vanligt och så svara han som vanligt ja eller nej på det jag säger...hahahaha!
Jag: skitbra....

Tur att man kan skratta i eländet i alla fall...kram på erWebbtest om Carolina Gynning

Ibland undrar jag vem som hittar på all skit som skrivs i kvällstidningarna, för att inte tala om kvällstidningarnas hemsidor. På expressens hemsida kan man idag göra ett webbtest om Carolina Gynning. Finns det någon som överhuvud taget är intresserade av att testa sina kunskaper om Carolina Gynning undrar jag...någon???


Nej, nej, nej...!

Mamma ringde precis och sa att pappa inte får komma hem idag eftersom han fått feber och har jätteont. Fan, fan, fan, fan..! Jag hatar detta. Jag avskyr sjukhus och jag avskyr prover och resultat och all denna jävla skit. Min pappa ska vara världens starkaste och inte ligga på något jävla sjukhus...


Oro

Pappa ligger nyopererad på uppvaket och jag är så orolig att jag nästan kräks. Om en vecka får vi provresultatet, läkarna har ingen aning om varför han har en svulst i halsen. De värsta tankarna virvlar runt i huvudet, är det cancer, kommer han att dö? Olidligt skulle jag vilja säga.

Grön lunch till frukost

Det blev ingen frukost idag, jag vakande sent och sen blev det över en timme i parken (där jag höll på att hamna i bråk med en annan hundägare men det är en annan historia) och sen var klockan halv tolv och då kunde jag lika väl käka lunch...

Det är underbart väder i Malmö idag och jag ska försöka jobba järnet i ett par timmar och sedan bege mig ut i solen igen!

puss och kram på er...Virituell otrohet?

Jag läste en artikel i aftonbladet häromdagen som handlade om en kvinna som hade skilt sig från sin man efter att han haft sex men en kvinna i ett dataspel...hm...det där väcker ju en del intressanta frågor om var gränsen för otrohet går...


Hade ni sett det som otrohet om er partner haft sex med någon i ett dataspel..??


Lämna tjejerna ifred...

Igår när vi var på middag reagarade jag på en sak, tre av kvinnorna på middagen kommenterade den ena tonåringens(hon är 11 blir tolv) kropp när hon var i rummet. De talade om henne som om hon inte var i rummet "hon har fått så mycket former" istället för att säga "du har fått så mycket former". Sånt här gör mig så jävla förbannad, av olika anledningar. Jag tycker för det första inte att man pratar om en person när de är närvarande som att de inte är i rummet. Och vem har sagt att det är ok att kommentera ett barns kropp? Hur känner vi oss själva när någon kommenterar hur vi ser ut? Jag kommer själv ihåg hur mycket jag hatade när någon kommenterade min kropp i den åldern av den enkla anledningen att jag aldrig kunde tolka om de var positiva eller negativa. Har man en skev självbild är det inte det allra lättaste...Dessutom, om vi inte vill att våra barn skall se sig själva om objekt och bli ytliga så kanske vi inte skall behandla dem som objekt Skärpning för helvete...bortjagad...

Hm, ibland undrar jag hur vissa människor är funtade. Jag rastade vovven i parken precis i en sån där hundrastgård där de kan springa fritt. Efter en liten stund kommer det två tjejer gående med två hundar, de cirkulerar lite runt rastplatsen och jag frågar dem om de vill komma in. Det vill de inte för den ena hunden gillar inte hanar. "Vi väntar tills du går" säger den ena. Och det gör de bokstavligt talat. De ställer sig utanför grinden och stirrar demonstrativt på mig. Jaha, ska jag ta min hund och gå bara för att er hund är aggressiv? Tydligen...Jag tog helt enkelt min hund och gick...trött och irriterad...hur svårt kan det vara att samsas om en jävla hundgård..?Kalkon och gospel

Det blev en trevlig middag, det brukar bli det. Det var riktigt gott med helstekt kalkon, potatis, brysselkål, ungsbakade rödbetor. Och så trevligt sällskap såklart. Kvällen avslutades med ett spontant besök i en kyrka i närheten där en gospelkör hade konsert. Tårarna började såklart rinna på mig, jag gillar gospel ,men framförallt påminde hela konserten mig om en begravning som jag mest av allt vill glömma. Där spelades his eyes is on the sparrow, otroligt vacker..

Nu borde jag sova men jag kan inte. Jag tänker helt enkelt sitta här tills jag däckar.

