What doesn't kill you makes you wanna die..

Drar ner rullgardinen, drar täcket över huvudet. Stänger av världen och letar efter en lugn plats inom mig själv. Idag är inte en bra dag.

Istället för något bittert och cyniskt inlägg med en ironisk touch får ni en ev mina favodikter som jag läser när jag är ledsen. Och nej, man blir fan inte gladare av den. 

”Stop all the clocks, cut off the telephone,
Prevent the dog from barking with a juicy bone,
Silence the pianos and with muffled drum
Bring out the coffin, let the mourners come.

Let aeroplanes circle moaning overhead
Scribbling on the sky the message He Is Dead,
Put crepe bows round the white necks of the public doves,
Let the traffic policemen wear black cotton gloves.

He was my North, my South, my East and West,
My working week and my Sunday rest,
My noon, my midnight, my talk, my song;
I thought that love would last for ever: I was wrong.

The stars are not wanted now: put out every one;
Pack up the moon and dismantle the sun;
Pour away the ocean and sweep up the wood.
For nothing now can ever come to any good.”


Rivstart!

Nu jävlar! Föreläser, läser, skriver, dricker kaffe, bokar resor, mailar, pratar i telefon. Terminen har startat! Roligt, stressigt och samtidigt roligt...Slipper tänka på livet och alla dess filosofiska frågor och det är precis vad jag behöver nu.

Dagens soundtrack är Dolly Partons 9 to 5, nynnar på den medan jag skuttar genom korridorerna, trycker på tangentbordet i takt och lägger huvudet på sne när jag svarar i telefon. Fortsättning följer!



Fasader och hybris



Jag sitter i soffan och slötittar på Nyhetsmorgon på tv4 och surfar runt bland bloggarna på toppen. Tekopp i handen. Kristin Kaspersen intervjuar Sara Kadefors som kommer ut med en ny bok. Hon pratar om vikten av att inte framhålla sig själv och inte påstå att allting är så jävla bra. Av den enkla anledningen att hon starkt betvivlar att det finns människor som är prefekta och har liv som är rakt igenom bra. Alla har vi ångest säger hon. Alla är vi sköra. Och visst är det väl så. Jag hoppar till bloggarna och läser om 19-22-åringarnas liv. Kommer ihåg den hybris man hade när man var i den åldern. Man visste allt och kunde allt och det var inget som kunde stoppa en. Idag är jag 27 och jag känner att jag kan mindre än någonsin. Känner väldigt ofta att jag knappt kan någonting och att min erfarenhet inte är särskilt stor. Det handlar inte om dålig självkänsla. Missförstå mig rätt. Det handlar nog snarare om en ödmjukhet som kommer när man passerar 25. Ödmjukhet gentemot livet och de människor som har levt en väldigt massa fler år än jag själv och som överlevt kriser, skilsmässor, död, tragedi och inte minst vardagen.

Själv har jag inte mycket till fasad idag. Hasar omkring i sambons tisha mellan diskbänken, tvättmaskinen och soffan. Precis så som en söndagförmiddag skall vara med andra ord...

Puss och kram!


Lite av varje

Hola!

Finfin helg, har spenderat dagen ute på stan, fikat, strosat och kollat dokumentärfilm på bio. En riktigt skön sensommardag har vi haft här i Malmö, lite kyligt i luften men härlig sol. En suverän dag enligt mig. Nu väntar råsockerglaserade revbenspjäll, sweetpotatoes och ben & jerrys till efterrätt. Smaskigt värre!
Imorgon beger jag mig norrut igen och kommer vara borta lite längre än vanligt. Skönt att dyka ner i jobb samtidigt som det är jobbigt att vara hemifrån.

Vi hann med en runda på Bauhaus också och tittade på kakel, bubbelbadkar och annat smått och gott till badrummet. Fan vad mycket det finns att välja mellan, jag blir helt trött bara jag tänker på alla beslut som skall tas och val som ska göras. Men, det är kanske det som är det roliga med att renovera...eller?

Nu ska jag slåss med sambon om vilken film vi ska se...en helt vanlig lördagkväll med andra ord... :P
tjipp!






