Sjuk

Jag är sjuk. Blä säger jag bara. Näsan och ögonen rinner och det kittlar som fan i halsen. Men vafan, det är ju influensatider...Jag tröstar mig med att jag inte är man för då hade jag väl varit död för längesen...Jag ska slänga mig i soffan igen och blunda lite...trevlig lördag på er...




Då var det min tur...

...att bli sjuk. Nersmittad av sambon, blä! Hes och febrig. Det får väl gå, har egentligen inte tid att bli sjuk nu så jag försöker ignorera det så gott det bara går. Den här dagen kommer ägnas åt att knyta ihop en massa trådar som hänger löst, presenter som ska köpas, ärenden skall springas, nya glasögon (läs colabottnar) ska införskaffas. Men först lunchmöte med kollegorna i det egna företaget.

Tänker på två vänner som är sjuka, min pappa och bloggkompisen Devil Wears. VIssa saker får helt enkelt en förkylning att framstå som en fjärt i rymden...All kärlek till er.


Längtar till sommaren...


En fullproppad hjärna

Huvudet snurrar som fan efter dagens aktivititeter. Har inte haft en lugn stund och efter fyra timmars möte är man rätt mör kan jag meddela.Jag slutar aldrig förvånas över de olika knep människor använder för att få fram sina åsikter, bland annat har jag lyssnat på en person idag som använde sig av så jävla tvivelaktig retorik att jag höll på att storkna. Varför skall det vara så jävla svårt med rak kommunikation? Säg vad fan du vill och tycker och så är det bra sen! Nä, allt måste lindas in i retoriskt bullshit, ibland på gymnasienivå...Den här bloggen heter inte bitterfitta för inte.. :P
 Måste få ner stressnivån annars kommer jag inte palla trycket känner jag. Nästa vecka blir bättre däremot, vi ska ju åka till Stockholm! Wooiiiee!
Nu blir det promenad hemåt...




Hopp åt helvete!

Jag har spenderat 45 minuter i telefon med telia. Eller rättare sagt jag har suttit i kö, fått ett klick i örat, ringt upp igen, pratat med en telefonist, fått ett klick i örat, ja ni fattar. Jag kan lova er att min dag är rätt så körd nu. Jag är så arg att jag kan skälla ut någon för att de vill bjuda mig på kaffe. En särskild eloge vill jag ge till alla de män som har influensan och som är alldeles för sjuka för att kunna lyfta en telefonlur, nej lägg det på stressade fullbokade kvinnor istället! Jag är grym på att äta frukost, betala räkningar, sminka mig och borsta tänderna samtidigt som jag pratar med telia, samtidigt som jag förbereder dagens föreläsning...! Fan vilken tur säger jag bara. Vilken tur att vi kvinnor har lärt oss det. Vilken tur att det finns kvinnor nu i influensatider säger jag bara. Vilken tur, annars hade väl det här landet kollapsat för längesen.




Diamanter?

Jag har den senaste tiden funderat rätt mycket på hur vi människor förändras beroende på vilka människor vi umgås med. Eller förändras är fel ord, snarare lyfts olika sidor fram beroende på vem man har en relation till, och då menar jag även arbetsrelationer och vänner. Jag kan ibland tänka att jag inte känner igen sidor av mig själv, fundera över varför jag säger och gör vissa saker som jag aldrig tidigare gjort. "Jag brukade inte vara så här" är en fras som har dykt upp en del den senaste tiden. Min teori är att vi människor är som diamanter. Vi har olika sidor som lyfts fram beroende på hur vi blir belysta, beroende på vilka vi umgås med. Jag har upptäckt både positiva och negativa sidor hos mig själv, självklart har de varit en del av mig hela tiden men de har bara inte blivit belysta tidigare. En sak är säker, man lär sig så länge man lever...


Nu, frukost och nyheter...



En blondin på 1.90?

Vi har pratat pondus idag på kontoret och jag har fått beröm, så nu tänkte jag vara lite självgod, det får ni stå ut med.
"Helvete vilken pondus du har!" sa min kollega idag, "Du är en späd blondin på 1,60 men du upplevs som 1.90 när du står där framme och pratar, stark som fan!" Vad bra att man har såna kollegor tänker jag, som stöttar, pushar och säger sånt som man behöver höra ibland. I hans ögon är jag en blondin på 1,90, i mina egna ögon når jag knappt en och en halv meter över marken. Tänk så olika perspektiv man kan ha.

