Dagens






Humör
: grrrrr blandat med en atombomb, typ
Klädsel: jeans och lamull, brrr
Mat: indiskt och nu älsklingens spaghetti och köttfärssås, måste ju ladda inför Rom med italianomat :P
Jobb: hektiskt och jävligt förvirrat
Film: jajamän i vår nya stora soffa med älsklingarna
Jul: helt ok, ingen ångest än så länge, de mesta julklapparna är införskaffade och jag tänker njuta för en gångs skull
Resa: Rom på torsdag. Fantastico! Ge mig sol, pasta, italiensk glass och marmorstatyer!
Sambo: jajamän, han lever och mår bra trots sin aggressiva bitterfittasambo

 


Är frihet ett alternativ?

Jag tittar på Malous program, efter tio. I soffan sitter Sanna Lundell och pratar om barn, relationer och frihet. Den där kombinationen låter ju som en omöjlig ekvation. Hon har "löst" det genom att behålla sin lägenhet inne i stockholms innerstad samt emellanåt leva med Persbrandt  i hans hus på landet. Ett slags särboskap helt enkelt. Jag tycker att det låter sunt. Sen om det fungerar i praktiken vet jag inte. Att få lite luft och tid att andas ibland är ju inte fel men tyvärr leder det till någon märklig maktobalans i förhållandet. Det känns lite som att den som vill dra och vara ifred alltid har mer makt eftersom den andra parten känner att man sitter hemma och väntar. Svårt svårt svårt. Kan man gå sin egen väg även om man lever i ett förhållande. Jag vill inte hänga upp mitt liv på en person säger Sanna. Jag skulle vilja se på det lite annorlunda, att hänga upp sitt liv på någon kan också innebära stöttning, peppning, laganda...jag och min sambo är ett lag. Ett team. Och ett jävligt bra sådant dessutom. Vi kan bli bättre på vissa saker men gudarna ska veta att vi kämpar.



Myshelg

Vi har tagit myshelg. Det betyder att vi går runt i stickade tröjor, slitna jeans med en kaffekopp fastlimmad i handen och äter hemmabakad mjuk pepparkaka. Mys mys. Vi har även hunnit med en julmarknad och jag har sprungit runt på klipporna med vovven och fotat som en tok. Herregud vad jag behöver detta. Tystnaden är total och stressnivåerna i min sarjade kropp sjunker. Nästa helg blir det Rom och då tänker jag faktiskt vara utvilad! Igår fick jag någon slags filosofisk uppenbarelse när jag var på väg hem från en morgonpromenad med hunden. Hörru bitterfittan tänkte jag, är du medveten om att det finns människor i sverige som aldrig kommer att uppleva en sån här morgon som du precis upplevt. Att känna vintersolen i ansiktet, att känna doften av ett friskt salt hav, att se måsarna cirkla ovanför vattnet och se sin hund skutta som om han vore världens lyckligaste över klipporna för att nästan trilla ner i vattnet i ren glädje. Då blir jag nästan lite rosig om kinderna av skam och sparar den här morgonen i hjärtat.

Nu tänker jag äta en lång, lååångsam frukost och titta på söndagstv. Sämre än så kan man ha det.




Jag förtjänar inte att bli behandlad som skit

Pratar med en kollega som precis blivit utskälld av sin 27-åriga dotter. Dottern är inte nöjd med hur hennes föräldrar ställt tillbaka möblerna efter en reparation i hennes lägenhet. Då ringer hon dem och skäller och kallar dem sympatilösa. Jag mår så dåligt att jag skulle kunna dö redan nu säger kollegan. Bortskämda jävla unge. En kollega dumpar en uppgift i knät på mig, en uppgift som skulle vara avklarad i måndags och säger ciao! Nu sticker jag.Min mamma skriker till sig hjälp med en skitsak som gör att jag stressar så jag nästan kör av vägen.  Jag väcker sambon och möts av något som inte kallas kärlek. Vad gör vi för att förtjäna all denna skit. VI stressar livet ur oss, försöker få allt att gå ihop, försöker vara till lags, försöker att få alla att bli nöjda. Och vad möts vi av? Skit. Ren jävla skit. Igår skrek jag rakt ut i bilen till Michael Jacksons Earth song. Sen kom tårarna och hjärtklappningen. Slutar ni inte nu så kommer det sluta illa. Så slutar jag som en platt pannkaka.



