Sommarlov i luften

Det luktar sommarlov! Daggen i gräset, syrenerna, solen, bara fötter i ballerinorna. Lovely! Idag är det prinsesstårta och rosor som gäller, avslutning, puss och kram tack för dessa åren. Tiden går så jävla fort. Ett år äldre, ett år visare, ett år lite flummigare.

Det var min dag på tre meningar, inte illa va? ;)

Gråt inte - slå tillbaka!

Veckan har kantats av feminstiska debatter i samband med Ebba Witt Brattströms biografi om feminism och grupp 8. Gråt inte- slå tillbaka var ett av grundslagorden. Jag har funderat mycket på det där. Jag tycker att jag slåss mot väderkvarnar hela tiden. Både hemma och utanför. Vissa saker verkar vara så djupt rotade att de är omöjliga att ändra på. Som att det alltid är en tjej som blir sekreterare på möten, som att det alltid är mannen som byter glödlampor till att det är kvinnan som "ser" sånt som ligger framme och skall plockas bort - och plockar bort det. Jag blir inte klok på all kamp. Ska det vara så här svårt? Ge upp då, säger ni, sluta fajtas. Javisst kan jag göra det, men det kommer ju bara resultera i att jag får skriva ännu mer protokoll och bli ännu mer hemmafru vilket kommer göra mig ännu bittrare. Så vad gör man, är det anarki som gäller...?

Ps. idag lagar jag buffé, nybakt bröd, pajer, pannacotta, caesarsallad, parmaskinka med melon och härliga ostar!

Trevlig fredag på er!

Det är Robin Hood jag vill ha!

Bio ikväll! Robin Hood, fredagkväll och hångelsoffa, kan det bli bättre..?! Har haft ett par mycket trevliga dagar med mycket vänner, skitsnack, skräpmat och garv. Som jag behövde det då! Le grande finale kommer på söndag då vi är ett gäng som ska käka brunch tillsammans på ett av malmös största hotel...we like!

Det är skitväder i Malmö, jag som hade sett fram lite emot att mysa i solen på en uteservering med så blev det icke! Men det är finfint ändå. Jag som trodde att jag hade jättemycket att skriva om insåg plötsligt att jag inte hade det...allt är nämligen precis som vanligt... Ut med hunden, ut på stan, åka 40 mil, jobba, sova, äta gi, gå ner 4 kilo, äta mer kycklingfilé och cashewnötter, lyssna på ekot på morgonen, somna men deckaren i handen. That's life...


I målartagen

Hola!

Long time no see..börjar bli en ful ovana! Well, vi håller iaf på att reparera köket och nu har vi kommit så långt att vi målar väggarna, wooiie! Igår drog jag på mig de älskade målar och snickarjeansen och tillsammans med sambon blev väggarna grundade med vit färg. Vilken skillnad det blir! Helt underbart att få ett nytt fräsch kök! Snart är det dags att införskaffa spis, kylskåp, diskmaskin, ugn och mikro, så många beslut, så vuxna beslut! Haha! Jag som aldrig har ägnat en tanke åt vilket kylskåp man bör ha...det löser sig nog...

Har en underbar jobbdag idag, började med att ta med hunden till badplatsen och bada lite, sedan ingefärste  i soffan tillsammans med gomorron sverige. Nu sitter jag här och sunkar mig i soffan och läser en massa papper och info - jag jobbar men sitter ändå i min soffa. Skööööönt! Solen skiner och jag tror att det här kommer bli en bra dag, eller, jag kommer göra det till en bra dag.

En månad kvar till semester och ledighet...fan vad jag längtar!


RSS 2.0