Det finns väl knappast en blogg som inte har en bild på en semla idag och jag tänker inte vara sämre! Det blev en semla idag, tyckte att jag var värd det, jag har en fet hög med tentor som ska rättas..blä.

Idag har alla pratat om Linda Rosings eget dejtingprogram...det kommer väl vara den stora snackisen imorgon också, då är då den stora frågan, är det någon som kommer titta..??



tentahögen...

Runners high

Jag har börjat jogga.  Jo det är sant. Jag var ute på min fjärde runda idag. Det är världsrekord för mig. Jag har börjat mitt nya liv, jogging och situps. Allt för att må bra och för att få hjärnan att tänka på annat än kräkningar och kalorier. Jag får ett sånt oerhört lugn när jag tränar eftersom jag känner mig nöjd med mig själv. Att hålla det på rätt nivå är skitsvårt, jag tror att alla med ätstörningar har svårt att göra något lagom. Antingen frossar vi eller svälter. Det finns inget mitt emellan.

Det var egentligen inte det jag skulle prata om utan runners high. Jag upplevde den där fantastiska känslan när kroppen svarade när jag sprang. Den kändes inte bara tung och trött utan jag kände att jag studsade fram. Skön känsla. Tyvärr får jag bara in lugna favoriter och sporten på radion där jag befinner mig. (Mitt i jävla bushen känns det som..) Så jag började lite lätt till "tears in heaven" för att sedan spurta hemåt till "when a man loves a woman" med Michael Bolton. Innan dess hade jag också hunnit med en uppförsbacke till "Everything I do, I do it for you". Fantastiskt.



Vit vecka

Det har blivit någon slags tradition att på söndagarna sammafatta veckan i bilder. Så även denna söndag. Kan verka skittråkigt men det är min blogg och jag visar tråkiga bilder om jag vill..! :P
'Har rest genom västra sverige i fem timmar, jag börjar bli en riktigt proffspendlare nu! haha..Tur att jag gillar att åka tåg annars hade det här aldrig funkat. Nu ska jag bädda ner mig och lyssna lite på p1's lördagsintervju, är man nörd så är man!

gonatt på er!

Alla hjärtans dag frukost till sambon...kycklingkorv, ciabatta med salami och mozzarella, äggröra, fruktsallad och vaniljhjärta..kan det bli nyttigare..?


Skogsmullebulimikern! Jag vill tro att jag är en stadsmänniska men sambon mobbar mig för att jag egentligen är värsta naturnörden...minst en gång om dan åker gummistövlarna på...hahaha


Vi har haft snööööö i Malmö hela veckan...






Slutligen...bästa på hela veckan...fantastiskt god sushi! Fast med alldeles för stora bitar, såg ut som jag vet inte vad när man käkade dem...



Första hjälpen

Jag har mensvärk. Inte den sorten som gör lite ont i magen utan den som slår ut hela systemet. Den som förvandlar hjärnan till gröt,  sätter lock för öronen, stannar upp blodflödet i nacke och axlar och pumpar upp magen till size grande. Men annars är allt bra...Känner dock att det är lite fel tajming på den här mensen med tanke på att jag har en förbannat intensiv vecka framför mig. Men vafan, det går. En dag i taget. 

Igår hade jag och sambon filmkväll. Vi hann med Waltz with Bashir (israeliks animerad dokumentär), Wallander och Slumdog Millionaire, vilken blandning! Sambon fick en urg efter vinägerchips och jag efter flingor med mjölk, vilken fantastisk röra säger jag bara...

Dags att proppa den här stela kroppen full med värktabletter och skriva lite föreläsningsanteckningar innan det är dags att bege sig.

