Midsommar á la sällskapsresan


Jag är uppvuxen på en skärgårdsö. Jo, det är sant. Alla mina somrar har varit lite som Sällskapsresan där Stig-Helmer firar midsommar i skääärgååården. Vi öbor har skrattat åt och ruskat på huvudet åt sneseglarna och sommargästerna som intar vår ö varje år. Vi skrattar åt att de betalar 149 kronor för en räkmacka och 35 spänn för en mjugklass. Vi har även flinat lite åt deras romantisering av skärgården, ofta visar denna sig i forma av att man bär väldigt stora stickade norska lusekoftor och gummistövlar eller alternativt seglarjackor i neonfärger. Snyggt...

Fastän sällskapsresan kan kännas väldigt överdriven är den i många hänseenden förvånansvärt verklighetstrogen i vissa avseenden. Sneseglarna är verkligen många och det är också många som vill förvandla skärgården till Skara sommarland. Nu har vi som ut är klarat oss ifrån de där människorna som bygger tivoli åt badgästerna. Sneseglarna är jag däremot rädd att vi kommer få leva med denna sommaren också. Trevlig midsommar på er!




Det här är mitt rätta element! Jag säger godnatt genom att visa två underbara bilder från ön där jag befinner mig. Fantastico. Underbart. Livskvalitet. Ska jag fortsätta?

Kommentarer
Postat av: Jessica

Vill du vinna en fin goodiebag?=)



Gå in här:

http://jessejesse.blogg.se/2009/june/tavling-goodie-bag.html

2009-06-19 @ 01:06:33
URL: http://jessejesse.blogg.se/
Postat av: Anonym

hehe ja eller hur

Glad midsommar på dig:)

2009-06-19 @ 08:27:26
URL: http://Karinolofsson.se
Postat av: ღ Pappapoet ღ

Hoppas du får en happy midsommar :D

2009-06-19 @ 13:30:33
URL: http://pappapoet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0