Är uppmärksamhet den starkaste drogen?


Jag fick ett infall igår och gjorde ett besök på bilddagboken, jag har aldrig varit medlem där tidigare. Jag måst säga att det jag möttes av där gjorde mig väldigt ledsen. Överallt, små fjortistjejer med brösten uppklämda under hakan och plutande läppar. Bilder tagna i spegeln i en sexig pose. Det gjorde faktiskt lite ont i hjärtat att se alla dessa småtjejer med en självkänsla som är lägre än lägst vika ut sig för allmän beskådning. Varför gör de detta tänker jag? Antagligen för att synas men också för att bekräftas. De lever i ett samhälle där man finns om man syns och överallt runomkring dem finns exempel på att det är ok att göra vad som helst för att synas. Ta fjortisarnas favorit, Carolina Gynning som exempel. Vad har inte hon gjort för att synas. Knulla i tv och gigantiska silicontuttar kommer man långt med. Iaf vissa. För tyvärr är det så att det är en väldigt liten del av de här tjejerna som kommer att komma någon vart på grund av sitt utseende. De flesta av dem kommer antagligen bli beroende av drogen uppmärksamhet och bekräftelse resten av livet och springa efter killar som kan ge dem det. What's love got to do with it...? Min reaktion var att jag skulle vilja ta de här småtjejerna, sätta dem i knät och bara krama på dem. Styka dem över håret och säga att du är underbar som du är. Men, jag gissar att de skulla kalla mig lögnare eftersom hela världen påstår motsatsen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är värre nu med fjortonåringar som dom är. håller med dig. det är pinsamt men dom kommer förstå sen när dom blir äldre.

2009-06-16 @ 11:29:10
URL: http://esks.blogg.se/
Postat av: Evelina

Alla har vi väl en liten fjortis inom oss. Jag minns när jag var 14-15, inte så värst många år sen! Jag skrek också efter uppmärksamhet tills jag märkte att den sortens inte var särskilt rolig att få. Det går över tror jag, de flesta växer upp, som tur är! :)

2009-06-16 @ 14:58:43
URL: http://evis3nvis.blogg.se/
Postat av: Linn

Vill du få en ännu värre chock så gå in på playahead. På min tid vare ett ställe att prata med kompisar. Nu är de nätdejtning för 7-14 åringar. Säg hej till 12åringar som är med grupper som "stöna porrigt" som dåra handlar om att killar gillar tjejer som stönar porrigt. Eller typ "alltid kåt". Men min favorit är "små tuttar" som alla tjejer är med i. Klart som fan ni har små tuttar när ni inte kommit in i puberteten ännu!

2009-06-16 @ 18:59:20
URL: http://imunwritten.blogg.se/
Postat av: crazylegz

Mycket fint, välskrivet och tänkvärt inlägg och du har så rätt i det du skriver! Det är inte lätt att vara ung nu för tiden, med all stress och press på hur man ska vara och hur man ska se ut. Uppmärksamhetens drog är nog den allra farligaste, för den leder till så mycket annat, mycket värre.



Tack för en BRA blogg!

Jag lär återkomma!

2009-06-16 @ 19:28:41
URL: http://crazylegz.blogg.se/
Postat av: LaLizita

Ja gud.. dessa stackars tjejer.. Jag har en kompis i min klass som precis va på en klinik för att operera in sina utstående öron.. När hon vaknade upp låg hon brevid 5 unga tjejer som alla hade bandage runt brösten och deras pojkvänner som satt brevid och typ bara längtade efter att få känna.. Helt jättehemskt alltså..



ja en rehabvecka ska bli skönt att få.. när jag nu bestämmer mig för att börja.. det är ju typ alltid fel tillfälle!! Jag tycker ni ska frossa järnet i italien och äta allt gott ni kommer över :) Hade jag gjort!

2009-06-16 @ 20:17:04
URL: http://lalizita.blogg.se/
Postat av: Patrik

Bra och viktigt inlägg i bloggvärlden!



Så länge det inte finns föräldrar som talar om för sina barn att de tjejer som springer runt med stora bröst och blonderat löshår i media är korkade och fejkade, kommer barnen aldrig att lära sig det. Likväl borde skolan ta sitt ansvar och lära barn och ungdomar detta. Dock lär det säkert bli svårt att övertala, eftersom denna typ av tjejer ständigt figurerar i media. Men bättre försöka än att bara låta det vara.

2009-06-17 @ 11:37:26
URL: http://tamaru.blogg.se/
Postat av: Victoria

Hejsan!

Nu har jag också hittat hit. Vad roligt att läsa en blogg om en Malmötjej. (Som jag då)

Har inte hittat nån blogg (om Malmö, och livet här) som jag tycker duger, men din fyller mina förväntningar!

Ser fram emot mer.

/V

2009-06-17 @ 14:04:58
URL: http://vickelus.blogg.se/
Postat av: Bettan

Snygg bakrund;)

2009-06-17 @ 18:06:33
URL: http://busbettan.blogg.se/
Postat av: Stefanie

Du har så rätt i detta inlägget :)

2009-06-17 @ 20:50:01
URL: http://lothigiius.blogg.se/
Postat av: Itchi

Helt rätt! Det är tragiskt allt detta... Men hur stoppar man det? Den här typen av utveckling verkar ju bara gå fortare och fortare framåt. Var ska det sluta?

2009-06-21 @ 19:15:18
URL: http://itchi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0