Kraaaam


Ledsamt

Jag blir ledsen av att se Rihannas ansikte i Aftonbladet. Ledsen för att jag själv sett ut sådär x antal gånger men också ledsen för att jag vet hur förnedrad hon känner sig. Även om hon har hela världens sympati kan jag slå vad om att hon innerst inne har en känsla av skuld och skam inför det som hänt. Det skall bli intressant att följa den här historien tycker jag. Det finns få saker som föder så mycket dubbelmoral som kvinnomisshandel. Jag har sett det med egna ögon. Killar som ena stunden säger att de avskyr allt vad våld mot kvinnor heter har tittat på mina blåtiror och hållt käften i rädsla för min pojkvän. (Inte min nuvarande alltså....) Nej, det finns få saker som gör oss så hariga som våld mot kvinnor. Vi försöker att inte lägga oss i heter det, visar respekt för andras privatliv. Bullshit säger jag, det handlar endast om feghet. De flesta av oss har inte kulor nog att konfrontera när vi ser och känner att något är fel. Kommer det någonsin förändras? Jag är skeptisk....




Gäsp!

Jisses amalia säger jag bara, det har varit en stressig vecka! Nu är jag iaf hemma i Malmö igen och chillar med sambon och vovven. Mys mys!

Jag funderar på att bli en sån där after work fixare idag, ni vet de som skickar ut käcka mail till sina kollegor nån gång efter lunch där det står något fyndigt om att alla borde hänga med på after work. På mitt tidigare jobb skickade en kollega alltid ut dessa mail på spanska...oerhört spexigt, not.


Om två veckor ska vi till stockholm! Wooiiieee minisemester till mig och sambon, det blir mys i kvadrat det! Sist vi var där hann vi knappt med att strosa i stan eller nåt sånt men det ska det bli den här gången. Sergel Plaza, here we come!


Trevlig fredag på er!


Träningsvärk och magnkip

Nej, det är fan inte lätt att vara mig idag. Var ute pch sprang/powerwalkade igår och har träningsvärk i rumpan idag! Men, vill man vara fin får man lida pin sägs det ju...Magen gör också ont idag och jag känner mig (läs ser) halvt gravid ut.

Dagen skall ägnas åt förberedelser till morgondagens föreläsningar. Inte jättekul men helt ok. Lugnt och skönt iaf.

Dagens märkligaste nyhet: censuren i USA har godkänt en snopp i ett tv-spel. Jaha säger jag bara...


En grå jävla tisdag

Det har varit en ovanligt grå och trist dag. Det enda som roar mig är rättgången mot Pirate bay där åklagaren har fått skriva om åtalet eftersom han "inte förstår tekniken". Hur ska de kunna komma fram till något vettigt i den rättegången undrar jag.

Dagens roligaste: jag kanske ska åka till Island på tjänsteresa i höst
Dagens tristaste: grått, grått, grått och dessutom jävligt kallt
Dagens citat: "skjut dig när du fyllt 45 efter det går allt åt helvete"
Dagens sötaste: studenter som pussas i korridorerna
Dagens bulimiker: läget under kontorll, inte en kräkning i sikte


Våg av saknad

Kanske är det trötthet. Kanske är jag sentimenatal. Jag vet inte men jag fick en stor våg av saknad över mig ikväll. Jag saknar mig änglakompis som inte finns här längre. Visst är hon med mig hela tiden men det är fan inte samma sak som att sitta i mitt kök och snacka skit eller att ta en runda på stan. Det känns som att jag irrar runt och försöker hitta en plats. Det här är något av det svåraste jag råkat ut för, att hitta mya vänner, att hitta människor man litar på och kan samtala med. Jag pallar inte med en massa skitsnack, jag orkar inte med ytlighet. Jag vill bara ha någon att prata med. Ska det vara så jävla svårt?