I'm alright

Hello. Ligger nedbäddad i sängen och myser. Är lite trött efter gårdagens turbulens men annars är det bra. Tycker det känns rätt bra att ligga här bland kuddar och täcken och bara mysa. Funderar på att titta lite på film och dricka julmust. Imorgon kommer älsklingen (håller tummarna) och på lördag är det julmarknad för hela slanten. Mys mys. Tänker inte göra många knop i helgen utan ska bara ta det luuuuuugnt!

Har knappat hem ytterligare några julklappar idag och ligger nu och tittar lite på böcker på nätet. Skönt. Och bekvämt. Tänker inte stressa runt på stan i år.

So long från en trött bitterfitta...


På en sjukhustoalett

Idag bestämde sig min kropp för att blöda. Blöda ordentligt. Så mycket att jag åkte in till sjukhuset. Där tar man till alla åtgärder som finns och utesluter inget utan man tar även gravidtest. Så, för en stund satt jag där och undrade om jag hade förlorat ett barn. Om jag faktiskt upplevt att mitt barn försvunnit ner i toaletten. Jag satt där på toaletten och grinade en stund. Och jag bad faktiskt en liten bön. Jag bad om att det inte skulle vara ett missfall av ett barn jag inte visse att jag burit på. En märklig stund måste jag säga. Tack och lov var det inget missfall. Kanske var det flera års stress, ångest och kramp som bestämde sig för att komma ut. Jag vet inte. Fortsättning följer.

Nu sitter jag här i min soffa efter dagens bravader och känner mig som världens ensammaste människa. En kram, jag vill bara ha en kram. Är det för mycket att be om?

Pappersrensning, garderobsrensning, sinnesrensning

Jisses amalia vilken effektiv dag! Äntligen har jag fått lite gjort! Känns superbra, har rensat i alla papper, kvitton, fakturor, momsredovisningar och slängt. Så underbart det är att slänga! Haha!

Har även hunnit med lite garderobsrensning och tvätt under helgen. Också skönt. Behöver kolla igenom garderoben rätt ofta för att se vad man egentligen använder och vad som bara tar plats. Effektivt värre med andra ord.

Årets nyårslöfte kommer att bli att lära sig skriva listor. Känner att det börjar bli nödvändigt för jag kan inte sålla och sortera allt i min hjärna längre...ska skrivas listor över vad som ska göras hemma, på företaget, på jobbet...rubbet! Nu jävlas ska det bli ordning och reda...

I övrigt har vi käkat spaghetti och min feta italianoköttfärssås med massor av vitlök, rött vin och grädde. Nu dricks det kaffe och smaskas på ragusa, det ni!





Ser bakåt - och blickar framåt

Inlägget som följer skrev jag för ca ett år sedan. Det är en reflektion om ensamhet på helger. Det känns som att det är bra att påminna sig själv om hur det kan vara nu när allt känns så bra. Det gör att man bara blir tacksam över allt som har fått...


Ensamhet

Jag lagar potatisgratäng och kokostoppar, det kommer glutenallergiker till middagen ikväll så det var ett bra alternativ. När jag stod och skalade potatis kom jag att tänka på förra nyår och det i sin tur fick mig att tänka på att jag måste skriva ett inlägg till/om alla de som inte har någon att fira nyår med. Jag firade förra årets tolvslag ensam tillsammans med hunden. Det var en riktigt tråkig kväll och jag tog en sömntablett för att den helt enkelt skulle ta slut. När ensamheten är självvald är den helt ok men när man inte själv väljer att vara ensam då är det helt enkelt för jävligt. Jag kan tänka mig att det är rätt många som har det jobbigt de här helgerna. De flesta förknippar julen med familjen och med gemenskap. Men alla de ensamma människorna då? Alla de som är skilda, som inte har barnen, som är gamla och ensamna. Vad gör de en dag som denna? Om jag förra året vid den här tiden hade vetat att jag om ett år skulle ha fantastiska vänner som ställer upp för mig hade dagen kanske kännts lite bättre. Men man vet ju aldrig vart livet för en. Förra årets nyår var en uppleveles jag inte vill uppleva igen men samtidigt tror jag att det är bra att ha upplevt den för man uppskattar sina vänner så mycket mer efter det.