På kontoret


Spenderade gårdagen på stranden med att läsa sånt som jag behöver läsa på jobbet. Lyx att ha kontoret på stranden. Och allting blir fan så mycket roligare.  Blir nog lite strand idag också även om solen gömmer sig bakom molnen idag. Fastän jag inte har varit på kontoret på ett par dagar så vaknar jag upp och känner - Äntligen fredag! Härlig känsla faktiskt, full av förväntan och funderingar på vad man ska fylla helgen med. Kanske ingenting, kanske bio, kanske fika och definitivt god mat. Har börjat inse att helgerna brukar bli bäst om man låter bli att planera dem alltför mycket och mer go with the flow. Nu, kaffe!

Ögonblick


Den här bilden symboliserar mycket av mitt liv just nu. Tyvärr ser ni inte väskorna som står bredvid mig. Jag sitter på en tågstation med en bok i ena handen och mobilen i andra. Jag är konstant i rörelse och på väg någonstans. Har blivit något av en professioell pendlare som numera packar smart och effektivt och enbart packar ner kläder och skor som passar varandra. Har halva mitt liv i axelremsväskan, mobil, almanacka, p-piller, alvedon...ett litet minilivskit. Ständigt redo. Städigt på språng.

Idag är jag hemma i Malmö och märkligt nog känner jag mig stressad som fan. Kanske för att det är så mycket jag vill göran är jag är här men i slutändan hinner jag med så lite.

Karusell



Tillbaks i vardagen på riktigt. Karusellen snurrar på som aldrig förr. Möten, datorn, mail, kopiering, möten, kaffe, korridorer, hiss, trappor, lunch, scheman, dator, skrivare, böcker, kaffe, kaffe, kaffe. Nu, tåg. Jag glider fram genom sverige och njuter av att befinna mig på samma plats i mer än 20 min. Hem till älsklingarna, hem till min säng, mina böcker, mina kläder. Skönt.

Skriver mer och mer för varje vecka som går. Kanske inte på bloggen men på andra ställen. Noveller, brev, e-mail, krönikor, dagbok. Det är precis som att bokstäverna snurrar runt, runt där inne och tar varje chans de tar att komma ut. Varför nu detta undrar jag....kanske är det dags för saker och ting att komma ut, rensas och ge plats åt nya känslor, minnen, upplevelser, kärlek och framförallt liv.

Ord är en väsentlig del av mitt liv. Jag plöjer böcker för närvarande. På toaletten, i sängen, på tåget, på bussen och även ibland ett litet kapitel på lunchen. Det får mig att må bra och framförallt ger det mig lugn och ro. När allting snurrar runt om kring är det skönt att dyka in i bubblan och bara observera ett tag.

Det var dagens filosofiksa tankar. Puss och kram på er

Kämpa vidare eller ge upp?

Ge upp säger vänsterhalvan. Kämpa vidare! skriker högerhalva. Lägg dig ner och skit i allt fortsätter vänsterhalvan. Res på dig! Skriker högerhalvan. Så håller vi på . Vi är inte klara än. Vi håller nog på hela natten. Suck och godnatt.

Oh Coco!

J


Jag lyssnade på radio i morse på väg till jobbet och fick höra att Rhöska museét i Göteborg har utställning om Coco Chanels liv och kreationer. Jag gillar Coco, inte bara för att jag ständigt går runt i randiga tröjor utan för att hon faktiskt är en av de kvinnor i världshistorien som har förändrat vardagen för så många kvinnor. Med sin design fick hon kvinnorna att kasta sina korsetter, börja använda långbyxor och lediga tröjor. Underbart tycker jag att man som kläddesigner kan gynna människors liv. En riktig rebell var hon, som gick på bal  kosytm på 20-talet och som stred för män och kvinnors lika rätt. Man får väl också ge en eloge till att hennes stil bärs än idag. Tänk att chaneldräkten, pärlorna, den randiga fiskartröjan kunde förändra kvinnors liv, fantastiskt!
Utställningen öppnar idag och  pågår till den 27:e september!