Annorlunda

Vi var på kalas igår. De flesta där var ungefär 10 år äldre än mig, det är så det är nuförtiden, jag umgås knappt med någon i min egen ålder. Det har bidragit till att jag inte känner mig hemma någonstans. Efter alla tragedier, erfarenheter och annan skit  känns det som att jag inte passar in någonstans. Jag har inte mycket gemensamt med de som är 10 år äldre än mig och har barn vilka de vill prata om konstant och jag har inte så jävla mycket gemensamt med de som är 26 och befinner sig på en helt annan plats i livet än vad jag gör. Jag förbannar mig själv lite för att jag har haft så jävla bråttom. Varför har inte jag tagit det lungt,  dragit till thailand i ett halvår, tågluffat genom europa och bott i kollektiv?  Varför valde jag att plugga sex år i rad och jobba samtidigt? Enkelt, jag ville ha en bra framtid. Jag såg mer till framtiden än nuet. Jag levde aldrig i nuet på den tiden utan tänkte alltid på hur bra det skulle bli när jag var klar, hade pengar, kunde resa och göra allt det jag ville göra. Jag har alltid fått ta på mig mycket mer ansvar än vad jag har varit mogen för, det gör att så fort någon lägger ansvar på mig så tar jag på mig det för jag vet ingenting annat. Klart som fan att man blir vuxen i förtid då.

Gårdagen kalas fick mig att fundera på vem fan jag är och var jag hör hemma. Kommer det någonsin finnas något som känns som hemma och kommer jag någonsin träffa människor som jag inte känner mig så jävla annorlunda med. Det är dagens frågor..


Han älskar mig!

Det är inte lätt det där med förhållanden mina vänner. Satan i gatan vad det är mycket man skall leva upp till. Mina tidigare förhållanden har varit fulla av tvivel, otrohet, destruktivitet osv. Man kan väl sammanfatta det med att det knappast varit ren kärlek. Det jävliga med att ha haft sådana förhålladen är att man bär med sig dem in i nästa förhållanden. Man antar att eftersom personen agerar så har han varit otrogen, eller att för att han inte säger så så tycker han eller hon inte om mig. Det är ett helvete att koda om allting ibland. Och framförallt jävligt tröttsamt att försöka tolka allting hela tiden. Kärlek skall vara lätt sägs det. Men det är den inte. Inte enligt mig. Den är ett ständigt givande och tagande, skratt och gråt, glädje och sorg. Men i slutändan är det värt det. Igår kläckte jag ur mig till sambon att jag gått ner 4,5 kilo (genom att äta bättre och röra mer på mig..) han svarar "jag älskar dig som du är". Och det är just det som är skillnaden från mina tidigare förhållanden. Jag vet att han älskar mig precis som jag är. 60 kilo eller 115 kilo. Arbetslös eller doktorand. Kan man begära mer än så?


Thank God it's friday!

Halleluja det är fredag! Veckan har varit ovanligt stressig och märklig. Men nu är det iaf fredag och det är jag jävligt glad för. Jag behöver komma ikapp lite och framförallt förbereda de två helvetiska veckor som ligger framför mig med en massa föreläsningar, möten,. beslut och bla bla. Det är underbart vinterväder här i Malmö idag, strålande sol och blå himmel och ett par minusgrader. Hunden väckte mig kl 06.00 och 07.30 gav jag upp och drog till stranden med honom. En rätt bra start på dagen ändå. Det allra bästa med att ha mycket att göra är att man inte får tid att grubbla så förbannat och för min del gör det att jag inte har tid att tänka på att kräkas och bete mig allmänt bulimikeraktigt. Det är skönt! För första gången på väldigt länge glömmer jag bort sjukdomen och tillåts andas lite.

Jag ser fram emot helgen, imorgon är det inflyttnings/födelsedagsfest och sambon är för en gångs skull ledig. Fantastico! Ser fram emot att träffa lite folk och bara snacka lite skit.

Imorgon är det alla hjärtans dag. Är det en dag ni firar eller tycker ni att det bara är ett påhittat jävla jippo. Jag tycker att det börjar gå över styr. Visst tycker jag att det är skitkul att bli uppskattad och få röda rosor och choklad och allt det där men det kan jag faktiskt få vilken dag i veckan året runt.

Puss och kram på er!


Ny lägenhet?

Sambon har hittat en lägenhet han är rätt sugen på att få. Tittar man på ritningarna ser den ju inte helt fel ut eller vad säger ni? På onsdag är det visning...spännande värre...


Tåg, snö och fettsugning

Hej!
jag har haft en rätt lugn morgon. Har åkt tåg i 4 timmar och jobbat som bara den. Har förberett en föreläsning jag skulle haft på fredag men när jag kom fram fick jag reda på att den är uppskjuten...typiskt...