Så, en varm kram och tanke till er som sitter ensamma idag. Ni är inte ensamma...kram på er..


Jag är med i en film...

iaf känns den här morgonen så...vi har promenerat längs stranden jag och hunden, i solen, precis som man gör på film. Vovven har badat, lekt, sprungit, badat i rutten tång, jagat fåglar..och jag har bara andats. Och fotat. En underbar morgon som jag kommer njuta av hela dagen....

Idag blir den en riktig mysdag har jag bestämt. Fika med en vän och promenix på stan. Längtar efter att bara få strosa runt lite och mysa. Veckan har varit fylld med en massa måsten och att-göra-listor. Räknar dagarna till dess att vi åker till Rom. Den här hösten har varit en riktig killer och jag ser fram emot lite jullov...






speed

Mitt liv går i 140 för tillfället. Har äntligen landat i soffan med älsklingen och vovven och njuter i fulla drag av att sitta still en stund. Ungefär där tog min inspiration slut till att skriva, nej inte inspirationen utan snarare orken. Jag är helt jävla färdig efter ännu en intenisv vecka...som jag ser fram emot semester - igen!

puss och kram på er

Humör: glad, sprallig och trött samtidigt - lycklig!
Klädsel -  bohemekapitalist :P
Hund: mammig och pussig - se mig!
Sambo: fin
Ben: bleka och håriga
Mat: Grekiska grillspett med sallad och feta - GI!
Dryck: alldeles, alldeles, alldeles för mycket kaffe - speeeeeeedad!
Imorgon: business!


Smartass

När jag står vid ytterdörren med bilnycklarna i handen, en tom mage eftersom det inte finns tid med frukost tittar jag på klockan och inser att den är 06.47, inte 07.47. Smartass. Nej, det här verkar inte bli någon bra dag. :/

Vart tog mitt liv vägen?

Idag känns livet aningen knapert. Jag har kört ca 60 mil. Läst ca 300 sidor. Tråkiga sidor. Jobbsaker. Blä. Ibland känns det som att ekorrhjulet bara snurrar runt, runt. Är det här som är grejen? Hörde en konversation på tv mellan Måns Herngren och ett par andra sommarpratare, han konstaterade: "Livet är meningslöst men vi kan väl göra något kul under tiden"

Har iaf hittat ett nytt mysigt café nära mitt jobb. Det är nog det som gör livet roligt. Små, små dörrar som egetligen kan verka obetydliga i det stora hela men som kan förändra så mycket. Som det här, ett litet jävla café med gigantiska rulltårtor, dammsugare och jitterbuggare samt megamaränger gjorde faktiskt min dag. Så det så.

Nu ska jag sova och försöka sluta grubbla så jävla mycket.


Konstig

Känner mig konstig idag. Trött och rastlös samtidigt. Aningen deppig, inte sugen på någonting och tycker att det mesta är grått. Kanske borde slänga mig i badkaret och leka mini-spa och slå bort alla negativa tankar. Det märks att vi har gått in i mörkare tider. Humöret är dovare än vanligt och jag känner mig allmänt anti.

Hade jag fått bestämma hade jag dragit ut på stan idag och tagit en fika. Men jag gissar att det kommer bli soffa och film istället...


Jimmy choo for H&M

Tog en snabb titt på H&M's webbsida och upptäcker att de har fyllt på i princip samtliga plagg och skor av Jimmy Choo i sin webshop. Dvs det finns gott om skor, klänningar och smycken i alla storlekar...skönt för oss som inte pallade köa...Dock kände jag efter en snabb titt att nä...jag tror jag hoppar detta. Trots att det är Jimmy Choo. Jag kände att jag hade förmodligen inte köpt skorna om det inte hade varit Jimmy Choo och då får det vara...Märkligt av en hype kan skapa griller i ens hjärna...Klappar mig själv på axeln och säger vuxet och moget val bitterfittan, bra gjort.. :P



Är du också en bengalisk prinsessa?