Strand


Fick ett infall i morse och begav mig till stranden med en bok. Det är kyligt i luften idag men samtidigt fullständigt underbart. Havet är så blått som bara havet kan vara och det är så där krispigt härlig luft. Satt där på sanddynorna en stund och kikade på  enstaka joggare, hundägare och badare. Älskar den här perioden när sommaren går över i höst och man fortfarande kan gå i sandaler insvept i en långkofta. Förr brukade jag bada långt in i september. Finns ingen härligare känsla än att dyka i ett hav som är varmare än vinden efter sommarens uppvärmning. Lycka i en liten ask. Om varje lördagmorgon hade kunnat vara så hade vi förmodligen haft mindre krig i världen. Ser fram emot helgen. Grönsaksinhandling på Möllan, en kaffe på stan och imorgon kräftskiva. Me like. Skall baka marängtårta och brytbröd och göra hemlagad aioli. Yummie!

Ha en finfin lördag folket...puss och kram







Nyttiga veckan

Vaknar ovanligt pigg vilket inte hör till vanligheterna om man säger så. Är till och med så morgonpigg att sambon får ryggmassage med rosolja haha! Vem är detta tänker jag, känner inte riktigt igen mig själv i det här. Har varit nyttig hela veckan och tänkte fortsätta med det även till helgen även om det blir ett undantag för kräftskivan på söndag. Jag mår som bäst, eller rättare sagt vi mår som bäst när vi äter rätt utan att banta. Mycket grönsaker och frukt blir det.



Sista dagen på Malmöfestivalen idag, skall hinna med en vända på stan är tanken och hooka upp med en vän. Billy Paul spelar på Babel ikväll, ni vet han som sjunger låten som används i Fritidsresor reklam...hursomhelst, en gammal soullegend som jag faktiskt skulle vilja se och framförallt höra!


Nu, kaffe från den elitistiska kaffebryggaren från Florens och mango och jordgubbssmoothie.  Ha en trevlig fredag! Puss och kram <3

Rastlös, uttråkad, trött och danssugen - samtidigt

Tja, rubriken säger väl allt. Jag är understimulerad, uttråkad, rastlös, sökande och allmänt rebellisk idag. Längtar ena stunden efter barn och i nästa tillbaks till studentlivet. Schizofreni? Ingen aning. Istället för att hitta på något så gör jag skittråkiga saker som att diska, tvätta, maila, rensa garderoben osv...Får jag inte utlopp för den här frustrationen snart vet jag inte vart jag ska ta vägen. Nu: Roiboos och tv.

Dagens bästa: biblioteket! Min oas.
Dagens sämsta: svettig promenad på stan
Dagens Bitterfitta: nyblonderad på höga klackar, huga!


Om Persbrandts nya bebis...



 bild från expressen


Mikael Persbrandt och hans Sanna har fått en liten son som ska heta Åke Lo. Det vet jag för jag har läst aftonbladet idag. "Jag vill tacka livet" säger mamma Sanna och ungefär där börjar tårarna rinna på mig. "Barn är som en present man inte visste att man önskade sig" fortsätter hon. Ungefär där stortjuter jag. Herregud, vad har hänt med mig. Något hände vid 25. Jag kan inte längre läsa eller titta på en bebis utan att börja grina. Det börjar nästan bli pinsamt. Om jag nu hade grinat när kompisar får barn men att grina åt Gunvalds bebis? Nä, nu får det vara slut på dumheterna. Antingen är det jag som skärper mig eller kastar p-pillrerna. :P

Fuck you mot**r fucker!

Nu är jag så där arg igen. Kan inte vara bra för mitt hjärta. Jag har varit så arg idag at jag till och med grinat. Fick till och med mina föräldrar att be om ursäkt för att JAG ringt upp dem. Då jävlar. Då låter man arg. Varför så arg undrar ni? Tja, lågt blodsocker, hormoner i svallning och allmäns stress. Lägg på lite livsångest, kval och förändring på gång så är vi nära.

Hade jag varit man hade jag nog tagit en bärs och satt mig i soffa och kollat på fotboll. Nu råkar jag vara kvinna så det blir en powervalk istället.

Höstmorgon

Ojojoj nu jävlar har hösten kommit! På med långkofta under morgonpromenaden med hunden. Det är typisk skolstartsluft ute, aningen kyligt men klart. Det är snart höst mina vänner. Jag är hemkommen till malmö igen efter en tågresa tillsammans med tre japaner och Mari Jungsteds nya deckare. Kändes som att det tog en evighet att komma hem...tar väl lite tid att vänja sig med pendlandet, i juni var jag en superpendlare som hade koll på allt! Vattenflaskor, internet, medhavd frukt...u name it...Inte igår...

