Arroganta pojkvänner och blåsta flickvänner...

Igår råkade jag ut för det där fenomenet med ens kompisars respektive. Det kan vara väldigt svårt det där. Igår träffade jag två vänner som är tillsammans med personer som inte riktigt matchar dem. Den ena flickvännen är en liten bortskämd, svartsjuk brat med lite för lite braincells (ja jag vet att jag är taskig) och den andra kompisens pojkvän är en arrogant osäker sak som måste hångla och tafsa konstant, även på offentliga platser. Bägge dessa personer är egentligen snälla och de vill egentligen ingenting ont det bara känns som att de inte passar ihop med sina respektive. Vad gör man undrar jag, när ens vänner är tillsammans med människor som gör dem till något de egentligen inte är? Och framförallt, kan man säga det till dem? Om man vänder på det, skulle jag vilja att mina vänner ifrågasatte mitt val av pojkvän eller flickvän? Eller ännu värre, att min pojkväns kompisar ifrågasatte mig. Jag vet inte, såna här saker är jävligt svåra. Kanske ska man bara låta människor göra sina egna val och sluta bry sig så jävla mycket.

Vad skulle ni göra? Skulle ni säga något?






Kommentarer
Postat av: Anonym

sv. okej, jag sak baka, träna och plugga :) ha en bra dag!

2008-12-07 @ 12:15:48
URL: http://lindblommalin.blogg.se/
Postat av: belinda

lite svårt och känsligt att säga de till kompisarna. Som du säger, vänder man på de och det handlar om en själv så vill man ju inte att någon ska säga något sånt!

2008-12-07 @ 12:21:42
URL: http://misstricky.blogg.se/
Postat av: Penajs

okej:) härligt! samma här!

2008-12-07 @ 12:25:48
URL: http://penajs.blogg.se/
Postat av: Johanna

ja det var härligt

2008-12-07 @ 12:34:35
URL: http://scorpiongirl80.blogg.se/
Postat av: byron

Har ett liknande problem där M, som är en av mina bästa kompisar, träffa fel killar.

Hon behöver en kille som finns där för henne utan att ha 100 projekt vid sidan om.

Vi berättade det för henne och hon tog det på ett bra sätt. Vi kunde diskutera för- och nackdelar.



När jag hade panikångest kunde jag berätta det för alla möjliga personer, både okända och vänner.

Det var befriande, som du säger, att inte någon ska döma en.



2008-12-07 @ 12:34:47
URL: http://gatto.blogg.se/
Postat av: Lena

Ja det där är inte så enkelt. Det är ju enklare om de frågar vad man tycker om deras kille/tjej. Det är ju upp till var och en att göra sina val men ser man som nära vän att någon far illa av sin partner då tycker jag att man måste säga ifrån som vän. Annars är man ingen riktig vän!



ha en skön 2:a advent!

2008-12-07 @ 12:53:01
URL: http://lenakald.blogg.se/
Postat av: H

Desamma : D

2008-12-07 @ 12:53:12
URL: http://deadkidwalking.blogg.se/
Postat av: Lena

Ja det där är inte så enkelt. Det är ju enklare om de frågar vad man tycker om deras kille/tjej. Det är ju upp till var och en att göra sina val men ser man som nära vän att någon far illa av sin partner då tycker jag att man måste säga ifrån som vän. Annars är man ingen riktig vän!



ha en skön 2:a advent!

2008-12-07 @ 12:53:28
URL: http://lenakald.blogg.se/
Postat av: ina-bina

Tack :)

2008-12-07 @ 12:54:30
URL: http://inabina.blogg.se/
Postat av: C

Oj va svårt, beroende på hur nära kompisarna är till en och hur länge dom har vart tillsammans med dom här. Jag sa bara för några dagar sen till min kompis att personen hon dejtar är helt annorlunda mot henne och jag inte tror att det skulle hålla mellan dom. Hon vågar inte ens klä sig som hon brukar när hon är med han :S

2008-12-07 @ 12:59:56
URL: http://camillaelisabetlyktberg.blogg.se/
Postat av: Fummel

Nja, det beror liksom på. Hur väl man känner personerna i fråga, hur långt det är gånget. Jag skulle passa mig ganska noga innan jag lade mig i. Och om det är en dålig match kommer paret nog inse det förr eller senare. Jag vet inte?

2008-12-07 @ 13:00:35
URL: http://fummel.bloggagratis.se
Postat av: Sassy

Det där är ju jättesvårt! Jag skulle nog inte säga något om det inte var så att pojkvännen/flickvännen var taskig och behandlade min kompis illa.

2008-12-07 @ 14:53:33
URL: http://eurotrash.blogg.se/
Postat av: anne

Knepigt det där...Man har ju inte direkt någon rätt att komma med åsikter oombedd, men ser kompisen ut att glida in i ett riktigt dåligt förhållande, så nog kunda man försöka antyda något. Det är ju lätt hänt att man hamnar i en riktigt destruktiv röra utan att märka själv hur det går till, och då kanske det kan förhindras om någon påpekar eländet innan det gått för långt.

2008-12-07 @ 15:50:18
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Lena

ja, verkligen jättesvårt! jag tror inte jag skulle kunna säga det till dem, om det inte var min bästa vän, kanske, men då hade jag nog hunnit säga det innan det gått så långt att de faktiskt är tillsammans..

2008-12-07 @ 16:49:21
URL: http://moeller.blogg.se/
Postat av: johanna

Oj, vad jobbigt... :/

2008-12-07 @ 18:05:39
URL: http://pluppy.blogg.se/
Postat av: Dollface

Ja, man får helt enkelt låta människor göra sina misstag,.. det är ju deras liv och förhållanden, tråkigt bara att de själva inte ser hur de förändras.

Men en dag vaknar de upp, det gör alla förr eller senare,.. och då får man vara glad för deras skull.

Samt vara glad för att man själv har ett förhållande fullt av kärlek, respekt och tillit.

För det mesta iaf ;-)

2008-12-08 @ 20:11:07
Postat av: Astrid Sandin

Been there, done that.

Jag har en nära vän som inte tycker om min nuvarande pojkvän, den stora anledningen är att hon tycker han "snor" min tid och mina pengar eftersom det är ett långdistansförhållande som kostar en del. Men kärleken är ju blind, när man ser den stora helheten så kopplar man ju bort de dåliga sakerna och försöker fokusera på de bra?



Jag tycker iallafall att kompisen ska kunna säga till, men dock inte på fel sätt. Ingen ska kunna ifrågasätta mitt val av pojkvän, vän eller vad det nu än är. Det handlar om mitt eget liv och mina egna val, och ingen annan kan bestämma över dig.

MEN, för över allt finns det ett MEN. Tycker man att ens vän har valt fel kille/tjej, tänk då efter, varför tycker man så? Min bästa killkompis kanske gillar blåsta blondiner, eller min närmsta tjejkompis kanske gillar tuttfixerade män med bara muskler? Vad är det som stör DIG egentligen?

Är det din vän du bara vill väl, eller egentligen dig själv du vill gynna?

2008-12-09 @ 01:13:38
URL: http://tidws.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0