As time goes by

Tiden rinner iväg. Dagarna går i varandra och snart är det vår. Är fortfarande inne i en period med mycket grubbel kring identitet och samhörighet. Vem är jag, vad vill jag, varför agerar jag som jag gör, varför känner jag som jag gör och framförallt vad vill jag. Kanske är det en alldeles vanlig ålderskris vad vet jag. Var det detta man kämpade för, vad händer nu, vad gör livet värt att leva? Var är min plats på jorden och vem har jag blivit?
Det känns som att valen blir allt färre och att saker och ting stelnar i cement, känns det så för alla?
 
Min plats på jorden. Smaka på den meningen. Hur vet man när man funnit den?

Snön börjar smälta och jag börjar få min vanliga vårpanik. Så många kilon att gå ner, så många centimeter att minska. Kommer ihåg när man var mindre och H&M katalogen damp ner i brevlådan. Bikinibilderna fick oss 12-åriga flickor att få panik. Skulle vi lyckas utveckla d-kupor, stl 34 och mulattbränna till sommaren? Behöver jag säga att vi brukade misslyckas med detta...?


Annars är det te i soffan som gäller. Film i sängen. Mysbrallorna på. Nästa helg väntar utgång och tjejkväll. Behöver damma av både mig själv och de höga klackarna. Tjipp!


Om återhämtning, avhuggna lillfingrar och kärlek

Helvete vad tiden rusar iväg. Hinner inte riktigt med. Tog en rejäl time out förra helgen vilket var behövligt. Vi stängde helt enkelt in oss på ett hotell i en väldigt liten svensk stad under tre dygn och gjorde inget annat än äta god mat, sova, titta på film, läsa och mysa. Ojojoj vad vi behövde det. Kände mig som en ny människa när helgen var över och skuttade som en liten duracellkanin haha!

Drömmer konstiga drömmar, har gjort det ett par nätter nu. Inatt drömde jag att jag fick mitt finger avhugget. Hm...Det händer mycket saker i mitt undermedvetna och någon säger mig att det när något på gång...en massa energier skvallrar om det...

I övrigt känns livet bra. Skrattar mycket, läser mycket, grubblar inte lika mycket och tycker att det mesta är väldigt bra. Skönt att få känna så ibland. Tyvärr är det bara en liten liten del av mig ni läser om här på bloggen och oftast blir det sakar jag är ledsen över eller mår dåligt av. Men, jag är ju så mycket mer än så!

Ser fram  emot en mysig helg, os-mys i soffan med den älskade pojkvännen ikväll (i vår nya mysiga megasoffa weeeeii) och biomys med kompis imorgon och avslutningsvis familjemiddag på söndag. Börjar inse mer och mer hur mycket familjen betyder. Hur mycket de litar på mig, hur mycket de älskar mig och hur mycket de uppskattar att jag finns i deras liv. Det är faktistk en gåva man glömmer bort ibland. Ser fram emot att skaffa egen familj, att vara en självklar medlem, att inte behöva kompromissa, känna sig utanför, känna att man gör fel utan bara vara en byggsten precis som alla andra.

Nu glass i stora lass!


Om att pantsätta själen, jobba på självkänslan och shopping

För ett par år sedan skulle jag på invigning av en nattklubb. Människan jag skulle gå med skulle vara uppklädd till tänderna och själv hade jag inget att ta på mig. Jag var dessutom pank. Eftersom jag hellre skulle ställa in kvällen än gå på invigningen och känna mig som en bonne, dvs obekväm i  mina icke-snygga kläder gjorde jag något dumt. Jag pantsatte min klocka och ett armband. Så hög var panikskalan. 2000 kr rikare gick jag ut ur pantbanken (har aldrig pantsatt något varesig innan eller efter) och köpte mig en väldigt exclusiv klänning samt ett par skyhöga heels. Snygg blev jag. Många komplimanger fick jag. Så här i efterhand var det inte värt det eftersom jag aldrig löste ut grejerna igen. Man skulle alltså kunna säga att jag offrade ett guldarmband jag fått av mamma och pappa för en jävla klännings skull. För att andra människor, som jag aldrig träffat och sannerligen aldrig kommer träffa igen, skulle tycka att jag var fin. Framförallt var det jag som behövde känna mig fin.

Var det värt det? Nej. Tyvärr är det bara att konstatera att det är väldigt lite som gör att jag känner mig mindre värd. Att jag inte räcker till. Jag börjar förstå att vilka kläder jag än sätter på mig, hur smart jag än blir så kommer jag alltid bli dömt i alla fall. Idag kom jag på en jättebra lösning, jag slutar äta! Och blir jättesmal! Och kommer få jättemycket komplimanger för det! Och alla kommer tycka att det är så jävla fantastiskt att jag är smal! och så många komplimanger min pojkvän kommer få för att han har en sån disciplinerad flickvän! Det finns inget som smakar så gott som att vara smal säger Kate Moss. Jag får väl hålla med fastän jag tycker det är åt helvete. Inga kläder i världen slår att man är smal. Om jag så vinner nobels fredspris så kommer det fan slå högre att vara smal och vacker. Ni behöver inte bli rädda. Smalhetstanken och svältandet höll inte i sig så länge. Jag älskar nämligen mat alldeles för mycket för det. Och framförallt älskar jag mig själv litegrann och inser att fuck it. It's not worth it.


Ger upp

Måste det vara  negativt att ge upp? Att luta sig tillbaks och säga, fuck it. Det är lite det jag känner för nu. Jag orkar inte jaga saker längre. Orkar inte känna frustrationen. Orkar inte med krampen, ångesten och värken i hjärta och själ. Jag har varit så frustrerad att jag betett mig illa mot människor som inte förtjänar det. Inte bra och definitivt inte hållbart. Acceptera säger någon. Ansträng dig säger andra. Men, jag orkar inte vara något jag inte är längre.  Jag får väl fortsätta ta på mig masken, det är ju sånt man gör. Men jag tänker inte känna mig hämmad längre och jag tänker inte heller ta åt mig. Jag är den jag är och jag kan inte ändra på det. Att slåss mot väderkvarnar är inte heller värt besväret. En stor del av frustrationen ligger i att de sammanhangen jag har varit i är ställen där det enda som räknas är yta. Hur mycket pengar jag än tjänar, hur smart jag än är och hur många böcker jag än skriver kommer jag aldrig räcka till i de sammanhangen för jag har inte stora tuttar och ett pretty face. Jag försöker visst prata med folk men om de inte vill prata med mig vadfan kan jag göra då? Det är lite av en sorg det där, och det är svårt att acceptera. Jag är inget offer och jag tycker inte synd om mig själv jag bara känner att jag inte vill/orkar/klarar av att hela tiden vara något jag inte är för att passa in i sammanhang jag inte ens är intresserad av. Det får helt enkelt vara ok att vara ensam.

Nej, jag vill inte längre. Nu lägger jag av. På återseende.


Lycklig

Jag måste lära mig att skita i sånt som inte betyder något. Skita i sånt som bara tar energi. Skita i att ta åt mig. Försöka stå fast vid vem jag är och när det gungar inte braka ihop utan faktiskt stå fast och säga till mig själv, du duger. Precis som du är. Säga det även om ingen annan säger det. 

Idag somnar jag lycklig. Har haft roligare än på väldigt, väldigt länge. Som norrlands guld, skönt att få vara sig själv för en stund.

RSS 2.0