Det vankas jobb även idag och jag funderar även på om man skulle ta en tur ner på stan till Malmöfestivalen även om jag vet att det kommer bli högljudda protester från sambon. Det blir nog en enkel promenad och inhandling av grönsaker istället....Behöver också ta en tur till myrorna och fylla på mitt pocketbokförråd. Jag älskar myrorna, brukar köpa på mig en massa pocketböcker för 15 spänn styck, väldigt bra titlar och väldigt skönt att ha hemma i bokhyllan. Hösten är nog trots allt min favorittid på året...mycket böcker och te blir det! Och koftor!

Slutbabblat för nu, puss och kram!



Vem fan är du att döma Britney?


Till min stora förvåning läser jag en rubrik på blogg.se's frontsida: Britneys bikinikropp - hiss eller diss? Varför undrar jag. Varför intresserar vi oss för detta? Vem fan kom på att lägga detta på förstasidan av en av sveriges största bloggsidor. Det var min första invändning. Den andra är vem fan är vi att döma Britney. Att betrakta, bedöma, med betoning på döma är det värsta jag vet. Jag blir så trött på allt detta hissande och dissande. Framförallt blir jag trött på att vi lägger så mycket energi på att fokusera på andra när vi borde titta på oss själva istället.

Själv hissar jag Britney. Inte för hennes bikinikropp utan för att hon verkar ha överlevt det som kan ses som helvetet på jorden. Ständigt påpassad, ständigt bedömd. Jag avundas henne inte, snarare är jag jävligt glad att jag inte är hon. Vem fan hade klarat av att bli påpassade hela tiden. Vem kunde tro att flickan som satt framför spegeln på en frisersalong och rakade av sig håret skulle orka komma tillbaks? Inte jag iaf..go Britney...!

Kvällsfunderingar

Har precis kommit hem från en promenad på klipporna. Plockade björnbär som smakar precis som björnbär ska smaka. Barndom och öppna landskap. Låter tankarna glida iväg och hoppar mellan att fundera på om jag vill ha blomkrukan jag så på Indiska tidigare idag till att fundera på och skriva en ny krönika i huvudet. Funderar på morgondagen och vad som ska göras. Mail som ska skickas och möten som skall avklaras. Hinner även med några funderingar kring livet. Vem vi lever för och vad som är nästa fas i livet. Var livets väg leder och om den leder det man vill och erbjuder det man vill kha på vägen. Det, mina vänner är vad jag funderade på under min kvällspromenad.

Puss och kram


Superfräscha bitterfittan!

Tillbaka på jobbet och vad är det första jag får höra: oh vad du ser trött ut!. Jag får behärska mig för att inte skrika rakt ut, "jag har för fan haft semester, varit i italien, badat i bohuslän och läst 32 böcker, hur faaan kan jag se sliten ut?!" Jag är trött på att höra att jag ser trött ut. Är detta på grund av mina genetiskt hängande ögonlock eller borde jag helt enkelt sminka mig mer för att i alla fall försöka se lite fräsch ut? Nej nu jävlar, operation renovera bitterfittan har startat, nu blir det gi, powerwalking, ögonbrynsnoppning, vaxning, skrubbning, rakning, brun utan sol, highlighter på kindbenen (har hört att det ska vara jävligt bra) superdupermascara, hårförlängning, locktång och stringtrosor (har inte alla snygga brudar det?) jag kan för fan inte börja se hängig ut vid 27, hur fan ska det då se ut vid 41? Varför vaknar inte jag upp varje morgon och ser ut som en liten nyponros och doftar som ett solmoget hallon? Gör inte alla andra kvinnor det..? Operation bitterfitta har börjat! Är ni med mig? Är ni? Är ni?



This is me




Det är höst i luften idag. Vi har promenerat över klipporna i myströjor och nästan blivit bortblåsta på kuppen. Härligt. Det finns få saker som känns underbara som att vandra på de karga klipporna vi har här i bohuslän och känna vinden i håret och den salta luften mot kinderna. Det här är ju jag. Här är jag i mitt rätta element. Jag har snurrat runt nu i en väldans massa år och försökt hitta det som ska kallas hemma. Först nu, en sådär åtta år senare inser jag att hemma har legat framför ögonen på mig hela tiden men att jag inte velat se det. Skillnaden idag är att jag inser att allting behöver inte vara svart eller vitt eller antingen eller. Man kan faktiskt välja själv och göra precis som man vill i livet. Så länge man skiter i vad andra tycker och tänker. Jag måste nog jobba lite på det...

