Måste man vara smal för att vara lyxig?

Lindex har hamnat i blåsväder. Deras nya kollektion Affordable Luxury som är precis vad namnet syftar på en kollektion av lite lyxigare kläder såsom klänningar och toppar med lite annorlunda och festligare snitt. Lindex har dock bestämt att kollektionen endast skall sys upp i storlekar upp till storlek medium. På så sätt avgränsar man kollektionen till smala människor menar kritikerna. Debatten är i full gång och kritikerna menar att Lindex har ett ansvar att visa att det inte enbart är smala människor som prioriteras. Frågan är om Lindex har ett ansvar, lyssnar man på kritikerna kan man nästan tro det.

Vad tycker du, skall Lindex ta hänsyn till människor med alla typer av storlekar eller har de rätt att sätta villka storlekar de vill på sina kollektioner?


Kommentarer
Postat av: Karin O

på många sajter får de ju fastare direktiv om VAD de ska blogga om. nischade sajter. jag har till exempel hört att vissa fått det förklarat typ såhär: "inte en jäkel bryr sig ju om vad du åt till lunch eller såg på tv, här ska du visar vad du shoppar..."

2009-11-12 @ 11:05:23
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Linn

Tycker inte att de har något egentligt ansvar, det är deras ensak vilka storlekar de sätter. Men det är ju fullständigt idiotiskt och jag förstår inte hur de kan göra så...

2009-11-12 @ 14:57:37
URL: http://linnrosenborg.blogg.se/
Postat av: EnviroSheila

Hör man någonsin smala människor rasa över att H&Ms BB kollektion inte finns i små storlekar? Tycker ärligt talat att de överdriver. What's the big deal? Allt kan inte vara helt rättvist här i världen!

2009-11-13 @ 11:39:02
URL: http://envirosheila.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0