Läser på msn-nyheterna att Ushers fru ligger i koma efter en fettsugning. Shit pommfritt.  Vad gör man inte för att bli av med ett par extrakilon...

Jag brukar inte lägga upp youtubeklipp här på bloggen men den här videon var bara för skön så jag är tvungen...Enjoy!


Är det sant?

Aftonbladet skriver idag att Chris Brown är gripen för missahandel på sin flickvän Rihanna. Samtidigt ställer Rihanna in sin konsert. Det finns förstås inga belägg för att det skulle vara sant och det är väl inte säkert att det är det heller. Jag blir alltid ledsen när jag läser om misshandel mot kvinnor. Det enda positiva med att Brown skulle ha åkt fast för att ha misshandlat sin flickvän (missförstå mig rätt..) är att det kanske leder till att fler misshandlade kvinnor vågar anmäla. För visst ändras bilden av Rihanna, om det nu är sant. Hon blir lite mer mänsklig, lite mindre perfekt, lite mer som du och jag.

Jag är på ett hiskeligt humör idag. Har lite feber i kroppen och vill helst vara ifred. Orkar inte ens med hunden som vill leka och det är kris. Blev stoppad av polisen på väg till hundrastplatsen och fick blåsa! Ojojoj säger jag bara....Funderar på att gå på förhandsvisningen av "Drottningen och jag" idag, men får se om jag orkar. Vill helst krypa ihop och mysa..

kram på er



Helgen i bilder

Helgen har gått med en rasande fart (som vanligt). Jag sitter här och har lite beslutsångest, ska jag sätta igång och jobba eller ska jag ta söndag. Världens lyxproblem jag vet...Väcktes halvnio av hunden och masade mig ut på limhamnsfältet. Känner mig inte alls pigg och vill helst krypa ner under en filt i soffan.

Slötittar lite på tv4's söndsgsmorgon med Tilde de Pauls som pratar kvinnlig vänskap med Kayo och Sanna Ekman. Jag kan inte låta bli att tycka att det blir lite veckorevyn á la 35-åringar när dessa kvinnor sitter och tycker att de säger så jävla smarta saker om vänskap. Det är lite lustigt det där vem det är som får utrymmet i media. Är det så att redaktionen på nyhetsmorgon suttit i möte och funderat på vem man skall bjuda in och så har någon kläckt, "jag var på tjejmiddag med Kayo häromdan och hon är inte rädd för att säga vad hon tycker". Varför tar man inte in Camilla Larsson och Stina Andersson som ingen vet vilka de är som får prata om vänskap. Det blir kanske inte bra tv jag vet, är bara lite trött på b-kändisar som ska leka experter på alla jävla områden.

Här kommer helgen i bilder...i fredags betalade jag 32 spänn för en leverpastejmacka i pressbyrån. Jävla ocker säger jag bara! Det var dagens onödiga information...




har gjort typ 10 liter fisksoppa...


leråker varje morgon...





Medresenärer

Jag sitter på tåget söderut. Bettan och co från göteborg, ett gäng på sammanlagt sex pers sitter mitt emot och äter hamburgare och dricker xider, ja klockan är halv tolv. Pust och stön. Jag brukar ha rätt hög toleransnivå men jag blir rätt trött på en massa idiotoska kommentarer och ölstinkande idioter som tror att de är roliga. Nog om det.

Idag är det föreläsning som gäller och det skall bli riktigt roligt. Jag har haft en rolig vecka men ser fram emot att komma hem till mina älsklingar nu.  Ser fram emot helgen som kommer innehålla lite jobb och mycket mys.

Har funderat en del på skandalen i Malmö, ni vet den med de rasistiska poliserna. Jag tror att de poliser som uttalar sig på banden säger något som antagligen halva poliskåren står för. Jag är fullt övertygad om att det förkommer oerhört mycket rasism inom både polisen och myndigheter och det skrämmer mig. Att vilja sterilisera någon för mina tankar till facism och utrotning. Fy fan vilka svin säger jag bara!


 bild från aftonbladet


Fira barbie?