Sitter och surfar runt lite på bloggar och twittrare. Hösten är lite av en nystart för alla. Jag kan inte låta bli att jämföra mig själv med andra. I många år har jag alltid jämfört mig med andra och alltid kommit fram till resultatet att jag är sämre, inte lika lyckad. Jag har varit en stenhård domare som alltid fällt mig själv snarare än friat. Jag läser på en blogg om en 23-årig tjej som ska börja läsa in sista året på gymnasiet imorgon. Jag tänkar tillbaks på vad jag själv gjorde när jag var 23....hade avklarat en akademisk examen och påbörjat min andra. Drev företag sedan två år och levde ett liv mitt i en storstad. Klarade mig själv och njöt av det. Så, vad är det för fel med det undrar jag. Jag måste sluta klanka ner på mig själv. Med facit i hand har jag gjort det bästa jag har kunnat för att bädda för mig själv och mitt liv. Jag har haft jävligt bråttom och för mig var det inget alternativ att sluta plugga även om jag många gånger kände för det. Jag klankar absolut inte ner på den 23-åriga tjejen, jag bara inser att vi har haft olika förutsättningar. Och, att ingen av dem är rätt eller fel.

Så, jag klappar mig själv på axeln och säger, du är helt ok bitterfittan, du är faktiskt ganska fin trots din stora näsa, (nej den behöver inte opereras även om du tyckt det i många år), du duger som du är och du har jävligt mycket roligt att se fram emot. Tänk att man ska behöva upprepa detta så jävla ofta.

Puss och kram på er!

Skogsmulle


Skog, sjöar, grusvägar, kantareller och en jävla massa mygg. Ungefär så kan man beskriva vistelsen i värmland. Dessutom en väldigt massa mat, skratt, och kärlek. Naturen där uppe är så annorlunda mot den jag är van vid och ärligt talat är jag mer än havmänniska än en skogsmänniska men jag tycker ändå att det är otroligt vackert däruppe. Vi har plockat kantareller och ätit en massa kantareller. Vilken lyx att gå på vägen och hitta en massa kantareller!  Det växer lingon och blåbär överallt och det är otroligt mysigt för mig som är uppväxt på en kal klippa. Vi var ute med båten end dagen på en sjö, sambon fiskade aborre och jag läste bok. Så stilla och så svart vatten är jag inte heller van vid. Kändes vackert och läskigt på samma gång. På måndag är det jobb som gäller igen. Vi har haft en fantastisk sommar och nu kängtar jag faktiskt efter att börja jobba igen..träffa kollegor och komma in i vardagen igen.


Klatchigaste bitterfittan i hela värmland!



Världens lyckligaste hund...






7 timmars bilresa...

Packar, diskar, tvättar, pillar, plockar och stressar. Dags för en tur norröver. På torsdag är det begravning och på fredag ännu mer administration...Sju timmar väntar i en bil. Igen höjdare direkt men vi har liksom inget val. Hunden ska med, packning ska med...får nippror av känslan att konstant glömma något.

Tack för att ni finns kära läsare, känns lika kul varje gång jag loggar in och läser era kommentarer!

puss och kram så länge.




Två år av glädje, sorg, gråt och skratt




Vi firar två år tillsammans idag, jag och min älskling. Två år av, som rubriken lyder, glädje, sorg, gråt och skratt. Vi träffade varandra när vi båda befann oss i en period av våra liv där vi inte mådde allt för bra, framförallt inte jag. Kärlekshistorierna som beskrivs i filmer, tidningar och böcker har alltid ett rosa skimmer över sig och handlar mest om glädje och lust. Nu råkar det vara så att livet inte alltid ser ut så, och det är inte alltid man själv kan styra det. I nöd OCH lust brukar prästen säga till brudparen vid altaret. Nu vet vi om att vi klarar av nöden, att vi klarade av att ta oss ut ur tunneln tillsammans. Jag är uppriktigt sagt stolt över oss båda två, att vi har stannat kvar, kämpat och hållt fast vid den starka känsla som finns i oss båda. Jag kan ju endast tala för mig själv men jag har hittat min bästa vän, min största kritiker, min största peppare, min varma famn och framförallt min skrattmaskin. Länge leve kärleken!


