Med en baguette under armen

Gomorron! Ännu en underbar dag i paris! En favorit i repris i morse: baguette under armen och underbar frukost med croissants och gott kaffe. Mys! Inviger min fina randiga vintagetröja idag, det passar bra eftersom det är frost här idag. Vi spenderade hela dagen i Montmartre igår. Strosade runt på gatorna, kollade inte vintagebutiker och gick på bio! Harry Potter blev det :) Mysigt att slinka in på bio efter en lång, lång promenad. Idag skall vi gå på matmarknad och kolla in området Marais. Ljuvligt!

kram på er!
God morgon Paris!

Jag vaknade upp i Paris. Vilken underbar känsla. Tassade upp och kokade te åt mig och läser nyheterna. Staden har vaknat och snart skall jag springa ner till bageriet och köpa bröd. Vi har hyrt en lägenhet mitt i Montmartre, en favorit i repris. En liten etta med trägolv, fönsterluckor i trä och franska grannar. Lägenheten ligger mitt i dessa härliga kvarter där indiska restauranger blandas med vintagebutiker, bagerier, cafeer och underbara sacre coeur. Underbart är vara förnamnet. Vintageshoppingen är verkligen fantastisk här. Vi har två stycken butiker nära vår lägenhet, jag var inne och kikade i dem igår och insåg att i dessa två butiker fanns mer fynd än jag sett hemma i sverige på länge. Pilotjackor med fårskinn, skinnkjolar, randiga ylletröjor (ja, jag köpte den ;)) fantastiska kappor för att inte tala om väskor. Och till väldigt bra pris. Min finfina ylletröja av fantastisk kvalitet kostade 20 euro ca 200 kr vilket är ett riktigt fynd, tjoho!  Vintagelyckan är total!

Kommer att stanna nästan en hel vecka vilket gör att jag inte känner någon stress alls. Jag vet inte alls hur dagen ser ut, regnar det går vi på museum, helst Moderna Museet med Picassos verk och får jag bestämma blir det tesalong på eftermiddagen. Är det fint väder kommer vi förmodligen gå på matmarknad och strosa längst seine mot Louvren och Notre Dame. En promenad som är en av de vackraste jag vet.

Kram på er!


Shit happens!

Hej på er därute! Har varit borta ett tag, framförallt på grund av en gipsad arm och lite annat ont i kroppen efter en liten olycka :) Nu mår jag iaf bra och är fit for fight igen även om gipset fortfarande sitter kvar. Blev lite chockad av de 553 besökarna häromdagen, har ingen aning om var alla ni kom ifrån och som vanligt är det ingen som berättar det heller ;) Kul var det iaf! Inser till min stora förskräckelse att det snart är jul. Jag som tidigare avskydde julen har sakta men säkert börjat acceptera denna högtid som infaller en gång om året. Det som har gjort att min ångest har dämpats är att jag/vi numera själv kan bestämma över julen eftersom vi själva ställer till med julkalas och julmiddag. Då handlar julen helt plötslig om något jag tycker om nämligen laga mat, mysa med människor jag gillar och gemenskap. I år tänker jag testa nya goda recept och njuta av ledigheten - inte tvingas in i traditioner och stress. Tror ni jag klarar det? ;)

puss och kram på er!


Puh!

Efter en veckas rännande på sjukhus, prover och mediciner verkar det som att läget är stabilt. Fan vad jag hatar sjukhus och framförallt maktlösheten. Jag känner mig helt slut både känslomässigt och fysiskt av att ha en familjemedlem som inte är friskt. Men nu så...hoppas jag...

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga i övrigt. Känner mig trött och sliten efter mycket jobb. Snart semester vilket ska bli skönt. Vi behöver komma bort, långt, långt bort. Framförallt mentalt. Orkar inte med mer administration, mailande eller telefoner som piper.

Förundras över hur fort tiden går. Sommaren är ett minne blogg samtidigt känns det som igår. Kommer resten av livet vara såhär? Bocka av hindren och arbetet och se tiden rinna iväg?
Hoppas inte det...

Puss och hej på er...

När hjärtat inte håller.

Sjukhus. EKG. Sladdar. Blodomlopp. Prover. Vad gör man när hjärtat inte håller? Och vad kommer jag ta mig till om det slutar slå?

Varför så provocerade...?

Av alla de inlägg jag skrivit är det ett som verkar vara oerhört provocerande och väcker en märklig lust hos läsarna att kommentera. Det är inlägget om Zlatans flickvän Helena. http://storstadsbulimiker.blogg.se/2008/august/vad-ar-skillnaden-1.html

Det märkliga är att jag kritisterar egentligen inte Helena som person, utan medierna som väljer att porträttera Helena och hennes utseende annorlunda än alla andra tutt och blondinbruttor som finns därute i medievärlden. Bilden jag visade till texten visar en blonderad tjej med jättebröst..en bild som lätt hade kunnat finnas i Slitz eller Café. Om Helena inte hade varit Zlatans flickvän är jag helt övertygad som att hon fått en helt annan framtoning i medierna än den hon har idag - och ja, jag tycker att det är dubbelmoral från mediernas sida och det står jag för.


RSS 2.0