Det finns två typar av kvinnor i världen. De som ser sig själva som prinsessor och som blir behandlade som det. Och de som inte gör det. Jag avundas den första kategorin. Jag undrar hur det kommer sig att de värderar sig själva högt och som gör att de får män att behandla dem som princessor. Springa efter dem, jaga, anstränga sig. Är det deras fäder som från början talar om för dem att de är värda allt guld i världen eller är det dem själva som värderar sig högt för att de just tycker att de är värda det. Jag tillhör den andra kategorin. Som går mer under kategorin disktrasa snarare än prinsessa. Jag tyckte redan från början att jag inte var värd ett skit och eftersom jag inte tyckte det behövde inte männen i mitt liv tycka det heller. Det blev ett moment 22. Eftersom jag inte tyckte jag var värd ett skit behandlade de mig som skit, sprang efter andra brudar som var mer spännande än jag, mer fuckable, allt som jag inte var..och så fattade jag ju eller snarare fick bekräftat att jag inte var värd ett skit. Så vad gjorde jag då. Jo, jag anpassade mig, förlät, lät dem komma tillbaka upp i min soffa och mina nybakade bullar. Sen fick de stanna där så länge de behagade. Tills de hittade någon ny att jaga. Typ.

Jag avundas er bengaliska prinsessor. Jag avundas er för att ni vet ert värde. Även om ni ibland sätter er själva på pidestal och överskattar er själva. Ni ser iaf inte på er själva som disktrasor. Som skiten katten släpade in, som bihanget. Idag vet jag att jag varken är en prinsessa eller disktrasan. Jag är bara jag och det räcker gott. Iaf för mig.


Både ja och nej

Jaaa! För en jättetrevlig kväll. Massor av sexsnack, analyser av relationer och vindrickande. Precis så en tjejkväll skall vara med andra ord. Byter gärna alla utgångar i världen mot hemmakvällar med trevligt sällskap. Neeej för vaccinspruta i armen, gnäll, trams och trötthet. Tänker inte göra många knop idag. Nu: hund och promenad.


Om att vara sig själv för en stund

Det är märkligt det där med relationer och om att få vara sig själv. Idag är det jag som har tjejkväll på beställning här hemma med vin och ost och en massa andra goa grejer. Sambon är utkastad och ska spendera kvällen med sina polare. Efter ett samtal med en av hans vänner konstaterar vi att det är bra att göra saker på egen hand och att få möjlighet att värna om vänskapsrelationerna på egen hand. Vi kom även fram till att man censurerar sig själv mindre när ens partner inte är med, eller framförallt ens vänner gör det. Jag funderade lite på det där och känner instinktivt i magen att jag tycker att det känns lite sorgligt. Kan inte jag vara mig själv med min sambo och kan han inte vara sig själv med mig? Nu tror och hoppas jag att det inte är så men det fick mig ändå att fundera...

Vad är det som gör att man censurerar sig själv? Varför blir jag annorlunda när jag är ute med vissa personer och helt annorlunda när jag umgås med andra. Ligger det hos mig eller hos dem eller oss båda? Jag har ingen aning.

Vidare funderar jag på vad det är man censurerar. Drar jag grövre skämt när min sambo inte är med? Snackar jag om saker jag tycker är pinsamt och inte vill att han ska veta om mig? Nej, jag tror faktiskt inte det...

Nu ska jag peppa!

Puss och kram


Jimmy Choo på blocket

11.16 fanns den första annonsen för Jimmy Choo for Hm på blocket. Någon "lycklig" person har lyckats roffa åt sig skor, kostym och klänning och säljer nu detta för ockerpriser på blocket. Jag undrar om det är någon som kommer att köpa dessa...med tanke å att kollektionen tog slut på 10 min i malmö så är det väl ingen större riskt att de blir liggande i garderoben...

Visst är det smart av H&M och skapa all denna hysteri kring designersamarbetena...trist bara att priserna skjuter så i höjden...och att man inte producerar fler kopior av varje plagg...men that's just me...



Just dance....