Räcker det inte nu?


Vilken underbar bild på Victoria Beckaham. Ser ni så fantastiskt smala armar hon har? Lite som barnen i Afrika som svälter eller varför inte se dom en gång satt bakom galler i krigsläger. Vi beundrar detta. Vi beundrar hennes disciplin. Hon måste vara bättre än oss tänker vi, som klarar av att inte äta så att hon inte får något underhudsfett överhuvudtaget.
Visste ni att lagom till sommaren stänger de flesta mottagningar som jobbar med ätstörningar? Kom tillbaks i augusti brukar det låta. I augusti kan det vara för sent. I augusti har ångesten och föraktet mot den egna kroppen kankse blivit för stort att ätstörningen fått sätta ankare och blomma ut ordenligt.

Räcker det inte nu?

Panik

Vi är bjudna på ett stort 30-årskalas. Det fick jag reda på idag. Jag varken känner de som fyller år eller de som skall vara där men jag föräväntas vara där. Nuförtiden ger det mig panik. Min första fundering var vad jag ska ha på mig. Jag som har blivit så fet. Min andra fundering var hur jag skulle kunna komma undan den här tillställningen. Nu ligger jag mest och funderar på vad som hände med den där människan som brukade vara jag, som brukade älska att dansa, träffa människor och roa sig. Jag brukade älska att dansa för helvete! När blev jag stående i ett hörn, började förakta de människor som dömer mig. När började jag dra mig undan? När började det bli viktigare med vad jag har på mig än vad jag har att säga? Att tillföra? Det enda jag kommer fram till är att jag måste sluta pressa in mig i den där formen som inte är jag. Om jag inte mår bra av att vistas i miljöer där människorna är ytliga, utseendefixerade och allmänt tråkiga, skall jag verkligen befinna mig där då? Jag vet inte vilket det rätta svaret är. Jag vet bara att jag inte kan ha det så här varje gång det är dags för utgång.Hela min kropp strejkar. Jag vill inte mer helt enkelt.

Bitterfittan slår inte klackarna i taket längre...

Söndagsfika


Efter att ha varit effektiv hela morgonen och förmiddagen tog vi en paus och drog ut på stan en vända. Loppis på Drottningtorget och sedan fika i Slottsparken. Vi hittade ett "nytt" café som var helt underbart. Tänk er Rosendals trädgårdscafé men placerat i Malmö istället. Det iroiska är att det ligger väldigt nära vår nya lägenhet, mys! Det kommer definitivt  bli fler besök! Rosenbuskar, grusgångar, murgröna, sillmackor och kaffe. Yummie! Nu väntar ytterligare lite jobb men det var definitivt skönt med en paus. Jag har en slags inre konflikt i mig själv, jag söker mer action i livet samtidigt som jag älskar stillheten och lugnet. När ska jag accepetera att det är ok att vara jag, eller som jag. Att vara en tablett valium och inte en ectacy fastän det är det alla verkar vilja ha. Jag har alltid fått höra att jag är lugn men det har nästan aldrig varit positivt. Enbart i professionella sammanhang men knappast i de privata. Jag älskar att dricka te och läsa böcker i timmar, fika bort en hel dag och bara strosa runt i nån jävla park. Kan du inte acceptera det snart din bitterfitta att det här är du. Och det är ok.