Läser nåt jävla inlägg på blogg.se's framsida "grattis barbie 50 år!" Är det något att fira undrar jag? Är det inte dags att lägga ner anorektikerdockan och bespara våra döttrar en massa ångest över att inte ha en smärt liten rumpa, d-kupa och en midja som har lika stor omkrets som en 12-årig pojke?

Dagen har varit relativt lugn, jag har snackat en massa skit med våra besökare, druckit ovanligt stora mängder kaffe, bjudtit på kola och fått en t-shirt. Nu är jag fast i mailträsket vilket inte är det allra roligaste, huga!


Italien, någon?

Har packat ner mig själv i sängen med en kopp te, ostknäckemackor och datorn. Tänkte kolla film och sen nanna kudde. Det har varit en lång dag och därför blir det en tidig kväll. Jag ligger och funderar på den semester som jag och sambon funderar att åka på i sommar. Vi tänkte bila ner till italien...!  Köra till Venedig och sen kusten ner mot syditalien.. Så jävla underbart, jag som älskar Italien och all fantastisk mat som finns där. Vi hade inte tänkt boka hotell som vi gjorde i somras utan bara åka och stanna där vi känner för det. Vi kan ju alltid sova i vår stora bil haha...Det skulle vara underbart om det blev av...Det är rätt mysigt att ha något att se fram emot speciellt när det snöar (!) och allting känns jävligt grått.

Nu blir det film!

kram



Livet on track

Gomorron!

Jag åker tåg, vi är 20 min försenade som vanligt. Det är ingen idé att hetsa upp sig över det längre, det är bara att konstatera att det knappt är ett tåg som går i tid för tillfället. Jag gillar ändå att pendla. Gillar att befinna mig i något slags vakum på tåget, man kan inte göra så mycket annat än läsa, skriva, jobba eller sova och jag tycker att det är väldigt avkopplande.

När klockan ringde halv sju i morse upptäckte jag att jag var som fastkilad mellan sambon och vovven som hade lagt sig bakom ryggen på mig. Det är så nästan varje morgon och jag gillar det. One big happy family..mys mys.  Det är det jag saknar mest när jag sover borta. Samtidigt är det rätt skönt att vara borta ibland, få lite perspektiv, paus och nya impulser. Framförallt är det bra att sakna lite ibland.

Jag läser i Kupé, ni vet den där tidningen på tåget, en intervju med Magdalena Graaf, hon berättar om skilsmässan med Magnus Hedman, hon säger att han inte klarade av att hon fick uppmärksamhet, att hon blev bekräftad i media "man får inte plats två på en pidestal" säger hon. Visst är det tragiskt. Jag undrar om det där är något som många kvinnor upplever? Att när det väl är deras tur att ta steget upp i karriärstegen eller ut i rampljuset att deras män har svårt att ta ett steg tillbaka, eller ta kvinnornas plats. Jag tycker iaf att det är tragiskt och jag tycker också att hon gjorde helt rätt i att lämna en sådan man. Lustigt nog skriver "Karriärexperten!" (bah) Nina Jansdotter i sina nio steg till en framgångsrik karriär, att det är viktigt för kvinnor att välja rätt partner, en partner som inte har något emot att slänga in en tvätt eller hämta barnen. Amen till det säger jag.

Puss och kram på er



Te i soffan

Det känns som att dagarna går otroligt snabbt nuförtiden. Gårdagen spenderades på vårt nya fina kontor, helt underbart att ha ett eget ställe att jobba på och framförallt jobba för sig själv! Idag är det samma procedur, jobba som fan, dricka kaffe och mycket skratt med kollegorna, underbart faktiskt. Imorgon bär det av norrut för min del igen,  det är väldigt roligt det också, gillar kontrasterna. Skall skriva en föreläsning om genusperspektivet i organsationer idag, det är alltid lika intressant att ha de föreläsningarna för vissa människor blir så oerhört provocerade av ämnet utan att egentligen veta vad det innehåller. 

Gårdagen bästa: rester från söndagsmiddagen, citronmarängpaj och vit chokladmoussetårta, det ni! Hemmalagat förstås... :P

puss och kram på er!



Det ser för jäkligt ut med oh, vad gott det är med rester...!


RSS 2.0