Besöksrekord

Flest antal besökare på väldigt länge..ok berätta nu, var har ni hittat mig idag..?? Tell me please! ;)

Coffee, tea, me?

Vaknar två minuter före klockan ringer. Som vanligt. Satte klockan en halvtimme tidigare idag. Och vaknade ändå två minuter innan den ringer...

Det regnar och blåser och havet är svart och himlen grå. Världen går på halvfart idag och det passar mig alldeles utmärkt. Är en renodlad höstmänniska och längtar till att få sätta på mig alla mina mysiga koftor och ´hasa runt i raggsockor. Framförallt längtar jag efter att få tända eld i spisen och känna värmen sprida sig. Romantiskt va?

Ska fortsätta dagen med att baka, dricka kaffe och svara på mail. Har blivit en riktig sucker för tidiga morgnar, känner oerhörd ro, framförallt arbetsro då. Har varit effektiv och duktig den här veckan så jag känner ingen större jobbpress - skönt!

Annars fortsätter resningen, slänger och säljer saker i min garderob, ut med skiten, in med nya fräscha saker. Känns som att jag tar sats inför hösten, nya underkläder, jobbkläder, smink, allt skall finnas till hands när det väl drar igång. Känns som att kläderna mer och mer blir en sköld, något man gömmer sig bakom, något som håller en uppe när man är trött. Det känns skönt att kunna jobba hemma så mycket jag gör, att gå omkring i kostym hela dagarna är inget för mig...jag trivs bättre här..under min korkek... ;)

ett "I will survive"-paket hade kanske varit något för Bitterfittan..?
Good day bad day

Jag ligger fastlimmad i soffan. Fast jag förtjänar det idag. Har varit på möte...köpt present till en treåring, handlat och gått på megalång promenad med vovven. Vi badade, klättrade i berg och tog ut oss rejält vilket var riktigt skönt. Det har alltså blivit både ett morgondopp och ett kvällsdopp idag..underbart..tänk om man kunde ha det så varje dag...

Nu har jag legat här för länge..kikar monotomt runt på facebook....ingen att prata med...skulle vilja lufta luren men jag vet inte om jag har något att säga egentligen. Längtar efter sambon. Längtar efter att bara få ligga i soffan tillsammans och bara vara.

Nu jävlar måste jag få tummen ur...koka te..tända ljus...bara göra något positivt...


Det som räddar mig just nu är mina älskade böcker. Varje kväll och morgon läser jag. Så fort jag börjar bli orolig och ledsen tar jag paus och läser. Och det funkar faktiskt. Jag blir lugn och skrattar till och med ibland. Min favoritdeckare just nu är Jo Nesbö..har läst alla hans böcker i rad och blir aldrig besviken. Det är så skönt att gå in i ett annat universum ibland. Att sitta på någon annans axel och se världen ur ett annat perspektiv. Flyktbeteende? Jo..men ändå inte...jag mår iaf bättre av det..

Nu te och nyheter.
Om att resa sig upp

I torsdags begick en nära vän till min sambo och mig självmord. Nu finns han inte länge. Kvar finns bara ett gigantiskt hål av sorg och frågor. Hur kunde det hända? Det har varit en grym sommar på många sätt och vis och den fick det grymmaste slutet som inte ens en cyniker som jag hade kunnat föreställa mig. Detta är en katastrof. Samtidigt får det en också att fundera över vad som är värt någonting i livet. Vad som betyder något på den sista dagen. Vad minns man? Vem kommer man tänka på? Vilka stunder var värda något?

Jag är ensam hemma och det är ett helvete. Tankarna virvlar och känslorna är många och dystra. Jag kommer knappt upp ur sängen på morgonen..tur att hunden vill ut varje morgon annars hade jag nog legat kvar än. Man måste gå upp. Gå ur sitt ego och gå upp för andra skull. För det är för de andra skull som vi måste fortsätta gå. Framåt. Vidare. Uppåt. Åt sidan. Vad fan som helst..bara vi fortsätter.

För en vecka sedan blev jag raderad av en vän från facebook. I och med det är vi inte vänner längre. Tänk att folk tror att det är så lätt att ta bort någon från sitt liv. Ta bort mig från facebook  och jag finns inte mer. Tänk om livet hade varit så lätt.

Den här sommaren har varit ett skyfall, en syndaflod...en rensning..de som inte har velat vara kvar i mitt liv har försvunnit och kvar står de som älskar mig. Det är det enda som betyder något.

Nu börjar jag om från början. Jag kommer aldrig mer fylla mitt liv med yta. Och jag tänker slå på mig själv varje gång jag väljer någon med hjärnan och inte med hjärtat.

Det är hjärtat som betyder något mina vänner. Glöm inte det.

dörrmatta

Trött. Sliten. Vill inte mer.

On the dock of the bay

Det finns låtar och så finns det låtar. Jag öppnade dörren till Otis Reddings värld första veckan på gymnasiet. Jag lyssnade på hans Dock of the bay 76 gånger på raken och rös varje gång han sjöng "Georgia". Sen dess har den låten följt med mig. Nu har den kommit fram igen efter att ha legat i skymundan ett tag.

I've had nothing to live for...it looks like nothings gonna come my way..so I'm just gonna sit here on the dock of the bay..watching the time roll away...

Det är en rätt bra beskrivning på läget. Jag är låst. Inspärrad och ingenting spelar någon roll längre. Jag kan lika gärna sitta här och se tiden gå.


RSS 2.0