Det där med bekräftelse


Jag blir aldrig klok på det där med bekräftelse. Eller på våra förväntningar på bekräftelse. Ibland känns det som att behovet av att veta att ens nära och kära faktiskt ser en och uppskattar det man gör är en av de mest basala sakerna i livet. Ibland får jag så mycket bränsle och energi av allt annat i livet att uttalade uppskattande ord och handlande inte behövs. Att veta när någon behöver höra något är det svåraste som finns. Igår hade vi den där berömda diskussionen som går ut på att man vill att någon ska veta att man vill ha något utan att man behöver säga det. Om man behöver säga det bryts liksom förtrollningen. Vem vill be om en bukett med rosor och sedan brista ut i "Oh tack!". Nej, rosorna skall stå på bordet när man vaknar på morgonen, den andra ska veta när de ska införskaffas. Det bara är så. Eller? Eftersom jag verkar vara sämst i världen på att be om saker uppstår såklart vissa komplikationer. Det brukar sluta med att jag skriver "SE MIG" fast med andra ord. Kanske säger jag "VARFÖR DISKAR DU ALRDIG??" istället. Dumt. För det är ju inte det som det verkligen handlar om. En av mina "väninnor" är världsbäst på att sätta griller i huvudet på mig. "Har du fått något fint av pojkvännen då?" brukar hon alltid fråga på julafton och på min födelsedag. Av någon anledning har jag haft två pojkvänner på raken nu som inte bryr sig så mycket om det där med guld och glimmer så jag brukar alltid svara "Nä". Hon tycker alltid att det är fruktansvärt eftersom hon själv alltid får någonting i stil med Eva Attling smycken av sin pojkvän. Själv tycker jag inte alls att det fruktansvärt. Inte förrän hon påpekar det. För då känns det helt plötsligt som att det är något fult att inte bli överöst med smycken och prylar. Fastän jag i själva verket inte alls bryr mig. Jag tror att det där är rätt vanligt. Om jag bara kunde fokusera på det inre istället för att påverkas min yttre omvärld skulle livet antagligen bli så mycket bättre.

Jaha, det var dagens fundering. Känner mig fullkomligt dränerad på energi idag. Om jag var arg och förbannad igår är jag sliten och trött idag. Det tar på krafterna att vara mig.

Skitdag

Jag har en riktigt skitdag idag. Solen skiner ute men det gör den inte i mitt hjärta. Där är det nattsvart av någon anledning. Jag vill bara sova, inte prata med en människa. Bort bort bort bort. Så mycket funderingar. Så lite svar. Det är nästan så att jag längtar efter att börja jobba igen så att jag får annat att tänka på. Jag är fortfarande arg. Så arg att jag bara har lust att lägga mig på golvet och sparka och skrika. Kanske är det bättre att vara arg än att vara ledsen. Jag ifrågasätter allt och alla och framförallt  mig själv. Ingen bra dag...Jag behöver bekräftelse men jag är inte säker på att jag förtjänar den. Jag behöver känna att jag är bra som jag är och att det inte finns någon som skäms över mig oavsett vad. Jag behöver känna att jag tillhör. Over and out.

Förbannad

Jag vaknar upp arg som ett bi. Har lust att sparka in kylskåpsdörren och slå näven i köksluckorna. Men vad hjälper det. Jag har till och med drömt arga drömmar inatt. Jag har så mycket känslor i kroppen att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Frustrerad och osäker på samma gång. Vill be hela världen dra åt helvete och leva ensamvargliv resten av livet. Men, det går inte och det är inte så det ska vara. Hatar känslan av att känna mig undangömd. Det har funnits där i hela mitt liv. Jag kämpar konstant med att inte få panik när känslan kommer smygande. Du är inte värd att visas upp säger den. Göm dig. Täck över ditt ansikte säger den. Du är inte bra nog viskar den. Känslan är så stark att jag till och med vill avstyra sådana saker som bröllop, middagar, utgång, ja alla tillfällen där jag skall representera. Vill inte bli tittad på, betraktad, bedömd, studerad. Samtidigt som jag bara vill vara jag. Inatt drömde jag om en verklig händelse i mitt liv. Kvinnan som min dåvarande pojkvän hade hånglat upp (han valde att beskriva det som att han valde mig) skulle närvara på en fest där det var meningen att jag skulle vara med. Han bad mig att inte komma. Av den enkla anledningen att han inte ville att hon skulle känna sig förnärmad. Jag undrar om hon någon gång hade mardrömmar.

Story of my life. Over and. out.

Uppe med tuppen


Gomorron! Uppe tidigt idag, blev väckt av hunden halv åtta, en halvtimme tidigare än planerat men vad gör det, skulle ändå upp tidigt. Älskar egentligen att gå upp tidigt, känner mig alltid så nyttig av att få gjort saker och det sprider tillfredsställelse och lugn i magen. Det skadar inte att börja vända på dygnet också...snart är det tidiga mornar som gäller..huga! Solen skiner i Malmö idag också..har varit duktig och powerwalkat tre gånger den här veckan, idag blir det den fjärde. Sambon kommer inte längre i sina byxor och jag måste skärpa mig jag också. Mår så mycket bättre när jag rör på mig.

