Om bröstmjölk och jämställdhet - därför vill Ohly kvotera

Det verkar vara någon slags folkstorm kring Debatten på SVT igår med Lars Ohly, framförallt var det som han sa om föräldrapenningen och kvoteringen av denna det som rörde upp folk. Eller hörde alla bara det där om att pumpa bröstmjölk..? Jag vill försvara Lars, det han vill är nämligen att öka jämställdheten mellan kvinnor och män i det svenska samhället. Idag tjänar kvinnor 80% av vad män gör. Varför? Framförallt handlar det om tradition men framförallt om diskriminering av det "lägre" könet. Varför hojtar ingen om detta istället för att bli upprörda över amningen?

När en man och en kvinna bestämmer sig för att skaffa barn är det  ganska naturligt att kvinnan stannar hemma eftersom det ofta är hon som tjänar minst.  På så sätt förlorar ju familjen minst pengar i månaden. Statistiken visar att 72 % av alla som stannar hemma med sina barn är kvinnor.

Det Lars vill göra med sin kvotering är att se till att lönerna för kvinnor höjs, att vi får 100 % av det männen tjänar, detta vill han göra med att kvotera föräldraledigheten. För krasst sätt, är det inte först när kvinnornas lägre lön blir märkbar även för männen som de har något intressa av att ändra ojämställdheten för kvinnor? Nu ska man heller inte glömma bort vad det innebär för kvinnors karriärer att stanna hemma med barnen, oavsett om man vill eller inte är det något negativt för de kvinnor som vill göra karriär att stanna hemma med barnen, hade man kunnat dela detta med sin partner är väl detta bara positivt, är det inte en win-win situation för alla?

Ett bra exempel om jämställdhet är detta, alla ni som är studenter, tänk er att tjejerna skulle få 80% av studiemedlet utan att någon protesterade, skulle vi acceptera det...? Det tål att tänkas på...Kommentarer
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

jag tycker att Lars gjorde en strålande imponerande saklig förtroendegivande insats programmet igenom igår.

2010-09-06 @ 13:32:17
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

först: du har fyllt i din bloggadress som din mailadress..bara så du är uppmärksam på det.och yes jag hller helt med dig också. Att han dessutom är man och tar i dessa "touchy" subjects tycker jag är än mer vågat.

2010-09-06 @ 13:59:45
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Anonym

hehe fel

fast "jobb/livs-mässigt" kommer det hända grejer i höst:)

2010-09-06 @ 14:37:38
URL: http://Karinolofsson.se
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

ja och allra sorgligast blir det när det är kvinnor själva som blir arga för saker som bara är till för att hjälpa just kvinnor.

2010-09-06 @ 15:20:45
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Alina

ha en fin kväll sötnos! =)

2010-09-06 @ 16:04:45
URL: http://musicrecord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0