Puss och kram

dagens lista

Dagens

Humör: deprimerat och bittert som vanligt med undantag för otroligt mycket kärlek till hunden som just nu ligger i mitt knä
Gjort: fikat med en kompis på stan, fönstershoppat och inhandlat ett par gummistövlar för 99 kr, äntligen!
Planer: Jobba ett par timmar sedan långpromenad med hunden, kalkonmiddag med goda vänner ikväll.
Ser på: Datorn och hundens nos
Lyssnar på: P3's radiodokumentär om Tomas Qvick
Läser: DN på nätet
Dricker: Ramlösa Kactus
Äter: Snart kycklingsallad med quinoa
Bästa: Att det är lördag och att jag ska få äta middag med familj och sambo ikväll.
Sämsta: nattens mardrömmar som inte vill släppa taget
Barn: ja gärna! (ett helt fotbollslag, ner med brallorna baby!)
Väder: Det regnar och är väldigt, väldigt grått...

Kan man hyra in en hår-pillare?

Det finns få saker som är så mysiga som när någon pillar en i håret. Jag faller alltid in i någon slags dvala som nästan är skönare än att sova. Eftersom jag är ensam hemma ikväll finns det ju ingen som kan pilla mig i håret och jag tvivlar starkt på att vovven fixar det även om han är världens klokaste och smartaste hund...kolla blocket kanske..?

Ofrivillig ensamhet

Jag känner mig ensam och skulle helst vilja lägga mig och sova och glömma hela den här dagen. Jag hatar att vara ensam när jag är på det här humöret. Framförallt hatar jag att känna mig så ensam som jag gör nu. Jävla skit. Vill inte ens tänka på hur mysigt alla har det där ute denns fredagskväll (ynksynd om mig, ja..) jävla skit! jävla skit! jävla skit!

Nu skiter jag i det här och ska trösta mig med brie...


Kapitulation

Jag kapitulerar. Den här dagen blev helt enkelt inte bra. Jag får ingen arbetrsro vilket istället gör att jag blir superstressad. Jävla skit. För mycket tankar i skallen och för mycket spring hit och dit. Men så är det ibland. Jag får väl helt enkelt ägna helgen åt arbete istället....så jävla tråkigt...

Önskegodis: tiramisu!


Godförmiddag

Hej hej, tillbaks till vardagen. Har som vanligt varit i parken och som vanligt är det jobb på g...Jag läste i Aftonbladet att det som vanligt blev kalabalik när HM släppte sin kollektion av Comme de Garcon, jag fattar som vanligt inte varför...hur många använder de guldiga zebrarandiga klänningarna från förra årets Roberto Cavallikollektion? Eller de rosa korta mohairtröjorna med rosett från Viktor & Rolf. Ärligt?'


Kärlek

"I don't like you, but I love, feels like I'm always thinking of you" Är det så kärlek skall vara? Tuff, kämpig, bråkig, arg, krigande, är det kärlek? jag som trodde att det skulle vara lätt att älska...så fel jag hade...

Är er kärlek lätt?

Hemma igen

Tillbaks i Malmö och tillbaks på jobbet. Har mycket mer energi nu och framförallt mer entusiasm! Det är ett måste för att jag ska klara av att komma ur mitt destruktiva matbeteende. Jag tycker iaf att jag skötte mig bra under Stockholmsresan, hade inget behov av att kräkas vilket var jävligt skönt. Nu gäller det bara att hantera vardagen också..det är ju det som är det svåra...

Hur har ni det? Ni är så tysta... :P

kram på er!


Sista dagen

Idag åker vi hem men det är helt ok, är så jävla nöjd med den här resan! Saknar hunden så det ska bli skönt att komma hem...Innan vi åker ska vi promenera lite i gamla stan och förhoppningsvis hinna med Nationalmuseum. Vi hörs senare mina vänner!

kram


Kontor på scandic

Jag sitter i loungen på ett scandichotell på stureplan och jobbar medan jag väntar på sambon som är på möte. Tänk om man kunde ha det så här varje dag, sitta i en skön skinnsoffa, lyssna på loungemusik och titta på människor på stan genom stora fönster. Det är riktigt roligt att jobba då faktiskt...Vi får se vad vi hittar på i eftermiddag..kanske blir det gamla stan och nationalmuseum...mys mys!

puss och kram på er

Fantastisk måltid

Eftersom jag är matnörd, alltså älskar att laga och äta mat (ironsik va...) så måste jag berätta om gårdagens restaurangbesök. Vi käkade på en cajunrestaurang och det var så fantastiskt gott! Det var längesedan jag åt en så perfekt komponerad måltid...