I wanna dance with somebody! Nej, egentligen inte med någon, mest vill jag bara dansa. Det var så jävla längesen att jag nästan blir tokig. Jag vill inte gå ut och hänga i ett hörn, vill inte bry mig om hur jag ser ut, vill inte bli betraktad, bara gå ut, känna rytmen och dansa iväg. På med jeans, sneakers och tisha och off we go...Varför händer inte det längre...har jag blivit för gammal? Numera känns det som att själva förberedelserna tar längre tid än själva utgången och som att man uppskattar kebaben på vägen hem mer än tiden på klubben.

Blä.


Måste man vara smal för att vara lyxig?

Lindex har hamnat i blåsväder. Deras nya kollektion Affordable Luxury som är precis vad namnet syftar på en kollektion av lite lyxigare kläder såsom klänningar och toppar med lite annorlunda och festligare snitt. Lindex har dock bestämt att kollektionen endast skall sys upp i storlekar upp till storlek medium. På så sätt avgränsar man kollektionen till smala människor menar kritikerna. Debatten är i full gång och kritikerna menar att Lindex har ett ansvar att visa att det inte enbart är smala människor som prioriteras. Frågan är om Lindex har ett ansvar, lyssnar man på kritikerna kan man nästan tro det.

Vad tycker du, skall Lindex ta hänsyn till människor med alla typer av storlekar eller har de rätt att sätta villka storlekar de vill på sina kollektioner?


Chai, flanell och lite ensamhet

Märklig dag idag. Stressat hit och dit och har nu landat i soffan med en kopp te och flanellskjortan. Det är ensamt här idag utan sambon och  hunden och jag längtar nu. Som tur är ses vi imorgon igen. Det är inte roligt att vara ensam längre. Känner mig inte hel och tycker mest att jag sitter av tiden. Inte bra.

På jobbet snurrar allting på som vanligt. Stress och snurr är ledorden. Tur att det snart är jul säger jag.

Får tid att tänka när jag är ensam och alla de där mörka tankarna smyger sig fram emellanåt. Jag puttar vänligt med bestämt undan dem och ger dem långfingret då och då. Det slår mig att jag dagligen coachar och peppar människor, säger till dem att be inte om ursäkt för dig själv, du är bra! Du behöver inte be om ursäkt för dig själv! Och så sitter jag här och har en tendens till att vara till lags. För om jag inte är till lags så är jag besvärlig, eller så blir det konflikter. Och den lilla osäkra tös som jag är riskerar att inte bli omtyckt längre. Ingen att leka med.  Eller. Om jag är till lags är jag ointresserad eller menlös. En hjärnlös bimbo. Så känns det iaf.

Så hur faaaan ska jag vara?? Kåt glad och tacksam kanske.


 


Jag vill också ha kärlekstatueringar!

Var härligt det måste vara att som Persbrand kunna smycka sin kropp med kärlekstatueringar som hyllar alla ens nära och kära. Han har till och med tatuerat in namnet på mamman till hans barn. Det tror jag aldrig att min sambo skulle göra. Och kanske inte jag själv heller så jag tycker att det är lite modigt. frågan är hur man skulle reagera om man skaffar sig en partner som har en massa tjej eller killnamn på kroppen, kankse skulle man tycka att det var tacky som fan eller bli lite sotis. Däremot ser jag fram emot att kunna smycka min egen kropp med hand och fotavtryck från de småttingar jag planerar att skaffa. Jag längtar verkligen...efter småttingarna då...





Santa Claus is back in town!

Pheew! Nästan alla julklappar införskaffade. Igår satt jag i soffan och klickade hem det mesta. Det kan ju låta märkligt att köpa alla julklappar nu men jag känner att det går så jävla fort och jag har så mycket att göra fram till jul så det är lika bra att få det gjort...

Har en massa tonårstjejer i släkten och vad fan köper man till dem?? Har blivit en massa roliga skönhetsgrejer, sånt som man kanske inte alltid köper till sig själv. Får se om de tycker om dem....Men vilken tjej vill inte ha en bodylotion som luktar vanilla pannacotta eller lemon cheesekake eller fem sorters lilgloss med glassmak, haha!

Igår köpte jag och sambon vår alldeles egna julklapp, en weekend i Rom...mama mia vad jag längtar! Rom är en helt underbar stad och jag firade min födelsedag där i somras. Vi var tappra och turistade i 30 graders värme och höll nästan på att kollapsa på kuppen, haha. Men underbart var det och vi hann med en hel del under den dagen. Den här gången ser jag fram emot att bara strosa runt och mysa och äta gott och inte känna att jag måste göra något. Det är semester för mig!





