Har du erotiskt kapital..?

Lyssnar som vanligt på p1 på vägen till jobbet. Idag intervjuades en forskare i ekonomi som har skrivit en forskningsartikel om vårt sk erotiska kapital. I den slår hon fast att människor som har social förmåga och är fysiskt attraktiva får ett erotiskt kapital, dvs andra människor lockas av dem och vill vara med dem. Detta i sin tur kan förvandlas till pengar eftersom det erotiska kapitalet ger förtroende, mer lösamma affärer och bättre lön.

Intressant eller hur! Men knappast någon nyhet va? Det är känt sedan länge att människor som anses vara attraktiva har lättare att få vänner, jobb, osv och faktiskt också har en tendens att vara lyckligare. Visst är livet orättvist eller hur ;) Det är väl bara att ta en titt på de bloggare som blivit framgångsrika, hur ser de ut, snygga, unga tjejer, vissa modeller, andra bara blonda med vita leenden..varför lyckas just de bloggarna, är det för att de skriver så bra, visar så roliga bilder eller är det för att vi helt enkelt tycker om att titta på och ta del av vackra människors liv? 

Så vad tror ni, sitter ni på något erotiskt kapital? Är ni attraktiva för er omgivning och framförallt kan ni förvandla det till catching i  kassan...?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0