Vi började med varsitt ostron med citron och tabasco, ingen av oss hade testat det tidigare och det var en riktist positiv överraskning, riktigt gott! Därefter käkade jag krabbkaka och sambon hemmagjorda korvar. Till huvudrätt käkade vi varsin köttbit med en massa olika tillbehör som "dirty rice" lökringar och bakad sötpotatis, rödvinssås med rom, "smoked butter" och salsa. Om det var gott? Jaaaa! Helt jävla otroligt att vi fick ner någon efterrätt men det fick vi! Pecanpaj med citronglass och chokladvulkan med smak av sån där körsbärscoca-cola som jag inte kommer på vad den heter nu bara för det....halleljua moment säger jag bara..är man matnörd så är man...

idag blir det mer fika och affärsmöte! kram på er...

Stockholm

Hotellbytet blev lyckat! Vi bor numera på ett mysigt pensionat på södermalm med dubbelsäng och trägolv. Dagen har vi spenderat på Wasa-museet vilket var riktigt mysigt...vi har även hunnit med en fika i en italiensk delikatessbutik...sååå gott! Det ösregnar och blåser i stockholm men det skiter jag fullständigt i! Jag är så lycklig över att få spendera lite tid med sambon och få miljöombyte. Ikväll blir det middag på en cajunsestaurang. Jag säger bara pecan och kolapaj till efterrätt!

puss och kram på er!

Godmorgon!

Gomorron gomorron, befinner mig på söder i stockholm och käkar frukost. Hade jag haft en kamera hade jag fotat mig och sambon som sitter med varsin laptop och ser allmänt nördiga ut. Snacka om att vara databeroende...Idag är det bara en massa mys och museer som gäller. Tänkte kolla in Wasa och kanske även skansen..vi får se..inga planer vilket är jävligt lyxigt..

Vi fick en liten chock när vi anlände till vandrarhemmet halv tolv, vårt "dubberum" bestod av fem kvadrat med en våningssäng...jag tror inte jag kan beskriva besvikelsen i min sambos ögon. Så vad gjorde jag som den underbara flickvän jag är,. jo jag satte mig och började surfa efter hotell, mitt i natten. Så nu bär det av till ett nytt pensionat, med garanterad dubbelsäng...Vilken söt sambo jag har som blir så besviken av att han inte får sova i samma säng som jag...haha!


Morgonens konversation:
 sambon som läser min blogg: vad fan är skansen?
jag: men det är typ som en park
sambon: vadå park
jag, ja med typ djur och sånt
sambon: på bred skånska, som i folkets park??
jag;ja typ
sambon: jag vill inte gå i folkets park!! jävla nörd..höhö!!

suck..Personifierad ytlighet

Jag kan inte låta bli att läsa en artikel i Aftonbladet om Fadde och hans nya flickvän. Vad föll du för undrar journalisten:- Hennes utseende, hållningen, hennes ansikte. Hon är väldigt snygg, eller hur? Det måste du hålla med om!

Fan vad underbart det är med ytliga människor eller hur!


Mot Stockholm!

Wooieee! Idag åker vi till Stockholm! Skall bli så skönt att komma bort lite...framförallt skall det bli skönt att få lite tid med sambon. Vi har knappat pratat med varandra på hela veckan känns det som. Efter sommarens roadtrip genom hela Europa tycker jag att det är riktigt mysigt att bila. Man sitter liksom bara där och myser..tänk vad man kan ändra sig, jag som alltid har tyckt att det är skittråkigt att åka bil...

På återseende mina vänner! Jag kommer blogga från Stockholm också...kram kram...Ovillkorlig kärlek

Jag har funderat mycket på det där med kärlek den senaste veckan. När jag är ledsen och trött vill jag bara vara ifred. Helst av allt vill jag be sambon dra åt helvete och ta in på hotell en vecka eller så men det gör jag såklart inte...Jag har också funderat på det där med ovillkorlig kärlek. Det känns just nu att den enda som kan ge det är vår hund. Det låter ju sinnesjukt men han är den som ger så otroligt mycket kärlek oavsett vad. När jag mår så dåligt som jag mår nu vet jag inte hur jag skulle kunna klara mig utan honom. När mardrömmarna kommer på nätterna (de har duggat tätt den här veckan) sträcker jag ut foten och känner att han ligger vid mina fötter och då känns det ok. Det är också han som får upp mig på morgone och efter att ha fått mig att skratta bara genom att vara en hund så känns det faktiskt ganska ok att leva. Det låter helt galet men det är verkligen så.