En tisdag som denna...

* Har Steven Tyler hoppat av Aerosmith efter 40 år....

* Har jag ätit kålpudding - bamba.nu

*Har jag blivit kallad lilla fröken för första gången på väldigt länge

*Har jag träffat på fem rådjur på vägen till jobbet...

Humör: seeeegt!

Klädsel: uniformen dvs converse och jeans

Dricker: kaffe, kaffe, kaffe och vitaminbrus

Äter: keso, kött och nötter. Nu jävlar är det gi som gäller!

Längtar efter: att resa till Barcelona och New York

Lyssnar på: Michael Jackson jajamän!

Saknar: Sambon och hunden - redan.




Älskar du mig?

Trött. Bad hair day. Sliten. Liten. Osäker. Vimmelkantig. Är inte bra på någonting. Höjdrädd. Obalans. Dra täcket över huvudet. Älskar du mig?

Julshopping på nätet

Jag sitter i sängen och handlar julklappar på asos. Fyfan vad skönt det är att handla över nätet, speciellt julklappar. Gjorde samma sak förra året, satt hemma och klickade hem i princip allt som skulle ges bort. Tycker det är helt underbart att få hem allt i en stor låda och sen är det liksom klart. Slipper stressen, paniken bland alla stressade människor på stan, och framförallt kan man köpa lite ovanliga grejer. I år kommer jag bland annat klicka hem en rosa plattång, läppglans i form av bakelser och lite fina örhängen. Och parfym såklart.

Det bästa med att handla på asos är att det kan slinka ner en godbit till mig också, haha! Men vafan, det är jag väl värd!

Handlar ni era klappar på nätet?




Jajamän!

Hallå! I'm back! Inga döda punkter för den här bitterfittan den här veckan inte! Har flängt runt som en skållad höna men på ett mycket bra sätt. Drog till tyskland i torsdags och julhandlade, haha! Oerhört roligt! Och då snackar vi inte bara om att handla på sig en massa sprit utan snarare om att handla sjuka mängder choklad, schampo, parfym, smink, massa god mat, och lite annat smått och gott. Vi hade en skitkul dag med mycket skratt och det var precis vad jag behövde. Älskar verklign att strosa runt i mataffärer i tyskland, de har så mycket gott till väldigt bra priser.

Passade också så att ta en runda i taxfreeshoppingen också på färja, jisses amalia säger jag bara, hade kunnat köpa med mig halva affären! Till slut blev det iaf en Boss Orange och en Lancome Hypnose mascara, lyxpresent till mig!

"Passade på" att köpa en bil till mig i veckan också när vi ändå var i farten...så nu har jag/vi (MY PRECIOUS!) en alldeles egen liten sportigare sak som går på räls i kurvorna. Yieehhhaa!!

Nej nu jävlar blir det currygryta! Puss och kram på er!

Alive

Jo jag lever. Det har varit lite mycket bara. Kalas, jobb, en förkylning som inte vill ge med sig och som blivit värre. Så jag sover, tittar på film, slumrar, titter på mer film, dricker te och äter sockerkaka och sover lite till. Min kropp skriker efter vila och lugn och ro och jag måste nog ge den lite mer av den varan... Hade en underbar fest hemma hos oss i lördags. Underbar på så sätt att ingen satt själv i ett hörn utan alla var delaktiga och skrattade och hade kul. Behöver mer sånt i livet. Har hittat lite nya människor som kommit in i bekantskapskretsen och det känns jätteroligt. Behöver nytt blod, haha. Nya vindar och nya impulser. Såg en film häromdagen 'I love you man', rekommenseras!, om en man som ska gifta sig som inser att han inte har några nära vänner eftersom han alltid fokuserat på att ha flickvänner så han börjar desperat leta efter vänner. Kände mig lite som han, fastän jag valt bort så många eftersom jag inte mådde bra. Jag behövde starta om på ny kula. Det är det bästa och sämsta jag har gjort. Väntar fortfarande på resultatet... Nu ska jag se färdigt den där actionfilmen jag somnade till igår...puss och kram

RSS 2.0