Bokslut

Det är snart slut på året och det märks. Jag grubblar och grubblar och grubblar. Drömmer om då och det som hänt och grubblar ännu mer. Hur skall det bli, blir det bättre, sämre, annorlunda, same same? 2010 har varit mitt värsta år hittills och blir 2011 likadant ja då hoppar jag i älva. Men, inget ont som inte har något gott med sig, jag är annorlunda och bra är väl det. Jag har lärt mig mycket och gråtit ännu mer kan man väl sammanfatta det med. Hunnit med min favoritstad Paris två gånger och är lycklig för det. Där skall jag bo när jag blir gammal :) Blivit av med både en och tre vänner, både beroende på mig och på dem. Var det värt det? Var det en bra utresning? Var det mitt fel? Är jag inte ödmjuk nog? Är jag en dålig människa? Det återstår att se.

Ser med viss skräckblandad förtjusning fram emot vad 2011 har att erbjuda. Framförallt ser jag fram emot de nya smaker jag skall testa, de nya miljöer jag skall se och kanske framförallt, de nya människor jag vill träffa. Och så kärleken såklart. För varje år som går når den andra och nya nivåer. Känslor man inte visste om, saker man inte trodde fanns osv. Det är spännande att leva minst sagt om än ibland väldigt ledsamt. 

Eftersom de senaste årens nÿårsaftnar varit mer eller mindre katastrofer lägger jag om riktning. Inga förväntningar, inga gäster, inga middagar, ingen sprit, ingen stad ingenting. Istället kärlek, soffa, mad men och choklad. Kan det gå fel så vet jag inte vad jag gör nästa nyår, Thailand?

Nu skall jag iväg och handla hummer till morgondagens nyårsmiddag. Samt en sodastreamer. Det här året skall vi nämligen spara både på miljön och våra pengar genom att inte  köpa så förbannat mycket mineralvatten. Bra nyårslöfte va ;)


Önskelista

Det har uttalats vissa önskemål om att jag borde berätta vad jag önskar mig i julklapp så nu gör jag det ;)


Böcker:

Annat:


http://www.lyxxa.se/web/Produkter/Armband/Calvin_Klein_Armband-7696.aspx

http://www.lyxxa.se/web/Produkter/Armband/Calvin_Klein_Armband-9098.aspx

Det var väl typ det jag kunde komma på :P

Varför Isabella, varför?

I senaste numret av Damernas värld finns Blondinbella med som en av årets kvinnor, årets veteran för att vara mer exakt. Vid 20 års ålder. Vilken fantastisk bedrift tänker jag! Tjejen driver fem aktiebolag och skriver böcker i självkänsla och girlpower som säljer som smör. Men framförallt är hon genom sin blogg en förebild för många tjejer i generation blondinbella. Det är all denna fakta som gjorde mig både förvånad och ledsen över den bild som hon ställt upp på i damernas värld. Hon är iklädd någon slags blus som är öppen och vi ser hennes trosor och strumpebandshållare. Varför undrar jag. Varför i helvete ställer hon upp på en sådan bild? Är det något jag inte fattar? Skulle det vara någon slags power i att visa upp sig i trosorna?

När man kommit så långt som hon gjort utan att visa tuttarna i slitz borde det väl vara självklart att behålla kläderna på?!
Att visa upp sig i underkläder och spela på sex är väl något som hör till de tjejer som inte kan slå sig fram på något annat sätt, knappast de som redan kommit långt och får respekt för vad de gör, eller?

Jag jobbar dagligen med genus och jämställdhetsfrågor i relation till organisation och ledarskap och det gör mig ärligt talat ledsen när Blondinbella ställer upp på en sådan bild. Det för oss så många steg bakåt. Och det här handlar om henne som en offentlig person - jag har ingenting emot henne. Det trista är att hon är den enda av de fem tjejer som är utvalda som porträtteras i underkläder. Där kan man ju ifrågasätta lite hur damernas värld tänkt också. Är de så stereotypa att en ung blond tjej per automatik måste porträtteras i underkläder? Hur många män blir porträtterade i kalsongerna? Definitivt inte de som blir valda till årets män pga deras bedrifter!

Nej Blondinbella, jag tycker inte det duger. Du har byggt ditt varumärke på att vara en förebild för unga tjejer och framförallt överhuvudtaget inte alls spelat på sex i din blogg. Skall man fortsätta snacka om självkänsla och power till unga tjejer då får man fan behålla byxorna på.Efter-semester-depression

Tillbaks i ett sverige som är kallt, snöigt och väldigt mörkt. Snoozade i nästan en hel timme i morse. Ville helt enkelt inte gå upp. Utanför täcket var det kallt och mörkt och bredvid mig låg en vovve och snarkade så sött.

Saknar redan paris. Maten, ljusen, människorna, miljöerna. Allt. Usch. Eftersemesterdepression tror jag minsann...Det positiva är väl att det är mystider. Att man kan tända mycket ljus, krypa upp i soffan och äta pepparkakor och bara umgås.  Köpte nästan alla julklapparna under semestern så den biten är avklarad, tjohoo!
Shoppade superfina presenter i tyskland till ett mycket lägre pris än i sverige...riktigt, riktigt bra...

Cheer up! Jag har varken tid eller ork att vara deppig, ljusterapilampa kanske..?


RSS 2.0