Det senaste året har jag träffat så många ledsna, bittra och cyniska människor som tappat tron på kärleken eller som till och med inte ens vet vad kärlek är. Det gör ont i hjärtat att se dem. Tyvärr lever de flesta av dem i en ytlig värld där utseende betyder mer än inre och jag antar att det är svårt att nå kärlek då.  "Sluta drömma" sa en av dem till mig men jag vägrar. Jag må vara både ledsen och bitter men jag vägrar tro att det inte skulle finnas lycka och kärlek. Jag tänker nå dit. 

Godnatt mina vänner.


Vart tog den här dagen vägen?

Den här dagen bara swooschade förbi och nu sitter jag här och ska strax gå på invigningen av en ny inredningsbutik i Malmö. Kul! Sen blir det spaghetti och köttfärssås och mer jobb. Skall ju till Stockholm imorgon så jag måste jobba undan en del saker...

Det här blev ett satans tråkigt inlägg men vafan....ibland blir de det...

kram på er!

Matsalsbord

Vi ska göra lite förändringar på våra 104 kvadrat och funderar på att skaffa oss ett matsalsbord. Jag vill ju ha ett ellipsbord men det kostar sådär 10 papp och sen kommer stolarna till det. Så om det är någon som vet något mer humant alternativ så får ni gärna tipsa om det!

VI hittade en fåtölj som vi blev lite kära i, en sån där kärleksfåtölj som man får plats två i, precis vad vi behöver! haha...
Livsfarligt med Facebook

Jag fattar inte varför jag fortfarande har Facebook. Jag gillar inte alls stället. Det gör däremot min sambo. Han har fått facebook-sjukan och ser det som någon slags sport att leta fram alla sina gamla vänner och bekanta. Jag tycker att det är så intressant att vi är så olika på den punkten. Jag gör allt för att springa undan från mitt förflutna och han gräver istället fram den. Vad beror det på? Tanken på att leta fram gamla pojkvänner och skriva Hej vad gör du nu förtiden? ger mig ångest. För man vet liksom att de kommer svara en gång och så svarar man tillbaks och sen blir det liksom inget mer för man har inget mer att säga varandra. Avslutat kapitel. Varför har jag inget behov av min hisoria undrar jag? När jag var hemma hos föräldrarna och hälsade på för ett tag sedan träffade jag en gammal flamma på busstationen. Vi snackade en stund och jag kan slå vad om att vi båda stod där och tänkte undra vad fan som hade hänt och det inte hade varit så jobbiga omständigheter.  Kanske är det så att avslutade kapitel mår bäst av att vara just avslutade och kanske ska jag avsluta mitt face bookande för att slippa svara på vad jag gör nu för tiden...

godnatt!

Möte

Jaha, då var första delen av dagen avklarad. Mailen är skickade och jag har fått gjort lite annat smått och gott. Om en timme skall jag och sambon iväg på affärsmöte, vi är ju ínte bara sambos utan även kollegor....det ni mina vänner! Egentligen är det väl inte att rekommendera att man jobbar med den man älskar men eftersom vi sysslar med olika saker i företaget tror jag att det ska gå bra...

På tal om ingenting har det diskuterats en hel del om kvotering den senaste tiden. Bland annat diskuterade jag det med en grupp studenter sist jag föreläste. Åsikterna är många och delade i den här frågan. Jag drog lite på smilbanden när jag läste om Blondinbellas åsikter när det gäller kvotering, hon är emot och rättfärdigar det så här: Anledningen till det är att jag tycker att det är fel att tvinga in kvinnor in i styrelser. Hm..är det jag som har fått det om bakfoten, jag som trodde att kvinnor VILLE komma in i styrelser...där ser man... ;)

Är ni för eller mot kvotering?

Gröt

Idag har jag tagit tag i mina matvanor ordentligt och käkat gröt till frukost. Om jag inte äter en bra frukost går liksom allt åt helvete. Så från och med nu är det gröt som gäller vare sig jag vill eller inte. Min värsta fiende är hungerkänslor och lågt blodsocker så jag får kämpa som fan för att hålla nivåerna jämna...Inget lågt blodsocker=inget sockersug. Inget socker sug= inget godis. Fan vad enkelt det låter eller hur...

Jag och sambon skall åka till Stockholm på söndag och fan vad jag ser fram emot det! Jag är i ett stort behov av miljöombyte. Sitter här och skall jobbar men orkar knappt, är så jävla omotiverad! Det ska bli så skönt att få ta ett par dagar tillsammans med sambon och bara mysa, fika och strosa runt i Stockholm.Hemmagjord belysning...