Tycker att det är mys att det är fredag idag, vet egetligen inte varför eftersom det har varit fredag i snart två månader nu. Har börjat planera en kräftskiva som skall hållas om några veckor. Umgås mycket med vänner och bekanta nu men det känns som att så fort semestern är över kommer det att bli så mycket mindre av sånt vilket känns jävligt trist. Det känns som att ju äldre man blir ju svårare blir det att få ihop allas scheman och önskemål. Nu: frukost!

Dagens


Humör:
pendlar mellan Oh fuck it, kryper ner under täcket igen och Oh sol! Vill bada!
Sysslor: baka tårta och cupkakes, handla, städa och fixa lite med jobbet
Outfit: Sambons t-shirt
Hund: jotack, go och glad kexchoklad
Nyhet: Brad Pitt känner sig gammal och nu jävlar ryker landshövdingen på Gotland!
Fundering: vem bestämmer om jag är madonna eller hora? Knappas jag själv va?
Mål: Powerwalka!
Dagens motto: You say tomato I say fuck off

Sunk

Har ni någongång upplevt att er omgivning känns för trång, att det blir svårt att andas, att hela miljön känns som en för liten stickig tröja som man bara vill dra av sig? Precis den känslan infann sig idag. Hela min miljö kändes sunkig, inavlad och led av en stor syrebrist. Luft! Luft! Förstår precis hur Robert DeNiro kände sig i Taxi Driver. Så skönt att ta fram den stora slangen och spola bort allt sånt man inte vill ha i sitt liv. Spola rent. Nu är inte livet så enktelt. Som vanligt. Så länge får jag väl ta på mig lurarna, andas långsamt och försöka få bort den känslan av ånges som har kastat ankar i magen.

Ett litet rött paket


Hösten är alltid en nystart för mig. Slänger alltid en massa och det brukar bli en del tillskott också haha. Häromdagen kom det ett stort maffigt paket på posten (fan vad det är trevligt att få paket).  Behöver du verkligen fler skor undrar sambon och jag nickar lite lätt under lugg...Argumenten för att skaffa fler skor börjar sina så det är väl lika bra att erkänna att nä, jag behöver inte fler skor...men det är ju så härligt...! :P

Idag måste jag vara en effektiv Bitterfitta och jobba lite. Det tar emot så in i norden men det kommer kännas finfint efteråt...jag ska bara först...

Puss å kram!

Gammalt och nytt


Det händer grejer här hemma. Saker och ting slängs, byts ut, slängs, byts, osv. Idag har vi fyndat ett marockanskt tebord för tre hundra spänn på blocket. Blocket är bra. Blocket we like. Sambon är nog världsmästare på att hitta fyns på blocket. Vad sägs om bil, lägenhet och tv? Mycket bra, mycket bra. Jag gillar att det blir mer och mer populärt med second hand. Själv älskar jag att fynda på loppisar och Myrorna. Har inga som helst problem i att bära kläder någon annan burit före mig. Helt och rent är budordet. Jag håller även på att rensa min garderob, igen. Säljer skor och jackor, slänger för små rosa t-shirtar och undrar vad fan jag skulle med den där svarta korsetten till?

fyndade en rörstrandsservis på en loppis häromveckan...me like, a lot!



Strandpromenad

Söndag morgon och det är lugnt och skönt. Har promenerat med hunden och tog en alldeles egen promenad på stranden. Där var nästan inget folk alls ännu vilket var jäkligt skönt. Satt där en stund i sanden och tittade ut över havet och kände att det här kan jag leva med hehe. Har haft en riktigt bra helg och idag ska vi avrunda den med en kräftskiva. Mysmys. Havskräftor och aioli är förmodligen det bästa som finns! Igår hade vi filmkväll här hemma med massor av godis. Visst är det märligt att man tröttnar så snabbt på uteserveringar och ser fram emot att få ligga hemma i soffan och kolla på film. Eller det kanske bara är jag som gör det? Även om man har mer ledig tid på sommaren är den även fylld med en massa måsten och jag upplever rätt ofta att det kan vara jävligt stressande att känna att man alltid måste hitta på något. Är jag ensam om det?


Viktigt med varsin påse hehe...


Hur vi än möblerar slutar det alltid med att hunden får bästa platsen...








Solblekt...



RSS 2.0