Psykologi

Jag är inte en särskilt pedant människa, snarare är det nog så att jag är motsatsen till pedant när det gäller städning. Men, har man flera tjänster plus företag så är det liksom någonting som får stryka på foten. Därför blev jag så paff när jag vaknade i morse och kom ut i ett städat vardagsrum. Just det, tänkte jag, jag hade ju vänner på middag här igår...Jag är nämligen grymmast på att göra såna där superdupersnabba städningar. Nu ska jag bara sortera de där tre decimeter höga pappershögarna som ligger gömda i garderoben..haha!


Skratt och gråt

Jag har varit och käkat lunch med min vän A som är gravid. Jag fick ett sms i morse där hon frågade om vi kunde träffas idag och jag kände direkt att det var något som inte var bra. Det var det inte heller, det visade sig att hon hade varit med om en bilolycka förra veckan och var väldigt orolig för barnet. Vi käkade och snackade en del och det slutade med att vi båda började grina och skratta om vartannat. Underbart skönt och befriande att få prata med någon som förstår precis allt man säger och som inte har problem med att man börjar gråta. Det var iaf en välbehövlig paus från arbetet för min det. Känner mig fortfarande helt sönderstressad.

Nu ska jag klappa på hunden en stund och dricka kaffe. På återseende!


Fyra oliver

Jag går förbi hunden matskål och upptäcker att det ligger kvar fyra oliver i skålen. Jag kan liksom inte låta bli att skratta. Hur fan kommer det sig att en glupsk hund på 30 kilo, som så fort han får möjlighet gräver i soporna, lämnar kvar fyra oliver, noga utpetade. Fan vilken kräsen hund vi har!


What?

Jag slösurfade lite på Ellos hemsida idag och hittade de här stövlarna. Det var typ det sista jag förväntade mig att hitta hos Ellos. Höga platåstövlar á la strippklubb...är det någon som köper sådana stövlar undrar tant-Emma?


Disco inferno!

Sambon fick en mini-discokula i födelsedagspresent. Frågan är var vi ska ha den? I köket? I badrummet? I sovrummet? Finns det något som kan liva upp en sketen onsdag som en disco-kula?!

*sjunger burn baby burn*Egotripp

Jag skulle behöva komma bort. Få lugn och ro och tid att komma ikapp. Livet snurrar på för fort och jag tappar fotfästet. Men hur trycker man på paus? Det känns som att det inte finns utrymme för något sådant. En resa för mitt ego, och min själ, det skulle jag behöva.


Eehh

Det är morgon och jag har gått upp men jag är långt ifrån vaken. Har brottats med både hunden och sambon om utrymmet och täcket inatt, gissa vem som förlorade...! Nu ska jag masa mig iväg på möte...blääää


Nej! Jag ska inte kräkas idag! Bah.

It's my party and I cry if I want to.

Vansinnigt av mig att tänka att jag ska censurera min egen blogg. Jag skriver vad fan jag vill. Kräks jag så skriver jag om det, är jag lycklig skriver jag om det. Idag kräks jag och det är en del av mitt liv. En del jag hade velat vara utan men nu är det som det är.

Återfall

Jaha. Då var det dags igen. Jag har satt fingrarna i halsen idag. Jag känner mig som världens sämsta människa. Jag är dålig, fet, ful, dum i huvudet. Hur kan det vara så svårt att låta bli? Just nu hatar jag  mig själv och jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Jag orkar inte. Jag orkar verkligen inte.

Det känns som att det inte blir fler blogginlägg på ett tag nu. Att sitta här och häva ur sig en massa tonårsångest känns bara patetiskt. Jag måste ta tag i mitt liv. Punkt.

Sunk

Jag är en sunkig blondin idag. Jag skulle behöva köpa en helt ny garderob känns det som, inklusive ett dussin nya bh:ar med matchande trosor...för om man ser ut sådär under då ser man tamigfan tjusig ut vad man än tar på sig...men, om man som jag springer omkring i ett par urtvättade sladdriga trosor med tigerränder, ja mina vänner, då blir det fan inte många barn gjorda kan jag meddela... :P


fuldag

Jag har värsta fuldagen idag, dvs jag känner mig som världens fetaste och fulaste och osexigaste kvinna. Jag är inte värd någonting, min pojvän borde byta till någon bättre osv osv osv...Jag borde duscha men jag orkar inte. Istället sitter jag här i sambons kläder och försöker jobba. Det går sådär kan jag meddela.


Hur får man bort ful-känslan..??

Om att kissa inför sambon

Jag: knackar på dörren när sambon duschar "kan jag komma in??"
Sambon: jaa...ska du kissa?
Jag: neeej, jag ska sminka mig
sambon: vadå, kan du inte kissa inför mig
Jag: nej
Sambon: hur ska vi kunna ha barn tillsammans?
Jag; bah


Rester

Det bästa med kalas är helt klart resterna. Maten smakar nästan bättre dagen efter när man kan njuta i lugn och ro...Jag slängde ihop en tallrik till mig själv med en massa gott...coscoussallad, fläskfilé, rostbiff, brie, sås på soltorkade tomater...svamppaj...Yummie!

Nu: promenad på stan med sambon...


Ge utan att få något tillbaka?

När jag pratade med min mamma på telefon igår sa hon att om jag ska ge så mycket som jag gör så får jag inte förvänta mig att få något tillbaka. Det är lite lustigt att det är just hon som säger det för jag har aldrig träffat en människa som har gett andra människor så mycket som hon. Hon har hjälpt andra, ställt upp i vått och torrt och aldrig fått något tillbaka. Det gjorde mig ledsen på något sätt att hon sa så till mig igår, mest blev jag ledsen för hennes skull. Att ge utan att vilja få något tillbaka är nog en utopi, jag tror att vi förväntar oss att få något tillbaks när vi ger vare sig vi vill eller inte. Sen sa min mamma, tänk på dig själv, det är ingen annan som gör det. Fan, hon är ju till och med mer cynisk än vad jag är...

Ska man slute ge så mycket för att inte bli besviken?

Retuscherad...?

Hm..Britney har verkligen givit retuscheringen ett ansikte den här gången...snacka om att alla skavanker har pustats bort! Fan vad trött jag blir, hade hon suttit rakt upp och ner på en stol, osminkad i ett par jeans och en t-shirt med en pepsi i ena handen och en cigg i andra ja då hade nog till och med jag köpt skivan.. :P


Köper ni billiga produker?

I veckan när jag och sambon handlade hade vi med oss en 15-årig kille som sa något jag tyckte var ganska intressant. Sambon tog en bodylotion från Euroshopper och tonåringen sa genast, "va, köper ni Euroshopper??" Visst är det intressant det där att det är status i precis allting. Det är liksom inte så att vi inte har råd att köpa en lotion från nivea men sambon (som typ använder tre liter i veckan..) tyckte att varför ska jag betala 35 spänn när jag kan betala 12? Är dyrare alltid bättre undrar jag...för visst är det väl så att vi spenderar sjukt mycket pengar på märken snarare än innehållet..eller?

Använder ni "billiga" produkter?


Måndag

Hej på er! Det känns som att jag har varit frånvarande ett bra tag....är fortfarande jättetrött efter helgens kalas men idag behöver jag iaf inte diska, städa eller laga mat som de andra dagarna. Vi hade så mycket mat över att vi hade söndagsmiddag för de närmsta vännerna igår. Mys! Jag älskar söndagsmiddagar!

Jag ska spendera hela dagen framför datorn så jag har en känsla av att ni får höra mycket från mig idag...

Dagens frukost, briemacka och ginder ale, fy skäms! :Poch det finns chokladtårta kvar!

Hm

Vart tog den här dagen vägen? Sov till halv två, och kvällen har ägnats åt middag med vänner. Vi hade rätt mycket mat kvar efter kalaset...nu film i soffa, är så trött att jag inte ens orkar blogga..bah..

på återseende! kram kram

Bond

Sambon och jag firade halloween med att gå på bio, närmare bestämt den nya bondfilmen. Jag tyckte väl att den var sådär även om jag giller Daniel Craig som bond. Nu blir det mys i soffan med sambon och hunden som är oerhört sur på oss för att han fått komma i andra hand hela helgen..dramaqueen, haha!

Har ni sett den nya Bond-filmen?

Sova, sova, sovaaaa...

Hej!
Gårdagens kalas blev mycket lyckat, klockan fem kastade vi bokstavligen ut de sista gästerna och sedan fick vi gå upp halv tio för att städa...gissa om jag är trött...! Men lycklig! Igår när vi åkte hem sa min sambo att han inte kunde ha fått en bättre present. Med andra ord var det värt allt arbete...nu, sova!

hörs!


RSS 2.0